Şimdi Ara

Resmen onaylandı: Uygun fiyatlı Tesla, 2025’te geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Resmen onaylandı: Uygun fiyatlı Tesla, 2025’te geliyor
    Elon Musk, yatırımcılara yönelik yeni nesil uygun fiyatlı bir Tesla elektrikli aracının yapım aşamasında olduğunu doğruladı. Musk ayrıca araç için dünyadaki diğerlerinden çok daha gelişmiş devrim niteliğinde yeni bir üretim sistemi sözü verdi. Tesla, bu yıl için araç satışlarının yavaşlamasını bekliyor. 2025 sonrasında ise yeni bir büyüme dalgası öngörüyor.



    Yeni Tesla, 2025’te geliyor



    Elon Musk, yeni Tesla aracının adını ve detaylarını açıklamada ancak aracın 2025’in ikinci yarısında geleceğine dair “iyimser” olduğunu söyledi. Geçtiğimiz gün paylaştığımız bir haberimizde yeni aracın "Redwood" kod adlı küçük bir crossover olacağından bahsetmiştik. Tesla'nın tedarikçilere fiyat teklifleri için talepler gönderdiği ve haftalık 10.000 araçlık bir üretim hacmi öngördüğü bildiriliyordu. Musk daha önce de otomobil üreticisinin yılda toplam 5 milyona kadar satabilecek iki yeni elektrikli araç modeli üzerinde çalıştığını belirtmişti.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk: Tesla, enerji alanında otomobil işinden daha hızlı büyüyor



    Musk, "Mevcut programımız 2025'in sonuna doğru, ikinci yarısında üretime başlayacağımızı gösteriyor" dedi. Araç, başlangıçta Tesla'nın Austin, Teksas Gigafactory tesisinde ve daha sonra dünyanın diğer yerlerinde inşa edilecek. Musk, montajı hızlandırmak için yoğun bir çaba sarf edileceğini ima etti: "Neredeyse hat üzerinde uyuyor olacağız" dedi.



    Musk, şirketin yeni üretim tekniğinin kopyalanmasının çok zor olacağını çünkü “makineyi yapan makineyi yapan makineyi kopyalamak” zorunda olunduğunu söyledi. Ancak Musk, ilk başlarda üretim hacminin düşük olabileceğini de sözlerine ekledi.



    Gelecek Tesla için parlıyor



    Resmen onaylandı: Uygun fiyatlı Tesla, 2025’te geliyor
    Bununla birlikte, Model 3 ve Model Y satış dalgası azaldıkça, hissedarları 2024 için "önemli ölçüde daha düşük" satış büyümesi konusunda uyardı. Şirket, 2025 yılında gelecek yeni nesil araçlarla başlayacak ikinci bir satış dalgası öngörüyor. Musk ayrıca Tesla'nın FSD (tam otonom sürüş) ilerlemesine de değinerek, diğer otomobil şirketlerinin FSD lisansları istemesi gerektiğini belirtti ve nedenlerinin muhtemelen bu yıl belli olacağını ekledi. Bu, çok iddialı bir söylem.



    Musk daha önce de FSD için benzer pembe tahminlerde bulunmuştu ve FSD hala Seviye 2 kabiliyetinde. Bu arada rakibi Mercedes-Benz kısa süre önce ABD'de Seviye 3 onayı aldı. Tüm bunlara ek olarak yeni Tesla’nın fiyatının 25.000 dolar civarında olması bekleniyor. Ancak Musk bir fiyat tahmininde bulunmadı. Musk ayrıca zamanlama konusunda kendisinin genellikle iyimser olduğunun da altını çizdi. Bu duruma Musk’ın önceki açıklamalarından alışığız. Örneğin, Cybertruck ilk olarak 2019 yılında tanıtılmış ve 2021’de çıkacak denmişti. Aracın ilk teslimatı geçen ay yapıldı.




    Kaynak:https://www.engadget.com/elon-musk-confirms-a-new-low-cost-tesla-model-is-coming-in-2025-103517158.html







  • M3 ve MY satışları azaldı, satın almak isteyenler şu an MY Juniper'ı bekliyor Tesla da bunun farkında, Çinlilere pazar kaptırmamak için 2024 Q3'te tanıtacaklar Juniper'ı o zaman devrim etkisi yaratacak. Keşke M3 Highland Türkiye'de de satılsa...

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bize 5 milyona gel artık seneye

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oleyy bunuda alamıcam .....

  • Türkiye hariç tüm ülkeler için geçerli :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TOGG için yapılan fiyat eleştirileri sonrası halkın alabileceği uygun fiyatlı model 2025'de gelecek denmişti diye hatırlıyorum. Muhtemelen sedan modeli olacak o. Eğer 25k altına inebilirlerse ve yazılım kısmını da çözerlerse firmanın geleceği ile ilgili soru işaretlerinin büyük kısmı ortadan kalkar bence. Şu an devlet tarafından ciddi bir teşvik var TOGG'a. Hızlı bir şekilde büyüyüp bir noktadan sonra ülkeyi desteklemesi lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aklıma kazındı bu haber. Dediği gibi haberin satışlar düşecek 2025'in sonuna kadar. Bu model çıktığı anda Tesla hissesine yatırım yapılır.

  • 25 bin dolarlık araç bizde 3 milyon tl olur iyimser tahmin. Enflasyon durmaz ise 6 milyon tl ye kodomanlar alır artık ceo lar falan...

  • bu arabaların tasarımları niye böyle, gercekten estetik olarak kaba bana mi oyle geliyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.