Şimdi Ara

<RESIMLI INCELEME>Panasonic Saç/Sakal/Vücut tüyleri tıraş makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yeni aldığım Panasonic ER1420 Saç kesme makinesi ile ilgili incelemeyi sizinle paylaşmak istiyorum.

    Öncelikle bu ürünlerin günlük hayatımdaki yeri konusunda bir kaç kelime etmek isterim: 30 yaşındayım ve yaklaşık 6 senedir erkek kuaförlerine uğramama kararı aldım. Bunun birçok sebebi var elbette:

    1) Evdeki makineki yanlız ben kullanıyorum, kuafördeki makineyi muhtemelen binlerce kişi.
    2) Kuaförlerin saçma sapan muhabbetine katlanamıyorum.
    3) Kuaförlerin suratımın ortasına sigara dumanı üflemesine katlanamıyorum.:)
    4) Kuaförlerde en az yarım saat beklemeye katlanamıyorum (Evde sıra sürekli bende :)) ne zaman istersem o zaman tıraş oluyorum.
    Tabi genelde hep banyo öncesine denk getiriyorum ve çok pratik oluyor. )
    5) işe hergün sabah gidip akşam saatleri döndüğüm için kuaför saatleri bana uymuyor.
    6) Kuaförlerin en ufak saç düzeltme işi için 10-20 TL istemesi zoruma gidiyor. (saçların hızlı uzadığı, ve sık sık kuaföre gitmek icap ettiği düşünüldüğünde bu fiyatlar bir süre sonra zorluyor insanı !)
    7) Kuaförler bu işten para kazanmalarına, ben ise bireysel kullanmama rağmen, onlar gidip 50-100 TL lik ürünler alıp salonlarında kullanıyorlar.
    Ben evde daha iyi ürün kullanıyorum. Çok anlaşılmaz ve komik bir durum !!! (Ben kuaför olsam, bu işten para kazansam herhalde çekinmeden en pahalı ürünleri kullanırdım)

    işin maliyet kısmı hakkında biraz daha fazla durmak istiyorum:
    Nede olsa birçoğumuz için devir ekonomi devri. Örneğin son 6 senelik kuaför tasarrufumun ne kadar olduğunu birlikte hesaplayalım:
    Ayda 2 Kez kuaföre gidiyorum. her gidişimde ortalama 15 TL ödüyorum. 15 X 2 X 12 = 360 TL gibi senelik bir kuaför maliyeti karşıma çıkıyor.
    6 sene için 6 X 360 = 2160 TL
    Makineye ödediğim bedel 6 sene önce 140 TL idi. Yani sadece ilk 3-4 ayda cihaz kendisini amorti etmiş bile.

    Elbette herşey para değil, diğer konulardaki kazançtan hiç bahsetmiyorum bile !


    Saçlarımı daima belirli bir kısalıkta tutuyorum, kısa saç daha çok yakıştığı ve "fresh" bir görünüm kazandırdığı için, ayrıca uzun saç kafayı biraz büyük gösterdiği için kısa saç tipinin en iyi saç tipi olduğuna kanaat getirdim. (Kısa derken üstler 15mm, yanlar 9mm gibi bir uzunluktan bahsediyoruz, asker tıraşını 3mm dir. Yanlış anlaşılmasın !)

    Ayrıca, vücudum da biraz kıllı olduğu için bu makineleri vücudum için de kullanıyorum. Benim için şuanda bu cihazın evdeki yeri bir cep telefonumdan daha fazla desem yeridir.

    Biraz da makineden bahsetmek istiyorum: daha önceki makinemde Panasonic, ondan önce Moser almıştım. memnun kalmadığım için Panasonic e geçiş yaptım, ve iyikide yapmışım. Panasonic Professionals Serisi bu işin Mercedesi olduğu için alırken kaliteli birşey alıyorum daima. çünkü kullanımı insana zevk veriyor. Panasonic lerin (+) ları nelerdir kısaca paylaşmak istiyorum:

    1)Daha hafiftirler, ve elde kavraması daha basittir.
    2)Bıçak teknolojisi kıyas götürmez, ultra dayanıklı ve kalitelidir.
    3)Bataryaları Ni-cd değil, Ni-MH dir. Bu sayede Şarj süresi daha kısa ve kullanım süresi daha uzundur. (1 saatlik şarj ile 80 dakika kullanım)
    Yani başka bir ifade ile; 1 saatlik şarj ile ortalama 10 dakikadan 8 saç tıraşı olursunuzki bu da takriben 3-4 aylık ihtiyacınız demektir ! Müthiş bir süre.
    (Elbette, isterseniz şarjın bittiği anda, fişe takıp elektrikli olarak ta kullanabiliyorsunuz.)
    4)Tasarım, estetik, göze hitap v.s. konularda da daha başarılıdır.

    ER1420 Cihazın içinden 3 adet çift yönlü tarak ataçmanı çıkıyor. Aslında 2 yönlü olduğu için her tarak 2 tarak demektir.
    3mm- 4mm
    6mm- 9mm
    12mm- 15mm

    Bu taraklar işinizi çok kolaylaştırıyor gerçekten. Hata yapmanız imkansız. Şöyle söyleyeyim: berberin makası hata yapar, makinenin tarağı yapmaz.
    Örneğin 15mm takılı olduğunda biliyorsunuz ki, 14 mm kesmez. Dolayısıyla, bu kendi saçınızı kesmeniz konusunda size büyük bir rahatlık ve güven veriyor. hatalara yer yok !! Örneğin bahsettiğim gibi ben üstleri 15, yanları 9 mm alıyorum ve gayette güzel oluyor.

    Bütün püf noktası saçıınızı / sakalınızı v.s. keserken çıkış yönünün tersi yönünde kesmek.
    Taraklar kesimden sonra kıla bulaşıyor, evet ama su altında yıkıyorsunuz yeni alınmış gibi oluyor.

    Uzun süredir bu cihazı kullandığım için sorularınız veya merak ettikleriniz olursa memnuniyetle yanıtlarım.







  • helal olsn bu politikandan dolayı diyorum babamda aynısını yapıyor ah keşke bende traş edebilsem kendi kendimi de alsam böle bişi
  • aslında inan bana hiç te zor değil. bütün mesele başlamak. eli makine tutan, (biraz eli silah tutan gibi oldu ama :)) ve kendi sağılığına önem veren herkes yapabilir. ben de ilk başlarken "ya kuşa dönersem" diyordum kendi kendime, fakat gördüm ki aslında hata yapmak yapmamaktan daha zor bu makine ile. çünkü tarakları çok profesyonelce ayarlamışlar ve söz gelimi 9mm ayarladığında 8 mm kesme ihtimali yok. oysa berber makasla kestiğinde bu anlamda daha fazla risk var.

    Ayrıca, bu cihaz markafoni.com da diğer panasonic ürünleri ile birlikte büyük indirime girmiş. Almak isteyenler için büyük fırsat.
    http://www.markafoni.com/product/97875/




  • 5 liraya traş oluyorum,berberim yanımda sigara içmiyor.bn konuşursam konuşur susarsam susar;)
  • 250-300tl şu anda bu internette bulduğum fiyatlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acanga71

    5 liraya traş oluyorum,berberim yanımda sigara içmiyor.bn konuşursam konuşur susarsam susar;)

    ben de 10 liraya oluyorum, ama sigara içmesi yasal olarak suç, ara polisi çağır bir daha da gitme bence
  • Bende yaklaşık 4 yıldır berbere gitmiyorum kendim traş oluyorum sürekli kazıtıyorum hasan şaş misali
  • Merhaba,
    Ben bu makineyi eşime doğum günü hediyesi olarak almayı düşünüyorum. Eşim bu makineyi kullanarak vücut kıllarını da traş etmek istiyor.
    Aslında MACH25 bu aleti kullanarak bunun da mümkün olduğunu söylemiş. Ancak bu konuda biraz daha detaylı bilgi verebilirseniz sevinirim. Çünkü konu içerisinde genelde saç traşında ürünün çok başarılı olduğundan bahsedilmiş.
    Ben eşimin hem vücut traşında hem de favori düzeltmek için kullanabileceği bir alet satın almak istiyorum.
    Sayın MACH25, bu ürün her iki konuda da yeterince başarılı mı sizce?
    Şimdiden teşekkür ederim.
  • belki biraz geç oldu, fakat bir süredir foruma bakmıyordum. mazur görün. Sorunuza cevaben; bu ürün fazlasıyla vücut tüyleri için de kullanılabilmektedir. Gerçekten çok güçlü ve yüksek performaslı. kullanmadan önce 1 damla yağ damlatın sonra istediğiniz en sık saç ve tüyleri bile tıraş eder. iyi günlerde kullanın.
  • Merhaba,
    bu ürün Philips bodygroom un yaptıgını yapabiliyormu?Kılları veya saçları sıfır alabiliyormu?Kalitesi zaten tartışılmaz onu sormayacagım:)
  • birşey sormak istiyorum

    bir kaç sene önce bende aynı düşünce ile gidip babyliss almıştım

    ama ben kendim kesemiyordum kardeşim kesiyordu

    çünkü aynanın karşısında böyle bir işe kalkıştığımda her taraf kıl oluyordu ve ensemi göremiyordum normal olarak

    sen nasıl hallediyorsun bu işi

    ikinci olarak kardeşim evlenip gittiği için artık kesemiyordum berbere gidiyordum

    birde üstüne arkadaşlar(özellikle bayanlar) saçın böyle uzun daha iyi olmuş deyince artık kısa kesme işini bıraktım
  • @jack daniels,
    aslında yukarıda anlattığım gibi, öncelikle berber sayfasını kapatıp bu işi artık ne pahasına olursa olsun kendim yapıcam diye kararlılıkla bu işe başlamıştım, yani benim açımdan geri dönüş yoktu. Bu düşünce ile başladım ve makine de iyi olunca ( tabi bu konuda da iyi bir tercih yaptım) , biraz da zevk aldım. Doğru uzunlukta karar kıldıktan sonra tarakların yardımı ile artık güzel sonuçlar almaya başlamıştım. Elbette, ilk defa giriştiğin her işte olduğu gibi, bu işte de ufak tefek hatalarım oldu ilk başlarda. Mesela, birkaç kez dalgınlıkla yanlış uzunluktaki tarağı takıp daldırdım saça :) ve o bölge biraz kısa olunca diğer tarafları da sonra eşitlemek zorunda kalmıştım. Ancak, dediğim gibi benim için ne olursa olsun, geri dönüş yoktu bu süreçten. Şu anda saç kesimim bir berberinkinden farksız hatta daha iyi diyebilirim. ( Daha iyi dedim, çünkü artık kendime neyin, hangi uzunluğun yakıştığını da ben biliyorum, daha önceden berbere her ne kadar tarif etmiş olsamda bir bakıyordum ki, sonuç beklediğimden daha kısa veya daha farklı, fakat kesim işi bittikten sonra haliyle ses çıkaramıyordum. Mutsuz bir şekilde saçımın tekrar uzamasını bekliyordum)

    Başkalarının (arkadaş, eş, dost v.s.) düşüncelerinden ziyade benim kendime neyi yakıştırdığım hep daha önemli oldu. Örneğin, benim kafam biraz büyük sayılabilir. Saç yapım da, sert ve hafif dalgalıdır. Durum böyle olunca, bana çok uzun saç zaten hiç gitmiyor. Hem kafayı büyük gösteriyor, hem de saçları dağınık gösteriyor. Gerçektende uzun saçın kendisine yakıştığı erkeklere dikkat edin; saç ve kafa yapıları buna müsait olduğunu göreceksiniz.
    Tam tersine, kısa saç modeli ise, aynı derecede çok yakışıyor gerçekten. Kısa saçın, saç bakımını ne kadar kolaylaştırdığı da ayrıca bilinen bir gerçek. (Tekrar söylüyorum; asker tıraşından bahsetmiyoruz, o 3mm dir. Kısa derken benim, yanlar 9, üst 12, önler 18mm civarında ! çokta kısa sayılmaz yani )

    Enseye gelince, ben bütün süreci başından sonuna bağımsız götürdüğüm için, enseyi de kendim yapabilir hale geldim. 2. Küçük bir aynanın yardımı ile bu işi çok zorlanmadan yapabilirsiniz. Tüm mesele dikkat etmek. iş Enseye gelince, aynanın karşısında, 2. aynayı enseyi gösterek şekilde tutuyorum. Diğer elimde de makine. Düzgün tuttuğumdan ve çizğiyi iyi hizaladığımdan emin oluyorum. (Tabi, bütün süreci karşımdaki büyük aynadan takip ediyorum. ) Ense çizgisini çiziyorum. tüm ense için yaklaşık bir baştan diğer başa 20 cm lik bir ense şeridini 3-4 defada bitirmek mümkün. Çok zor değil yani. birkaç defa yaparsanız alışıyorusunuz. tabi isterseniz sadece ense için bir başkasından yardım da alabilirsiniz. nasıl isterseniz.

    @loko
    sıfıra çok yakın yapıyor. Philips body groom adı üzerinde sadece vücut tıraş makinesi. Onla saç v.s. kesilmez. Çalışma prensibi, güç ve kalite olarak bu makinenin yanında çok basit kalıyor. Yani, farklı kulvarlardaki 2 makine.




  • @MACH25
    peki ayna karşısında tıraş yaparken kıllar nereye dökülüyor ? vücut için kullanımı bodygroomdan daha iyi mi diyorsunuz yani , verilen paraya değecek bir ürün mü dersiniz ?
  • Bodygroom dan daha iyi sonuç elde eder diyebilirmisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slyman_b

    @MACH25
    peki ayna karşısında tıraş yaparken kıllar nereye dökülüyor ? vücut için kullanımı bodygroomdan daha iyi mi diyorsunuz yani , verilen paraya değecek bir ürün mü dersiniz ?

    merhaba, kıllar yere dökülüyor tabi. ancak, burada da panasonic e özel bir detay var; özel bıçak yapısı sayesinde "less mess" dedikleri bir sistem geliştirmişler. Yani, kıllar her yere saçılmak yerine, çoğunlukla makineyi kullandığınız bölgeye düşüyor. Herkesin olduğu gibi benim banyoda yerler fayans. dökülünce elinizle birkaç kez geçtiğinizde temizlemek pek sorun olmuyor.
    Elbette, verilecek paraya son kuruşuna kadar değer, özellikle de böyle bir ihtiyacınız varsa. Yeterki siz kullanın. Ne dediğimi anlayacaksınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: loko

    Bodygroom dan daha iyi sonuç elde eder diyebilirmisiniz?

    Loko merhaba, daha öncede belirttiğim gibi Philips body groom ile bu makineyi mukayese etmek birçok açıdan doğru olmayacaktır. Kullanım ve üretim amaçları, kesme prensibi, fiyat yapıları v.s. birbirinden farklı.
    Philips body groom ile kol altı v.s. bölgeleri "tıraş edersiniz". Tıpkı birçok insanın banyoda jiletle kol altlarını tıraş etmesi gibi. Baş kısmında elek sistemi vardır. Body groom aslen bunun için tasarlanmıştır. Amatör ve bireysel olarak kullanılabilen, kullanım amacı sınırlı hafif bir üründür.
    Bu makine ile ise, birçok iş yapabilirsiniz. Vücudun her bölgesindeki istenmeyen tüyleri kesebilir veya çeşitli uzunlularda kısaltabilirsiniz. (göğüs, sırt gibi bölgeleri de alabilirsiniz)
    Saç kesiminizi yapabilirsiniz. Ense / favori düzeltebilirsiniz. Kirli sakal bırakabilirsiniz. Profesyonel olarak üretilmiştir. Üzerinde "for professionals" yazıyor. Motoru güçlü, kullanım süresi uzun, şarj süresi kısa v.s.
    Özetle arada fark çok.




  • peki şarjı bitti diyelim kabloyu takıp direk elektrikle çalışma gibi bi özellik var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MACH25


    quote:

    Orijinalden alıntı: loko

    Bodygroom dan daha iyi sonuç elde eder diyebilirmisiniz?

    Loko merhaba, daha öncede belirttiğim gibi Philips body groom ile bu makineyi mukayese etmek birçok açıdan doğru olmayacaktır. Kullanım ve üretim amaçları, kesme prensibi, fiyat yapıları v.s. birbirinden farklı.
    Philips body groom ile kol altı v.s. bölgeleri "tıraş edersiniz". Tıpkı birçok insanın banyoda jiletle kol altlarını tıraş etmesi gibi. Baş kısmında elek sistemi vardır. Body groom aslen bunun için tasarlanmıştır. Amatör ve bireysel olarak kullanılabilen, kullanım amacı sınırlı hafif bir üründür.
    Bu makine ile ise, birçok iş yapabilirsiniz. Vücudun her bölgesindeki istenmeyen tüyleri kesebilir veya çeşitli uzunlularda kısaltabilirsiniz. (göğüs, sırt gibi bölgeleri de alabilirsiniz)
    Saç kesiminizi yapabilirsiniz. Ense / favori düzeltebilirsiniz. Kirli sakal bırakabilirsiniz. Profesyonel olarak üretilmiştir. Üzerinde "for professionals" yazıyor. Motoru güçlü, kullanım süresi uzun, şarj süresi kısa v.s.
    Özetle arada fark çok.

    Teşekkürler Mach25.Cevabımı aldım.Bende bir tane alacagım.




  • EVET
    quote:

    Orijinalden alıntı: slyman_b

    peki şarjı bitti diyelim kabloyu takıp direk elektrikle çalışma gibi bi özellik var mı ?
  • Makineyi su altında tutup yıkayabiliyormuyuz, Bende fakir vardı, çalışmaz oldu , içini açtım her tarafı pas tutmuş. Titiz olduğumdan üfleyerek kıllar geçmiyor ve yıkamak istiyorum, bu sebeple eğer bu makine musluk altında yıkanmıyorsa bana panasonic olarak hangi makineyi tavsiye edersin.

    Ekleme:Yalnız sizin makine 250 TL gibi, Er508 ıslak kullanılıyordu ,diğer konuyu inceledim, Onu alacağım yada Felix ıslak kuru kullanım için var.http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?CategoryId=336727&productId=sgflxfl579

    Başka ıslak kuru makine bulamadım, Benim için kesiminden çok makinenin temizlenmesi önemli, o raddeye geldim, makineyi komple suya tutacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ahmet_ -- 17 Eylül 2010; 18:12:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.