Şimdi Ara

Renault, yakında hidrojenle çalışan bir konsept otomobil tanıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Renault, yakında hidrojenle çalışan bir konsept otomobil tanıtacak



    Toyota'nın hidrojenle çalışan içten yanmalı motorlu araçlar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Görünen o ki bu konuda atılımda bulunan tek üretici o değil. Renault da bugün gizemli bir konsept otomobil hakkında ipuçları paylaştı.



    Fransız üretici, konseptten bahsederken "hydrogen engine" ifadesini kullandı. Bu da otomobilin elektrik motorlarından ziyade içten yanmalı motora sahip olacağını ancak benzin veya dizel yerine hidrojenle çalışacağını düşündürüyor. 



    Konsepte ilişkin görsele baktığımızda, silüetin hatchback mi yoksa crossover mı olduğunu pek ayırt edemiyoruz. Üstteki ince LED aydınlatmaların ve aydınlatılmış logonun Renault 5'i anımsattığını söyleyebiliriz. Ancak tampon kenarlarındaki üçgen şekilli aydınlatmalar daha önce görmediğimiz detaylar.



    Ayrıca Bkz.Yeni Volkswagen Taigo Türkiye fiyatı açıklandı



    Renault'nun gizemli konseptinde dijital aynalar bulunuyor. Kaslı ön kaput ve geniş çamurluklar da oldukça sportif bir modelle karşılaşacağımızın sinyallerini veriyor diyebiliriz. Bunun dışında konsepte ilişkin herhangi bir bilgi yok. Ancak öğrenmek için çok beklemeyeceğiz gibi görünüyor çünkü tanıtım için mayıs ayı işaret ediliyor.



    Fransız üreticinin hidrojen dışında altını çizdiği bir diğer detay da güvenlik konusundaki teknolojik yenilikler. Detaylar ortaya çıktıkça siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.









  • Hidrojenin nasıl depolayacağı büyük bir problem. Bu çözülmedikçe hidrojenli araba geliştirmenin anlamı yok.

  • Hyundai nexo modelini ve hyundai tirlarini araştırabilirsiniz, hidrojenli ve aktif yollarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darklord Sauron kullanıcısına yanıt
    Hidrojeni 700 barlık kompozit tanklarda depolayacaktır. Bir sonraki adım ise 1200 barlık tanklarda depolaması ve fuelcell verimliliğini arttırıp menzili arttırması.

    Bu araçlarda batarya gibi 10 yıl yada belli bir km ömrü çok biçilmiyor çoğunlukla aracın ekonomik ömrü boyunca bir şey değişmiyor oda çok önmeli.

    Ne yazık ki çoğunlukla bu konu ihmal ediliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://www.hyundaiusa.com/us/en/vehicles/nexo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hidrojenle çalışan içten yanmalı motorla verimliliği daha dibe çekmeye yemin etmişler sanırım daha güçlü yanma ürettiği için daha az ömürlü motora sahip olacağı hesabını yine yüksek servis bakımı gerektireceği vb. Hesaba katılmamış yada katılmışta olabilir sonuçta otomobil satışından ziyade yedek parça ile dönüyor bu firmalar... Hidrojende Fuel Cell dışında alternatif yok ki onda bile total verim %40-45 elektriklide total verim %75...

    Edit: Aynı zamanda en çok Hidrojen Petrol doğalgazdan üretiliyor yeşil hidrojen var diyeceksiniz ben de cevap olarak yenilebilir kaynaklardan üretilen elektrik derim? Uçak, Gemi, Tır gibi araçlar için gayet mantıklı çözüm ama uçaklar ve Gemiler için Yenilebilir kaynaklardan üretilen Bio yakıt çoooook daha iyi alternatif Hidrojenin üretimi taşınması ve yanıcılık bakımından tehlikesi yüzünden gemi ve uçaklarda hızlıca uzaklaşılan bir yakıt türü olacaktır hidrojen Uçaklarda silindir şeklindeki yakıt deposunu nereye koyacaksın en basitinden? Tırlar içinde batarya teknolojisi geliştiği için 10 yıl gibi kısa süre içinde 2000-3000km giden tırlarıda rahatlıkla görebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 18 Şubat 2022; 22:05:25 >




  • gun kullanıcısına yanıt
    Fuel Cell ömrünün baya kısa olması lazım hocam sonsuz km dayanabilen bir parça değil.

  • Bildiğim kadarı ile hidrojeni yakıt olarak kullanmıyorlar, hidrojen yakıt hücreli elektrikli otomobil olarak kullanılıyor. Yani bir elektrokimyasal reaksiyon yoluyla kendi elektriğini üreten bir elektrikli araç olması lazım.

  • Yaparsa reno yapar, güle güle dCİ hoşgeldin hCİ

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt
    Yenilebilir mi ?
    yenilenebilir olmasın o

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kadalt kullanıcısına yanıt

    Kuru fasulye yenilebilir enerjidir mesela.

  • Yıllar önce ilk hidrojenle çalışan arabayı bir sanayi ustası yapmıştı. Televizyon haberlerine konu olmuştu. Sonra ortalıktan toz duman oldu. Petrole bağımlılığa son verecek dedi. E şimdi bakıyosun temel kaynak olan suya olan erişimimizi kısıtlıyorlar. Bunu bir de insanlara çaktırmadan yapıyorlar. Yarım litre suyu iki buçuğa satıyorlar. yakın veya uzun vade de insanları suya muhtaç edecekler. Ama insanlık buna neden para ödeyip durduğunu, neden sorgulamadığını sonunu çok acı bir şekilde tecrübe edecek.

  • O başkaydı.

  • Bu konuda en ileri düzeyde olan Hyundai ve Toyota bile artık bu projelere kaynak ayırmakta vazgeçme noktasında iken Reno da neyin kafası bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl ki petrol değerli ilerleyen yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle su petrolden de altında da daha değerli olacak su savaşları çıkacak. bunlar yıllardır görülen ve söylenen bir şey. ama artık çok hızlı yaklaşıyor bu susavaşları. geliyor gelmekte olan.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.