Şimdi Ara

Resmen duyuruldu: Epic Games Store, Android ve iOS'a geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Resmen duyuruldu: Epic Games Store, Android ve iOS'a geliyor
    Epic Games, bu yılın sonlarında Epic Games Store’un iOS ve Android cihazlara yönelik desteği de içerecek şekilde genişletildiğini resmen duyurdu. Epic Games Store, geliştiriciler için adil koşullarla ve Fortnite gibi popüler oyunlarla iOS ve Android platformuna gelecek. iOS tarafında Apple Epic anlaşmazlığı nedeniyle AB ile sınırlı olacak.



    Ayrıca Bkz.Epic Games Store'da Bahar İndirimleri başladı! İşte öne çıkan oyunlar



    Geliştiricilere adil koşullar sunulacak



    Epic, sosyal medya platformu üzerinden Apple’a mesajı verdi: “iOS ve Android’e geliyoruz! Herkes için muhteşem oyunların yer aldığı çok platformlu mağazada tüm geliştiricilere aynı adil koşullar sunulacak.



    Epic Games Store, ilk oyun odaklı çok platformlu mağaza olacak ve Android, iOS, PC ve macOS’te çalışacak. Mobil geliştiriciler PC için Epic Games Store ile aynı şartlardan yararlanacak; 88/12 gelir paylaşımı. Yani, geliştiriciler oyunlarından elde ettikleri gelirin %88’ini alacak, Epic %12’lik kesinti yapacak.



    Bu yılın sonunda geliyor



    Epic Games Store’un mobil versiyonu bu yılın sonlarına doğru açılacak. Hangi oyunlar olacağına ilişkin bir açıklama yok. Paylaşılan görselde Epic mobil oyun mağazasında Fortnite dışında Rocket Racing, Rocket League Sideswipe, Postparty gibi oyunların olduğu görülüyor.



    Epic Games Apple anlaşmazlığı



    Epic Games, mağazasını Apple cihaz kullanıcılarına açma planlarını uzun zamandır sürdürüyor. Şirket, Dijital Pazarlar Yasası (DMA) sayesinde üçüncü parti uygulama mağazalarına destek getiren iOS 17.4’nin çıkışıyla bu fırsatı değerlendirdi. Ancak, App Store dışından uygulama yükleme imkanı, yalnızca AB’deki kullanıcılara sunuluyor. Epic Games Store iOS'ta yayınlanacak olsa da belli ülkeler dışındaki kullanıcılar tarafından erişilebilir olmayacak.









  • Ben bu olayı hala anlamadım. PC de uygulama üzerinden veya Web den oyun satın alabiliyoruz zaten epic de

    Mobilde uygulama çıkartıyor tamam da biz satın almayı zaten yapıyoruz her yerden mobile uygulama gelse ne olur gelmese ne olur

    Veya

    İos app store veya Android playstore haricinde bu uygulama üzerinden de oyun indirebileceğiz tamam da yani bu kadar kaos fortnite oyunu için mi sadece

    Ne bulut could tabanlı nede PC oyunlarının mobile uyarlanmış versiyonları yok

    E ne anladım ben bu işten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1- Her uygulama için komisyon ödemekten kurtulma şansı sağlayacak olabilir (her oyun bir uygulama, dolayısı ile her biri için komisyon mu ödemek avantajlı yoksa bu şekilde tek bir istemciye mi?)
    2- Güvenlik konusu her geçen gün daha sıkıntılı hale gelmeye başladı. Dolayısı ile ikinci doğrulama aracı olarak kullanılma şansı tanıyabilir (örnek Steam istemcisi).
    3- Potansiyel mobil uygulamalar/oyunlar için yer sağlayaması planlanmış olabilir ki ilk madde yine önem kazanacaktır.

  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    Herkes telefon kullanıyor telefona uyarlamışlar işte kullanıcılar oyunlarını görmek oyunlarını mobil üzerinden iade etmek satın almak isteyebilir. Bence çok mantıklı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten tüm bu olay Epic Games sayesinde oldu getirmese ayıp olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aldığı komisyon sekizde biri bile değil. Apple ise neredeyse üçte birini alıyor. Epic kesinlikle takdiri hak ediyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cepten sahip olduğumuz bağımsız oyunları oynayabilirsek bize yeter ama bunu bile yapacaklarını sanmam.

  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Hocam uygulama geliştiricisi androide yayınlar, epic sadece mağaza bu pizzacıya gidip orasıda fırınlı dükkan burasıda bize lahmacun verse yeter ama bunu bile yapacaklarını hiç sanmam demek gibi birşey.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tobepeople kullanıcısına yanıt
    Fortnite'ta oluyor oyun geliştiricilerinin arm'a destek vermesiyle olabilir. Apple'da böyle örnek resident evil, death stranding alınca tüm cihazlarından oynatıyor. Bağımsız oyunlar ki optimizasyonu daha basit. Zamanla olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.