Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (87. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
56.366
Cevap
1.331
Favori
2.256.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
218 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
58. Sırada  bugün en iyi #40
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Günaydın,

    Zaten konu hakkında bilgim olmadığı sorduğum sorudan bile belli olmuş :)
    Şu anda oturduğum evin her iki katıda 70 metrekare kadar, yani toplamda 140 metrekare. Genel olarak zemin parke ve sadece ıslak mekanlar seramik dolayısıyla iki tip zemin içinde gerekiyor. Temizlik tipi içinse süpürme ve süpürme+yıkama için iki ayrı tavsiye verebilirseniz çok iyi olur. Haritalama olursa da olur ama olmazsa olmaz da değil :) 2000 Tl'yi geçmezse iyi olur ama gerekiyorsa biraz daha fazla verebilirim.

    Şimdiden teşekkürler ve herkese iyi bayramlar...
  • tutalya T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sadece süpürme için iLife A8s veya iRobot 616, süpürme+silme için ise iLife V5spro veya Xiaomi 1 veya 2 düşünebilirsiniz (fiyatları sizin çizgilerinizi aşmakla birlikte güzel cihazlardır, hepsiburada.com veya n11.com üzerinden araştırmanızı öneririm.)
    Haritalamaya girerseniz aynı işi ortalama 2000TL daha pahalıya yaptıracaksınız ama o da farklı bir ihtiyaç olabilir tabii.

    Haftabaşını bekleyin derim, belki babalar günü kampanyası açıklayabilir iRobot.

    İyi bayramlar dilerim.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum bilgilendirme için. Haritalı olanlar iki katlı evlerde düzgün çalışabiliyor mu? Bir kattan diğerine taşıdığımda problem olur mu yoksa iki katıda hafızasını alıp bıraktığım yerden çalışabilirler mi?
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Daha net konuşmak gerekirse önerileriniz doğrultusunda aşağıda linkini verdiğim modeli alabilirim;
    https://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/6131664_-roborock-s50-xiaomi.html

    Bu ürün bahsettiğim gibi iki katlı evde düzgün çalışır mı?

    Cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum.
  • tutalya T kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Maalesef Xiaomi sadece tek bir harita çıkartabiliyor ve hafızasında tutabiliyor. Ancak bu ikinci katı temizlemesine engel değil, orasının da haritasını çıkartır ve temizler, sadece aklında tutmayacaktır. Bu bir yazılım konusu olduğu için yeni güncellemelerde eklenebilme imkanı oldukça kuvvetli.

    Farklı katlardaki haritaları şimdilik sadece Ecovacs Deebot Ozmo 950, Neato D5 ve D7 ile iRobot i ve S serileri (tam emin değilim ama 980de de olabilir) çıkartabiliyor.

    Saygılarımla
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Peki hafızasında tutamamasının ne gibi bir negatif durumu olur? Mesela bir katı hızlıca ve düzenli bir şekilde temizlerken ikinci katta daha çok zaman kaybedip bazı yerleri atlama gibi bir durum mu olur?

    Yukarıda yazdığınız modellerden fiyat/performans durumu en iyi olanları hangisidir?

    Bu kadar soru sorduğum için kusura bakmayın lütfen, bayram vaktinde zamanınızı alıyorum. Gerçekten çok teşekkür ederim cevaplarınız için.

    Saygılarımla.
  • tutalya T kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Bu tip cihazların haritalama özelliklerinden tüm verimi alabilmek için temizleyeceği mekanı önceden tanıması beklenmektedir. Cihaz düşük güçte kendi başına çalışır ve discovery moduna geçer, genel bir harita çıkartır ve sonraki günlerde daha verimli ve etkili temizlik yapabilir - mekan yapısına göre değişken bir özelliktir. Normal şartlarda haritalama yapan tüm robotlar her an haritalarını güncellerler - eşyaların yerlerinin statik olmadığını düşünmelisiniz. Dolayısı ile siz cihazı discovery modunda çalıştırmasanız dahi progressive - çalıştıkta güncellenen - bir haritayı zaten yapacaklardır. Farklı katlarda çalışmada bir sorun yaşamazsınız, bu her robot için geçerlidir.

    F/P konusu biraz görecelidir. iRobot sağlam ve dayanıklı ürünler yapar ancak ülkemizdeki fiyatları genel olarak yüksek. Vaktiniz var ise yeni S9 serisini beklemenizi veya yurtdışından getirtmenizi önerebilirim (1299USD ABD fiyatı).

    Saydıklarım arasında hem yazılım hem de donanım olarak en başarılı, en güçlü, en geniş fırçalı cihaz Neato D5/D7 ancak ülkemizde satılmıyor ve garantisi yok doğal olarak - çok fazla arıza çıkartan bir cihaz değildir.

    Ecovacs benim gelişmesini çok yakından incelediğim favori üreticilerimden. Deebot Ozmo serileri gerçekten çok başarılı. Yazılım konusunda bir Neato değil ama f/p oranı hepsinden daha iyidir. MTBF süresi (arıza arası ortalama zaman) çok yüksek olan bir üretici Ecovacs. Yurtdışından alacaksanız çok uygun fiyatlara bulabilirsiniz ancan cihazın 930 değil 950/960 olmasına dikkat ediniz. Bonus: Ecovacs aynı zamanda titreşimli mop özelliğine de sahip.

    Saygılarımla,




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Merhaba tekrar,

    Son sorum olacak ve siparişi vereceğim :))

    Önerdiğiniz ürünlerin fiyatlarını karşılaştırdım bulunduğum ülkede;

    Xiaomi Roborock S50 - 339 Euro
    Neato D7 - 349 Euro (İkinci el ama çok temiz ve 12 ay garantisi var)
    Ecovacs Deebot Ozmo 930 - 398 Euro (Önerdiğiniz 950/960 serilerini bulamadım)

    Bu üç tanesi içinde hangisini tercih ederdiniz?

    Saygılarımla
  • tutalya T kullanıcısına yanıt
    Neato D7 içerlinde hem yazılım hem de donanım olarak en gelişmişidir.
    Garantisi var ise ve ıslak mop ile yer silme ihtiyacınız yok ise Neato alırım. (garanti bitiş tarihine 2-3 hafta kala servisine bir mesaj atıp 3000 kodlu hata verdiğini söylerseniz cihazı geri çağıracaklar ve büyük olasılıkla yenisini göndereceklerdir. Benden duymuş olmayın ama!)
    Yeni güncellemesi ile D7 farklı katları hafızasında tutabiliyor.
    İyi günlerde kullanınız.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Üstad, önerilerinizi de dikkate alarak AliExpress ten İLife A9s satın almıştım. Benim merak ettiğim Xiaomi vb cihazlardaki lidar navigasyou ile A9S teki kameralı navigasyon arasında ne gibi farklar var ya da hangi tür navigasyon daha iyi.
    Ayrıca, İLife A9s i hem telefondan hem de gözle takip ettiğimde hemen hemen bir yer atlamadan ve (halidaki izden de belli oluyor) düzgün bir yolda ilerliyor. Ama biz genelde odalar arası elle taşıyor ve temizlik yaptırıyoruz. Mesela bu cihaz da evi aklında tutuyor mu biz yanlış mı yapıyoruz elle taşımakla... Sanal duvar ile bir odayı bitirdiğinde bazen İngilizce temizlik bitti diyor bazen de diğer odadaki şarj istasyonunu arıyor ama doğal olarak odadan çıkamadıgindan düşük sesle dönmeye devam ediyor. (Bu aralar sesli konuşmuyor, telefondan ses özelliğini acmama rağmen nedenini bilemedim) Siz de aynı cihazı test etmiştiniz nasıl bir kullanım önerirsiniz, saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekurite -- 7 Haziran 2019; 23:54:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sekurite S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    A9S kameralı navigasyon kullanan robotlar arasındaki en gelişmiş cihaz şu aşamada. Hem 76mm yüksekliği ile inanılmaz derecede alçak yerlerde dolaşabiliyor, hem de haritalama özelliği çok başarılı.
    Ben oda oda dolaştırmanın yersiz olduğunu söylüyor ve tüm temizliği robota bırakmanız gerektiğini öneriyorum. Cep telefonun üzerinde zaten takip edebiliyorsunuz, evinizin ful haritasını çıkartabiliyor. Benim denediğin versiyon daha piyasaya çıkmadan önceki yazılım ile gelmişti, dolayısı ile üzeriden harita saklama, odaya yönlendirme veya isim verme modülleri bulunmuyordu, sanırım şimdi onlar da eklenmiştir, ülke/bölge bazında ekliyorlar zaman içinde. Harita işleme konusunda Xiaomi biraz daha iyidir, en azından şimdiki hali ile. Ancak özellikle titreşimli mop özelliği sayesinde A9s çok ciddi övgüler alıyor uluslarlarası pazarda, hem ıslak, hem de kuru temizlik yeteneği Xiaomi'den oldukça üstün.
    Sanal duvar kullandığınız zaman haritalamayı keseceğini ve evi değil sadece odayı haritalayacağını lütfen unutmayınız.

    Şu aşamada konuşacak olursak, ben lidar navigasyon sistemlerini daha çok beğeniyorum. Hem görsel açıdan bir risk oluşturmuyorlar, hem de verdikleri harita çok detaylı ve karanlıkta da çalışabiliyor ışıktan bağımsız olarak. Ancak özellikle Nvidia firması kameralı sistemlere çok ciddi yatırım yaptı ve ev robotlarında bile kullanılabilecek boyut ve fiyatta kameralı navigasyon sistemleri üzerinde çalışıyor - ki gelecek sene nesne tanıma modu olan robotlar görebileceğiz: yani önündeki engelin çorap veya oyuncak olduğunu ayırt edebilecekler artık.

    İyi günlerde kullanınız.




  • Hocam ayni fiyata Roomba 616 mı, Deebot N79s mi? tercihiniz ne yönde olurdu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biyikliadam kullanıcısına yanıt
    Roomba hocam. Deebot N79s o fiyata çooook pahalı. Hem temizlik ünitesi tek fırçalı, hem de vakum gücü anlamlı değil. Sağlamlık konusuna girmiyorum, her ne kadar Ecovacs da sağlam, dayanıklı bir cihaz olsa da iRobot R600 serileri efsanedir.
    Haa, bence R616 da o parayı etmez, ayrı konu. Ama ikisi de aynı rakamsa, Roomba derim.
    İyi günlerde kullanınız.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Sayın Hepsirobot merhaba

    Öncelikle bu şekilde bilgi paylaşımında bulunduğunuz için teşekkür ederim. Ülkemizde pek bilinmeyen bir konuda resmen kamu hizmeti sağlıyorsunuz.

    Ben annem için bir robot cihaz almayı planlıyorum. Yaşı gereği temizlikten yoruluyor. Yine aynı sebeplerle timer veya mobil uygulama gibi şeylere ihtiyacı yok, zaten kullanmayacak.

    Irobot 605 şu anki fiyatı ile cazip görünüyor ama gerçekten verimli olup olmayacağı konusunda endişeliyim. Sizce klasik döşenmiş bir evde kullanışlı olur mu? Tüm evin temizliğini sağlar mı?

    Son olarak da 605, 606 ve 616 modelleri arasında navigasyon ve temizlik açısından bir fark var mı? Siz olsaydınız bu modeller ve diğer modeller arasında hangisini tercih ederdiniz?
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Değerli cevaplariniz için teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MT24 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    R600 serisindeki modellerin temizleme teknolojisi olarak hiçbir farklı yoktur. Paket içeriği ve internete bağlanma özellikleri değişiklik gösterir. R600 serisinde gerçek anlamda bir haritalı navigasyon teknolojisi bulunmamaktadır, tamponlu modellerdir, çarpma yönünde farklı dönüş algoritmaları ile geniş üçgenler (Reuleaux üçgenleri) çizerek tüm alanı temizlemeye çalışırlar.

    Klasik döşenmiş ev tanımınız robot teknolojisini ilgilendirmiyor, koltuk ve kanapelerin yerden yüksekliği 10cmyi geçiyorsa piyasadaki her robot onların altını dahi temizleyebilecektir. Eşyası çok olan kalabalık evlerde temizlik süresi biraz daha uzun sürer doğal olarak.

    R605 giriş seviyesi modeli, sağlam ve dayanıklı bir üründür, kıymetli annenize uzun süre sorunsuz hizmet edecektir. Fırça ve fırça başlıkları hassastır, temizliğini düzenli olarak yaparsanız sorun çıkartmaz.

    İyi günlerde kullanınız.




  • Merhaba akıllı süpürgeleri araştırıyorum fakat fazla bilgim yok. Xiaomi süpürgelerden herkes oldukça memnun okuduğum yorumlarda. Evim 132 metrekare. Haritalama özelliği olsun ve telefondan kontrol edebilelim düşüncesiyle 2500tlyi aşmayacak ürün düşünüyorum. Xiaominin şuanda bangoodda kampanyası var. Linkini verdiğim ürün vergiler dahil 1745tlye geliyor. Ülkemizde 3000küsür fiyatı var araştırdığım kadarıyla. Alınır mı, Xiaominin birkaç modeli var hepside benziyor birbirine. Bilenlerden yorumlarını bekliyorum.

    https://banggood.app.link/mKkeHOfinX

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kuvars10 K kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Linkini gönderdiğiniz ürün 2 sene önceki ilk seri, düşük güç Mi Robot. Bu modellerin lidar ünitelerinde ilk zamanlarda çok arıza çıkıyordu, hatta bende tamir bekleyen iki adet robot var bunun aynı lot numaralarına sahip. bu fiyata gayet iyi bir cihaz, vergisi konusunda emin olamadım, damat yeni vergi açıkladı Çin'den gelecek ürünler için ama umarım sizin için sürpriz olmaz.

    Ülkemizde şu an satılan model 3900TL civarında Xiaomi Roborock S50/55, yeni seri olan modeldir, o da bir seneyi geçti çıkalı, şimdi Çin'de yenisi çıktı zaten.

    Şu aşamada 2500TL civarına lidar navigasyonlu, realtime haritalı bir cihaza ulaşmanız biraz zor, indirimleri takip ederseniz belki. Fiyatlar hem kur yüzünden, hem de dünya çapında yükselen komponent rakamları yüzünden artıyor. Çin hükümeti, Çin dışına satılacak ürünlerdeki Li bazlı bataryalara %50 vergi getirmeye hazırlanıyor, esas kıyamet ondan sonra zaten.

    Kolaylıklar dilerim, saygılarımla




  • Merhaba,

    Yeni bir robot satıcısı piyasaya girdi, Robogil.

    Zhengzhou Bangmi Smart Technologies imalatı farklı modellerde robotlarını piyasaya sürmüş, gayet güzel bir web sitesi de hazırlamışlar.
    Anılan firma Çin'deki yüksek kalite fason üreticilerden birisidir, ithalatçı firma Robogil burada teknik servis vs garanti sistemlerini kurmuş tabii ki.

    Fiyatlarını görmek için robogil.com websitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Robogil.com

    İyi pazarlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 25 Kasım 2020; 15:6:30 >
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim, anladığım kadarıyla ülkemizde bu fiyata satılanlara göre iyi bir cihaz. Wifili olmasa bile ülkemizde satılan ürünlerden 2500tlye kadar bir tavsiyeniz var mı? Saygılarımla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8586878889
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.