Şimdi Ara

Resmi Gazete'de yayımlandı: B sınıfı ehliyetle 125 cc motosikletler kullanılabilecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
5.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 125 cc motorlar şimdiden fırsatçılar tarafından 2 katı zamlandı. kursa gittikten sonra A sınıfı al . ayrıca 125 cc ile 1000 cc motorlar arsında sadece cc farkı var. direksiyon eğitimi verilerek 125 cc kullanılacaksa ,aynı etiğim ile 1000 cc motor da kullanılır. kısaca b sınıfı ehliyet sahibi sadece direksiyon yani gidon eğitimi alarak a,a1, a2 kullanır.

  • Bunların yaralı parmağa ilaç sürmeyeceğini bildiğim için gidip A sınıfı ehliyet çıkarmıştım. Madem kursa gidiyorum, direksiyon eğitimi var ve üstüne para bayılıyorum o zaman ehliyeti normal şartlarla alırım ve kullanırım.

  • Türk_o kullanıcısına yanıt
    2500.tl.kar ,ehliyet alınmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • okumadan yorum yapanların olduğu ve + verdiği bir forum oldu burası...


    "125 cc motosiklet kullanabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenecek A1 sınıfı sertifika eğitimine katılmak ve bu belgenin sisteme işlenmesi gerekecek. Yeni ehliyet belgesi gerekmeyecek. Belgenin siteme işlenmesinin ardından, ticari faaliyette kullanılan motosikletler hariç olmak üzere Türkiye sınırları içerisinde A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletler sürülebilecek."

  • texmo kullanıcısına yanıt

    yine dağ fare doğurdu

  • 50 cc motorlar gereksiz pahalıydı, fiyat olarak üst cc motorların hemen dibindeydi neredeyse şimdi bu 125 ccler de alakasız primlenecek eflasyon kenarda dursun :s

  • sürücü kurslarına gün doğdu, oradan da devlete güzel vergi gelecek. 50 lik motoru olanlar yeni motor alacak, oradan da güzel vergi gelecek. hükümet arkamızda...

  • 2020 yilin sonunda ayni konu Almanya'da hayata gecti, tüketici sirf imtihan gerektirmeyen bu uygulama icin Kurslara yazilip o dönem ortalama 500€ Kurs ücretine 125 cc kullanmaya hak sahibi oldular. Piyasadaki 125 cc lerin fiyati ucmustu, ve bir dönem piyasada 125 cc Yeni Motor kalmamisti. Cogu kursiyeler Kurs döneminde veya 1 yil tecrübe edindikten sonra büyük Motor ehliyetini yaptilar...yani bir bakima bu yasa Ile devlet bir kursunla binlerce kusu vurup devletin kasasina ,soför okullarina ,bayilerin kasasina Para girmesini saglamisti ve bu Kurs'a ( B196 kodu) Halen yazilan yüzlerce tüketiciler var. Güncel Kurs fiyatlari 700-1000 € arasinda oynuyor , Kurs'a yazilabilmek icin Minimum 5 yil B ehliyet,25 yasinda olmak sart kosuluyor. Egitim programi 4x ders ( her ders 90dk) ve 5x pratik direksiyon egitim ( 1 ders 90 dk )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ehliyet araç kullanmaz....en önemli trafik kurallarına uygun olarak kullanmaktır bunun için trafik dersleri verilmelidir....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • B sınıfı ehliyete direk 125 cc kullanma hakkının verileceğini düşünenler bunu neye dayanarak varsayıyorlardı merak ediyorum.


    Otomobil ile motosiklet çok farklı araçlar. 125 cc deyince herkesin aklına scooter geliyor sanıyorum ama 125 cc vitesli bir çok motosiklet var. Hayatında hiç motora binmemiş adamlara saatte 100 kms ti aşan hızlar yapan scooterları ya da 120-130 km yapan 125 cc spor motosikletleri alın, tepe tepe kullanın demelerini mi bekliyorlardı? İlginç gerçekten.


    Sorsan çoğunluğu motosikletin 1 vitesi nerede, boş vitesi nerede, debriyajı nerede bilmez. Nerede ön fren kullanılır, nerede arka fren kullanılır bir fikri yoktur. Kontra nedir hayatında duymamıştır. Böylelerine eğitim vermeden alın kullanın demek medeni bir ülkede mümkün müdür?


    Dahası bisiklet kullanmayı bile bilmeyip b sınıfı ve ağır vasıta ehliyeti olan insanlar var. Daha motosikletin üzerinde düşmeden duramayacak insana sırf B sınıfı ehliyeti var diye al dilediğin gibi kullan denir mi!


    Tabii ki kurs olacak, tabii ki direksiyon sınavı olacak, Otomobil ve motosiklet farklı araçlar, öyle olmasa zaten farklı ehliyetlere gerek kalmazdı, tek ehliyetle bütün araçları kullanırdık.


    125 cc olunca tehlikesiz mi oluyor? 125 cc olunca diğer araçların ve yayaların olduğu trafiğe çıkılmıyor mu? 125 cc olunca anadan bunu kullanabilme yetisiyle mi doğuluyor?


    B sınıfı ehliyet alırken motosiklet kullanabildiğini de mi gösterip alıyorsun? Araçların çarpışma testleri 64 kms hızda yapılıyor ama 100-130 kms hız yapabilen, kontrolları ve sürülmesi otomobilden farklı bir taşıtı denetimsiz kullanabilme hakkının otomatik verilebileceğini düşünebilmek?.. ilginç bir kafa yapısı gerçekten.


    Otomobil ve motosiklet farklı araçlar. Motosiklet otomobile kıyasla çok daha yüksek farkındalık istiyor trafikte. Böyle bir aracı sırf otomobil kullanabiliyor diye sorgusuz sualsiz insanlara kullanma hakkı vermek tabii ki mümkün değil.


    Kurs olacak, sınav olacak. Sorun devletin bunları istemesi değil, bunları isterken ne kadar para talep ettiği.





  • GELSİN ÖLÜMLÜ KAZALAR...

  • eğitim almadan yola çıkmayın lütfen... son 10 yılda eğitmen sayısı çok fazlalaştı

    mutlaka bir alternatif bulabilirsiniz


    20 yıl öncesi gibi değil...iki elin parmaklarını geçmiyorduk...


    maliyetli gelebilir ancak canınızdan kıymetli değil... güzel bir kask alın ve eğitim alın...

  • saçma bir karar ama b ehliyet ile 50 cc motor alıyorlardı zaten,125 yada 50 çokda farkı yok. motosikletler 200 250 den sonra enduro felan racing oluyor. 125 çokda güçlü değil motordan korkan zaten binmez.

  • Kurs eğitim bedeli ve harç bedeli zaten ödenecek, ödemiştek A sınıfı alın direk aldığınıza deysin.

  • Araç sahiplerine tek diyeceğim ön ve arka kamera taktırın aracınıza

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.