Şimdi Ara

Resim dosyalarını etiketli yada kategorisel kaydetme programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Böyle bir program olduğunu duydum ama ismini ve nerede duyduğumu hatırlayamıyorum. Şöyle bir şey istiyorum.
    Mesela ben 1 milyon tane resimi programa atıyorum. Program bu resimleri tanıyor ve bana soruyor. Örneğin; bu kim, ahmet, bu kim, ali, bu kim veli.... Sadece bu kadar da değil, mesela aynı ortamda çekilmiş resimleri de tanıyor ve bana kayıt için soruyor : Bu resim nerde çeklidi, AYşenin doğum günü yazıyorum.... Aynı yerde çekilmiş resimleri de tanıyor ve bana soruyor: Burası neresi : Velinin okulu yazıyorum....

    Her neyse resimleri bu şekilde etiketlememe izin verip (sanırım resmi şöyle kaydediyor olabilir ali-dogumgünü-izmir-denizkenarı-) kaydediyor. Ben bir resim aradığım zaman bu tanımlamalardan kolayca buluyorum. Mesela şöyle Ayşenin deniz kenarındaki resimleri, veya ahmetin yemek yerken ankaradada ali ile olan resimleri..... Yani pek çok anahtar kelime koyduğum için istediğim gibi filtreleme yapmama izin veriyor....

    Sanırım yetirince ayrıntılı anlattım. Bir arkadaşım bunu google yapar dedi, başka bir arkadaşım adobe yapar dedi ama bişey bulamadık.







  • Bu işleme image/photo/visual recognition deniyor ve bunu yapan Amazon, IBM, Google gibi online sistemler mevcut. Yazılım olarak yüz tanıması (face recognition) yaptığını iddia edenler var fakat kullanmadım.
  • 1. dediğinizi yani yüz tanıma ve gruplamayı Picasa programı yapıyor ancak picasa programını google kullanımdan kaldırdı.
    Son sürümünühttps://filehippo.com/download_picasa/ adresinde bulabilirsiniz.

    Konum belirleme ise eğer fotoğraf çekilirken fotoğraf makinesi ya da cep telefonun konumu fotoğraf dosyası içine kaydedildiyse fotoğrafları Google Photos(https://photos.google.com/ )'a yüklerseniz şehir ismi ile aradığınızda onları buluyor.

    Google Photos'da daha da ilerisi köprü, şelale, göl, köpek, kedi, konser, doğum günü ... gibi aramalar ile kolaylıkla ilgili fotoğrafları bulabiliyorsunuz.

    Fotoğraflar çekilme tarihine göre ya da yüklenme tarihine göre sıralanabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.