Şimdi Ara

RIO Kulübü (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
982
Cevap
36
Favori
196.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Temren

    1.2L 84 hp motor şehiriçi sıkıntı olmaz. Ama otoyol arabası değil. Otoyolda yokuşta sollama yaparken vites küçültmek ve motoru bağırtmak gerekiyor. Boşken bile ani çıkışlar yaptırmaz. Yılanlık yapmak isteyen sürücüyü üzer.


    Donanım olarak bence güzel. Ama tabi benim için güzel olan şey size boş gelebilir çünkü ben eski şahin ve toros arabalarla çok yol gittim   Camlar otomatik, farlar otomatik, bluetooth var, cruise control var, 4'lü airbag var, tutacaklar, ışıklar hepsi var, iç mekan işçiliği clio ve egea'dan daha iyi. Ben ekransız versiyonu aldım. Telefonumu kullanıyorum ve ekran aramıyorum.


    Ayrıca bu araba 3-4 ay öncesine kadar 140-150 liraydı. Sarı sitede daha iyi fiyatlar vardır. Ben 160'a aldım Haziran ayında. 175 lira veriyorsanız geri vites kamerası ve akıllı ekran da isteyin boş hali için 175 lira fazla.

    Oh sonunda şükürler olsun gerçekçi bir deneyim yorumu:)



    Hocam şöyle ben bayii den 165 e indirim ile yeni kia logolu olan versiyonu alıcam.Ekran takarız hatta 3700 tl dediler izmirde kendi şehirimdeki bayiye sordum 5500 demişti.Aslında şöyle 1.2 85 hp hyundai 2012 motoru kullandım i20 de orta şeritte 120 sabit gidiyosun ama tabiikide sollama yapamaz , varsın olsun sollama yapmasın 120 gibi bi hızla bizi gidiceğimiz yere 5 dk geç götürsün:)


    Benim kafamdaki en büyük oluşan soru şu yorumlardan etkilendim, ben bu aracı aldığımda allah inşallah kaza bela vermezse kesin zarar mı ederim ileride satarken? öyle bir algı oluştu yorumları okuyunca ister istemez.Çünkü bi 3 4 sene kullanıp tam garanti bitmeden yüksek ihtimalle satar model yükseltirim.


    Bu arada sizdemi 2020 2021 1.2 rio kullanıyorsunuz yoksa 1.4 mü?





  • Bendeki 1.2 Cool paket 2021 model. Eski logolu.


    Minimum 3-4 sene kullanırım kafasıyla aldım ikinci el piyasası ne olur diye hiç düşünmedim. Başkasının çöpünü almaktansa gideyim sıfır alayım kafasıyla hareket ettim param da ancak bu arabaya yetti.


    Ama şunu da söylemek lazım Kia çoğu insanda iyi bir intiba bırakmıyor. +40 yaş üstü özellikle Kia'ya temkinli yaklaşıyor çünkü eski arabaları malum pek iyi değildi :D. Ama Kia kendini en çok geliştiren araba firmalarından biri. O eski intibayı zamanla yıkacaklardır. Hemen satılsın, fiyatı düşmesin diye düşünürseniz Clio veya Egea'ya yönelin derim.


    Ekran ve Geri vites kamerası için 3700 TL iyi fiyat vermişler. Benden 5000 lira istemişlerdi ben de taktırmadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtilhano333

    Hocam düşündüm ve şöyle, önceki aracım 2012 hyundai i20ydi oda 1.2 85 hp motordu.Yolda sol şeritte bazen 140 ile gittiğimide hatırlıyorum hatta marmaristen izmire dönerken o arabayla nerdeyse yolun %30 unu 145 ile geldim.Fakat zaten satarken daha iyi bi araç almak istedim bu sefer 1.2 kiayı alırsam değişen hiç birşey olmucak sadece 10 yaş daha genç bi araba olmuş olacak, donanım desem oda nerdeyse o i20 ile aynı bi tek hız sabitleyici falan var o kadar.


    Atmosferiği herkes kötülüyor fakat sanırım en az sorun çıkaranda atmosferikler gibi duruyo.Maddi açıdan yani yoksa performans açısından tabiiki turboluda gözle görülür fark var.



    Alıntıları Göster

    Performans konusunda fazla kötülüyorlar hocam. Bu konuya yazdığım Nisanda aldığım araçla 6500km yaptım. 1000km sehir dışı gerisi şehir içi. Ben çok makasa girerim, ışıklarda herkesten önce kalkmazsam ölürüm diye düşünen birine yetmez ama normal şekilde kullanan birini üzmez. En son 2 hafta önce Izmir-Bodrum git gel yaptım, tüm yolu 130 140 gittim ve geldim. Bassam başardım esp güven veriyor ama daha fazlasına ihtiyaç hissetmedim. Sadece Bodrum Çine arasındaki dik yokuşlarda 4. Vitese düşüp yüksek devir alma ihtiyacı hissettim. Onun dışında açtım cruze'u rahat rahat geldim.


    Sehir içinde zaten rahat rahat yetiyor. Izmir trafiginde vitesi üçe atınca seviniyoruz. Araç 1000 beygir f1 motorlu olsa ne olur, gidecek yer yok ki.


    Aracım 1.2 cool, nisan sonunda almıştık eski logolu geldi. Araçla ilgili sorusu olan varsa, bu mesaja cevap yazabilir. Elimden geldiğince anlatmaya çalışırım.



    Edit:bu arada hala kol dayama bulamadım :) bir önceki kasa için dolu var ama bu kasaya hala çıkmadı. Servis getirtiyor ama 2500 3000tl arası maliyet çıkarıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChelseaSmile -- 6 Eylül 2021; 16:34:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende yaklasık 5 aydır 1.2 manuel,benzınlı,2021 sahıbıyım.Gecen sure ıcınde uzmedı ne beklıyorsam onu karsıladı,bende kaar asamasında i20 ye bakmıstım fakat plastık kalıtesı bana dandık geldı ve tasarım rıoda bana gore daha ıyı.


    Gecen istanbul-giresun-istanbul yaptım,max 170km gordum o kadar zayıf degıl motor,ustelık klıma hep acıktı.Aynı yolu her yaz kıralık egea,clıo,polo ile de gidip geldim,rio konfor ve suspansıyon acısından verdıgınız fıyata gore yeterlı konfor saglıyor.


    Özetle bugun paramı gerı verseler, once stonıc(bagajdan dolayı) olmadı yıne kıa rıo alırdım.Sorunsuzluk acısından 1 yıl ve daha uzun suredır kullanan sahıplerının tamamı degıl ama cok buyuk cogunlugu memnunlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauls

    Bende yaklasık 5 aydır 1.2 manuel,benzınlı,2021 sahıbıyım.Gecen sure ıcınde uzmedı ne beklıyorsam onu karsıladı,bende kaar asamasında i20 ye bakmıstım fakat plastık kalıtesı bana dandık geldı ve tasarım rıoda bana gore daha ıyı.


    Gecen istanbul-giresun-istanbul yaptım,max 170km gordum o kadar zayıf degıl motor,ustelık klıma hep acıktı.Aynı yolu her yaz kıralık egea,clıo,polo ile de gidip geldim,rio konfor ve suspansıyon acısından verdıgınız fıyata gore yeterlı konfor saglıyor.


    Özetle bugun paramı gerı verseler, once stonıc(bagajdan dolayı) olmadı yıne kıa rıo alırdım.Sorunsuzluk acısından 1 yıl ve daha uzun suredır kullanan sahıplerının tamamı degıl ama cok buyuk cogunlugu memnunlar.

    Hocam bence fiyat olarak verdiği şeyler fazlasıyla karşılıyor.Özellikleri zaten herkes biliyodur onu saymıcam ama benim en çok hoşuma giden şey ortadaki djital gösterge ekranı.Allahtan zamanında 2012 i20 aracım 1.2 85 hp motordu o yüzden 1.2 ölüdür diyenlere aldırmıyorum ama bilmeyen insanların akıllarına girmiş oluyorlar.Bende izmir marmaris yapmıştım en son o araçla 140 ı düzlük yerlerde rahatlıkla görüyordum.


    Ekran taktıracaktım 5 bin tl ye android/apple carplayli geri görüş kameralı ve kablosuz bağlantılı fakat daha sonra taktırırım dedim maddiyat açısından.Fakat şu kolçak işini çözsek çok iyi olur... :)





  • Merhaba,


    2020 Model 1.0 T-GDI otomatik sahibiyim. Daha aracı alalı 20 gün oldu. Araç 6 bin km'de. Kullanan arkadaşlara 2 sorum var.


    1- Ortalama hızı yol bilgisayarında göremiyorum. Ortalama hız göstermiyor mu ben mi bulamıyorum?

    2- Ben İstanbulda oturuyorum. Şehir içi 5.5 6 lt yakıyorum diyenler var. ben daha 8lt nin altına inemedim. Eco modda kullanıyorum ve aracı sıkıştırmıyorum. Bu 5.5 6 lt ler ne kadar gerçekci?

  • es353 E kullanıcısına yanıt
    İstanbul trafiğinde 5buçuk-6 pek mümkün değil.

    1.4 atmosferik ile 7.2 - 7.7 arasında bendeki değerler. Ortalama hız konusuna hiç dikkat etmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: es353

    Merhaba,


    2020 Model 1.0 T-GDI otomatik sahibiyim. Daha aracı alalı 20 gün oldu. Araç 6 bin km'de. Kullanan arkadaşlara 2 sorum var.


    1- Ortalama hızı yol bilgisayarında göremiyorum. Ortalama hız göstermiyor mu ben mi bulamıyorum?

    2- Ben İstanbulda oturuyorum. Şehir içi 5.5 6 lt yakıyorum diyenler var. ben daha 8lt nin altına inemedim. Eco modda kullanıyorum ve aracı sıkıştırmıyorum. Bu 5.5 6 lt ler ne kadar gerçekci?

    Merhaba. Aracta ortalama hiz gostergesi yok. 5.5-6 LT. Imkansiz gibi bir sey sehir ici. Arkadasta demis 7 kusur LT. Diye 1.4 icin. Bende 1.4 kullaniyorum Istanbul'da oturdugum yer yukarida. Yani bayir yukari cikiyorum evime giderken. Cokta sakin kullanmam arabayi 9 LT. Asagisini gormem genelde. Cok dikkat edersem 7.5-8.5 arasi gidiyor.


    Duzenleme: Yukaridaki arkadas eger ortalama yakittan bahsediyorsa benim 7.4 LT. 9200 KM. Ortalamam. Mobilden girdigim icin etiketleyemedim arkadasi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramazmert -- 9 Eylül 2021; 23:13:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar arkadaşlar, kia rio 1.2 manuel vites aracımı alarak aranıza katıldım allah hepimize kaza bela vermesin inşallah.Tarafsız bir şekilde izlenimlerimi açıklayacağım belki alıcak olan arkadaşlar a yardımcı olabilir;


    Birçok arabayı sürüş ile tecrübe edinen biri olarak (i20 , polo , clio) bu rio aşırı derecede geniş.Ben 1,86 boyundayım ve koltuğu rahat kullanırım annem 1.70 arkama geçti yetmiyomuş gibi bacak bacak üstüne attı ve hala arada 4 5 parmak civarı bi boşluk vardı.Gelelim hıza, antalyadan aracı alıp izmire geldim.Yokuşlarda 5.viteste hızlanarak gelmezseniz tabiikide araç hafif bayılıyor ona lafım yok ama 3 ve 4. viteste yağ gibi gidiyor rampa ve yokuşlarda onu söylüyeyim.Düz otoban vs. gibi yollardada çok akıcı bi şekilde hızlanıyor.Şunada ekstra değinmek istiyorum araba sanki hiç çalışmıyormuş gibi gram ses yok.Hatta akşam izmire döndüğümde araca binen arkadaşım ben hareket ederken motoru çalıştırmadın dedi o derece.Gelelim donanımlara; araba boş paket olduğunu göz önünde bulundurup diğer araçlarla kıyasladığımda gırtlak dolusu misali geliyor.Start stop,djital gösterge ekranı(keza i20 djital göstergeyle vs. kıyasladığımda çok daha güzel), hız sabitleme ve deri direksiyon ayarlanabilir derinlik ayarlı multimedya tuşlu,bluetooth teyp ekran,deri vites topuzu, amortisörlü ve ışıklı torpido,tepede ve arka tarafta 2 adet iç aydınlatma,iç aydınlatmanın tepesinde gene amortisörlü gözlük koyma yuvası,yükseklik ayarlı sürücü koltuğu(diğer araçların yükseklik ayarlarından daha fazla yükseklik seçeneği var benim kafam tavana basık şekilde değdi en sonda), arka koltukların tamami ile öne yatma özelliği(bagaj 950 litreye ulaşıyor), ve son olarak benim aldığım araç saten griydi seramik kaplama ve cam filmleri ile araç harika görünüyor.Şimdilik izlenimlerim bunlar.


    Benimde sorucağım bi özellik var, hız göstergesini kullanamadım arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz, videoda bulamadım ama video varsa daha iyi anlarım, cruise ye basıyorum limitide ayarlıyorum ama olmuyor.Detaylı anlatıcak arkadaş varsa sevinirim.


    Allah herkesin gönlüne göre versin, iyi günler.





  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun.

    Rio B segmentte kıymeti bilinmeyen bir araba.

    Forumda laf edeni çok olur ama bu arabaya bakış açısı ile alakalı. Amaç mı, araç mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akasha_Ether

    Hayırlı olsun.

    Rio B segmentte kıymeti bilinmeyen bir araba.

    Forumda laf edeni çok olur ama bu arabaya bakış açısı ile alakalı. Amaç mı, araç mı?

    Teşekkürler hocam, amaç mı araç mı sorusunu doğru anladıysam eğer şöyle söyliyim, gönlüm arabayı ihtiyaç olarak görmek istiyor.Fakat " malum " ülkemizde maalesef ihtiyaç ın yanında amaç olarakda görmek zorunda kalıyorum....

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun öncelikle,hız sabıtleme ıcın bende yabancı bır vıdeoda denk gelmıstım youtubeda su an bulamadım,ama soyle anlatayım..sabıt kalmak ıstedıgınız hızda ıken once dıreksıyonun sag tarafında ama ust kısımda kalan tusa basın,gostergede ısıgı yanacaktır,sonrasında yıne dıreksıyonun sag tarafında kalan tırnaklı tuş( dıreksıyonun solunda radyo sesı acıp kapattıgınızla aynı fakat sag tarafta kalan tırnaklı tuş) onu ıkı kere asagı dogru tıklayın,umarım cok karısık anlatmadım,bu sekılde deneyın. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crauls

    Hayırlı olsun öncelikle,hız sabıtleme ıcın bende yabancı bır vıdeoda denk gelmıstım youtubeda su an bulamadım,ama soyle anlatayım..sabıt kalmak ıstedıgınız hızda ıken once dıreksıyonun sag tarafında ama ust kısımda kalan tusa basın,gostergede ısıgı yanacaktır,sonrasında yıne dıreksıyonun sag tarafında kalan tırnaklı tuş( dıreksıyonun solunda radyo sesı acıp kapattıgınızla aynı fakat sag tarafta kalan tırnaklı tuş) onu ıkı kere asagı dogru tıklayın,umarım cok karısık anlatmadım,bu sekılde deneyın. 

    Selamlar hocam, dediğiniz gibi yaptım 80 e sabitledim olmuştu yani 80 den yukarı çıkmıyodu bastığımda ama ayağımı çektiğimde hız düşmeye başlıyor sabit kalıp gitmesi gerekmiyomu?


    Birde heryerde aradım bulamadım bu dikiz aynasını içerden tuşla görüş ayarlamak için oynuyabiliyoruz fakat dikiz aynasını komple kapatma tuşunu bulamadım dışardan kendim elimle kapatırken sanki çok sert kapanıyo korkuyorum elimde kalıcak diye:)





  • Arkadaşlar kia rio 1.2 manuel vites 2021 model sahibiyim.


    Aracın hız sabitleyicisini bi türlü kurcaladım yapamadım otobanda ayarlıyorum ayağımı gazdan çekince hız gene düşüyor ayarlamama rağmen.


    Birde dikiz aynalarını dışarıdan elle kendimizmi kapatıyoruz yoksa bir tuşu varmıdır? elimle denerken çok sert kapanıyo kırılcak gibi hissediyorum.

  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Hocam araciniz hayirli olsun oncelikle.

    Direksiyonun sag tarafinda bulunan mode tusuna bastiktan sonra ekranda cruise yazisini goreceksiniz. Cruise yazisini gordukten sonra hemen altinda bulunan res ve set yazan tuslardan set yazana dogru ittirerek hizinizi sabitleyebilirsiniz.

    Ayna katlama meselesine gelirsek 1.2 araclar cool paket geldi. Dolasiyla ayna katlama yok. Elle katlamaniz gerekmekte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aramazmert

    Hocam araciniz hayirli olsun oncelikle.

    Direksiyonun sag tarafinda bulunan mode tusuna bastiktan sonra ekranda cruise yazisini goreceksiniz. Cruise yazisini gordukten sonra hemen altinda bulunan res ve set yazan tuslardan set yazana dogru ittirerek hizinizi sabitleyebilirsiniz.

    Ayna katlama meselesine gelirsek 1.2 araclar cool paket geldi. Dolasiyla ayna katlama yok. Elle katlamaniz gerekmekte.

    Çok teşekkür ederim hocam hepimize kazasız belasız araç kullanmak nasip olur inşallah, set yazana doğru ittirip ekranda kaç hızda sabitleyeceğimi ayarladıktan sonra aracı o hıza getirip ayağımı gazdan çekersem aracın hızı düşmüyor değil mi? yani maksadım hiç bir pedala basmadan otobadanda ayağımı ağrıtmadan gidebilmek





  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Hocam set tusuna basmadan once istediginiz hiza getirin. 120 ye getirin yani. Sonra mode tusuna basip cruise fonksiyonunu secin. Ardindan set tusunu ittirin ve ayaginizi gazdan cekin. Siz sanirim once sete basip sonra ayaginizla gaza basiyorsunuz ve 120 ye cikarinca birakiyorsunuz. Ama araba sizin set tusuna bastiginizda ilk hiziniz olan 70 i alir. Siz gaza basip 120 ye ciktiktan sonra biraktiginizda hizi duser.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aramazmert -- 14 Eylül 2021; 19:17:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aramazmert

    Hocam set tusuna basmadan once istediginiz hiza getirin. 120 ye getirin yani. Sonra mode tusuna basip cruise fonksiyonunu secin. Ardindan set tusunu ittirin ve ayaginizi gazdan cekin. Siz sanirim once sete basip sonra ayaginizla gaza basiyorsunuz ve 120 ye cikarinca birakiyorsunuz. Ama araba sizin set tusuna bastiginizda ilk hiziniz olan 70 i alir. Siz gaza basip 120 ye ciktiktan sonra biraktiginizda hizi duser.

    Şimdi anlaşıldı benim neden ayar olduğum:)


    Bu hafta otobanda müsait bi zaman denk gelirse deniyeceğim hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, aracı bu hafta aldıktan sonra 3 gün paspassız kullandım sonra pislenmesin diye koydum aracı trendyoldan 3d havuzlu kauçuk paspas sipariş ettim birde bu kafalar için boyun yastığı aldım fiyatı uygundu 2 tane daha başka ne alabilirim diye bakıyorum arada sırada


    bu arada kapak jantlarımı değiştirmek istesem nasıl ve max. ne kadara değiştirebiliyoruz hocam bu konuda çok bilgisizim araştırmaya çalıştım fakat sahibindene giriyorum 100 tl ye ilan oluyo forumda bi konuya giriyorum 2 bin 3 bin diyolar kafam karıştı iyice



    arabayı tamirciye vs. götürmek istemediğim için bayii yede kolçak sordum 3 bin dedi yutkunum peki kolay gelsin diyip kapattım....




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtilhano333 -- 15 Eylül 2021; 10:27:46 >




  • mrtilhano333 kullanıcısına yanıt

    Hocam aracınızın iç lambalarını beyaza çevirebilirsiniz. Naçizane tavsiyemdir. Güzel durur. Ben tüm iç ve dış lambaları (sis ve gündüz farı hariç) değiştirdim. Çok güzel duruyor.


    Alaşım jant almak 2-3 bin hocam en az. Sarı siteden. bakabilirsiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aramazmert

    Hocam aracınızın iç lambalarını beyaza çevirebilirsiniz. Naçizane tavsiyemdir. Güzel durur. Ben tüm iç ve dış lambaları (sis ve gündüz farı hariç) değiştirdim. Çok güzel duruyor.


    Alaşım jant almak 2-3 bin hocam en az. Sarı siteden. bakabilirsiniz

    Hocam ışıkları yaptırmak aklıma ilk gelenlerden oldu fakat önem sırasını daha tam karar veremedim açıkçası


    Mesela şöyle bir şey buldum benim tekerlek 15 inç beyaz kapak var.

    gittigidiyor
    15 İNÇ KİA RİO JANT KAPAĞI-1.KALİTE-ÜCRETSİZ KARGO-AMBLEM HEDİYELİ-(4 ADET ) Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
    https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/15-inc-kia-rio-jant-kapagi-1-kalite-ucretsiz-kargo-amblem-hediyeli-4-adet_pdp_615135893

    Şimdi bu 4 tanesi 140 tl sanırım baya ucuz geldi ben bunu alıp tekerlekteki kapakları kolayca kendim çıkarıp takabilirmiyim ve hoş dururmu sizce? bu arada aracım saten gri seramik kaplama ve boya koruma var





  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.