Şimdi Ara

Rol Yapma Deneyimiyle ASTRA: Knights of Veda Çıkışa Yakın

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
11
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
     
    Dikkat çekici yapısıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan bu aksiyonda rol yapma oyununda yapacağınız hamlelerle beraber bulunduğunuz dünyanın kötü unsurlarını ortadan kaldırabilecek ve fantezi bir dünya içerisinde yer alabileceğiniz oyunda "Planis" adlı bir dünya bulunuyor. Bu dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca kara bir vebanın buraya bulaştığını deneyimleyebiliyor ve bu vebayı ortadan kaldırmak için de elimizden geleni yapmaya koyuluyoruz. Görsel olarak büyüleyici bir yapıyı bünyesinde barındıracak olan bu yapımda arka planda zengin bir hikaye yer alıyor ve aynı zamanda bu hikayeyi hem aksiyon hem de rol yapma unsurlarıyla harmanlanıyor.
     
    Şövalyeler olarak bulunabileceğimiz yapımda vebayı ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve aynı zamanda her şey normale dönmesi için farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Burada bize başka şövalyeler de bulunuyor ve bu şövalyelerle ve ekibimizle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyoruz. Burada normalliği ortaya koyabilecek ve aynı zamanda dünyayı tekrardan eski haline getirebilecek tek biz bulunuyoruz. Üst düzey güçlere ve avantajlara sahip olduğumuz bu yapımda yapacağımız aksiyon sistemleriyle beraber de kendi stratejilerimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliyoruz ve bu şekilde daha kolay bir düşman öldürmeye yoluna gidebiliyoruz.
     
    Oyunda yer aldığımız dünya tamamen acı ve kederle harmanlanmış durumda ve aynı zamanda karanlık atmosferlerde kendimizi bulabiliyoruz. Karanlık atmosferlerin hakim olduğu bu yapımda sürekli olarak kendimizi bu ortamlarda bulabiliyoruz. Bu süre boyunca acımasız doğa ile iç içe geçebiliyor ve aynı zamanda burada karşımıza çıkan düşmanları ortadan kaldırmak için farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Fantezi sınırlarını ötesine geçebileceğimiz bu yapımda aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve bu bölgeleri dilediğimiz gibi keşfedebilir ve aynı zamanda farklı donanımlara ve avantajlara sahip olmak için buraları araştırmaya koyuluyoruz.
     
     
     
    Sınırların ötesine geçebildiğimiz bu yapımda gizemli unsurların olduğundan da bahsedebiliyor ve bu unsurları açığa çıkarmak da tamamen bizim işimiz oluyor. İlgi çekici bir dünyada yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber iç içe geçmiş bir hikaye içeriğinin yer aldığını aktarabilir ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda arka planda gerçekten üst düzey bir hikaye olacak ve aynı zamanda bu üst üste hikaye, aksiyon ve rol yapma unsurlarıyla beraber de harmanlanacak. Kaderimize yön verebildiğimiz ve yaptığımız hamlelerle beraber ilerlemeye çalıştığımız bu yapımda gizemlerle dolu bir macerada yer alacak ve bu ülkede farklı şövalyelerle ve karakterlerle tanışabilecek ve her bölgede bulunan düşmancıl unsurlarını ortadan kaldırmaya çalışacağız.
     
    Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyerek buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak farklı karakterlerle karşılaşabilecek ve buralarda farklı atmosferleri ve manzaraları keşfetmeye çalışabileceğiz. Dolayısıyla oyunda her bölge içerisinde farklı unsurlar, farklı düşmanlar, gizem dolu detaylar, hikaye içerikleri ve daha fazlası yer alacak. Bunlarla ilerleyişimize ekleyerek elbette kendimizi farklı bölgelerde hissedebilecek ve akabinde bu bölgeleri keşfetmeye çalışacağız. Her bölge içerisinde farklı manzaraların, atmosferlerin, olayların, karakterlerin ve daha fazlasının yer alması elbette bu tarz oyunlarda oldukça önem arz ediyor. Çünkü oyunda arka planda güzel bir dünyanın yer aldığından bahsedebilir ve fantezi dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca ilgi çekici atmosferlerle karşılaşabiliriz.
     
    Bu atmosferleri keşfederek hem yeni durumların sahibi olabilir hem de hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenebiliriz. Devasa kapıları açabileceğimiz ilgi çekici karakterlerle beraber karşılaşabileceğimiz bu yapımda daha çok uzak doğu bir yapıyla beraber karşılaşabiliriz ve farklı sınıflara ait karakterlerin burada olduğunu aktarabiliriz. Bu karakterlerle beraber ilerleyebilir, savaşçı ile kılıcımızı sallayabilir, büyücü ile elimizdeki asayı tutabilir ve daha fazlasını gerçekleştirebiliriz. Her masalın burada kaderine dokunabiliyor ve aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca tüm unsurlarla beraber dilediğimizi gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz.
     
     
     
    Gelişen bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca Planis adlı bu dünyada zalimlerin hüküm sürdüğü bir yapı yer alıyor ve bu hükme elbette ortadan kaldırmak için farklı hamlelerde bulunabiliyoruz. Magnus adlı kötü bir kişinin buraya yönetmesi ve aynı zamanda düşmanlarını üzerimize salması elbette burada onları ortadan kaldırmakla görevli biz bulunuyoruz. Magnus tarafından yetiştirilen bir ordu bulunuyor, bu ordunun ortadan kaldırmak için farklı yerlere doğru ilerlemeye çalışıyoruz ve hepsini sonunu getirmek için de burada devasa hamleler yapmak durumunda kalıyoruz. Ölüm ağaçlarından tanrıçalara kadar daha fazlasını içeren bu fantezi dünyasında şövalyeler olarak biz de tekrar bu dünyayı eski haline getirmeye çalışıyor ve tüm bu karanlık atmosfere aydınlığa dönüştürmek için çabalıyoruz.
     
    Planis dünyasını keşfedebildiğimiz ve etrafı olabildiğince yakalayabildiğimiz bu karanlık Orta Çağ fantezi dünyasında farklı yerlere doğru yolculuklar yapabiliyor, dünyanın her köşesindeki ölümcül unsurları ortaya çıkarmaya çalışıyor ve her köşede, yani her köşe başında çeşitli zorluklar bizi bekliyor. Kabus dolu bir ortamda bulunduğumuz bu yapımda ölümsüzlerin ve canavarların üzerimize geldiğini görebilir ve bunları ortadan kaldırmak da tamamen bizim işimiz oluyor.

    Ölümsüzler ve canavarları savunmak ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmak elbette temel hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bunun dışında irili ufaklı düşmanların haricinde bir de oyunda patron savaşları bulunuyor, bu patron savaşları ile beraber elbette diğer oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da zorlu bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Patronlarla beraber burada yer aldığımız süre boyunca öncelikle onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve daha sonrasında ise kendi savunma stilimizi ve kaçınma stilimize ortaya çıkarmak oldukça önem arz ediyor.
     
    Bu durumu gerçekleştirdikten sonra, yani saldırı stilini öğrendikten sonra, patronun hamlesini boşa çıkarmaya çalışır ve akabinde ise karşı saldırıya geçmeye hazırlanıyoruz. Zaten belli noktalarda patron yaptığı hamleden sonra belli bir süre yükleme durumuna geçiyor ve burada yapacağını hamlelerle beraber de onun canını azaltmaya hazırlanıyorsunuz. Bu şekilde patron savaşlarını açtıktan sonra elbette dünya daha da temizleniyor ve böylece karanlıklar artık aydınlığa çıkmayı bekliyor, dünyayı tekrardan normale çevirebileceğimiz ve aynı zamanda tek başımıza hikaye odaklı bir yapıyla karşılaşabileceğimiz bu yapımda türlü unsurların, yeteneklerin, becerilerin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebilir ve bunlarla beraber de hayatta kalma şansımızı burada arttırmaya hazırlanıyoruz.
     
     

    Tek başımıza hayatta kalabileceğimiz ve canavarlarla beraber büyük bir savaşa girebileceğimiz bu yapımda daha çok yandan görünümlü bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu yapı ile beraber düşmanların üzerine gidebiliyor, hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş stilleriyle istediğimiz gibi kendi planımızı oynayabiliyor ve her bir oyunu burada farklı bir deneyim elde edebiliyoruz. Yapacağımız tahminler burada değişkenlik gösterebiliyor ve isterseniz yakın dövüşe isterseniz de menzilli dövüşe odaklanabiliyorsunuz. Hangi dövüş konusunda usta olmak istiyorsanız ona göre yönelebiliyor ve bu sayede farklı şekillerde düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.
     
    Hem canavarlarla hem de ölümsüzlerle beraber savaşabileceğinizi bu yapımında onları ortadan kaldırmak için karakterinizin temel becerilerinden de faydalanabiliyorsunuz. Örneğin düşmanın üzerinize geldiğini gördüğünüz zaman sağa sola doğru kayabiliyor, koşabiliyor ve daha fazlasını gerçekleştirerek onların saldırılarından kaçınabiliyorsunuz ve akabinde ise karşı saldırıya geçebiliyorsunuz. Taktiksel ve ilgi çekici bir içeriğin yer aldığı bu yapımda savaşlarla beraber elbette düşmanların gücünü kırabiliyor ve daha güçlü olmak için çeşitli ödüllere sahip olabiliyoruz, farklı donanımları ve avantajları elimize alabileceğimiz bu yapımda elbette düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor ve düşmanların üzerine hem büyü atabiliyor hem de yakın saldırılarla beraber kılıcımızı savurabiliyoruz.
     
    Orta Çağ temasıyla beraber yer aldığımız bu yapımda farklı becerileri ve unsurları kullanarak düşmanların üstesinden gelebiliyor ve seken büyü topuyla beraber de düşmanları toplu bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Örneğin oyunda elimizdeki yayı ve oku kullanabiliyor, düşmanları uzaktan saldırabilir ve aynı zamanda attığımız büyü ile beraber de düşmanları tek bir hamlede ortadan kaldıracak bir alev topu fırlatabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde bu tarz farklı şekillerde saldırı stilleri ve yetenekler bulunuyor.
     
     
     
    Bu yetenekleri açığa çıkarmak ve aynı zamanda tek bir beceriyle değil de farklı şekillerdeki yeteneklerle beraber güçlü darbeler indirebiliyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Şövalye olarak yandan görünümlü bir yapıyla yer aldığımız bir yapımda aksiyon macera unsurlarıyla karşılaşabilir ve aynı zamanda aksiyon sisteminin oldukça ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Şövalyelerimizin gücünden yararlanabileceğimiz ve aynı zamanda yolumuza çıkan tüm canavarlara meydan okuyabileceğimiz bu yapımda yıldız taşlarının olduğundan söz edebilir ve bu yıldız taşlarına gücü bizleri elbette olumlu bir şekilde etkileyebiliyor. Cesur bir hareketle beraber düşmanları ortadan kaldırabildiğimiz ve aynı zamanda onları yok edebildiğimiz bu yapımda her bölge içerisinde farklı düşmanların olduğundan bahsedebilir ve bu bölgeleri araştırmak ve aynı zamanda onları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor.
     
    Çarpıcı unsurlarla beraber karşılaşabileceğimiz bir fantezi dünyasında yer alabileceğimiz bu yapımda her yönüyle karanlık ve büyüleyici ortamlarda bulunabilecek ve aynı zamanda geliştirici ekibin belirttiğine göre titizlikle tasarlanmış bölümleri adım atabileceğiniz oyunda son derece korkutucu patronların olduğunu aktarabiliyor ve bu patronlarla beraber de oyunda gerçekten zorlu bir yapının olduğunu söyleyebiliyoruz.
     
    Oyun kısacası aksiyon ve rol yapma deneyimini bünyesinde barındırıyor ve aynı zamanda patron savaşları ile beraber de ön plana çıkıyor. Yandan görünümlü yapısı ile beraber dilediğimiz şekilde yer aldığımız yapımda yolumuza çıkanları ortadan kaldırmaya çalışıyor ve macera deneyimini burada yaşamaya hazırlanıyoruz. Yıldız taşlarının gücüyle beraber yer aldığımız bu yapımda onların gücünden yararlanabilir, farklı becerileri elimize alabilir, yine donanımlarla beraber üstesinden gelebileceğimiz unsurlarla karşılaşabilir ve daha fazlasını burada gerçekleştirebiliyoruz. Her bölge içerisinde farklı düşmanların, ortamların, atmosferlerin ve daha fazlasının olduğunu da aktarabiliyoruz.
     
     
     
    Bu tarz oyunlar elbette boş zamanlarınızla oynayabileceğiniz ve aynı zamanda bu türden hoşlananlara hitap ediyor. Her bir ay önce tarzına hitap etmeyen yapısıyla beraber karşımıza çıkacak olan bu oyun Steam sayfasında "Pek Yakında" ibaresi ile beraber bulunuyor. Ancak ortaya çıkan raporlara göre oyunun 2 Nisan tarihinde çıkış yapacağı belirtiliyor ve biz de bu oyunu Nisan ayı içerisinde bekliyoruz. Bunun dışında Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, yeni bir göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Oyunda aynı zamanda arka planda bir hikaye anlatılıyor, bu hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere sunuluyor.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.