Şimdi Ara

renault scenic 1,5 dizel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yeni bir renault scenic 1,5 dizel araç aldım . Fakat benim araçlar hakkında hiç bilgim yok desem yeridir. Bu aracı en verimli şekilde nasıl kullanmalıyım , motor kurum bağlaması , motorun açılması vs... konular hakkında pek kişi farklı farklı birbirinin zıttı yorumlar yapıyorlar. Kafam çok karıştı . Bu konuda herkezin tecrübelerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum.



  • hayırlı olsun

    yeni motorlu sceniclerdenmi yani 100 bg lik dizel olanlarmı yoksa eski 80 bg liğimi aldın acaba

    eskisi ise performansı nasıl acaba

    dikkat edeceğin şey kesinlikle yakıtı güvendiğin bildiğin yerden al hep

    o araba ise ilk 1000 km çok zorlama arabayı

    sonrasında 3000 devirde vites değiştir çünkü dizellerde devir kaybı çok oluyo vites değişirken
  • Silindir hacmi (cc) 1461
    Motor gücü (bg) 80
    Maksimum tork (NM/dd) 185/2000
    Enjeksiyon tipi Yüksek basınçlı dizel enjeksiyon sistemi
    Supap sayısı 8
    Katalitik konvertör Yok
    Yakıt türü Mazot
    Vites tipi Manuel
    Performans

    Maksimum hız (km/s) 165
    0-100 km hızlanma (sn) 15.7
    Şehiriçi yakıt tüketimi 6.4
    Şehirdışı yakıt tüketimi 4.4
    Karma yakıt tüketimi 5.0
    CO2 (gr/km) 135
    Ölçüler

    Lastikler ve jant boyutları 205/55 R 16
    Boş ağırlık (Kg) 1340
    Bagaj hacmi (min/max) (dm3) 430 / 480
    Yakıt deposu 60
    Uzunluk / genişlik / yükseklik (mm) 4259 x 2087 x 1620


    benim aldığım bu versiyon

    kullanımına gelince öncelikle araç kullanımında az tecrübesi olan biri olduğumu belirtmek isterim. Ama daha önce az da olsa 2005 hyundai afcent ve 2000 honda civic le 3000 km kadar yol yaptım. Onlarla karşılaştırmak ne kadar doğru olur bilemiyorum ama yeni aracımın kullanımını onlara göre değerlendireyim.

    motor çekiş gücü olarak bi problem yaşamadım . gayet güzel . hızlanması da da bi problem yok yalnız yokuş yukarı cıkarken hızlanma biraz yavaş kalıyor ama cokda belirgin bir düşüş yok

    yakıt olarak şu an euro dizel opet kullanıyorum km de 140-170 arası gidip geliyor.
    konforu çok güzel :) motor sesi düşük vitesler de geliyor ama rahatsız edici bir ses değil (anyı sesi benzinli versiyonunda da duydum ) hızlı giderken en yuksek şuana kadar 140 km/h cıktım onda bile araaç rahatsız edici bi gürültü yapmadı. daha yuksek hızları deneyemedim. hyundai 1,3 ve honda civic 1,6 da 140 ibrede cok rahatsız oluyordum .

    şu an aracımla mutlu birlikteliğimiz var ama bu nekar devam eder bilemiyorum. kullanım tecrübelerini herkezin burada paylaşmalarını diliyorum.. :)




  • HAyırlı olsun güle güle kullan !

    Sorması ayıp kaça aldın ?
  • her depodo veya 2 depoda 1 double up enjektör temizleyici ilave ederseniz 1 depo benzine, kurum bağlama probleminiz oluşmaz

    bana maalesef 15000 bakımında söylediler, ben peşinen söyliyeyim

    sarfiyatinizin da düşük kalmasi için şart...
  • Ama aracı dizel?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: legolas_my

    arkadaşlar yeni bir renault scenic 1,5 dizel araç aldım . Fakat benim araçlar hakkında hiç bilgim yok desem yeridir. Bu aracı en verimli şekilde nasıl kullanmalıyım , motor kurum bağlaması , motorun açılması vs... konular hakkında pek kişi farklı farklı birbirinin zıttı yorumlar yapıyorlar. Kafam çok karıştı . Bu konuda herkezin tecrübelerini benimle paylaşmalarını rica ediyorum.

    rodaj süresini sormuşsun sanırım; rodaj süresi mekanik parçaların birbirine uyum sağlaması için dikkat edilecek zaman veya kilometredir. Bu konuda tam bir bilgim olmamasına rağmen ilk 5000 hatta 10000 kilometre boyunca ani hızlanmalardan uzak durmalısın, aracı uzun süreli aynı devirde sürmekte kaçınmalısın, mümkün olduğunca düşük devirlerden ve yüksek devirlerden kaçınmalısın. yani aracını 1800 devirin altında kullanmamanı tavsiye ederim bu sadece şimdilik değil sürekli geçerli bir şey çünkü araban maksimum torkunu 2000 devirde verdiği için bu devirin altında sıkıntı yaşayabilirsin. şimdilik 3000 deviride geçme derim. hız olarakta 110'u geçme derim. Emin olduğum şey kızdırıcının ışığı sönmeden arabanı çalıştırma vede yakıtını ışık yanmadan koy, çünkü enjektörlerin içeride ki pisliklerle tıkanabilir.
    Lakin ben dizel araçlar konusunda pek bilgili değilim dediğim şeyler yanlış olabilir sen en iyisi mi bu işlerden anlayan birine danış.
    Bu arada araban hayırlı olsun, güle güle kullan




  • Öncelikle hayırlı olsun...
    Aynı aracı bir yıldır kullanmaktayım. Aracın tek dezavantajı ağırlığına göre gücünün (80 HP) düşük oluşu. Yol tutuş ve kullanım konforu bana göre çok iyi.
    En dikkat etmen gereken husulardan birisi mümkünse yakıt ikazının yanmasısını beklemeden mazot al. Dizel araçlarda (yeni nesil) yakıtın bitmesine bağlı olarak motor hava yaparsa tamir ücretleri çok pahalı olmakta.
    Araç max torkunu 1900 devirde ürettiği için genelde ekonomik bir kullanım içi 2000-2500 de vites değiştirebilirsin. Yüksek devir çevirtmenin anlamı yok zaten aracın torku yüksek...Düşük devirde kullanmanın bir sakıncası varmı? bunun mantıklı bir izahı varmı açıkçası ben de bilmiyorum. Zira araç çok yüklü değil, klima kapalı ve yokuş yukarı değilse 2000-2500 devirde vites değiştirilebiliyor.
    Aracın otomatik klimasının nasıl çalıştığını ise hala anlamış değilim. İç ısıya göre açılıp kapanıyormu diye servise sordum, onlarında bu konuda bilgisi yokmuş. Çünkü iç ısı göstergesi yok, naye göre otomatik çalışıyor anlamadım. Klimayı (özellikle kışın) 15-20 günde bir çalıştırırsan gaz kaybını (sirkülasyon yaptığı için) önlemiş olursun.
    Aracına (dizel) motor silk veya ntt-bor diye geçen Bor içeren yağ katkısı koyan arkadşlarım motor sesini azalttığını ve %5 yakıt tasarrufu sağladığını söyledi, denemeyi düşünüyorum, kullanırsam sonuçları yazarım.
    Yakıt için Opet önermem çünkü iki arkadaşımın dizel, 1 ark. da benzinli araçları opet yüzünden arızalandı, eğer istasyon sahipleri çok güvenilir ise o başka...
    Aracın rodaj süresi 3000 km dir.
    Araç otomatik el frenine sahip fakat bu fren hareket etmeden önce veya acemi birisi kullanacaksa yokuşlarda durunca munuel olarakta kullanılabiliyor. Ben aracı çalıştırdıktan sonra freni manuel olarak devreden çıkarıyorum, balataların aşınmasını önlemek için...




  • forumda murtycan arkadaşımızdada var 1.5 80hp scenic son sürat olarak 175 diyodu ama araç güzel inşallah kazasız belasız binersin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.