Şimdi Ara

Roaccutane - Zoretanin Hakkında Herşey! (108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.288
Cevap
103
Favori
2.362.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • maidonesse kardeşim sana sonuna kadar hak veriyorum . Belki benim aknelerim seninki kadar değil ama gerçekten insanın psikolojisi altüst oluyor . Ne berbat bir hastalıkmış yahu . İnsanların yüzüne bakmak istemiyorsun . Uzun süredir görüşmediğim bir kaç arkadaşım buluşmak için çağırdığında gitmek istemiyorum . Yüzümü görünce yüzlerinde şaşkınlık ifadesini görmek istemiyorum çünkü .
  • arkadaslar mrhb.yenıyım ben bı kac sorum olcak ben roacuttane kullanmak ıstıyorum ılacı cok arastırdım.ve goze alıyorum aslında tum yan etkılerı ama soyle bı durum soz konusu benım oyle fazla sıvılcem yok ama cıldım yağlı hatta saclarım cabuk yağlanıyor.yusumde sıvılceden zıyade sıyah nokta(sıkılamıyor sıkılsada en fazla 1saat sora gene doluyor)var.yanı doktor bu ılacı bana yazmayabıılrmı ıstesem bıle boyle bısı ssoz konusu olabılrmı? arkdslar yazarsanız sewınırım
  • Evet alcohol kardeşim :( benimde arkadaşlar, akrabalae.. bari onlar beni böyle görmesinler diyorum. Dışarı çıkmadığımda ben veya başkası sivilcelerimden dolayı evde olduğumu söylediğinde hakaret gibi hissediyorum.
    Artık derdimizi buraya yazarak birbirimizle burdan konuşarak moral vererek bitiricez inş bu ayları. Allah bize sabır versin.

    crocusyener hoşgeldin. Bak genelde hepimiz bu ilacın ilk başta arttırdığı sivilcelerden şikayetçiyiz, öncedende vardı o ayrı. Senin çok sivilcen yokmuş, kullanırsan herkeste bu etkiyi göstermiyormuş ama böyle sivilce artışı olabilir cildinde. Sen saçlarım, cildim yağlı diyorsun, bu yağlanma ilaç bittikten sonra daha az veya daha çok ama mutlaka geri dönüyor diye biliyorum. Ama sen kendini daha iyi bilirisin, siyah noktaların kötü duruyorlarsa.. Belki başka tedavi önerir doktorun, sen ilk önce bi doktoruna danış. Geçmiş olsun..
  • arkadaşlar bende birden bir sürü sivilce çıktı yine bir buçuk ay oldu ilaca..kızarıklık var ama ilaç bitince kendiliğinden geçer mi acaba?ben evde bile güneş koruyucu kullanıyorum.bir de sürekli pomadla gezmek ve dudaklarınızın yağlı gibi görünmesi çok iğrenç bir şer.ben de aynaya bakmak istemiyorum.demek ki herkeste varmış moral bozukluğu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edibe

    arkadaşlar bende birden bir sürü sivilce çıktı yine bir buçuk ay oldu ilaca..kızarıklık var ama ilaç bitince kendiliğinden geçer mi acaba?ben evde bile güneş koruyucu kullanıyorum.bir de sürekli pomadla gezmek ve dudaklarınızın yağlı gibi görünmesi çok iğrenç bir şer.ben de aynaya bakmak istemiyorum.demek ki herkeste varmış moral bozukluğu...

    Dostum benim ilk 2.5 ayım öyle sivilcelerle geçti . Sivilce patlaması oldu adeta. Doktorum her seferinde bunun iyiye işaret olduğunu söyleyip durdu . Demek ki ilaç etkisini gösteriyor dedi . 4.ayım biticek. Artık sivilce yok ama izler ve kızarıklık var . Bence güneş koruyucu sürsende sürmesende oluyor o kızarıklık. Ben güneş kreminin faydasını pek görmedm açıkçası . Yinede her güneşe çıktığım da yüzüm kızardı . Kızarıklık tedavi bittiğinde kendiliğinden geçiyor diyorlar . Umarım öyle olur .
  • Hocam merhaba...
    Arkadaşlar sizde cevaplandırabilirsiniz.
    Hocam bende yaklaşık 6-7 yıldan beri sivilce problemi var. Kullanmadığım ilaç kalmadı. Rouccutane dahil. Yüzüm de falan tek tük çıkıyor. Yani öyle abartılacak birşeyim yok son bir kaç yıldır.
    Ancak benim asıl sorunum yağ bezeleri.
    Özellikle kafam da Mart-Nisan-Mayıs ayları gibi içi intihap dolu bezeler oluşuyor. Ve saçlarım o bölge de dökülüyor. Bir müddet sonra geçiyor saçlar hiç birşey olmamış gibi geri geliyor. Bir defa da koltuk altımdan ameliyat geçirdim teşhisim Ter bezi intihaplanmasıydı.
    Hangi doktora gittiysem(özel hastane-tıp fakülteleri...) akne dediler ve roucctane önerdiler. Şuan da tekrardan başladım ama Zoretanin kullanıyorum.
    1 hafta oldu bir akrabam kendisi Aile Hekimi kafam da ki bezelerin akneden daha çok Mantar olduğu söyledi ve bana Terbisil, Nizoral, ve şuan da adını hatırlayamadım xcoper mi öyle bir krem verdi. Sizce bu kafam da çıkan yağ bezeleri için mantar teşhisi doğrumudur bu ilaçlar beni feraha kavuşturur mu şimdi den yanıt verme nezakatini gösterdiğiniz teşekkür ediyorum.
  • Ya Bu ne yaa 54 sayfa olmuş... Doktorumuz kızacak ama bitkisel tedaviside var bu işin 141 kullanıcıdan 4.18 puan almış. parası olanın denemesi gerektiği bir ürün bencehttp://www.folica.com/101E_Acne_Getaw_d64.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aLCoHoL111


    quote:

    Orijinalden alıntı: edibe

    arkadaşlar bende birden bir sürü sivilce çıktı yine bir buçuk ay oldu ilaca..kızarıklık var ama ilaç bitince kendiliğinden geçer mi acaba?ben evde bile güneş koruyucu kullanıyorum.bir de sürekli pomadla gezmek ve dudaklarınızın yağlı gibi görünmesi çok iğrenç bir şer.ben de aynaya bakmak istemiyorum.demek ki herkeste varmış moral bozukluğu...

    Dostum benim ilk 2.5 ayım öyle sivilcelerle geçti . Sivilce patlaması oldu adeta. Doktorum her seferinde bunun iyiye işaret olduğunu söyleyip durdu . Demek ki ilaç etkisini gösteriyor dedi . 4.ayım biticek. Artık sivilce yok ama izler ve kızarıklık var . Bence güneş koruyucu sürsende sürmesende oluyor o kızarıklık. Ben güneş kreminin faydasını pek görmedm açıkçası . Yinede her güneşe çıktığım da yüzüm kızardı . Kızarıklık tedavi bittiğinde kendiliğinden geçiyor diyorlar . Umarım öyle olur .


    teşekkür ederim cevabınıza.ben geçmemesinden korkuyorum kızarıklığın.makyajla kapatmaya çalışıyorum.şu an evde bile sürüyorum güneş koruyucu.sivilce patlaması oldu şu an yüzümde ve çok acıyor.arkadaşlarıma sürekli bahane uyduruyorum ben de.çünkü kimseyi görmek istemiyorum.bir de rüyalarıma giriyor sivilceler.yüzümün tamamını kapladığını görüyorum hep.ilacı kullanmadan önce bu kadar sorun etmiyordum sivilceleri.zaten bu kadar yoktu arttı şimdi.

    KİRPİ HOCAM ÖZLETTİNİZ KENDİNİZİ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edibe -- 2 Ağustos 2009; 12:58:35 >
  • Edibe;
    Zaten ilacın psikolojik etikisi burada başlıyor. Sen geçmeyeceğini düşünerekten daha fazla baskı altında tutuyorsun kendini. Pozitif ol. Rahat ol. Yaşadıklarını bu ilacı kullanan herkes geçirdi.
  • Edibe hocam aynen benimde rüyalarıma giriyor, artık rüyalarımda da sivilceliyim. Gören herkes ne oldu sana diyor rüyalarımda bile etkilenmemek elde değil. Bu hafta doktoruma gitmem lazım geçen haftadan beri sıkıntı yapıyorum nasıl dışarı çıkıcam diye :( alcohol kardeş 2.5 ay mı :(( kusura bakma yazdıysan eğer unuttum kilon kaçtı, günde kaç mg. alıyordun? Teşekkür ederim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maidonisse

    Edibe hocam aynen benimde rüyalarıma giriyor, artık rüyalarımda da sivilceliyim. Gören herkes ne oldu sana diyor rüyalarımda bile etkilenmemek elde değil. Bu hafta doktoruma gitmem lazım geçen haftadan beri sıkıntı yapıyorum nasıl dışarı çıkıcam diye :( alcohol kardeş 2.5 ay mı :(( kusura bakma yazdıysan eğer unuttum kilon kaçtı, günde kaç mg. alıyordun? Teşekkür ederim..

    72 kiloyum . Günlük 40 mg alıyorum .
  • Alcohol kardeş sağol cevapladığın için. Bende günde 40 mg. alıyorum, 47 kiloyum inş daha çabuk etki eder..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maidonisse

    Alcohol kardeş sağol cevapladığın için. Bende günde 40 mg. alıyorum, 47 kiloyum inş daha çabuk etki eder..

    Senin kilon bayağı az senin tedavin daha erken biter heralde .
  • cevap yazan tüm arkadaşalra teşekkür ederim..kızarıklık tedavi sonunda geçiyormuş arkadaşlar.koruyucu olsa bile 11-16 arası çıkmamalıymışız.sivilceler de bazen sözüyor bazen aşırı çıkıyor.şu an çok var mesela benim yanağımda eskiden çıkmazdı.şimdi dudağımda yanağımda falan çıkıyor.bir de havluyla yüzümü silemiyorum çok acıyor.kolum kazara masaya sürtündü ve hemen alerji gibi kabardı.iyileşmiyor da.sizde de aşırı hassaslık var mı?
    dışarıda insanlar bana bakıyor sanıyorum.cidden psikoloji önemli aslında biz abartıyoruz.ben sadece yüzümü değil saçlarımı falan da aşırı takmaya başaldım.okullar açılınca belki daha az takarız iş dönemi başlarsa kafamız meşgul olur.ama burda sizlerin ve hocamızın yazdıkları bana destek oluyor.teşekkürler
  • Rica ederiz :) bende öyle başta hocamıza sonra destek veren, paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim. Şimdi anlattıklarınız içinde sağolun hocam ama okullar açılınca ben daha kötü olurum dışarı çıkamıyorum, okulda hep gözönünde olunacak arkadaşlar, hocalar :( beni böyle görsünler istemem.
    Bu arada evet aşırı hassasiyet var bende yüzümü havluyla kurulayamıyorum, peçeteyle ıslaklığını alıyorum. Peçete de iltihaplar, biraz kan oluyor bende sizde de oluyor mu? Yoksa benimkiler mi çok iltihaplanıyor acaba.. Benim yanağım başladım başlayalı bi düzelemedi. Allah bize sabır versin.
  • maidonisse
    Kardeşim okullar açılıncaya kadar büyük ihtimalle 2-3 sivilce dışında pek kalmaz . Benim şu an alnımda 2-3 tane dışında hiç yok .
  • HCM GNYDN!

    İLACIM BİTELİ 1 AY OLDU HİÇ SİVİLCE YOK AMA İZ Mİ DİYOSUN LEKE Mİ ONLAR VAR YANAKLARIMDA!SİZDEN İİ BİR TEMİZLEYİCİ TONİK VE KREM TAVSİYE ETMENİZİ RİCA EDİYORUM.BUNDAN SONRASI İÇİN KORUMA ANLAMINDA ARTIK SÜREKLİ KULLANABİLECEĞİM BİŞEY OLSUN İSTİYORUM HCM!YARDIMCI OLUR MUSUNUZ LÜTFEN
  • Şimdi arkadaşlar siz eski sayfaları okumadınız heralde. Biz bitirenlerin ilacı bitirene kadar neler yaşadımızı tek tek yazdık halbuki. Örnek verim eski sayfalardan size 17 18.sayfalardaki hocamıza sorduğumuz soruları kopyalim şimdi gülüyorum ben aslında bunlara buyrun bakalım.


    31 Aralık 2008; 10:17:41
    quote:

    Orjinalden alıntı: Sinemgn8

    hocam hocam ya biraz teselli verin 37.günümdeim sol yanağımda 4 tane şişik şişik sivilce sağ yanağımda 3 tane şişik şişk sivilce bnlar kendiliğinden kanadığından yara gibi oldu heLe gözümün altında bi tane war mosssssssmor hafif şiş ucu azıcık beyaz ama dayak yemiş gibiyim kocaman moarartı war :D bi kaç tıbbi şey söyleyin sinir edio bunlar bni :D avene sürüp duruorum inşalah iz kalmaz
    quote:

    Orjinalden alıntı: kir-pi
    Walla bu durumda tıbbı ne söyleyeyim bilmiyorum, sonuçta ilacın etkisi ile bu tür durumlar görülebiliyor ve sizde biraz ağır geçiyor sanırım, ilaç dozunuzu azlatabilirsiniz, antibiyotik eklenebilir ama bunlar için hasta ile birebir görüşmek gerekiyor uzaktan kumanda ile olmuyor maalesef

    quote:

    Orjinalden alıntı: Sinemgn8
    ilacın dozunu azaltma niyetim yok tedavi uzar bida doktorcuma gittimde antibiyotik sölim bugun öteki gözümün altında mosssssmor bişi göründü :D aLLam şaka gibi beklioruz ordanda kocaman bir sivilce pörtlesin ya bunlar iz kalmasa ya


    8 Ocak 2009; 20:36:09

    --------------------------------------------------------------------------------

    quote:

    Orjinalden alıntı: Sinemgn8

    hocam bu yanaklarda büyük şkildeki sivilcelerde şöle durum war şimdi bunlar beze şeklinde çıkıyo içinde yağıyla duruo aynen öle kuruyo kendiliğinden ama inmiyo aynen öle beze halinde kabuk oluyo dökülme geçme gibi bi girişimde bulunmuyo burda biz o kabuk bağlayan svilcei alıp koparsak iz kalırmı hadi yapmayalım napalım bunları 1 aydır aynı yerde bezelye tanesi gibi sivilce kurumuş halde duruyo napim ben bunu napimmm

    quote:

    Orjinalden alıntı: sahin53


    aynen ya :D hocam cevaplarsınız seviniriz :D

    Orjinalden alıntı: kir-pi

    burdaki durumu görmeden değerlendiremediğim için bir cevap yazmamıştım, çünkü dermatolojik olarak kişilerin tarifleri çok farklı doktor gözü ile bakmak çok farklı olabiiyor ama bu duumlarda bazen ben hastaya hafif cilt bakımları (profesyonel bir merkezde) öneriyorum, aslında yüzünüz belli olmayacak şekilde fotoğraf koyabilirseniz daha fazla yardımcı olabilirim veya isteyen fotoğrafı smurer@mynet.com adresine gönderebilir, ancak bu adrese gelen mailleri hemen cevaplayamayabilirim bunu da bilmeniz lazım

    buyrun arkadaşlar ben okurken o günlerimi hatırladm güldüm wala
  • Teşekkür ederim alcohol kardeş, dediğin gibi inşaAllah okul zamanına tek tük kalırlar. İzler için tedaviye başladın mı ya da onları kapatmak için birşey kullanıyor musun? Kusura bakma, zahmet veriyorum ama.. çok korkuyorum :(
    Snmg8 sende sağol, bizde en kısa zamanda inşaAllah senin gibi sonra bu yazdıklarımıza güleriz. Şu an sürekli üzgünüm.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maidonisse

    Teşekkür ederim alcohol kardeş, dediğin gibi inşaAllah okul zamanına tek tük kalırlar. İzler için tedaviye başladın mı ya da onları kapatmak için birşey kullanıyor musun? Kusura bakma, zahmet veriyorum ama.. çok korkuyorum :(
    Snmg8 sende sağol, bizde en kısa zamanda inşaAllah senin gibi sonra bu yazdıklarımıza güleriz. Şu an sürekli üzgünüm.

    Doktorum ilacı bitirene kadar iz tedavisine başlamamı istemiyor . Sanırım ilaç bittikten sora kalan izler için 2-3 ay beklersin sonra gelirsin peeling yaparız demişti . İzleri kapatmak için herhangi bir şey kullanmıyorum .
  • 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.