Şimdi Ara

REYNATIS'ten 45 Dakikalık Oynanış Görüntüleri

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
4
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Dengeki Online, FuRyu ve Natsume Atari tarafından geliştirilen karanlık temalı aksiyon rol yapma oyunu REYNATIS'in Switch sürümünden 45 dakikalık oynanış görüntülerini yayınladı. Bu içeriklerle beraber oyundan neler bekleyeceğinize dair çeşitli fikirler elde edebiliyorsunuz.
     
    REYNATIS batıya da geliyor 
     
     
     
    REYNATIS Tokyo şehrinde geçiyor ve ilgi çekici ortamlarla beraber bizleri karşılamak istiyor. Oyunda aksiyon ve rol yapma unsurları bir hayli ön plana çıkarken fantezi bir içeriğin olduğunu da aktarabiliyoruz. Shibuya bölgesinde yer aldığımız oyunda karakterimizle farklı yetenekler üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve daha çok büyü sistemleri ön plana çıkıyor.
     
    Oyunun arka planındaki hikayede büyücüleri kontrol altında tutan bir organizasyon yer alıyor. Organizasyonun adı MEA olarak karşımıza çıkıyor ve ana karakter Marin’i burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. MEA'nın bir memuru olan Sari ile tanıştığımız esnada şehri sıradan bir sivil gibi keşfetmek durumunda kalıyoruz. Bu esnada alışveriş yapıyor ve görevleri üstlenerek büyülü güçlerimizi diğer insanlardan saklamak durumunda kalıyoruz.
     
    Yönetmen TAKUMI'den bizlere sunulacak ve Yoko Shimomura'nın müziklerini içeren REYNATIS, PlayStation 5, PlayStation 4 ve Switch için 25 Temmuz'da Japonya'da, batıda ise bu sonbaharda PlayStation 5, PlayStation 4, Switch ve Steam üzerinden PC için çıkacak.
     
     
     

     
    Oyunda neler olacak? 
     
    İlgi çekici Uzakdoğu macerası ile beraber bizlere sunulacak olan bu yapım, Tokyo içerisinde geçer ve burada aksiyon rol yapma deneyimini adım atmaya hazırlanıyoruz. Oyunda bir yandan büyülü güçlerin bulunduğu ve aynı zamanda bu büyülü güçleri saklamamız gereken bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Diğer taraftan oyun içerisinde gerçekten de yapmamız gereken çeşitli görevler bulunuyor. Bu görevleri yerine getirmek için hem Tokyo içerisinde gezip tozabiliyor hem de diğer karakterlerle beraber etkileşim içerisine geçmek durumunda kalıyoruz. Oyunun arka planında elbette bir hikaye içeriği bulunuyor. Bu hikaye içeriği ile beraber biz de istediğimizi ilerletebilir ve hangi yöne doğru yönelmek istersek, ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebilir ve ilgi çekici karakterleri burada görebiliyoruz.
     
    Bu karakterlerle etkileşime girerek onlarla yakın olup olmamak tamamen bize ait oluyor ve dikkat çekici karakterlerin burada olduğuna söyleyebiliyoruz. Dünyayı değiştirecek karanlık olayların bulunduğu bu yapımda elbette Tokyo şehri de bu durumdan nasibini alıyor ve biz de yapacağımız hamlelerle beraber tam aksiyon rol yapma deneyimine adım atmak durumunda kalıyoruz. Tokyo'nun gerçekçi bir yeniden düzenlenmiş sürümü ile beraber karşılaştığımız bu yapımda elbette aksiyon sistemi de oldukça ön plana çıkıyor ve güç peşinde olma yolunda burada çeşitli özgürlüklerle karşılaşmak durumunda kalıyoruz. Oyunda bu sistemle beraber ilerleyebiliyor, istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve hangi zorlu durumların üstesinden gelmeye çalışacağımız tamamen bize ait oluyor.

    Oyunda dünya ve hikayeyi aslında burada güzel bir şekilde bizlere sunuluyor. Bu sistemlerle beraber yer aldığımız yapımda farklı bakış açılarına sahip karakterlerle karşılaşabiliyoruz. Bu karakterlerin elbette görüntüleri, sistemleri, duyguları ve daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor ve bu karakterlere dilediğimiz şekilde aksiyona dalış yapabiliyoruz. Bu aksiyon esasında elbette ilgi çekici büyüleri kullanabiliyor ve diğer taraftan hikaye kapsamında bu büyüleri gizlememiz gerekiyor, çünkü burada büyülerin bilinmemesi ve bizim de gizli kalmamız gerekiyor. Oyunda ilgi çekici aydınlatma sistemlerinin ve ortamların bulunduğunu aktarabiliyoruz.
     
    Hikaye kapsamında 2024 yılının olduğunu söyleyebilir ve aslında içerisinde bulunduğumuz yılın oyundaki yansımasına doğrudan deneyimleyebiliyoruz. Bunun dışında mücadele ettiğimiz oyunda aslında büyücüleri koruyan bir grup bulunuyor. Bu grupla beraber biz de burada yer almaya başlıyor ve aynı zamanda burada büyüleri ne yazık ki vatandaşlara yani insanlara doğru göstermemiz gerekiyor. Yani burada bir nevi gizli olma durumunda kalıyoruz. Bunun dışında etraftaki büyülü sistemleri keşfettikçe aslında sıradan bir insan olmak istediğimizi anlayabiliyor ve hikaye aslında bu yapı arasında dönüp duruyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer alan hikayeden pek fazla bahsetmeden elbette oyun çıkış yaptığı zaman doğrudan öğrenebilir ve hikayeden haberdar olabilirsiniz.
     
    '' 

    Oyunda diğer taraftan aksiyon sistemi oldukça ön plana çıkar ve yapacağınız hamlelerle beraber farklı komboları burada gerçekleştirebiliyorsunuz. Uzakdoğu sanatıyla beraber bizlere sunulan bu yapımda her eylemin aslında burada sonucuna görebiliyor ve farklı modlara uygun saldırılar gerçekleştirebiliyorsunuz. Bunlarla beraber tek tuşa basarak düşmanlara saldırılarından kaçınabiliyor ve düşmanlara saldırılarını burada kesebiliyorsunuz. Nitekim oyunda düşmanlara saldırılarından kaçınabileceğiniz bir savunma sistemi bulunuyor.
     
    Bu savunma sistemi ile beraber dilediğinizi gerçekleştirebilir ve aynı zamanda savunma yapmanız gereken oldukça önemli noktalar bulunabiliyor. Dolayısıyla özgür mod içerisinde hem saldırı yapmaya çalışıyor hem de savunma yapmak durumunda kalıyorsunuz. Diğer taraftan burada bir zamanlama gerektiren sistemin olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü sürekli olarak saldırı ve savunma yapamayacak duruma geldiğimiz zaman tüm bunların aslında bir zamanlamadan ibaret olduğunu deneyimleyebiliyoruz.
     
    Nitekim oyundaki bu sistemi deneyerek öğrenebilir ve gerçekten de dikkat çekici ortamlarla beraber bir aksiyon sistemi içerisinde kendimizi bulabiliriz. Dolayısıyla oyunda herkesi durdurmak için elimizden geleni yapmaya koyulabilir ve üç farklı karakter arasında geçiş yapabiliriz. Bu 3 farklı karakterin elbette her biri farklı sistemlerle beraber karşımıza çıkıyor ve her birinin farklı yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Dolayısıyla bu karakterleri kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor ve hangi karakterle ilerlemek isterseniz ona doğru geçiş sağlayabiliyorsunuz.
     
    3 farklı karakter arasından dilediğinizi seçebilir ve böylece oyundaki yerinizi siz de alabiliyorsunuz. Her karakterin kendine özgü yeteneklerle beraber giriş yaptığı bu yapımda üstünlüğü kazanmak için o karakterlerle beraber ilerlemeye çalışıyor ve bu karakterleri aslında bir nevi bütün olma yoluna geçiş yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyundaki bu seçimlerle beraber diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi de kendinize göre özelleştirip sistemleştirebiliyorsunuz. Bu seçimler oyunda doğrudan görülebiliyor ve sonuçlarına da katlanmak zorunda kalıyorsunuz. Çünkü her bir karakterin farklı hamleleri ve becerileri olduğu için, yapacağınız hamlelerde de değişkenlik gösterebiliyor.
     
     ''

    Oyunda farklı farklı modlar bulunuyor ve bu modlarla beraber elbette farklı bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Örneğin, bastırılmış modda saldırı yapamıyorsunuz, ancak tek tuşla beraber düşmanların saldırılarından kaçınabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu modları doğru bir şekilde kullanmak ve onlar üzerinde usta olmak tamamen sizin işiniz oluyor ve aynı zamanda oldukça önem arz ediyor. Diğer taraftan, özgür modda saldırılarınızı yapabilir ve aynı zamanda savunma sistemlerini öne çıkarabiliyorsunuz, ancak burada saldırılarınızı sonuna kadar gerçekleştiremiyor ve diğer taraftan savunmanızı da sonuna kadar yapamıyorsunuz. Dolayısıyla burada bir zamanlama söz konusu diyebiliriz.
     
    Bu sistemle beraber elbette diğer oyunlardan farklı olma yoluna gidilmiş diyebiliriz. Dolayısıyla oyundaki aksiyon sistemini oyunda deneye deneye öğrenebilir ve aynı zamanda rehberler işinde bu aksiyon sistemi içerisinden çıkış yapabilirsiniz. Bu sistemde yapacağınız hamlelere bağlı olarak değişkenlik gösteren bir sistemden bahsedebilir ve hem düşmanları tekli hem de toplu bir şekilde ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapmaya koyulabilirsiniz.
     
    Oyunda gerçekten de Uzakdoğu sanatı olduğu için çatışmaların bir hali gerçek dışı olduğunu aktarabilir ve uçup kaçarken elbette düşmanları burada ortadan kaldırabiliriz. Diğer taraftan yapacağınız tahminlere bağlı olarak elbette düşmanları yukarılara doğru fırlatabilir, elinizdeki kılıcı ve diğer unsurları sağa sola savurabilir ve düşmanları bu çember içerisinde alabilirsiniz. Bu çemberle beraber düşmanlara ağır hasarlar verebilir ve böylece siz de elinizden geleni yaparak oyunda Tokyo şehri içerisinde dilediğinizce gerçekleştirebilirsiniz.

    Oyundaki aksiyon sistemi sadece bunlarla sınırlı değil, aynı zamanda düşmanları burada elbette etrafınızda görebilir ve onları ortadan kaldırmak için de elinizdeki güçlere sarılabilirsiniz. Nitekim oyunda şehir sokaklarında elbette yol boyunca düşmanların üzerinize geldiğini ve büyücülerin burada olduğunu deneyimleyebilirsiniz. Bu büyücüleri ortadan kaldırmak ve onları yok etmek için doğrudan üzerlerine doğru saldırabilir ve bu şekilde büyük bir mücadeleye başlayabilirsiniz. Elbette onları ortadan kaldırmak için oldukça ilgi çekici bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebilir ve etrafın kafası sürüklendiğini burada deneyimleyebiliriz.
     
    Düşmanların üzerinize farklı büyüler yaptığı ve onların büyülerinden kaçmak durumunda kaldığınız bu yapımda yukarılara doğru atlayıp zıplayabilir, yukarıda bir kere zıpladıktan sonra sağa sola doğru manevra yapabilir ve aslında oyunda fantezi bir aksiyon sisteminin olduğunu söyleyebiliriz. Burada yer aldığımız süre boyunca düşmanları yukarılara doğru fırlatabilir, yukarıdayken onları kombo saldırılarla beraber indirmeye çalışabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz.
     
    '' 
     
    Oyunda aksiyon sisteminin dışında keşif konsoloslukları ön plana çıkıyor ve bu keşif unsurları ile beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri keşfetmek durumunda kalıyoruz. Titizlikle yeniden yazılmış bu yapım içerisinde ünlü simge yapılar bulunan keşif sistemleri bizlere sunuluyor ve bu keşif sistemleri ile beraber elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz.
     
    Oyunda farklı Tokyo sistemlerinden farklı bölgelere doğru ilgi çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve özgür mod içerisinde istediğimiz gibi etrafı keşfedebiliyoruz. Aynı zamanda etrafı daha hızlı keşfetmek için kendi sihrimizi ve büyülerimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Bastırılmış moddayken kimliğimiz ve eylemlerimiz gizlenebiliyor ve kendimizi burada saklamak durumunda kalıyoruz. İnsanlar bizim bir büyücü olduğumuzu ne yazık ki bilemiyor. Dolayısıyla burada yapacağımız hamlelere bağlı olarak bastırılmış mod oldukça önemli ve normal sivillerle bu şekilde konuşabiliyorsunuz.
     
    Bastırılmış mod dışında eğer büyücü sistemlerinizi aşağıya çıkarsa elbette bu kapsamda üzerinize düşmanların geldiğini söyleyebilir. Dolayısıyla bu duruma oldukça dikkat etmeniz gerekiyor ve aynı zamanda konuşmalar esnasında da keşif ipuçlarından, sıra farklı görevlerde alabilirsiniz. Bu da oyunda yer alan diğer unsurlardan bir tanesi diyebiliriz ve gerçekten de güzel unsurlarla karşılaştığımızı aktaralım.

    Bastırılmış mod içerisindeyken kendi kimliğinizi gizleyebilirsiniz, ancak özgür mod içerisinde etrafı daha hızlı bir şekilde keşfedebileceğiniz yapımda siviller sizi tüm gücüyle keşfedebilecek ve aynı zamanda sizin peşinize düşebilecek. Dolayısıyla bunu göz önüne almak ve göz ardı etmek istemiyorsanız, bu modlar arasında dilediğiniz şekilde geçiş yapabilir ve hangi mod size uygun geliyorsa ona göre dilediğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bunun dışında özgür mod içerisinde elbette siviller sizin büyücü olduğunuzu anlayabilir ve bu sayede sizin himayenizde olduğunuz kuruma şikayet edebilir. Bu sayede oyunda zorlu anlar yaşayabilir ve kendi kimliğinizi açığa çıkarmamanız oyunda en iyi işlerden biri olacaktır.
     
    '' 

    Oyunda diğer taraftan farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri keşfedebilir ve istediğiniz şekilde bu bölgelerde keşif unsurları ile beraber karşılayabilirsiniz. Farklı donanımlarla ve yapılarla beraber yer alabileceğinizi bana. Aslında bir nevi boş bir dünya içerisinde yer alabiliriz, yani ortamların güzel bir şekilde bizlere sunulduğu ancak sanki boş bir dünyada yer alabildiğimiz bu yapımda. Belki de oyuncuların gözüne hitap etmiyor ve içerisinde bulunduğu durumdan hoşnut olmayan bir yapı ile karşılaşabilecek ve burada yapacağınız hamlelere bağlı olarak da değişkenlik gösteren bir yapının olduğunu aktarabiliriz.

    Son olarak oyunda farklı karakterler bulunuyor ve bu farklı karakterlerle beraber yollarınız kesişebiliyor ve ana karakterler gerçekten de burada oldukça ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanırsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun Uzakdoğu sistemi ile beraber bizlere güzel bir deneyim sunmak istiyor ve aynı zamanda arka plandaki hikayelerle beraber de ön plana çıkmak istiyor. Dolayısıyla Uzakdoğu sanatı ile ilgileniyorsanız ve kendinizi bu tarz bir yapıya kaptırmak istiyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızı ve bir şans vermenizde fayda var.
     
    Oyun zaten şu anda oynanış videosu yayınlanmış durumda ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu bu video içeriğinden öğrenebilir ve böylece oyunu istek listenize alıp almayacağınıza da karar verebilirsiniz. Oyunun aynı zamanda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.