Şimdi Ara

Robert Koleji ve Burs (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
2
Favori
32.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı şeyleri görebilmek için gereken bakış açısına sahip olduğun gün beni çok iyi anlayacaksın. Ilk-gençlik zamanlarında insan daha yabancıdır dünyaya, "Ben, yaparım." der. Ben de bu aşamadan geçerken aynısını düşünüyordum.

    Sen benim azmetmediğimi nerden biliyorsun? Alanında en iyi dereceden bir mütehassıs olmak için çabalayışımı, böyle insanları örnek almaya çalışmamı bilemezsin elbet. Okulda herkes film izlerken "mugayir" kelimesi nedir diye sözlüğü karıştırıyorum ki donanımlı bir birey olup böyle insanların peşinden koşayım...

    Bu yaptıklarım belki o insanların verdiği emek karşısında anlamsız kalıyor ama asla azmetmekten geri kalmıyorum!

    Her şey azim ile elde edilmiyor. Bazı insanlara daha büyük roller verilmiş ama bu bizlerin yatması, geride kalması anlamına gelmiyor.

    (Yaşıtız)
  • Vay be kendimden utandım yemin ederim. Sadece inan, hayallerine ulaşabileceğini umuyorum. İstediğin hayat ya da şeyler olmasa da daha hayırlısı daha güzelleri olur senin için :)
  • Takvim-i Vekayi kullanıcısına yanıt
    Kadercilik hiç doğru değil. Nikola Tesla'da fakirdi. Ama vazgeçmedi. İşi kadere bırakırsan kadere teslim olmuş olursun. Şunu unutma ben hiçbir zaman kadere yenilmeyeceğim ve en ***tan here de düşsem ben demek ki bunun için yaratılmamışım demeyeceğim. Fatalizm çok yanlış. Yaptığın şey (ne kadar ortak noktamız olsa da) kadere taassup. Aramızdaki tek fark:

    "Benim sınırım bu kadarmış, öyle yaratılmışım, ne yapalım artık?"

    Siz bunu düşünüyorsanız bana azimden bahsetmeyin. Harvard'dan küçükken durumu benim gibi olan bir Avustralyalı ile abi-kardeş gibi olduk. Konuşuyoruz, dertleşiyoruz. Dedim ne yapabilirim asla vazgeçme dedi sonra lisede neler yapmam gerektiğini vs. konuştuk abi-kardeş gibi. Yani ben o üst sınırı yıktım ve yıkmya devam edeceğim. Bir Harvardlı bulup konuşmak bence bu sınırı bu kabullenmeyi yavaş yavaş geçmek demek.

    Hiçbir şey zor değil.Yeter ki isteyelim. Yeter ki pes etmeyelim.




  • Sevgili Furkan,

    Ben Robert Kolej mezunuyum. Bu yazdiklarindan google alerts sayesinde haberdar oldum. Dusunce sistemi ve hedeflerinle ideal bir RC ogrencisi oldugunu soylemek istedim sana. Okulumuz yalnizca ihtiyaca yonelik burs verdiginden basariya bakilmiyor. Zaten kazanan herkesin basarili oldugu varsayiliyor. Dolayisiyla zaten bu bahsettigin gelir ve mal varligi durumunu belgelediginde -tabi eger taban puanin tutar ve kazanirsan- burs basvurun kabul edilecektir. Ogrencilerimizin 1/4'u burslu. Eminim websitesini de detayli incelemissindir, 46 farkli sehirden ogrenci geliyor. Ayrimcilik, maddi duruma gore farkli davranis gorme gibi durumlarla karsilasma ihtimalin yok, nitekim son sinif ogrencisi bir arkadas da bu bilgileri sana birinci agizdan vermis. Umarim puanin tutar ve okuldas oluruz, Harvard hedefini de ondan cok daha iyi okullar oldugunu ogrenecegin okulumuzda gerceklestirecegine inaniyorum. Seni tebrik ediyorum. Sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pompidut -- 31 Mayıs 2017; 22:43:28 >
  • pompidut P kullanıcısına yanıt
    Sağolun. Geçen sene belirtilen taban puanda artış olmazsa umarım geleceğim. Ama bir soru sormak istiyorum. MEB'in TEOG 1'de sorduğu garip bir Türkçe sorusu yüzünden Robert'e gidememek bana dokunur. Bence Robert Türkçeye bakmamalı. Çünkü yorum dersi. Mesela SAT sınavında dil dersi yoktur. Matematik, fizik, kimya, biyoloji var bu uluslararası sınavda.

    Ayrıca ben Robert'in puanının artacağını düşünüyorum. Kıl payıyla kaçacak. Eğer böyle bir şey olursa gidip özel olarak başvursam başarılarımı vs. belirtsem alınır mıyım?

    İlla taban puana takılır mıyım?

    Referans mektubu işe yarar mı mesela böyle bir özel durumda?
    Arkadaşlarım referans mektubu gerekiyor falan diyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FurkanSnow -- 31 Mayıs 2017; 23:14:47 >
  • Kesinlikle firsat eaitligi acisindan yalnizca puanla giriliyor, amerika'daki universitelere kabul sureci gibi onceki basarilar veya tavsiye mektuplari goz onunde bulundurulmaz. MEB'e bagli bir kurum oldugunu unutma. Puanlar henuz belli degil bekle bakalim ne olacak. Ancak Turkce cok onemli bir konu. Turkce'si eksik birisi Turkiye'nin birinci sirasindaki okuluna nasil kabul edilebilir :) amerikan egitimi veriliyor olabilir ama Turkiye'deyiz ve Turkce bu okulun en cok onem verdigi konularin basinda gelir.
  • pompidut P kullanıcısına yanıt
    Öyle demsk istedim ama sordukları çok garip bir soruydu. Benim olimpiyat sınıfında beraber olduğum arkadaşım Ankara Bahçeşehir'de onun da tek yanlışı o soru. Ortalamalarımız hep 100. Anlamıyorum. Türkçemiz de iyi. Garip bir soruydu. İki sınava girdik halen o soruyu düşünüyorum. Arkadaşımla bayağıdır görüşmüyoruz ama kesin aģlamıştır TEOG 2'den sonra. Hassas bir kızdı. TEOG 2 zor gelsin bari diye bekliyorduk olmadı. Ne yapalım artık umarım taban puan değişmez websiteyi takip ediyorum ama her gün korkarak giriyorum.

    İçimde bir korku var. Kesin artacak puan. Taban puan attarsa ağlarım MEB neden TEOG 2 bu kadar kolaydı diye. Kolay ağlamam ama öyle olursa odaya kapanıp ağlarım cidden çünkü çok büyük bir fark RC.

    Ek olarak mesela 2.sene nakil oluyor mu? Diyelim puanı düştü 2.sene girebilir miyim?

    Bu arada puanım Robert'e göre 995.5




  • yalnizca 8. siniftan sonra girilebiliyor ne yazik ki. bu kadar asiri derecede kafana takma. stres de olma. durumun gayet iyi, bekle bakalim ne olacak. uzunca bir surec.
  • pompidut P kullanıcısına yanıt
    Peki alternatif olarak Koç Lisesi nasıldır?
    İkisi de IB sisteminde eģitim veriyorlar.
  • Robert IB vermiyor. Önceden veriyordu. Robert AP veriyor uzun zamandır(yanlışım varsa düzeltilir).

    Koç için kötü diyen ile Robert için kötü diyen aynı kişiler olabilir. sadece sana söyleyeceğim eğer türkiyede okumak istersen bu okulları daha az düşün (Ya da Roberti daha az düşün, koç ta non-IB programa dahil olabilrisn). Devlet okulları YGS ve LYS için daha mantıklı. TAbiki bu okullarda okuyup ta Türkiye derecesi yapan çok kişi var ancak yine de ben burada üniversite okuyacaklara pek tavsiye etmiyorum.

    Üniversite hedefin Harvard olması muhteşem, yapamam diyenlere pek kulak asma, şu anda senden çok daha maddi olarak kötü şartlarda olan eski bir öğrencim IVy leauge okulalrından birisne master programına gidiyor, ki onun da hedefleri vardı.

    Bu arada uzun zamandır bu okulları işim gereği takip ediyorum, moralini bozmak istemem ama bu yıl TEOg çok kolay olduğu için iki okula da asıldan girme şansın pek yok gibi-ancak bu harward hedefini dğiştirmesin.

    Not: yukarda sat sınavınd ingilizce olmadığını söylemişsin, bu yanlış bilgi, sat sınavında ingilizce var. hatta bizim öğrencilerimin en zorlandığı ders ingilizce.




  • gandalfthepurple G kullanıcısına yanıt
    Hocam SAT sınavı hakkında özür dilerim ama ben Harvard Medical School 4.Sınıf bir öğrenciyle tanıştım. SAT'ın o kadar da zor olmadığını söyledi. Neurosurgery okuyormuş. Volunteer works önemliymiş. Essay vs.

    Bir de hocam yerleştirme puanım 497,9577 gibi bir şey.

    Koç Lisesi geçen sene 495 taban puanla almış. Bence 498 olacak kadar artmaz. İstanbul Erkek Lisesi'ne bakarken gördüm internette. Geçen 497,0034 puanla almış, bu sene 498,0** yani İEL gibi high segment içinde bulunan bir lise 1 puan artmış yaklaşık olarak.

    Koç da bu segmentte yer alıyor ve bence 3 puan artmaz. Geçen sene 495 ile aldığına göre bence bu sene 497 ile kapanır.Sizce?

    O kadar da artmaz bence. Çünkü 3 pua az değil bu segmentte.
  • Artabilir puanlar O nedenle bu okullar olmazsa alternatiflerin nedir düşün.

    Bu sene TEOG çok kolay binlerce kişi full yaptı. bu kişilerden KOÇ veya ROBERT lisesinde okumak isteyenler mutlaka çıkacaktır. yani Robertin 500 puanla kapatma ihtimali var. yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl önce ilk teog zamanında yine kolay sorular vardı ve 1 yanlışla bu iki okul da kayıt almamıştı.

    Ayrıca evet SAT kolay bir sınav İngilizcesi hariç.
  • Furkan lutfen gecen seneki puanlarla karsilastirma yapmaktan vazgec :) her sene farkli bu puanlar. bir sene 995 ile alir bir sene 989, baska bir sene 999. yani o seneki net sayilari ve yigilmalarin hangi puan araliklarinda olduguyla alakali bir konu bu. Cok stresli goruyorum seni, simdilik okullar puanlarini aciklayana kadar cik disarida kos, oyna, spor yap, kitap oku, enerjini ve kafani dagitacak seylerle ugras. Her durumu sirasi geldiginde cozersin. Koc da son derece iyi bir okuldur. HArvard hedefini orada da gerceklestirebilirsin. Robert ile egitimi son derece benzer. Sen simdilik kafani dagit. Su an yapabilecegin tek bir sey bile yok, bunu kabullen ve beklemeyi ogren diyorum sana bir buyugun olarak.
  • pompidut P kullanıcısına yanıt
    Şu an dediğiniz gibi alternatifim de var: TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi. Kocaeli'de iyi bir lise.
    Benim bu stresimin sebebi fen lisesine gidersem Harvard, MIT vs. hayal olacağı gerçeği. Bana katılmıyor musunuz?

    Fen liseleri YGS ve LYS odaklı olduğu için istemiyorum. Kalan liselere baktığımda GSL ve İEL benim saçma bir Türkçe yanlışımdan direk gidiyor. Robert'i de hak ettiğimi düşünüyordum keşke o biricik yanlışı yapmasaydım. Geriye kalan tek Koç Lisesi iyi olan. Şu an tek beklentim Koç Lisesi'ne girebilmek. O Türkçe sorusu yüzünden cidden hak ettiğimi düşündüğüm Robert hayal oldu. Ama benim yanlışım bilgi eksikliği vs. de değildi. Yorum sorusuydu. Milli Eğitim Bakanı olsam yorum sorularını kaldırırım. Hayır yapıyorum ama bazen o kadar saçma geliyor ki iş cidden şansa kalıyor.

    Stresli olmayayım da ne yapayım xD. Robert'i gerçekten istiyordum. Şimdi ise geriye kalan belki giremeyeceğim Koç Lisesi. Milli Eğitim bunları görsün ne yaptığını anlasın. Dedim ki bari şansa bir yanlış çıktı ikinciyi zor sorsunlar da yine hak eden gerçekten yapabilsin. Bu sefer de 4.sınıf seviyesinde sordular. Bilmiyorum paranoyaklaştım düşüncelerimi mi okuyorlar anlamıyorum.




  • Hayat size güzel be bizde 16 kişi full çekebilmişti sınavı sizde 17000.
  • pompidut P kullanıcısına yanıt
    Off ya offfff
    Mahvettiler bütün hayallerimi.Yeter ya. TEVİTÖL'de ikinci aşamayı geçememişim zaten ona ayrı uyuz oldum. Dedim bari Koç Lisesi'ne bakayım. Onların puanı da şaka gibi 498.
    Benim YEP 497,9577.
    Mahboldu bütün hayallerim maalesef. Kaldım Adana Fen Lisesi'yle baş başa.
  • EN KARANLIK AN ŞAFAK SÖKMEDEN ÖNCEKİ ANDIR

    Furkan hala hiçbir şey bitmedi. Beklemek zor biliyorum ama teog 1 deki itiraz edilen soruların durumu belli olsun. Türkçe sorusu iptal edilirse her şey istediğin gibi olabilir.
    Ayrıca İzmir Amerikan Kolej'i de düşün. Yatılısı var ve burs başvuru şansını dene derim. Sonuç ne olursa olsun elinden geleni yaptığını unutma.
  • Başka bir liseye gidersen de uluslararası olimpiyat ve projelerle üniversiteyi yurtdışında güzel okullarda okuyabilirsin, kabul alabilirsin ama çabalaman gerekiyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 12 Haziran 2017; 19:33:45 >
  • celen1 C kullanıcısına yanıt
    Şu an Robert'in sitesine girdim ve şok geçirdim. Taban puan 995,5 olarak açıklanmış. Herhalde onlar da bir Türkçe yanlışı olanları düşünmüşler. Hadi bakalım.

    İzmir'de mi yaşıyorsunuz ben de zaten Izmir Amerikan'ı düşünüyordum ama aradığımda mali destek bursu hem yatılı hem eğitim ücretini aynı anda karşılamıyor gibi bir şey dediler. Ben eğitim % 100 bursu alsam zaten yatılı 30 bin TL onu da ödeyemeyeceğim.
  • Eğitim ve yatılı birlikte burs imkanı olup olmadığını bilemiyorum. Ama robert ve koç gibi okullar ikisini de verebiliyor. Yine de müracaat etmekte yarar var bence. İzmir Amerikan'ı mutlaka zorla. Başvuru ekranı açılınca zaten daha net görürsün. Ne diyelim hayırlısı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.