Şimdi Ara

Renault SAFRANE #FAN KLÜP# (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
265
Cevap
9
Favori
94.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Bende safrane 1996 2.0 rxe Var Arabam otoparkta yandı. Safrane Parça almak ısteyen yada Arabasını satmak ısteyen bana ulasabılırmı. Bekliyorum. 0544 762 0206
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur371

    Merhaba. Bende safrane 1996 2.0 rxe Var Arabam otoparkta yandı. Safrane Parça almak ısteyen yada Arabasını satmak ısteyen bana ulasabılırmı. Bekliyorum. 0544 762 0206


    http://www.facebook.com/groups/139147652815894/


    buradanda arkadaşlarla iletişime geçebilirsin..
  • Safrane kullanıcıları güncel yakıt tüketimleri hakkında bilgi verebilirler mi?

    2.0 motor Safrane aracımla 80 tl gaz aldım, şehir içi-dışı karışık kullanımda 210 km gitti. Sizin değerleriniz nasıl?
  • Benim 2.0 Laguna 2 privilege aracım vardı. Sattım. İçimde sürekli bir safrane sevdası vardı, kısmetse de 2.5 motorlu bir safrane alacağım yakında. Şimdi kullanıcılarına sormak istediğim birkaç soru var; Ben aracımın en çok şanzımanından çektim...-ki zamanla bunun kronolojik bir laguna 2 sorunu olduğunu da öğrendim...safrane de bu tür olağan sorunlarla karşılaşır mıyım...Servis bana laguna şanzımanının fransız, safrane nin japon olduğunu ve daha dayanıklı olduğunu söyledi gerçi...bu 1....2. si pahalı da olsa önemli bir parça sorunu yaşamadım...nihayetinde 2008 yılına kadar üretilen bir araç kullandığımdan sorun olmadı ama safrane 13-14 yıldır üretilmeyen bir araba...ciddi bir parça sıkıntısı çeker miyim? Gerçi eski arabamın birçok parçasını ebay den getirtiyordum ama safrane nin her parçasını bulamıyorsunuz...Toparlarsam, lüks segment bir renault kullanıcısı olarak iyi-kötü masraflarını karşılayabilirim ama müzelik bir otomobil olmasını istemiyorum:)..Özellikle kullananlardan yorum beklerim...Son olarak; laguna 2.0 ın hantal kasasından çok çektim, 2.0 bir araba olmasına rağmen 1.6 bir araç kullanıyor hissi vardı hep (uzun yol hariç tabi:))bu yüzden tercihim 2.5 ten yana olacak...youtube de izlediğim tork değerleri çok iyi arabanın ama kullanmadığım için bilemem...2.5 hızlanması tatmin edici ölçülerde midir. Buraya kadar okuduysanız bile eksik olmayın...)




  • 1998 model 2.5 safrane rxt aracıma tam bir yıl önce brc sıralı sistem otogaz taktırdım..20000 km oldu ve otogaz değerleri çok az değişti hatta değişmedi bile diyebilirim..performansta da hissedilir bi kaybı olmadı..şehiriçi şehir dışı karışık kullanıldı..ilk 3 depo dolumum kad-oil,ikinci 3 depo dolumum opet ve bunlardan sonraki tüm dolumlarım shell..anlaşılacağı üzere shell otogazdan performans-fiyat ölçümünde oldukça memnunum..aracın km yakıt değerleri şu şekilde:

    45 lt otogaz için;

    şehir içi : 240-270 km
    şehirler arası : 315-345 km

    yukarıdaki aralıklar aracın kullanılışına ve yol durumuna göre değişiklik gösterdiği için minimum ve maksimum değerleri verdim..
    özellikle şehirler arası yollarda uygun durumda hız sabitleyici özelliğin kullanılmasını şiddetle öneriyorum çünkü olukça yakıt tasarrufu sağlıyor..

    şu an için bu şartlar altında aracımdan oldukça memnunum..brc sıralı sistem otogaz markasını bu araç için tavsiye ederim..




  • Ustat bende hem 2007 Model Laguna II Faz II var 2.0T 170hp olandan. hemde 2001 model 2.5 safrane var. lagunayida safrane'i da cok iyi bilirim.
    safranela lagunayi karsilastirmayalim bi kere safrane cok farkli bir dunya. bakiyosun kasa kocaman arac hantal diyorsun ama 2.5 acaip bisi gaza bastiginizda koltuga yapisma hissini hissediyorsunuz ama bir o kadarda konforlu. uzun yolda keyfine doyulmaz. kolay kolay sorun cikaran bir arac degil. bizim arac bakimdan bakima servise gidiyor oyle sorun cikardigini gormedim. safrane sanzimanlarinin japon oldugunu ilk defa duydum ama fransiz oldugunu iyi biliyorum. duz vitesini bulabilirseniz iyi olacagini tahmin ediyorum. alacaginiz aracta muhtemelen alt takimlarinda ufak tefek sorunlar olacaktir ki o yastaki araca gore normaldir. ya alt takim bakimi dogru duzgun yapilmis bir arac bulun ya da aldiginizda once onlari halledin. Parca fiyatlari oyle cok ucuz degil zaten kullandiginiz lagunanin da cok ucuz degil. aralarinda tas patlasin %5 bir fark vardir. parca sIkIntIsI yasamadim ben bugune kadar belkide ben surekli yetkili servise gittigim icindir bilemiyorum yoksa bile Bursadan birkac gun icerisinde hemen geliyor.




  • Safrane kullanmak herzaman bir ayrıcalık benim gözümde. Üst sınıfta kullanmadığım hiçbir araç kalmadı ama inanın safrane marka aracımdan çok memnunum 80 lt deposu olsa bile :)))))) daima 1999 yılında 2,0 motorunu aldığım ve ilk marşına bastığım andan itibaren bugune kadar bana çıkardığı masraf 3000 tlyi geçmedi emin olun .Bir okadarda sert kullandığım halde ve çok ilginçtir ki bazı zamanlar halen kullandığım x6 ile e 200 mercedes imde bile görmediğim o sürüş zevkini anlatamam.Belki çoğu kişi için çok inandırıcı değil ama gerçekten renault firmasının üretim paktında olabildiğince kaliteli üretilmiş ve 20 yıl sonra bile halen avrupada bir çok yerde fan cluplerinin kurulduğu yıllık toplantılarının yapıldığı bir araç olarak çok özel bir yapısı bulunmakta .ama ne ilginçtirki 40 000 mark verip zamanında aldığım araç yanlış tanıtım ların ve etkisiz satışın içersinde kalıp hakettiği değere hiç ulaşamadı .çoğu dönemin araçlarından üst segment ve konfora sahip aracımı halen garajımda 6 yıldır 3000 5000 kilometre yapmadan halen muhafaza etmekteyim.Bu araba alacaksanız satmaya değil gerçek manada sadece kullanmak için alın ve göreceksiniz ne kadar doğru bir seçim yapmışsınız volvo motorun s70 kasasıyla ki bu motora yapılan uygulama T5 ile tabiredilen turbo uygulamdır buda 210 beygir yapar uygun şekilde volvoda bile motifikasyon yapabilirsiniz ama maliyet artar. Çok rahat 230 görüdüğüm aracımda hernekadar kadran 270 yazsada lastik uygunsuzluğundan deneme cesareti bile yapmadım . Tüm safrane sahiplerine araçlarına iyi bakmalarını ve kıymetini bilmelerini tavsiye ederim. ALLAH kazadan beladan korusun daima.....




  • selamlar...1998 model 2.5 RXT aracımda tavanda bulunan butonların aralarından su damlıyor..suyun tam olarak nereden geldiğini tespit edemiyorum acaba ön camdanmı yoksa sunroof tanmı bilemiyorum..sizce ne yapmalıyım?????
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akbilir

    selamlar...1998 model 2.5 RXT aracımda tavanda bulunan butonların aralarından su damlıyor..suyun tam olarak nereden geldiğini tespit edemiyorum acaba ön camdanmı yoksa sunroof tanmı bilemiyorum..sizce ne yapmalıyım?????

    İlk olarak anteninizi kontrol edin aynı sorun bendede oldu anteni gevşetip altına sıcı conta sıkıp yeniden vidalarını sıktık sorun çözüldü.
  • selamlar..şunu sormak istedim; sizce 98 model 2.5 RXT aracıma en uygun lastik ebatları hangisidir..şu an 195/65/15 kullanıyorum..
  • Merhaba arkadaşlar.Konuyu tekrar canlandırıyorum ve bazı arkadaşlar ilk kasalarını daha çok sevdiğini söyledir.Bende ilk kasalarını çok seviyordum taa ki 2000 modelini görene kadar ..:) 7 yıla aşkın süredir bizde vede çok memnunuz.


     Renault SAFRANE #FAN KLÜP#





     Renault SAFRANE #FAN KLÜP#



     Renault SAFRANE #FAN KLÜP#




    Marka : Renault Safrane
    Yıl : 2000 ( 2005 den beri bizimle )
    Motor gücü : 135 hp
    Vites : Otomatik
    Rengi : Lacivert
    2000 Motor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red JohN06 -- 3 Haziran 2012; 4:01:01 >




  • Merhabalar;

    Bizde bir Renault safrane 2,0 Sİ var(1995). SATIYORUZ, Aracın muayenesini yeni yaptırdık. klimasında bir problem var, koltukları biraz aşınmış. motorunda ve yürüyeninde problem yok. BRC marka LPG var. İlgilenen arkadaşlar olursa mesaj atabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demireray -- 23 Ağustos 2012; 18:13:52 >
  • BENDE 2001 MODEL RXE SAFRANE VAR ARABADAN COK MEMNUNUM BAYRAMDA ARKADAN 2012 MODEL CHEVROLET CRUZE CARPTIM ADAM BİR GÜN ÖNCE ALIMŞ ARABAYI CEHEVROLETİN ARKA TOMPONU TAMAMEN İÇİNE GÖÇTÜ İNDİK ARABADAN ADAM BAKIYOR BENIM SAFRANDE ÇİZİK BİLE YOK ADAM HANGİ TARAFTAN VURDUN DEDİ NASIL OLUR FİLAN DEDİ ADAM DELİ OLDU KARDEŞ DEDİ 50 60 MİLYAR VERDİM ARABAYA ARABAM PERT OLDU SENİN ARABADA ÇİZİK YOK BU NASIL İŞ DEDİ BASLADI CHEVROLET MARKASINA KÜFÜRE ONEDENLE DİYORUM Kİ ALDIM MALIN İYİSİNİ ÇEKMİYORUM KAHRINI
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blumenss

    BENDE 2001 MODEL RXE SAFRANE VAR ARABADAN COK MEMNUNUM BAYRAMDA ARKADAN 2012 MODEL CHEVROLET CRUZE CARPTIM ADAM BİR GÜN ÖNCE ALIMŞ ARABAYI CEHEVROLETİN ARKA TOMPONU TAMAMEN İÇİNE GÖÇTÜ İNDİK ARABADAN ADAM BAKIYOR BENIM SAFRANDE ÇİZİK BİLE YOK ADAM HANGİ TARAFTAN VURDUN DEDİ NASIL OLUR FİLAN DEDİ ADAM DELİ OLDU KARDEŞ DEDİ 50 60 MİLYAR VERDİM ARABAYA ARABAM PERT OLDU SENİN ARABADA ÇİZİK YOK BU NASIL İŞ DEDİ BASLADI CHEVROLET MARKASINA KÜFÜRE ONEDENLE DİYORUM Kİ ALDIM MALIN İYİSİNİ ÇEKMİYORUM KAHRINI

    geçmiş olsun hocam :)


    dua et ki gerçek chevy e çarpmamışsın o zaman çok pis hasar alırdın
  • öncelikle herkese selam..bende safranlari cok begeniyorum hatta bir tane temiz buldum yanlız 93 mof-del 140 binde fiyatıda uygun almamı tavsiye edermisini.z..bu arada 3.0 rxe v6 motor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omurru -- 17 Eylül 2012; 15:30:25 >
  • Safrane kulübünün sevgili üyeleri.Öncelikle herkese iyi akşamlar.Ben 20 yaşındayım ve abimle onun arabasını ortak kullanma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.Malum,benim gözüm gibi baktımğım arabaya o tıraktör gibi biniyor.Hiç sakınmaz kullanırken.Dolayısıyla arabaları ayırma konusunda anlaştık.Ben genelde firmaların amiral gemileri olan D segmenti araçları severim.Oldum olası böyleyim.500,560 SEL baktım ama malum yakıt fiyatları yüzünden onları kullanmak biraz zor.Geçen ilanlarda gezinirken Safrane modeline baktım ve 3.0 litre çift turbo modeline rastladım.Gerçekten alınası ve kullanılası bir araç.Bu mesajı yazıncaya kadar tüm başlığı okudum.Parça sorunu demişsiniz ama çıkmacılardan falan hallediliyor sanırım.Başlıktaki tüm Safrane kullanıcısı arkadaşlara soruyorum,benim gibi üniversiteli bir genç için 3.0 litre çift turbo modelini kullanmak ne kadar mantıklı olur ? Baktığım araç 1994 model ve 154 bin kilometrede.Yeterince yaktığı için sanırım yaşına göre 200 küsür bin kilometreleri görmemiş Evet sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum.Ayrıca Volvo'nun 960,850 modellerine de baktığımı belirteyim.Ama bu biraz daha çekici geldi.




  • Ayrıca muhteşem bir hızlanma bence.
    http://www.youtube.com/watch?v=UyHft8bMnXM
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhany35

    Safrane kulübünün sevgili üyeleri.Öncelikle herkese iyi akşamlar.Ben 20 yaşındayım ve abimle onun arabasını ortak kullanma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.Malum,benim gözüm gibi baktımğım arabaya o tıraktör gibi biniyor.Hiç sakınmaz kullanırken.Dolayısıyla arabaları ayırma konusunda anlaştık.Ben genelde firmaların amiral gemileri olan D segmenti araçları severim.Oldum olası böyleyim.500,560 SEL baktım ama malum yakıt fiyatları yüzünden onları kullanmak biraz zor.Geçen ilanlarda gezinirken Safrane modeline baktım ve 3.0 litre çift turbo modeline rastladım.Gerçekten alınası ve kullanılası bir araç.Bu mesajı yazıncaya kadar tüm başlığı okudum.Parça sorunu demişsiniz ama çıkmacılardan falan hallediliyor sanırım.Başlıktaki tüm Safrane kullanıcısı arkadaşlara soruyorum,benim gibi üniversiteli bir genç için 3.0 litre çift turbo modelini kullanmak ne kadar mantıklı olur ? Baktığım araç 1994 model ve 154 bin kilometrede.Yeterince yaktığı için sanırım yaşına göre 200 küsür bin kilometreleri görmemiş Evet sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum.Ayrıca Volvo'nun 960,850 modellerine de baktığımı belirteyim.Ama bu biraz daha çekici geldi.

    Safrane gerçekten reno nun amiral gemisidir.
    çok tutulan tercih edilen bir araç değil bu safranın hem - hemde + yönüdür.
    Çok tutulmadığı için fiyatları oldukça uygundur.
    Gene çok tutulmadığı için yedek parçasını bulmak zordur lakin imkansız değildir.
    Diğer markalara baktığınız zaman örneğin sanayiye gittiğinizde parçasını bulmak zordur lakin netten çıkmacılardan birçok parçasını temin edebiliyorsunuz.
    Lakin parça fiyatları uygun dersek yalan olur lakin gene farklı markaların aynı segmentleriyle kıyaslandığında uygun olduğunu göreceksiniz.
    Bütün bunlardanda ziyade kolay kolay bu araca parça aramak zorunda kalmazsınız orjinal malzemesi kasası kaportası vs gerçekten çok sağlamdır.
    hatta söylede yaşanmış bir örnek vereyim.
    Kırmızı ışıkta beklerken arkamdaki accent e hızla gelen transporter vurmuş accentte bana vurmuştu içerde kazayı çok şiddetli bir şekilde hissettik aşşağı inip baktığımızda accentin önü yarıya kadar yoktu bizimse sadece tamponun üzerindeki boya çatlamıştı oda sonradan boyattırdığım için macun çekildi...
    Aracın temizini bulabiliyorsanız gerçekten kaçırılmayacak bir araç bu araca bindikten sonra aynı segmentteki diğer markalardan zevk almadığınızı hissedeceksiniz.

    140.000 bu araç için çok düşük bir km dir lakin bir öneri isterseniz 3.0 lara değilde 2.0 lara bakın.
    3.0 türkiyede çok az bulunduğu için yedek parça ihtiyacınız olursa zorlanma olasılığınız var.

    Son olarak paylaştığınız videodaki araç 3,5 lt yazıyor ki ben 3,5 olduğunu yeni duyuyorum.
    Bende 2.0 var 260 km ibreyle düz yolda rahatlıkla 240 görüyor ki oda gazla.
    Atladığım birşey varsa sorun cevaplayalım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: livingston

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhany35

    Safrane kulübünün sevgili üyeleri.Öncelikle herkese iyi akşamlar.Ben 20 yaşındayım ve abimle onun arabasını ortak kullanma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.Malum,benim gözüm gibi baktımğım arabaya o tıraktör gibi biniyor.Hiç sakınmaz kullanırken.Dolayısıyla arabaları ayırma konusunda anlaştık.Ben genelde firmaların amiral gemileri olan D segmenti araçları severim.Oldum olası böyleyim.500,560 SEL baktım ama malum yakıt fiyatları yüzünden onları kullanmak biraz zor.Geçen ilanlarda gezinirken Safrane modeline baktım ve 3.0 litre çift turbo modeline rastladım.Gerçekten alınası ve kullanılası bir araç.Bu mesajı yazıncaya kadar tüm başlığı okudum.Parça sorunu demişsiniz ama çıkmacılardan falan hallediliyor sanırım.Başlıktaki tüm Safrane kullanıcısı arkadaşlara soruyorum,benim gibi üniversiteli bir genç için 3.0 litre çift turbo modelini kullanmak ne kadar mantıklı olur ? Baktığım araç 1994 model ve 154 bin kilometrede.Yeterince yaktığı için sanırım yaşına göre 200 küsür bin kilometreleri görmemiş Evet sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum.Ayrıca Volvo'nun 960,850 modellerine de baktığımı belirteyim.Ama bu biraz daha çekici geldi.

    Safrane gerçekten reno nun amiral gemisidir.
    çok tutulan tercih edilen bir araç değil bu safranın hem - hemde + yönüdür.
    Çok tutulmadığı için fiyatları oldukça uygundur.
    Gene çok tutulmadığı için yedek parçasını bulmak zordur lakin imkansız değildir.
    Diğer markalara baktığınız zaman örneğin sanayiye gittiğinizde parçasını bulmak zordur lakin netten çıkmacılardan birçok parçasını temin edebiliyorsunuz.
    Lakin parça fiyatları uygun dersek yalan olur lakin gene farklı markaların aynı segmentleriyle kıyaslandığında uygun olduğunu göreceksiniz.
    Bütün bunlardanda ziyade kolay kolay bu araca parça aramak zorunda kalmazsınız orjinal malzemesi kasası kaportası vs gerçekten çok sağlamdır.
    hatta söylede yaşanmış bir örnek vereyim.
    Kırmızı ışıkta beklerken arkamdaki accent e hızla gelen transporter vurmuş accentte bana vurmuştu içerde kazayı çok şiddetli bir şekilde hissettik aşşağı inip baktığımızda accentin önü yarıya kadar yoktu bizimse sadece tamponun üzerindeki boya çatlamıştı oda sonradan boyattırdığım için macun çekildi...
    Aracın temizini bulabiliyorsanız gerçekten kaçırılmayacak bir araç bu araca bindikten sonra aynı segmentteki diğer markalardan zevk almadığınızı hissedeceksiniz.

    140.000 bu araç için çok düşük bir km dir lakin bir öneri isterseniz 3.0 lara değilde 2.0 lara bakın.
    3.0 türkiyede çok az bulunduğu için yedek parça ihtiyacınız olursa zorlanma olasılığınız var.

    Son olarak paylaştığınız videodaki araç 3,5 lt yazıyor ki ben 3,5 olduğunu yeni duyuyorum.
    Bende 2.0 var 260 km ibreyle düz yolda rahatlıkla 240 görüyor ki oda gazla.
    Atladığım birşey varsa sorun cevaplayalım.


    Öncelikle cevap için teşekkürler.3.0 litre bi turbo olması sadece motor parçaları ve fazladan donanım açısından sorun teşkil edebilir.Başka hangi parçalarını bulmakta sorun yaşabilirim ki ? Sonuçta şase 1994 model tüm Safrane'larda aynı değil mi ?
    -Arabayı almama daha uzun sayılabilecek bir süre var.Ben yinede araştırıyorum,çünkü 1 ayda karar verilip alınacak birşey değil bir otomobil.Bu güne kadar inanılmaz sayıda D segmenti araç baktım.Rover 820 Ti Sport-620 Ti,Volvo 850 T5-960 3.0,Peugeot 406 (abimin aracı Peugeot 307),Alfa 166,Mersedes 400-500-560 SEL ve daha aklıma gelmeyen modeller.Hergün etrafta gördüğüm modellerden farklı olsun diye uğraşıyorum birazda.Çünkü insanlar alışılmışın dışına çıkmaya korkuyorlar.Sırf böyle olduğu içinde piyasa onların ayak izlerini takip ediyor.Hepsinde de ortak yorumlar parça sorunu,fazla yakması ve özellikle Rover'larda "son sahibi olursun" olayı Ve bu muhabbetleri yapanların çoğu hayatında sadece R9 Renault ve Tofaş kullanmış insanlar Ancak araç bakarken ki maddelerimden bir kaçı kesinleşti.Mesela "araç büyük olacak" çünkü en olmayacak zamanlarda araçla büyük birşeyler taşımak gerekebiliyor.Hatta bu durum yüzünden Land Rover bile baktım Zaten motor hacmi büyük olacağı için yakıt meselesini çok düşünmüyorum.Onu düşünsem gider 1.2 Palio alırdım çoktan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhany35

    quote:

    Orijinalden alıntı: livingston

    quote:

    Orijinalden alıntı: oguzhany35

    Safrane kulübünün sevgili üyeleri.Öncelikle herkese iyi akşamlar.Ben 20 yaşındayım ve abimle onun arabasını ortak kullanma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyoruz.Malum,benim gözüm gibi baktımğım arabaya o tıraktör gibi biniyor.Hiç sakınmaz kullanırken.Dolayısıyla arabaları ayırma konusunda anlaştık.Ben genelde firmaların amiral gemileri olan D segmenti araçları severim.Oldum olası böyleyim.500,560 SEL baktım ama malum yakıt fiyatları yüzünden onları kullanmak biraz zor.Geçen ilanlarda gezinirken Safrane modeline baktım ve 3.0 litre çift turbo modeline rastladım.Gerçekten alınası ve kullanılası bir araç.Bu mesajı yazıncaya kadar tüm başlığı okudum.Parça sorunu demişsiniz ama çıkmacılardan falan hallediliyor sanırım.Başlıktaki tüm Safrane kullanıcısı arkadaşlara soruyorum,benim gibi üniversiteli bir genç için 3.0 litre çift turbo modelini kullanmak ne kadar mantıklı olur ? Baktığım araç 1994 model ve 154 bin kilometrede.Yeterince yaktığı için sanırım yaşına göre 200 küsür bin kilometreleri görmemiş Evet sizden değerli yorumlarınızı bekliyorum.Ayrıca Volvo'nun 960,850 modellerine de baktığımı belirteyim.Ama bu biraz daha çekici geldi.

    Safrane gerçekten reno nun amiral gemisidir.
    çok tutulan tercih edilen bir araç değil bu safranın hem - hemde + yönüdür.
    Çok tutulmadığı için fiyatları oldukça uygundur.
    Gene çok tutulmadığı için yedek parçasını bulmak zordur lakin imkansız değildir.
    Diğer markalara baktığınız zaman örneğin sanayiye gittiğinizde parçasını bulmak zordur lakin netten çıkmacılardan birçok parçasını temin edebiliyorsunuz.
    Lakin parça fiyatları uygun dersek yalan olur lakin gene farklı markaların aynı segmentleriyle kıyaslandığında uygun olduğunu göreceksiniz.
    Bütün bunlardanda ziyade kolay kolay bu araca parça aramak zorunda kalmazsınız orjinal malzemesi kasası kaportası vs gerçekten çok sağlamdır.
    hatta söylede yaşanmış bir örnek vereyim.
    Kırmızı ışıkta beklerken arkamdaki accent e hızla gelen transporter vurmuş accentte bana vurmuştu içerde kazayı çok şiddetli bir şekilde hissettik aşşağı inip baktığımızda accentin önü yarıya kadar yoktu bizimse sadece tamponun üzerindeki boya çatlamıştı oda sonradan boyattırdığım için macun çekildi...
    Aracın temizini bulabiliyorsanız gerçekten kaçırılmayacak bir araç bu araca bindikten sonra aynı segmentteki diğer markalardan zevk almadığınızı hissedeceksiniz.

    140.000 bu araç için çok düşük bir km dir lakin bir öneri isterseniz 3.0 lara değilde 2.0 lara bakın.
    3.0 türkiyede çok az bulunduğu için yedek parça ihtiyacınız olursa zorlanma olasılığınız var.

    Son olarak paylaştığınız videodaki araç 3,5 lt yazıyor ki ben 3,5 olduğunu yeni duyuyorum.
    Bende 2.0 var 260 km ibreyle düz yolda rahatlıkla 240 görüyor ki oda gazla.
    Atladığım birşey varsa sorun cevaplayalım.


    Öncelikle cevap için teşekkürler.3.0 litre bi turbo olması sadece motor parçaları ve fazladan donanım açısından sorun teşkil edebilir.Başka hangi parçalarını bulmakta sorun yaşabilirim ki ? Sonuçta şase 1994 model tüm Safrane'larda aynı değil mi ?
    -Arabayı almama daha uzun sayılabilecek bir süre var.Ben yinede araştırıyorum,çünkü 1 ayda karar verilip alınacak birşey değil bir otomobil.Bu güne kadar inanılmaz sayıda D segmenti araç baktım.Rover 820 Ti Sport-620 Ti,Volvo 850 T5-960 3.0,Peugeot 406 (abimin aracı Peugeot 307),Alfa 166,Mersedes 400-500-560 SEL ve daha aklıma gelmeyen modeller.Hergün etrafta gördüğüm modellerden farklı olsun diye uğraşıyorum birazda.Çünkü insanlar alışılmışın dışına çıkmaya korkuyorlar.Sırf böyle olduğu içinde piyasa onların ayak izlerini takip ediyor.Hepsinde de ortak yorumlar parça sorunu,fazla yakması ve özellikle Rover'larda "son sahibi olursun" olayı Ve bu muhabbetleri yapanların çoğu hayatında sadece R9 Renault ve Tofaş kullanmış insanlar Ancak araç bakarken ki maddelerimden bir kaçı kesinleşti.Mesela "araç büyük olacak" çünkü en olmayacak zamanlarda araçla büyük birşeyler taşımak gerekebiliyor.Hatta bu durum yüzünden Land Rover bile baktım Zaten motor hacmi büyük olacağı için yakıt meselesini çok düşünmüyorum.Onu düşünsem gider 1.2 Palio alırdım çoktan.

    Tabi araştırmadan araç almak olmaz hangisi içinize siniyorsa onu almalısınız.
    Son sahibi olursun muhabbeti banada ççok yapıldı.
    Kimseninn sözüne bakmadım aldım 6 ay kadar önce satmayı düşündüm ilan verdim ve inanın telefon yoğunluğundan iş güç yapamaz oldum sağlıkla ilgilendiğimiz içinde aracı göstermeye zamanım olmadı.
    Şimdiyse satmaktan vazgeçtim satıyorum dediğim an alıcıları hazırda bekliyor.
    Ama bence önemli olan aracı alırken kar edebilmektir. piyasanın üzerinde araç alırsanız tabiki satarkende bu fiyatın altından satmak istemeyip son sahibi olursunuz.

    Sizinde dediğiniz gibi motor değişiyor diye biliyorum araç 140 binde yakın zamanda sorun çıkartacağını zannetmiyorum. lakin şöyle bir örnek vereyim.
    Birgün hastahanede farları açık unutup inmişim geldiğimde aküm boşalmış kaskodan assist istedim geldi takviye yaptı aracı çalıştırıp gitti.
    lakin asisst aracının aküsü 24 v olduğu ve takviye sırasında ters bağlantı vs yaptığı için aracın beynine zarar vermişti.
    Sonrasında assist hatasını kabul etmedi bütün masraf bana kaldı
    bu tür sorunlarıda göz önünde bulundurun insanın başına ne zaman ne geleceği belli olmuyor.
    İkinci el parçacılarının bazılarıda kara borsa olmuş.
    Örneğin havalandırma ızgaramı değiştirmek istedim ikinci ellini buldum arayıp fiyat sordum 800 lira istedi.
    fiyatı 180 lira dedim oda bulabiliyorsan git oradan al dedi ben bu aracı bir yıldır kapımda bekletiyorum müşteri çıksında bir parçasını satayım diye bir kablosunu 300 liraya sattığımı biliyorum şeklinde yüzsüzcede devam etti.




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.