Şimdi Ara

Reverse IP'de daha çok ping alma sebebi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Turkcell Superonline 50 mbit fiber internet kullanıyorum. Modem resetlendikçe verilen iki çeşit IP var, birinde reverse.host.1xx.2xx.3xx.3x.superonline.net tarzında IP adresi oluyor, diğerinde yalnızca rakamlarla IP adresi oluyor. Bu reverse yazan IP denk geldiğinde daha yüksek ping alıyorum. Ortalama 15 ping daha yüksek ping veriyor. Biraz araştırdığımda bu forumda bi konu buldum, bunun sebebinin router'dan, filtrelemeden, sansürden vs. kaynaklı olduğu yazılmış. Bundan dolayı daha fazla gecikme alınıyormuş.

    Bu reverse IP adresini almayayım, diğer IP adresine denk geleyim diye modemi kapat aç yapıyorum. Ancak son 2 haftadır diğer IP adresinde de sorun yaşamaya başladım. Yine ortalama olarak daha az ping alıyorum ama bir anda Reverse IP'de aldığım pingi almaya başlıyorum. Bir anda +15 ping yiyorum. Yarım saat, 1 saat bu şekilde gidiyor sonra düzeliyor.

    Kaç defa şikayet ettim ama her seferinde şikayetimi düzeltmek yerine, internetimin düzgün olduğuna beni ikna etmeye çabalıyorlar. Başka bir modem vs. alsam düzelir mi acaba?







  • Başka bir modem alsanız da düzelmez. Çünkü sıkıntı modemde değil. SOL tarafındaki donanımları da ayarlayamadığınız için, yapacak pek bir şey yok. Onların belki konu hakkında bir bilgisi vardır ama tüm kullanıcılar o şekilde kullandığı için size özel bir ayar yapmazlar hani.
  • Reverse IP diye bir şey yok. IP adresinin Reverse DNS kayıtlarında yertutucu olarak öyle isim verebiliyorlar.

    Forum yanlış bilgilerle dolu, CGNat konusuna bakın, muhtemelen ondandır, direk çözümü statik IP almak.
  • her ip bloğunun yönlendirmesi aynı olmadığı için böyle sıkıntı yaşıyorsunuz, sizin yapabileceğin tek şey modem reslemekten ibaret.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Valla hocam reverse ip var mı yok mu bilmiyorum ama ip adresinde reverse yazıyor, konuyu böyle açma sebebim de bu. Statik IP almanın olayı çözeceğini düşünmüyorum çünkü orada da reverse ip gelebilir ve 1 ay boyunca değiştiremem, benim için daha kötü olur. Son 2 haftadır reverse yazan gelmediğinde de sorun oluyor, neden bir anda 15 ping yükseldiğini bulmaya çalışıyorum ne yaparsam olmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 7 Ağustos 2019; 1:58:57 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    2 hafta önce reverse olmayan IP'de ne güzel hiç bir anda 15 ping falan girmiyordu, hep aynı gidiyorud... Neden olmuş olabilir bu bir anda? Modemin yanında verilen küçük kutu değiştirildi, bununla bir bağlantısı olabilir mi tesadüf mü bilemiyorum.
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Nerelere ping atıyorsunuz ki? Yurtdışına çıktıkları sağlayıcıyı ya da rotayı değiştirmişlerdir, bu da ping süresini arttırmıştır. Traceroute yapıyor muydunuz hiç? Eskilerle karşılaştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 7 Ağustos 2019; 4:55:28 >
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    Modem IP ile public IP aynı mı? Kontrol ettin mi?
    Ben SoL milleni kullanıyorum.Frankfurt CGNat'ta 58 ms çıkarken normal IPde olduğum zaman 44 ms ye düşüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Statik IP kesinlikle ping sorununu çözmüyor, aksine verdikleri IP ağ geçidi bazen size çok uzak yerde olabiliyor (bunu nasıl beceriyorlarsa) ve bu durumda ping normalin de üzerine çıkıyor. Ayrıca statik IP normal şartlarda da daha iyi ping sağlamıyor zaten.
    1 ay kadar evde yoktum, geldiğimde routerı açtım. Maalesef tüm IP bloklarında 10 ms kadar ilave ping eklenmiş olduğunu gördüm. Bir sıkıntı var ve bu kesinlikle SoL'den kaynaklanıyor. Yaptıkları her neyse ortalama 10 ms eklemiş. Bu arada ben de 50 mbps platin paket kullanıyorum hatta kurumsal aboneyim ve ping artışı beni de etkiledi. Ortak altyapı olayıyla SoL altyapısı normalinden fazla yüklenmeye başlamış da olabilir. Bu sadece tahmin.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir yere ping atıp karşılaştırma yapmadım. Oyun üzerinden konuşuyorum sadece. Tracert yaptığım oldu bi kaç kere ama çok da anlamadım açıkçası.
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Evet, aynı IP adresi var.
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    güzel arkadaşım bir tracert sonuçlarını paylaşsanız
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Reverse IP'de daha çok ping alma sebebi?
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    sofia ping değerleri 14 çok iyi istanbul mu?

    aşağı daki ıplere tarcert atın pubg sunucuları

    Frankfurt

    3.120.0.0

    18.194.0.252

    54.93.162.162
  • Bugün gelip modemin yanındaki küçük kutuyu değiştirdiler. Herhangi bir düzelme olmadı. Bilmiyorum artık neden böyle bir şey oluyor dünyadaki en saçma şey ve çözümü yok resmen. Bir şeyden dolayı internetime ping ekleniyor ve sorunun kaynağı bulunamıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Likeaboss1905 -- 7 Ağustos 2019; 21:53:47 >
  • Likeaboss1905 kullanıcısına yanıt
    sorun routerda yazılım + donanım arızası... onlara göre sürekli düşük hıza arıza diyorlar ama dengesiz internete normal diyorlar...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Sorunun routerda olma olasılığı çok düşük. HG255s kullanıyor olsaydı belki router sorunu olabilirdi ama ZTE kullanıyor arkadaş. Ayrıca bende de benzer sorun var ve kendi router cihazımı kullanıyorum şu anki cihazın satış fiyatı 2000tl üzerinde yani baya sağlam bir router. Sorun kesinlikle altyapıdaki bir cihaz veya yeni sansür ve izleme sisteminden kaynaklanıyor olabilir. Veya daha önce de yazdığım gibi ortak altyapı olayında diğer sağlayıcılar SoL altyapısına abanınca aşırı yüklenmeden bayılmış da olabilir. Ama sorun kesinlikle evdeki ONT veya Router kaynaklı değil.
  • zulu123 Z kullanıcısına yanıt
    o zaman optik alettede sıkıntı var onu değiştirdilerse kabloda montaj hatası var... eskisi gibi becerikli personel olmadığından...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.