Şimdi Ara

Repeater ve Datalist içerisinde Resim Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam,

    Ben repeater içinde bir image kontrolu kullanıyorum. Repeater'a ürünler tablosundan veriler çekerek ürünleri listeliyorum. Repeater'ın içinde ki image kontrolünün ise her bir ürün için resim göstermesi lazım. Her ürünün birden fazla resim olduğu için bu resimleri ayrı bir tabloda tutuyorum. Bu yüzden bu image kontrolünün kaynağını o tablodan çekiyorum. Yani önce Repeater içinde her bir ürünün UrunID'sini çekiyorum. Daha sonra repeaterın itemdatabound eventını kullanarak image kontrolüne erişiyorum. İmage kontrolüne ise Urun_Resim tablosundaki resimlerin ilk sıradakini çekip imageurl olarak veriyorum. Örneğin ID'si 3 olan ürünün 5 resmi var. Ben önce o ürünün resimlerini bulup DataRow ile ilk sıradaki veriyi çekip resim url'sini alıyorum onu da image kontrolüne kaynak olarak veriyorum. Ancak Repeater içinde 10 ürün listeleniyorsa 1. ürünün resmi görünüyor 2. görünmüyor, 3. görünüyor 4. görünmüyor yani bir sıra ara ile görünüyor ve görünmüyor bu resimler.

    Daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı? bunun nedeni ne olabilir?







  • Alternate row mu kullandin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır kullanmadım,
    repeater içinde bir tane image kontrolü kullandım. İmage kontrolüne gelen resim ise farklı bir veritabanı tablosundan. Repeater Ürünler tablosundan verileri çekerken image kontrolü UrunResimleri tablosundan verileri çekiyor. Ancak listelenen ürünlerde bir üründe resim varken diğer üründe resim yok. Bu ürün listesi boyunca devam ediyor.
    Repeater'ı hem alternatif row ile hemde onsuz kullandım sonuç değişmedi
  • Urunler ve urunresimleri tablosunu joinleyerek mi cektin. Joinleyerek cektiysen sql mamagement studio expresste ayni sorguyu bir yaz. Donen tabloya bir bak her urun icin ayni satirda bir imaj var mi emin ol.

    Repeaterin her bir rowunda 1 urun tanimlandigindan emin ol.

    Urun isimlerinde vs acilan taglarin her birisinin kapandigina emin ol.

    Olmadi html outputu buraya yaz bir bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.