Şimdi Ara

RFT'den Lastikten, normal lastiğe geçiş

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
1
Favori
4.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    F20 116d 2014 model aracımın üzerinde kumho 205.55.16 lastikler var, ancak aldığım kişi önleri 205.55.16 91v komho RFT takmış arka lastiklere normal komho 205.55.16 91h lastik takmış.Lastiklerin markası aynı komho ve desenleri aynı.Ancak ben lastiklerin performansını beğenmiyorum özellikle RFT olanların. RFT olan lastiklerde biraz hoplama vardı.lastikçi lastikleri söküp taktı baştan balans yaptı yok denecek kadar azaldı ama sanki birazcık da olasa da lastik de bir gariplik var yada hoplama.Sanki direksiyonu sallıyor yada titretiyor yada hoplama yapıyor oda beni rahatsız ediyor ama yok denecek kadar az yada belli hızlarda.Bu aralar İnternet alış-veriş sitelerinde oto lastiklerinde indirimler var. Michelin primachy 4 91v 205.55.16 ölçülerinde lastikler 401 TL ye düşmüş.Bir takım alayım diyorum ama hangi marka alacağım, yada RFT mi almasam, kafam iyice karışık.

    Kafamdaki bazı sorular şöyle;

    Aracımda şuan Lastiklerin ikisi RFT peki, iki tanesi normal olması sorun çıkarır mı?
    4 tane RFT olmayan normal lastik alsam ne gibi sıkıntılar olur?
    michelin primacyh 4 91V alsam, yumuşak lastik olduğundan dolayı sıkıntı yaratır mı?
    tavsiyeniz nedir?
    4 lastik RFT olmadığı zaman araç TÜVTÜRK genel muayenede, kontrolden kalır mı yada hafif kusur olarak mı geçer?
    Fiyat acısından ve performans acısından lastik tavsiyeniz var mı?

    yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zor yaşam -- 9 Temmuz 2019; 16:40:20 >







  • canını ve malını düşnüyosan rft alırsın kardeşim. Araçla 160-200 arası hızda giderken lastiğin patladığını düşün? RFT lastik olursa araç yoldan çıkmıyor bile. Ama diğer lastik olsa takla atmaya başlarsın rahmetli olursun. Neyin araştırması kararsızlığı????? Sen bilirsin başkalarının yaptığı tam mallık. Ben rft siz BMW ile asla ama asla yüksek hızlara çıkmazdım.
  • rft dışı almayın kardeşim aklınızı peynir ekmekle yemediyseniz, bmw bu aracı rft ye göre üretmiş rft teknolojisi gelişti paraya kıyarım diyorsun git michelin ya da bridgestonun rft olanları al sessiz lastik diyor kullananlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Attorney58

    rft dışı almayın kardeşim aklınızı peynir ekmekle yemediyseniz, bmw bu aracı rft ye göre üretmiş rft teknolojisi gelişti paraya kıyarım diyorsun git michelin ya da bridgestonun rft olanları al sessiz lastik diyor kullananlar
    Forumda RFT lastikten normal lastiğe geçenler var memnunlar. Bunun yanında aynı ölçülerde bridgestonun RFT lastikleri, michelin primachy 4 lastiklerinden daha ucuz.
    Tabi bizim araçlar RFT lastiklere göre ayarlanmış o yüzden kararsızım.Ama yorumunuz için teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zor yaşam -- 10 Temmuz 2019; 12:10:55 >
  • zor yaşam Z kullanıcısına yanıt
    canını ve malını düşnüyosan rft alırsın kardeşim. Araçla 160-200 arası hızda giderken lastiğin patladığını düşün? RFT lastik olursa araç yoldan çıkmıyor bile. Ama diğer lastik olsa takla atmaya başlarsın rahmetli olursun. Neyin araştırması kararsızlığı????? Sen bilirsin başkalarının yaptığı tam mallık. Ben rft siz BMW ile asla ama asla yüksek hızlara çıkmazdım.
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl bir üslup?? RFT kullanıyorum mal mı oluyoruz? Arkadaş yorum istemiş, sen neler söylemişsin! Forumda da herkes yorum yapabiliyor maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan68 -- 13 Temmuz 2019; 11:44:51 >
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    üslubumda ne var kardeşim evet BMW y i rftsiz kullanmak mallıktır buna itirazın varsa bilemem
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    Attorney58 A kullanıcısına yanıt
    Arkadaş o sözü rft kullanmayanlara söylemiş, yanlış anlamışsınız galiba. Ama yine de o söz (mallık) yerinde olmamış bence de.

    Bende rft lastiğin yüksek süratlerde normal lastikten çok daha güvenli olduğuna katılıyorum. Bu sebeple can güvenliği konusunda (parası olup da) ucuza kaçanlara mal değil ama cahil diyebilirim.

    İnsanımız can güvenliğini ve yol tutuşunu birazcık konfora değişiyor, kaldı ki yeni nesil (bridgestone drive guard tarzı) bir rft lastik ile normal lastik arasında da öyle aman aman bir konfor farkı kalmadı artık.
  • BMW F10'a Michelin Pilot Sport 4 taktım, çok memnunum. Bu lastikleri daha önceki 2 aracımda da kullandım hiçbir sorun yaşamadım. Mini stepne ile kriko seti aldım ne olur ne olmaz diye.
  • Benim RFT yazlıklar ömrünü tüketince rft olmayan lastik takacağım, kışlık için rft devam.
    Bu güne kadar lastik sorunu nedeniyle hiç yolda kalmadım, sorun olacağını sanmam.
    RFT iyidir ama büyütmemek lazım.
    Çok önemli bir mevzu olsa diğer markalar da bu sisteme geçerdi, sektöre RFT lastik hakim olurdu öyle bir durum yok.
    BMW dışındaki markalar pek tercih etmiyor.
  • Rft lastiklerin iyi yönleri kırsal alanda memlekete çukura girince patladığı zaman size sorun çıkarmıyor kullanıyorsunuz tabi rft lastik küçük yerlerde kolay bulunmuyor sipariş verip bekliyorsunuz .normal bir lastik olsa komşunun arabası ile lastik alıp idareden devam edebilirsin çok çok büyük bir olayı yok.
  • Sık sık şehirler arası yüksek süratlerde seyahat etmeyen birisi için fazla bir artısı olmayabilir buna katılırım, ama otobanda 150-200 gibi hızlarda seyir eden bir şöför ya şimdi lastiğim patlasa diye aklına getirir ve normal lastik kullanıyorsa hemen yavaşlar, rft ise en ufak bir korku duymaz.

    Şehir içi araç kullanıcısı için rft sadece zor durumlarda kofor sağlarken uzun yol yüksek sürat yapan birisi için bir nevi can sigortasıdır, hayat kurtarır. Çoluğunuzla çocuğunuzla, eşinizle, sevdiklerinizle daha uzun süreler yaşamanıza yardımcı olur. Tabi bunu yasal hız sınırlarını geçmeyerek de sağlamak bir nebze mümkün.

    Yani rft yi benim sevmemin sebebi yüksek hızlarda sağladığı güvenlik ve yol tutuşa kattığı pozitif etki. Yoksa patlayınca bilmem kaç kilometre yola devam edebilmesinin pek bir anlamı yok çoğunun söylediği gibi bir stepne koyarım bagaja 5 dakikada değiştirir devam ederim ama o güveni bana sağlayamaz normal lastik.




  • Arkadaşlar bence RFT lastik güvenlik bakımından biraz daha iyi ama RFT olmayan lastiklere de güvensiz demek bir o kadar yanlış.Yüksek hızlarda RFT olmayan ve kullanılan çok lastikler var. RFT olmayan lastikler zaten Dubleks lastikler, onlarda yolda giderken havası inmiyor zaten.
    RFT lastiklerin en büyük avantajı patlayınca, patlak lastik ile lastikçiye kadar gide bilmesi.Bu özelliğinden dolayı birazcık güvenliğini de artırmış oluyor.Birde RFT lastiklerin direksiyon tepkimesi normal lastiklerden daha iyi.

    BMW'lerde yedek lastik olmadığı için, RFT olmayan lastik takarsan lastik patlayınca yolda kalma ihtimalin var.
    Ancak bu durum da, lastik tamir köpüğü ile aşılabilinir.

    Yüksek hızlarda RFT olmayan Lastikler güvensiz olsaydı, diğer marka araçlarda RFT lastik kullanırdı diye düşünüyorum.Ben büyük ihtimal run flat lastik alacağım tereddüt etmemek için.

    Ancak benim öğrenmek istediğim

    Aracımda şuan Lastiklerin ikisi RFT peki, iki tanesi normal olması sorun çıkarır mı?

    4 tane RFT olmayan normal lastik alsam ne gibi sıkıntılar olur?

    michelin primacyh 4 91V alsam, yumuşak lastik olduğundan dolayı sıkıntı yaratır mı?

    tavsiyeniz nedir?

    4 lastik RFT olmadığı zaman araç TÜVTÜRK genel muayenede, kontrolden kalır mı yada hafif kusur olarak mı geçer?
    Fiyat acısından ve performans acısından lastik tavsiyeniz var mı?

    yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zor yaşam -- 30 Temmuz 2019; 15:16:12 >




  • zor yaşam Z kullanıcısına yanıt
    Bence yol tutus ve frenlemede sorun olmamasi icin 4 lastigin de ayni olmasi iyi olur.

    BMW 5te Micheljn Pilot Sport 4 kullaniyorum cok memnunum. Bu lastikleri daha onceki 2 aracimda da kullandim hic sorun yasamadim.

    Runflat lastiklete gore arac daha yumusak ve sessiz, olumsuz bir yonunu gormedim. Arabada bagaja da mini stepne, tamir kopugu, kriko ve hava kompresoru koydum ne olur ne olmaz diye.

    Muayenede benim bildigim lastiklerin durumuna bakiyorlar. Stepneye bakiyorlar mi hatirlamiyorum.

    Michelin dusunuyorsaniz Pilot Sport serisini tavsiye ederim. Ozellikle yuksek hiz ve yagmur sartlarinda performansi cok iyi.
  • Arkadaşlar Merhaba,
    2017 model BMW 1.16D aracım var ve üzerinde Pirelli Cinturato P7 rft lastik var, 205/55/R16.
    Lastikler diş derinliği olarak iyi fakat lastikler 3 yıllık. Değiştirmeyi düşünüyorum. Bir arkadaşım rft yerine normal lastik almış ama sonra pişman olmuş, yolu hissettirmesi çok az ama ya stepne koyacaksın arabaya ya da lastik kiti diyor. Ki kendisi 1 defa yolda kalmış, lastik tamir kiti nasıl olduysa idareten de olsa lastiği şişiremedi dedi.
    Yoksa bende acaba rft yerine normal lastik mi alsam diyordum, sonra olur da bir yerde kalırız filan zor olur dedim.
    205/55/r16 için hangi marka model rft lastik önerirsiniz?
  • Bu konuyu bende çok araştırdım bence RFT almalısın başkan.
  • Attorney58 A kullanıcısına yanıt

    160-200'e çıktığınızda zaten pek canınızı ve malınızı düşünmemiş oluyorsunuz. RFT taktığınızda sigorta yaptırmış gibi mi düşünüyorsunuz acaba?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.