Şimdi Ara

Reno Megan2 Hatalı motor yağı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    2007 Megan2 1.4 benzin/Lpg'li araca 20.50 Elf motor yağı koyuldu. araç 1 aydır bu şekilde çalışmakta. Önerilenin dışında koyulan bu motor yağı araca bir zararı olur mu ? Bilen kullanıcı arkadaşların görüşlerini yazmalarını rica ederim.



  • Yağ kalın olduğu için zamanla subaplarda genişleme yapıyor diye duymuştum. Siz önerilen viskozitede yağı koyun. Araç daha rahat çalışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık Megane 2 ye 20 50 yağ kullanılmış ne demek ya. Bu arabaya yapılabilecek en büyük kötülüğü yapmışsın.
  • subaplar yağlı itici olduğundan performans açısından baya bi sorun yaşarsın bence biran önce değiştirmelisiniz..
  • Aynı şey benim başımada geldi benim araç megane1 1.6 16v 2000 model sanayici bi ustamız yağı deyiştirp 20.50 koymus ben hiç sormadım aracı aldım gittim sorun yoktu sabah çalıştırır ken araçta bi tıkırtı sesi gelmeye başladı 15 20 saniye sonra düzeldi havalar soudukça ses daha uzun süre duyulmaya başladı harbi can sıkıcı bi ses sibop vuruyor düşüncesiyle ustamızın yanına gittik yok birşey souktan oluyor dedi. Başka bi ustaya daha gittim motorun soumasını bekledi sonra marşa bastı ses 5 sn kadar sürdü hangi yağı kulanıyorsun dedi bilmiyorum dedim usta değiştirdi dedim kalın yağ konmuş subap iticilere yağ gidinceye kadar bu sesi duyarsın dedi. Yağ değıştirdim şimdi problem yok saat gibi. Bence değiştir yağı yoksa subap iticilere zarar veriyor muş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.