Şimdi Ara

Resimdeki Mavi Ekran Sorunu İçin Çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Asus N53SN SZ-182V notebook var. Guclu oyun veya program acinca resimdeki mavi ekran geliyor. Suruculeri biosu guncelledim souc degismedi. Bir ara kod43 hatasi aliyordum, guncellemelerden sonra duzeldi. Ancak aygit yoneticisinde nvidia ekran karti duzgun calisiyor demesine ragmen bu mavi ekrani aliyorum. Karsilasan cozumunu bilen bir fikri olan vardir umarim.
    Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
     Resimdeki Mavi Ekran Sorunu İçin Çözüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ramlerde sorun var gibi duruyor
  • Bilgisayarın içini temizle bellek' leri ve ekran kartını tak çıkar oda olmadı bilgisayara format at.
  • Selamlar
    Memtest86 ile Ram'i test ettim. Binlerce hata buldu, bende yeni ram taktım ram'den olabilir diye. Ancak sorun hala devam ediyor. Ekran kartı ile alakalı büyük ihtimalle çünkü dediğim gibi ekran kartında [(kod43) Windows doğru çalışmadığında bu aygıtı durdurdu.] hatası alıyordum. Şu an bu uyarı yok, ama ağır işlerde ekran kartı onboard'an Nvidia'ya geçeceği zaman bu mavi ekran geliyor.
    Not: Notebook'un içini açıp ulaşabildiğim yerlerin tozunu aldım. ekran kartı çıkar tak olmuyor bildiğim kadarıyla bu model (Asus N53 SN) notebook'ta. Format atmayı daha önce denedim çözüm alamadım.
  • Ekran kartı sürücüsünü en son versiyona güncelle sorun devam ederse bi alt sürümlere geçerek bir kontrol et. Bir ihtimal sorunun yazılımsalsa düzelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oynadıgın oyunların ayarları yüksek durumda ise zaman zaman bole yapmaktadır ayarları düşürmeği denedinmi hiç?
  • Mavi Ekran hatasının birkaç yöntemle çözebilirsin. Aslında problemin nerde olduğunu yazılardan çözebilirsin ancak bazen memory yazısı hem hard disk hem ram olabiliyor... HDD REgenerator ile hard diskini bi tarat derimm Bad sector varmı diye. ram denedim olmadı diyorsun.. O zaman ekran kartı olabilir.. Ama bi çözüm daha var üzerindeki orjinal işletim sistemini yükle birde o şekilde dene bazen mavi ekran hataları bilgisayarın orjinalin işletim sistemi olmadığından dolayıda olabiliyo.. Örneğin: Orjinali Windows Vista olan bir bilgisayara Windows 7 yüklersen Mavi Erkan hatası alabilirsin.. Ama bu çok nadir olabiliyor..
  • aynı sorun bendede vardı bendede toshiba laptop var oyuna girdiğimde belli belirsiz aralıklarla bu mavi ekran hatasını alıyordum ve 100 e kadar sayıp tekrar başlıyordu sorunum hard disc imiş bad sector varmış değiştirdim hard disci kurtuldum sende ki sorunda aynı benim ki gibi sizden ricam hd tune ile bir tarama yapıp bad sector var mı bakar mısınız yada sonuçları buraya koyarsanız daha ayrıntılı yardımcı oluruz
  • Selamlar
    Ekran karti suruculerini asus sitesinden, nvidia sitesinden eski ve yeni suruculeri guncelleyerek denedim sorun degismedi.
    Oyunlarin ayariyla alakali oldugunu sanmiyorum sorunun, cunku pes13 acarken daha mavi ekran veriyor oyun acilmadan.
    HDD ile alakali onerileri deneyip sonucu yazicam.
    Tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.