Şimdi Ara

Resmi Gazete'de yayımlandı: 1 yıl kullanılmayan telefonlar kapatılacak! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
280
Cevap
4
Favori
12.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ordinary Member O kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.


    Olumsuz mesaj yazanlara da itibar etmeyin. Yeter ki, telefonunuzdaki imei numaraları orijinal olsun. Telefonun kutusu varsa, kutunun üzerindeki numaralar ile telefondaki numaraları karşılaştırın. Numaralar aynı ise, telefonunuzun ruhsatı da orijinaldir.


    Imei ve Maid numaraları bir algoritma çerçevesinde oluşturulduğu için, üretici tarafından tanımlanmış numaralar telefonda durmaya devam ettiği müddetçe, sim yuvalarının ikisi de aktif kalacaktır.

  • ipli jeton kullanıcısına yanıt

    Kamusal hizmet vermenin de bazı koşulları vardır. Hizmetin devamlılığı veya başka sebepler ile kısıtlama ve/veya hizmetin farklılaştırılması mümkündür. Bu yaptıkları mantıklı ya da haklı demiyorum ama kanunsuz değil. (Zaten kanun dediğin şey de onların elinde. ) İletişim özgürlüğünü elinden alma gibi bir durum da söz konusu olmadığı için uluslararası hukuk açısından da bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Sonuçta o kamusal hizmeti sana veriyor. Tak sim kartını kullan.


    Yeterince büyük yerlerden tepki gelirse (mesela elektronik marketler ben aldığım telefonları bu kadar sürede satamam bize bir çıkış yolu falan diye baskı kurarsa), belki bu mantıksız ve kaş yaparken göz çıkartan karardan geri adım atılabilir.

  • Herkes biliyor. IMEI degistirenler icin bu adimlar....


    Alinan alinsin ama yok bilmem ne hakkim filan yok vergisini odedigim telefona imali da olsa baska yeni kayitsiz veya calinti telefona da takarimi savunuyor. Bir de bu telefonlarla islenen suclar da cabasi ...

  • İyi fatura bedelinde ki KDV oranı bugünün dolar kuru üzerinden hesaplanıp, kapatılan telefon sahiplerine KDV ve TRT payları iade edilsin o zaman.


    Benim faturalı aldığım malı devlet dahil kimse kapatamaz.


    İyice sirke döndü ülke.

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt
    Imei kayıt işini diyelim ona...

    IMEI kayıt işinin amacı zaten vergi çıkarmaktı.
    Milleti çalıntı telefonlar kullanılamayacak diye yemlediler. Halbuki sadece çalıntı telefonların olduğu bir kara liste ile bu iş kolaylıkla halledilebilir bir şeydi. Ülkedeki tüm telefonların listesini yapmaya gerek yoktu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Ekim 2023; 10:16:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobisad diye bir dernek var, işadamlarının kurduğu,bugüne kadar bunlar ne istedilerse, bu hükümet yaptı,imei kaydını çıkartan,hatta kaydı 20 bin liraya çıkarttıranda yine bunlar,bu şimdiki kararda yine bunların..bunlar telefon kullanılmayacak desin hükümet yine onaylar..

    Ama şu ülkede vatandaşa, en ufak bir hayrı olmayan BTK gibi kurumu bile savunan beyin fakirleri yaşadıkça herşey haktır,müstehaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 15 Ekim 2023; 8:58:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Konunun en boş adamı,bi tane mantıklı mesajın yok..BTK da mı çalışıyor baban nedir?

    O zaman sana şimdi şunu sorarım,benim resmi faturasıyla satın aldığım telefonun, imeisini koruyamayıp klonlatan BTK,hangi hakla bana yapacak bişey yok diyip, tek hatla eşletir..niye faturasıyla satın aldığım telefonu tek operatörle kullanmaya mahkum olayım..ben mi çaldırdım imeiyi,niye koruyamıyorsun faturalı telefonların imeilerini..ama imei sistemini kurmakla övünmeyi biliyorsun ne iş? ama dur, daha filmin devamı var bitmedi..geçenlerde yeni hat aldım ,dedim ki bari o telefondaki hattı buna eşleştirelim eski numarayı silip..senin BTK ne dedi biliyor musun..telefonun ithalatçısına başvuracaksın..neyse başvurduk ancak ithalatçı batmış burası Türkiye malum..ee bu durumda BTK ne yapmalıydı sence, yardımcı olması gerekmez miydi? öyle ya, ben gidip paşa paşa vergisini ödeyip faturalı telefon almışım neticede..edevlete bunun için bir menü koymuşlar güya vatandaş kendisi yapabilsin diye ama sistem çalışmıyor,BTK kayıtlarında telefon gözükmüyormuş çünkü ,komik değil mi ama maalesef gerçek ,peki öyleyse eşleştirmeyi nasıl yaptırdınız diyorum cevap yok..Sonuç...şu an elimde hâlâ faturası olan, ama BTK tarafından çöp edilmiş sapasağlam bir telefonla kalakaldım, hadi şimdi çöz bu sorunu bekliyorum,yok öyle konunun başından beri atıp tutmak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 15 Ekim 2023; 9:29:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    Hocam BTK'ya tekrar başvur. Falan imei numaralı telefonumun kullanıma kapatılması hukuka aykırıdır, kullanıma açılmasını istiyorum diye yaz. Cimer üzerinden BTK'ya gönder. 30 gün içinde cevap gelmezse 60 günlük yasal süresi içinde Ankara İdare mahkemesinde iptal davası açalım.

    İptal davasında ilgili kanun hukumlerinin anayasaya aykırılığını ileri sürüp konunun anayasa mahkemesine taşımasını sağlarız. Konu bir şekilde anayasa mahkemesine giderse kanun iptal edilecektir.
    Bir ucundan başlamak lazım. Kazanmak için mücadele etmek lazım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Hocam yalnız telefonun imeisi önceden eşleştirilen tek hatla çalışıyor, bende diyorum ki , eşleştirilen numarayı değiştirelim,bunu yapmıyorlar. Defalarca başvurdum sonuç alamadım,,bunlarda nasıl oluyorsa sisteme girmemiş ama eşleştirmeyi yapmışlar..tam bir mahkemelik durum aslında ancak konuyu bir avukat arkadaşa danıştım ancak boşa uğraşma dedi ,ek mtv konusunda anayasa mahkemesinin duruşunu örnek gösterip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart1978 kullanıcısına yanıt
    Yav banane hocm imei değiştirenden. Kapadım numarayı ne olacak? Yurtdışına çıktım gelmedim.

    Çocuk olsa yapmaz bunların yaptığını

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • uraltay85 U kullanıcısına yanıt
    Rant olduğu için de Olamaz hocam!!!

    Elalem kaç iş yapıyor diye tüm vatandaşların malına süre koyamaz!

    Milletin işlediği suç beni ilgilendirmez

    O kadar önüne geçmek istiyorlarsa vergikeri düşürsünler

    Vatandaşa kaz muamelesi yapılmasın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt

    Agzi olan konusur ... Yasadigin sorunlar ile IMEI klonlama server kayit vs ile ne alakasi var ? Varsa magduriyetin BTK ile daha farkli sekillerde irtibata gec. Cihazin 2 imei li oldugunu resmi olarak raporlarat antetli kagitta ama .



    Ithalatci firma batmissa sanirim grey garantili yani firma kendi garantili oldugunu anliyorum. Tuketici Mahkemelerine gidin magdur oldugunuzu ve muhatabiniz BTK oldugunu da belirtin  


    Keske babam veya torunum orada calissa biri olsa ama yok size ozel durumunuza el atilsin diye :/ ...


    Abusrt analojilere gerek yok yani yasadigin hakli magduriyetlerle imei degistirilmesine dur denilecek kararlara tepkili olmaniz yersiz ...

  • striders kullanıcısına yanıt

    Daha once baskasi uzerinden bu sorunuza cevap vermistim. Yurtdisindaki GSM hatlariyla zaten sorun yoktur kayitsiz ve imei degismemisse ...


    Ama imei degismisse tum dunyada beladir suctur suclu muamelesine varan durumlarla kalabilirsiniz yurt disinda ilgili ulkelerin kanunlarinca ...


    Zaten imei degistirme suclularin calinti cihazlarin vs kullanimi icindir eger ki yurtdisinda da server kayitli vs kullanmak isterseniz !


    Aman dikkat ...

  • RaptorFX kullanıcısına yanıt

    Sever kayit adi altinda 200Dolar a varan paraciklarini odeyenler de nedense gani gani demiyor tipis tipis oduyor  . Ikiyuzluluk boyle ...

  • zotacing kullanıcısına yanıt
  • smart1978 kullanıcısına yanıt

    İkinci el arabalara 3-4 MTV eklemesi yapıyorlarsa, benim dediğim de olur.


    Her şeye susar oturursanız yakında gerçek anlamda oksijen vergisi de çıkaracaklar.

  • Roaming denilen bir kolaylık var. Telefonu roaming'e açınca, yurtdışından sinyal almaktadır. Yurtiçi telefonun açık kalması için 6 ayda bir defa TL yüklemek yeterlidir.


    GSM numarası sinyal aldığı müddetçe telefonun imei numarası pasife düşmez.


    ************


    Ek motorlu taşıtlar vergisi, deprem bölgesinde kullanılmak üzere alındı.

  • Çift SIM olan cihazlarda da aynı şey geçerli mi? Cihazı sadece fiziksel SIM kart ile kullanıp eSIM’i aktif etmezsek eSIM kapanıyor mu? iPhone 14 Plus kullanıyorum ve iki SIM var. eSIM’i hiç kullanmadım. Fiziksel SIM ile kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 15 Ekim 2023; 18:7:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.