Şimdi Ara

Rock Box ve Cowon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çat pat ingilizcemle yabancı forumlarda şöyle bi dolaşıyorum bazen de, tam uyumlu bi sürümü olmamasına karşın RockBox kullananların sayısı baya bi fazla. açıkçası ben cesaret edip de yüklemek istemiyorum bu yazılımı ama deneme şansı veya denemiş olan varsa da bilgi sahibi olmak isterim. hani artıları eksileri nelerdir, nasıl yüklenir gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsynzcn -- 21 Nisan 2009; 19:38:49 >



  • Editlenmiş bir firmware dosyasını aynı o sürümü yükle gibi atıyorsunuz. Sonra en son sürüm rockbox ı D2 nin aana klasörüne koyunca hazır hale gelmiş oluyor. Cihazı açarken hemen hold durumuna getirince rockbox açılıyor.
    Şu anda radyosu, oyunları ve genel müzik çalma işlemleri çalışıyor. Ayrıca mpeg video oynatma da sorunsuz çalışmakta. Eklenmesi gereken daha birkaç şey var mesela SD kartları okuma ve cihaza veri yazabilme gibi.

    Gapless playback ve replay gain gibi normalde cihazda olmayan işlevlerin olması güzel. 5 bant yerine daha fazla bant içeren EQ olması da iyi. Genel iritabi ile kullanışlı bir firmware olmuş oluyor. Sonuçta istenildiğ takdirde normal cihazın kendi yazılı istenildiği takdirde de rockbox kullanılmakta.
  • sayın Resident Bey,
    Sen ne mübarek bir insanmışsın ki benim gibi amele kullanıcılara vakit ayırıyor, cevap yazıyor, çözümler sunuyorsun, her şey için teşekkürler,
    Yukarda yazılanı yanlış anlamadıysam: cowon un mevcut orjinal fw değişmeksizin ilave bir uygulama olarak, normal fw atar gibi atmak suretiyle rock box uygulamasını cihazımıza kurabiliyor kullanmak istersek de cihaz açılır açılmaz hold durumuna getiriyoruz
    doğru mu anlamışım, yani bu uygulamayı kurmamızın ne cihaza ne de bize kaybettireceği bir şey olmadığı gibi üstelik saydığınız özellikler nedeniyle ilave faydaları da olacak ........mı acaba?
  • Evet aynen 2 yazılımı birden de kullanabiliyoruz. Sadece cihazı başlatırken hold tuşunun durumuna göre hangisini istersek onu başlatıyoruz.

    ftp://andiators.homeip.net/D2%20rockbox/2009.04.01%20rev20603/

    şu linkte şuan kullandığınız firmware numarasına uyan "patched " dosyasnı çekip patched yazan kısmını adını normal hale geitirip (D2N_P_patched3.02.bin ise d2n_P.bin yapıyoruz ...gibi) cihaza firmware kurar gibi atıyoruz. Cihaz onu kuruyor. Sonra da rockbox.zip dosyasını cihazın ana dizinine çıkartıyoruz. ana dizinde .rockbox klasörü system klasörü ve music klasörüne de ilgili dosyalar çıkarılıyor. Yani rockbox.zip doyasını direkt cihazın ana dizinine açınca ilgili klasörlere kendi dosyalarını atıyor.

    Cihaza bu işlem zarar vermediği gibi geri dönüşü de var. Bozulursa kurtarılması da var. Gözünüz korkmasın.




  • Teşekkürler Resident ben yaptım oldu. Bakalım nasılmış.
  • f2 de calısırmı
  • alete ne gibi yenilikler katıyo yükleyenler bahssedebilirmi çünkü d2+ yükledim açıkcası pek memnun kalmamıştım
  • d2 si olup bu forumu okuyabilmekte olan herkesin kolaylıkla kurabileceği bir yazılım. bende kurdum bunun için sayın resident kardeşime öncelikle teşekkürler.
    daha sonra rockbox ın resmi sitesinde de belirtildiği üzere sadece meraklıları için hazırlanmış bir sürüm bu kurduğumuz, onun için tam anlamıyla verim beklememek lazım ki zaten öyle de oluyor.
    mesela program screen touch özelliğe tam adapte değil bir kere diğer yandan liste oluşturmada ve kimi parçalara play dediğinizde hata mesajı veriyor. çalmaya başlama geçikmeli oluyor özellikle biz d2 kullanıcıların kolayca ulaştığımız kimi menü özelliklerine bu programda ulaşmak için uzun yollar tepmemiz gerekiyor. bazı kendine has d2 nin orjinalinde olmayan uygulamaları güzel insanı gıpta ettiriyor fakat bence şu an için henüz d2 kullanıcılarını tatmin edecek seviyede değil açıkçası kullanırken bana gına geldi, seçmeli olarak kullanabiliyorsunuz ben seçmiyorum şimdilik umarım daha iyi bir sürümünü deneme şansımız olur. Ha bir de ses seviyeleri orjinal firmware ile uyuşmuyor sanki aralıklar daha az gibi geldi bana bilmem sizlerde de öylemi?




  • ftp://andiators.homeip.net/D2%20rockbox/2009.04.01%20rev20603/

    arkadaşlar linki çalıştıramadım farklı bir sunucuya atıpta gönderebilirmisiniz. Benim fw 3.59



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pottteee -- 24 Nisan 2009; 22:12:33 >
  • nmm1716 link sorunsuz çalışıyor. Belki tarayıcıdan kaynaklanan bir problemdir. Ben Mozilla Firefox kullanıyorum ve sorunsuz açılıyor.
  • keşke rockbox stabil bir şekilde d2 lerde de çalışabilse... bu çalışma sorunu neden kaynaklanıyor acaba yazılımın daha geliştirilememiş olmasından mı yoksa d2 içinin mevcut kapasitesi yazılım için yeterli olmaması yüzündenmi.2 .seçenekse yazılımcılar geliştirmekte zorlanıyor olabilir ama ilk seçenekse yani daha düzgün geliştirilememişse biz rockbox a mail atarak bu çalışmaları hızlandırabiliriyiz, ne dersiniz?
  • Rockbox bir firma değil 100 lerce kodlayıcısı olan açık kaynak kodlu bir oluşum. Herkes Roclbox a üye olup kendi programlamada katkıda bulunabilir. Her cihazın Rockbox ı direkt kullanamamsının nedeni her cihazın donanım özelliklerinin farklı olması. Firmalar donanımlarını müdahale edilmeyecek ve yazılımları kopyalanıp teknolojileri çalınmayacak şekilde yapmaya çalışırlar. Dolayısı ile dosya okuma, silme yazma, RAM e ulaşım, ses kodlamalarına erişim, dönüştürücü elementleri kullanımı hep farklıdır. Her RBox programcısı bunu bilerek işe başlar ve adım adım birşeyler ortaya çıkarmaya başlar. Zaten bazı cihazların sadece 2-3 kadar programcısı oluyor ve onaların ilgilenme sürelerine kalıyorsunuz.
  • Rockbox, piyasada daha çok kullanıcısı olan cihazlarda stabil sürümlere sahip çünkü daha çok kullanıcı daha çok kodlayan da demek. Daha eski modellerde daha stabil çünkü zamanla gelişmiş. D2 için de gelişecektir. Belki 5 ayda gelişmiştir. Rockbox sadece pilden biraz fazla yemenin dışında süperdir. %5-20 fazla pil yemesi D2 için çok önemsiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selduman -- 30 Ağustos 2009; 21:23:37 >
  • evet baya bi gelişme göstermiş :)
    önceden de denemiştim rockbox ı ama habire hata veriyordu yani tam randıman alamıyordum.geçen gün bir daha yüklüyüm dedim ve yükledim.baya bi gelişme var artık hata vermiyor .eskiklikleri hala var ama rahatsız edecek kadar çok değil.bence büyük bi gelişme kaydedilmiş.ve en önemlisi rock box önceden hafıza kartını tanımıyordu ama şimdi tanıyor :) iaudiophile dan indirip deneyin bence.bu arada yüklediğim cowon d2+ yapılmış ve 3.11 versiyonu... herkese selamlar :)
  • kurdum kullanıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.