Şimdi Ara

RF 433 mhz alıcı-verici devresi garip çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • [simage][/simage] RF 433 mhz alıcı-verici devresi garip çalışıyor

     RF 433 mhz alıcı-verici devresi garip çalışıyor


    Elimde yukarıdaki modüllerden var. şekildeki bağlantıyı pt2262-pt2272 ile yapıp anten kablosunu bağladığımda devreye enerji veriyorum. Enerji verir vermez ledlerin hepsi yanmaya başlıyor. ben daha vericideki anahtarlara basmadan bu oluyor. Bir türlü çözemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.







  • anten kablosu takmanıza ilk başta gerek yoktu. ancak taktıysanız da sıkıntı olmaz. muhtemelen pt2272 arızalıdır. verici devresine elektrik vermeden direk olarak pt2272 ye enerji verdiğinizde lambalar yanıyorsa arızalıdır diye düşünüyorum. varsa elinizde pt2272 değiştirmenizi öneririm. bir de alıcı devreyi ayırın pt2272 den ledler yanmaya devam ederse o zaman da arızalıdır pt2272. ama düzeliyorsa alıcı devrede sorun vardır.
    kolay gelsin
  • cevabınız için teşekkürler. alıcı ve verici devresine ayrı ayrı enerji verdiğimde bu durum gerçekleşiyor. Alıcıya enerji veriyorum. ledler sönük. sonra vericiye enerji veriyorum ve alıcıdaki ledlerin hepsi yanıyo. PT2272-62 lerin hepsini değiştirdim. aynı rf modülden 4-5 adet var hepsini taktım sonuç aynı. Daha önce bu alıcı-vericiler ile devre yapmış çalıştırmıştım. gayet güzel çalışıyodu. Aynı devreyi tekrar kuruyorum çalıştıramıyorum. kafayı yiyecem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokdag18 -- 25 Ağustos 2016; 23:26:12 >
  • RX yani alıcı devresinde ayarlı bobin olan görürseniz almayın derim çünkü bunun referansı kaçtı mı haberleşme mesafesi kısalır veya haberleşmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.