Şimdi Ara

Roku Express Netflix için en Güzel / eN Ucuz / en Kaliteli netlik çözümü 1080 / 4K (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
8
Favori
18.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Amazon Almanya üzerinden satın aldığım Roku Streaming Stick 4K (fiyatı 59,99 dan 29,99 Euroya düşünce) hafta sonu elime geçti. Paketlemesini çok kötü yapmışlar. Ürünü kendi kutusunda hiç bir koruyucu paketleme yapmadan göndermişler. Paketin bir çok yerinde yırtıklar, kargo şirketinin etiketleri, hatta yırtıkları tamir etmek için Sürat kargonun bantları vardı. Ancak ürüne bir şey olmamış.

    VPN ile bağlanarak Amerika üzerinde ID aldım ve kurulumu da sıkıntısız bir şekilde yaptım. Şu ana Netflix, Disney+, Prime, Mubi yüklü olarak kullanmaya başladım. Ana ekranda da bunlar dışında her şeyi kaldırdım. Gayet temiz bir ekrana sahip oldum.

    Daha önce küçük bir bilgisayarı hdmi üzerinde bağlayarak Windows mağaza uygulamaları ile seyrediyordum. Ama pratik olmuyordu. Roku ile büyük kolaylık sağlandı. Ciddi bir biçimde görüntü kalitesi de (ki ben 4k tv kullanmıyorum) arttı. Bu ürünün wifi kalitesi de oldukça iyi. En ufak bir takılma hissetmedim. Uzun kullanımda da umarım aynı şekilde devam eder. Henüz sesli kullanımı denemedim. Denediğimde yorum yaparım yeniden.

    Sadece bir kez HDMI HDCP hatası aldım. Nedenini anlamadım. Sony Tv deki diğer HDMI geçerek sorunu çözdüm. Roku da bir de bowser desteği olsaymış benim tüm ihtiyaçlarımı karşılayacaktı.

    Netflix, Disney+, Prime, Mubi gibi platformları seyretmek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim.

    Bu ürünü almak için karar vermemde bana yardımcı olan @QRocKfire arkadaşa teşekkür ederim.


    Sağlıcakla





  • Roku modellerinde Apple TV gibi otomatik rate ayarı bulunuyor .Bunu açarsanız fps ve rate otomatik ekran hızını ayarlıyor.Android TV box ‘larda olan hızlı haretlerde yavaş takılmaları önler.Adımları uygulayarak bu özelliği açabilirsiniz …

    Settings / System /Advanced system system setings / Advanced display settings /Auto-adjust display refresh rate / on yaparak akıcı bir görütü desteğine ayrıca kavuşursunuz …
    nvidia shield tv pro 2019 kullanıyorum.Fresh rate desteği olmaması nedeniyle ( Netflix,Disney + ,prime video vs streaming ) rahatsızlık yaşıyordum.Kurtulmuş oldu.Bir tek PLEX ve Emby otomatik rate özelligi yazılımda bulunuyor…

    Roku ve Apple TV 4K 2021 de streaming servislerini kullanıyorum.Yıllardır Roku deneyimim bulunuyor stabilite sorunu hiç yaşamadım …

    AirPlay 2 desteğinde bulunuyor.iPhone ve iPad üzerinden sorunsuz ekran yansıtması yapabilirsiniz…

    Roku app indirirseniz gece sessiz izlemek için kulaklık dinleme desteği bulunuyor.Uygulama üzerinde kulaklı aktif ederseniz telefonunuzun Bluetooth kukaklığı veya kablolu kulaklığında ses alabilirsiniz …

    Roku Ultra ( etrnet ) , Roku Streaming Stick 4K 2021 bulunuyor.Evde ayrı odalarda bulunuyor.Roku Wlan bağlantı hızı çok iyi.1Gbits internet hızımı wlan bağlantısında 400 Mbits hızı alabiliyor …

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Merhaba,


    Bilgi için teşekkür ederim. İkinci denediğim HDMI girişinde de bir süre sonra hdcp error 020 hatsı verdi. Ben de internette araştırdığımda Auto-adjust display refresh rate off yapın diye tavsiyeler gördüm. Bu değeri off yaptım. Display type ise Auto yapın demişler, bu şekilde ayarladım. Bakalım bu şekilde bir deneyeceğim.


    Roku uygulamasını Android Play Store da bulamadım. Roku' nun 3. taraf uygulamaları var ama kendi çıkardığı uygulamayı bulamadım. Amerika'daki sitesinde de bu uygulamayı gördüm. Acaba Türkiye Play Store da mı yok anlamadım. Rica etsem bir kontrol edebilir misiniz? Bulursanız da tam adını yazabilir misiniz


    Kablosuz bağlantı hızını beğendim. Takılma falan yapmadı. Modem Televizyonun hemen yanında olduğundan 5 Ghz olanı kullanıyorum. Bazen açılmalarda kısa süreli gecikmeler olabiliyor ama çok az ve rahatsız edici değil. Ekran yansıtma için 3. taraf uygulaması yükleyip, satın aldım ama uygulamayı beğenmedim. Sesi aktaramıyor, ayarları çok kısıtlı, idare edeceğim şimdilik. Android için düzgün bir tane bulamadım çünkü. Kendi içerisindeki uygulamaları da incelediğimde düzgün bir beğeni alanı görmedim.


    Bu ürüne internet tarayıcı yüklenebilse çok iyi olacaktı. Sadece Bein connect dizi ve filmlerini internet üzerinden seyredebilirim diye düşündüm.


    Kısacası ürün fiyatına göre ihtiyaçları Disney, Netflix, Prime, Youtube, Spotfy izlemek olarak düşünen kişiler için çok çok iyi.


    Sağlıcakla





  • ring R kullanıcısına yanıt
    Resmî uygulamanın adı Roku dur.Fakat Türkiye’de faliyette olmadığı için Google play store göremiyorsunuz.Roku.apk olarak aratırsanız bulursunuz …

    Android kullanmadığım için ekran yansıtma yöntemi nedir hiç bilemiyorum.Fakat AirPlay 2 üzerinden sorunsuz yapılıyor …

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    Bilgi için teşekkür ederim. Roku.apk deneyeceğim.

    Dün hdcp error 020 hatasını biraz daha detaylı araştırdım. Bu hatanın ana nedeni eski televizyonlar ile Roku uyumsuzluğu olarak görünüyor. Eğer televizyonunuzun HDMI girişleri HDCP 1.4 destekli ise bu sorun yaşanabiliyor. Yeni televizyonlarda HDMI girişleri HDCP 2.2 olduğu için bu sorun yaşanmıyormuş. Amerika Roku formunda bu şikayet çok fazla var ve şirketin verdiği öneriler hiç bir işe yaramamış gözüküyor:

    Are you seeing HDCP errors on Roku Express 4K+ dev... - Roku Community


    Benim televizyonda eski ve hdmi girişleri hdcp 1.4 destekli şu an bu sorunu iki kez yaşadım. Bakalım devam edecek mi? Almak isteyen ve televizyonu eski olup HDMI girişleri hdcp 1.4 destekli arkadaşlar Roku medya player almayı düşünmeden önce yukarıdaki başlığı okumalarını tavsiye ederim.

    Bunun haricinde gerçekten bu fiyat seviyesinde alınabilecek en iyi playerlerden birisidir diyebilirim.


    Sağlıcakla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 31 Ağustos 2022; 9:58:47 >




  • Android apk. yükledim. Çok kullanışlı oldu. Cep telefonundan uzaktan kumanda olarak kullanımı çok iyi. Kimseyi rahatsız etmeden sesi cep telefonu üzerinden kulaklıkla dinlemek de ayrı bir keyif. Sadece uygulama üzerinden Roku' nun ses ayarını bulmadım, sanırım koymamışlar.


    Sağlıcakla

  • Benim de Amazon üzerinden verdiğim sipariş yola çıkmış. Kurulum ve kullanım konusunda yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radyoloji21 R kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Roku playerinizi kısa zamanda kavuşmanız dileği ile.


    Cihazınızı televizyonunuza bağlayın, cihaz televizyonunuzun çözünürlüğünü tespit edecek ve ayarlayacak. Uzaktan kumandasındaki ses ve güç düğmeleri için televizyonunuzun güç ve ses eşleşmesini yapacak. Wifi şifrenizi girdikten sonra yeni sürüm güncellemesini yapacak.


    Sizden ürününüzü kaydetmenizi isteyecek. Bu noktada bekleyip bilgisayar üzerinden aşağıdaki adımları izleyin :


    VPN ile Amerika üzerinden bağlanarak


    https://www.fakexy.com sitesine giderek kendinize Amerika adresi alın (zaten site açılışta ilk Amerika adresleri veriyor)

    https://my.roku.com/index gidin. Burada üyeliğinizi yaparken adres olarak United States (en önemli kısmı bu) olarak seçin ve yukarıdaki siteden aldığınız adresi girin. (ben Amerika üyeliği aldım istenirse Almanya üzerinden de veya her ikisi için de üyelik alınabilir)

    Üyeliğinizi yaparken sizden adınızı, soyadınızı, e-mail adresinizi isteyecek. Bunlarda gerçek isminizi ve e-mail adresinizi kullanın.

    Üyelik sırasında sizden kredi kartı bilgilerinizi de isteyecek. Bankanızdan aldığınız sanal kartı kullanın. Girdiğiniz kart bilgilerini üye olurken kontrol ediyor. Yanlış kart numarası verirseniz kabul etmez.

    Merak etmeyin herhangi bir şey için kullanmıyor. Üyeliğinizi tamamladığınızda e-mail adresinize bir onay postası alıyorsunuz. Bu onay postasını da VPN kapatmadan onaylayın.

    Onaydan sonra üyelik sayfasına giriyorsunuz. İsterseniz cihazınıza yükleyeceğiniz kanalları buradan da işaretleyip yükleyebiliyorsunuz, ben Prime video, Netflix, Disney+ , buradan yükledim. Mubi üyeliğimi de cihaz üzerinden yükledim.


    Cihazınıza döndüğünüzde üyeliğinizin tamamlandığını ve (eğer sitesi üzerinden yüklediyseniz) yüklenmiş kanallarınızı göreceksiniz. Site üzerinden yükleme yapmadığınızda ana menüden add chanel kısmına basarak istediğiniz kanalları yükleyebilirsiniz. Ana ekranınızı düzenlemek için (istemediğiniz kanalları kaldırmak, kanal sırası yapmak) her kanalı seçtikten sonra uzaktan kumanda üzerindeki * (yıldız) tuşuna basarak ayarlamaları yapabilirsiniz.



    EPWEB youtube
    How to access all channels and apps with Roku? Amazon Prime, Disney+, Netflix, Apple TV+ Roku and VPN US address generator web site https://www.fakexy.com/ Create your Roku account https://my.roku.com/signup Roku, the home page and channels are displayed according to the country account you have opened from. If you live outside the USA and want to access all channels or cannot find the app you want to use. So create a new account using VPN and login to your Roku device. For example, I first opened an account in Turkey. and whatever channels are available for Turkey, I could only see those channels. For example, there was Netflix and youtube, but there was no Disney+ and Amazon Prime. Voice command from the remote was also not working. I reset the roku player. I created a new account over America using VPN. More options and all channels came. It was also working voice command on the remote. I have installed all the channels and applications I need. I then turned off the VPN. I connected with normal Turkey IP. Now works Amazon Prime and Disney+ and voice command works too. You can use paid or free VPN. There are no VPN settings in Roku. Your options: 1-If the modem interface you use supports it, to set VPN over the modem. 2-You can share wifi on your laptop by setting vpn. 3-When the GSM operator's internet is in use, you can open a hotspot, that is, a personal access point, by turning on the VPN. I opened VPN on my mobile phone, shared my internet, connected to my phone's internet from my Roku device. Also, it's good to know that. Apps are based on the country where they were purchased and where you created the account. For example, I bought Netflix through Turkey and I pay with Turkish currency. When I go to America or another country, I can run Netflix, but the content comes as a Turkey interface. In other words, Netflix receives the payment from you with Turkish currency and because your account is created in Turkey; Wherever you go, you can use netflix, but with the Turkey interface. This applies to all platforms and applications I mentioned. I hope it was helpful for those who were wondering. I would also appreciate if you subscribe to my Youtube channel for support. You can ask me a question there. My youtube channel: EPWEB Link: https://www.youtube.com/channel/UCwAGgNRl3f-KJY4N7B-Gw6g Thank you. Roku player, hangi ülkeden hesap açarsanız o hesabı baz alarak, anasayfa ve kanallar ona göre gelir. Örneğin ben ilk olarak Türkiye'de hesap açtım. ve Türkiye için hangi kanallar varsa, sadece o kanalları görebildim. Örneğin Netflix ve youtube vardı ama Disney ve Amazon Prime yoktu. Kumandadan sesli komut da çalışmıyordu. Bende roku playeri resetledim. VPN kullanarak Amerika üzerinden yeni hesap oluşturdum. Daha çok seçenek ve bütün kanallar geldi. Ayrıca kumanda üzerindeki sesli komutta çalışıyordu. İhtiyacım olan bütün kanalları ve uygulamaları yükledim. Daha sonra VPN'i kapattım. Normal Türkiye IP'si ile bağlandım. Artık Amazon Prime ve Disney+ da çalışıyor, sesli komutta çalışıyor. Ücretli veya ücretsiz VPN kullanabilirsiniz. Roku içinde VPN ayarı yoktur. Seçenekleriniz: 1-Kendi kullandığınız modem arayüzü destekliyorsa, modem üzerinden VPN ayarı yapmak. 2-Dizüstü bilgisayarınız üzerinden, vpn ayarı yaparak, wifi paylaşımı yapabilirsiniz. 3-Cep telefonundan GSM operatörünün interneti kullanımdayken, VPN açarak, hotspot yani kişisel erişim noktası açabilirsiniz. Ben cep telefonumun üzerinden VPN açtım, internetimi paylaştım, Roku cihazımdan telefonumun internetine bağlandım. Ayrıca şunu da bilmenizde fayda var. Uygulamalar satın alındıkları ve hesabı oluşturduğunuz ülkeyi baz alır. Örneğin ben Netflix'i Türkiye üzerinden satın aldım ve Türkiye parası ile ödeme yapıyorum. Ben Amerikaya veya başka bir ülkeye gittiğim zamanda, Netflix'i çalıştırabiliyorum ama içerik Türkiye arayüzü olarak geliyor. Yani Netflix sizden ödemeyi Türkiye parası ile alıyor ve hesabınızda Türkiye'de oluşturulduğu için; nereye giderseniz gidin, netflixi kullanabilirsiniz ama Türkiye arayüzü ile. Bu söyledğim tüm platformlar ve uygulamalar için geçerlidir. Umarım merak eden arkadaşlar için faydalı olmuştur. Ayrıca destek için Youtube kanalıma abone olursanız sevinirim. Ordan bana soruda sorabilirsiniz. Youtube kanalım: EPWEB Link: https://www.youtube.com/channel/UCwAGgNRl3f-KJY4N7B-Gw6g Teşekkür ederim. #RokuAmazonPrime #RokuDisney+ #RokuVpn #RokuChannels #RokuUSA #RokuChina #RokuTurkey
    https://www.youtube.com/watch?v=9AwO5OMaSF0


    İsterseniz yukarıdaki Youtube kanalına da bir göz atabilirsiniz, benim atladığım bir şey varsa ondan da yardım alabilirsiniz.


    Cep telefonunuza da Roku' nun uzaktan kumanda yazılımı indirmeniz için aşağıdaki adresten roku.apk. indirip kurun. Türkiye Google Play üzerinden uygulamayı ne yazık ki bulamazsınız. Kimseyi rahatsız etmeden cep telefonunuza kulaklığınızı takıp sesi kulaklıktan alabilirsiniz. Çok güzel bir özellik.



    https://roku.tr.uptodown.com/android/download



    Cihazınızı güle güle kullanın.


    Sağlıcakla




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ring -- 3 Eylül 2022; 20:13:18 >




  • Çok teşekkür ederim. Vpn ile hem Almanya hem de Amerika üzerinden iki ayrı hesap açtım şimdiden. Sanırım birkaç güne cihaz elime geçmiş olur. Daha sonra kurulumda takıldığım yer olursa sizi rahatsız ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • radyoloji21 R kullanıcısına yanıt

    cihaza aktivasyon için hesabınızı girdiğiniz zaman mailinize onay postası gelecek, bu postayı onaylarken vpn ile onaylamanız gerekiyor galiba bildiğim kadarıyla, buna dikkat etmekte fayda var

  • radyoloji21 R kullanıcısına yanıt
    Her Roku ID ,fabrika ayarları döndürüp tekrar sıfırdan kurulum yapılacağını unutmamanız gerekiyor.İki Roku ID aynı anda kullanılamaz.Kendinize uyan Avrupa veya Amerika ID seçip kurulum yapın …



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 4 Eylül 2022; 12:22:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ring R kullanıcısına yanıt
    Hesap açtıktan sonra ödeme yönteminde kullandığınız sanal kart ve kredi kartını ayarlardan kaldırabilirsiniz .Sadece hesap açarken gerekiyor …

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    Bilgi için teşekkür ederim.

    HBO max kullanan var mı, Türkçe altyazı içeriklerinin durumunu soracaktım.

  • ring R kullanıcısına yanıt
    İçerik bölgelere göre değişiklik gösteriyor.Güney Amerika bölgesinde ,bizim ulusal kanallarımızda olan diziler mevcut.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • toggy06 kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz gibi yaptım ve sorunsuz olarak kullanmaya başladım. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • QRocKfire kullanıcısına yanıt

    Amerika üzerinden uygulamaları kurdum ve Amazon prime, Disney Plus hesaplarımı sorunsuz olarak kullanabiliyorum. Televizyon 4k değil ama eski android boxa göre görüntüde bariz bir iyileşme var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABD den getirdigim Roku icin ring ustadin dediklerini uyguladim.


    Yeni hesap icin kisaca;

    1) Chrome VPN uzanti ile ABD den baglandim. Neme lazim diye yeni gmail adresini bile buradan aldim.

    2) Roku ya gidip yeni hesap actim. Sanal kart girdim, sonra sildim. Hep Chrome uzerinden.

    3) Roku Stick 4k+ fabrika ayarlarina dondurdum. Yeni hesap ile giris yaptim. Teyit mesajini acik olan Chrome uzerinden onayladim. Bitti gitti.


    hdcp error 020 hatası icin ise eziyetten baska birsey degil. HDMI HDCP 1.4 destekli televizyonda basta yapmazken simdi her kapa ac yaparken karsima cikiyor.

    Rezalet.


    KAtkisi olan herkese tesekkur ederim.

  • Merhaba,

    @aoitsukinosuke ilk aldığımda iki kez bu hata ile karşılaştım. Yukarıda yazdığım formdaki kullanıcı deneyimlerini ,Roku' nun kendi önerilerini ve kendi deneyimlerimi kullanarak bir takım değişiklikler yaptım. Şu an bir haftadır hatasız kullanıyorum. Size yaptığım değişiklikleri yazayım.

    1. Roku playerı ayrı bir fişe taktım. Sadece kullanacağım zaman açıyorum, televizyondan bağımsız olarak. (Gündüz genelde TV+ kullanıyoruz, Roku player kapalı kalıyor, arkada çalışmıyor)
    2. Hata aldıktan sonra ilk iş HDMI girişini değiştirdim. (Kullanıcılar genelde eski televizyonlarda HDMI 1 tercih etmenin daha iyi olduğunu söylüyorlar, bende HDMI 4 işe yaradı şimdilik)
    3. Roku Setting/Display type Auto detect seçtim. (Normalde bende 1080p seçiliydi)
    4. Roku Setting/System/Power /Auto Power Saving seçimi kaldırdım. ( Bu nedenle ayrı bir elektrik fişine taktım, kullanmıyor isem kapatabiliyorum, arkada çalışmıyor)
    5. Roku Setting/System/Advanced System Setting/Advanced display setting/Auto -adjust display refresh rate off yaptım.


    Bakalım bir haftadır hata almadan kullanma durumum bir şans mı yoksa bu değişiklikler mi işe yaradı ilerleyen zaman içerisinde göreceğim.

    Umarım sizin de işinize yarar.


    Sağlıcakla





  • ring R kullanıcısına yanıt

    @ring iyi pazarlar.

    Cevap icin tesekkur ederim.


    Daha once bazi denemeler yapmistim. Mesajinizi okuduktan kendi sonuclarim ile degerlendirdim. Galiba bir cozum buldum.


    Sizden gelen mesaj sirasina gore benim denemelerim soyle;


    1. Benim Roku zaten ayri fiste. Tv nin gucunden beslenemiyor. Fark su; ben neredeyse hic TV seyretmiyorum, sadece aksamlari birkac saat Roku yu kullaniyorum.

    Ama benim buldugum cozum burada gizli. En son bolumde yazacagim.

    2. Ben TV nin HDMI girisini nasil degistirecegimi bilmiyorum. Bu nedenle bu yolu denemedim bile. Uzerindeki HDMI 1.4 oldugu icin herhalde TV nin yazilimi da buna uygundur. 2.0 mekanik degisiklikte fayda

    edecegini zannetmiyorum. (Kendi televizyonum icin konusuyorum.) 1.4 ten 2.0 a donusturucu kullanan yabanci forumlara baktigimda olumlu sonuc gormemistim. En azindan Roku icin boyleydi.)

    3. Daha once 1080p ile Auto detect arasinda degisiklik yaptim. Ama zaten TV 1080p ile kisitli oldugu icin 1080p de idi. Gene auto-detect yapip biraktim.

    4. Bende Auto Power Saving de duruyor. Sebebi gene son bolumde.

    5. Bende de OFF.


    Gelelim cozum/gozlem sonucuna.

    Bence problem Roku nun uzerindeki TV yi acip kapatmaya yarayan kirmizi dugmeden kaynaklaniyor.


    Eskiden isim bitince buna basip TV yi kapatiyordum. Roku zaten 20dk sonra kendisi kapaniyordu. Ama her actigimda gene HDCP Error cikiyordu.

    Bazi denemeler yaptim. Roku yu Home tusuna basip acmak veya direkt uygulama tuslarindan acmak,

    Isim bitince oldugu gibi birakmak veya Home tusuna basip ana ekranda bekleyip kendi kendine kapanmasini saglamak vs vs. gibi


    Derken evvelki gun cikar Roku yu, cek kabloyu, tak kabloyu yapacagima usenip sadece Roku yu fisten cektim. (TV nin arkasindan cikarinca fark olmuyordu.) Gayet duzgun calisti.


    Sizin mesajin 1. maddesinde ayri fise bagladiginizi okuyunca acaba mi diye dusundum.

    Belki de bilmeden dogru yaptim diye ve Roku kumandasinindaki kirmizi dugmeyi hic kullanmamaya basladim.

    Az evvel de 6. denemeyi yaptim, problemsiz calisiyor.


    Kisaca;

    TV yi sadece kendi kumandasindan acip kapatiyorum.

    Roku daki TV ses dugmelerini kullaniyorum, problem yok.

    TV kendisi kapandiginda da problem gormedim.

    Roku yu Home tusundan veya direkt uygulama tuslarindan acip kapatiyorum, fark etmiyor.

    Isim bitince Home tusuna basip oyle birakiyorum. Ama birakmasam ne olur diye henuz denemedim.


    TV yi acan kirmizi dugmeyi kullanmadigim surece HDCP Error henuz cikmadi.


    Aslinda siz de ayri fise bagladiginizda bence ayni kapiya cikiyor. TV yi kendi kumandasindan acip kapatiyoruz, Roku ayri acilip kapaniyor.


    Istereseniz bir de bu sekilde deneyin. Eger sizde de olumlu olursa en azindan Roku yu fisten acip kapamaktan kurtulursunuz belki.


    Saglicakla kalin.





  • Merhaba,


    Uzun açıklamalarınız için teşekkür ederim, size de iyi pazarlar.

    Sorununuzun çözülmesine sevindim. Daha önce de sözünü ettiğim gibi gündüzleri Tv+ seyrediliyor. Akşam dizi/filmlere dönüyoruz diyebilirim. Benim de televizyonla aram iyi değil. Çok çok az seyrederim. Gündüzleri bilgisayarın başında olurum genellikle.


    Aslında ben de sizinkine benzer şeyler yapıyorum. Akşam Roku'yu kapatırken Home tuşuna basıyorum ve Tv+ kumandasını kullanarak televizyonu kapatıyorum. Roku' yu da kendi (uzaktan kumandalı_ tembellik işte) fişi üzerinden kapatıyorum. Roku kumandası üzerindeki kırmızı tuşu başlangıçta denemek için 1-2 kez kullandım. Sonra hiç gerek duymadım.


    HDMI girişi değişiminden kastım (tam açık anlatamamışım) televizyonun üzerinde eğer bir den fazla HDMI girişi (ROKU yu taktığınız yer) varsa her birisini tek tek deneyebilirsiniz demiştim. Benim Sony televizyonunda 4 adet HDMI girişi var. Ben dördüncü HDMI girişinde şimdilik sonuç aldım.


    Bir de eğer Auto Power Saving off yaptıysanız, Roku açıksa kullanmasanız da 20 dk. sonra kapanmıyor. Açık kalıyor. Elektrik fişinden kapatırsanız kapanıyor.


    Sağlıcakla





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.