Şimdi Ara

Renault ve Geely, yakında hibrit odaklı bir ortak girişim duyurabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault ve Geely, yakında hibrit odaklı bir ortak girişim duyurabilir



    Reuters'ın haberine göre iki otomotiv devi Renault ve Geely yeni bir iş birliği arifesinde. İkilinin yeni yıla bir ortak girişimle gireceği, detayların önümüzdeki haftalarda netleşeceği ileri sürüldü.



    Yapılacak iş birliği ile PHEV yani şarj edilebilir hibrit araçlara odaklanan yeni bir otomotiv markası oluşturulacak. Çinli otomotiv devi Geely, bu markaya mevcut Geely ve Volvo modellerinin kullandığı CMA platformuyla destek verecek. Renault ise dikkatini tasarım ve pazarlama tarafına verecek.



    Renault, bu hamle ile geçtiğimiz yıl ayrıldığı Çin pazarına yeniden giriş yapma şansı yakalayacak. Fransız üreticinin ayrıca Asya'daki varlığını da genişletebileceği belirtiliyor. Geely ise Renault'nun bazı tesislerini kullanma imkanı yakalayacak. Güney Kore'deki Busan tesisinin Çinli üreticinin özel ilgi alanında olduğu, burada Lynk & Co markasının 01 SUV modelini yerel olarak üreteceği ifade ediliyor.



    Ayrıca Bkz.Renault ve Dacia, kurdaki düşüş sonrası fiyatlarda indirim yaptı



    Daha da önemlisi, Güney Kore'de üretim yapmak, Geely için ABD'ye adeta arka kapıdan giriş şansı verebilir. Zira Çin ve ABD arasındaki gerilim, dünyanın en büyük ikinci otomobil pazarına girmeye çalışan Çinli otomobil üreticilerinin işini zorlaştırdı. Ancak Güney Kore ve ABD arasındaki serbest ticaret anlaşması, Geely'nin burada üreteceği araçları ABD'ye ihraç etmesini kolaylaştırabilir.



    İki şirket arasındaki iş birliği şimdilik söylentiden ibaret. Konuyla ilgili gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/autos-transportation/exclusive-geely-renault-soon-announce-hybrid-focused-auto-jv-asia-sources-2021-12-21/







  • mercedesle beraber yapıyodu zaten bi kurtulamadık şu renodan.

  • Birçok markanın Çinli otomotiv şirketleriyle kurduğu yerel elektrikli otomobil markası var zaten. Renault'un yapması da kaçınılmazdı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.