Şimdi Ara

Rolantide düzensizlik ve motor arıza ışığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba.
    Bugün aracımı çalıştırdım biraz yol aldıktan sonra ışıklarda beklerken rahatsız edici bir şekilde rolanti oynadı ardından motor arıza ikaz ışığı yanıp yanıp söndü.Stop ettikten sonra çalıştırdım bir müddet çalıştıktan sonra rolanti düzeldi ve ışık söndü. Sonra yapmadı uzun süre kullanmama rağmen

    1-Bobinden şüpheleniyorum ama bobin olsa sürekli olmaz mıydı? Sert kalkış ve sert vuruntu da mevcut değil(Araç lpg Li ama uzun zamandır benzinde kullanıyorum.)
    (Chevrolet Aveo 1.4 Lt Lpg Li)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Subap olabilir hocam.lpg ayarida bozuk olabilir, hava yakıt karışımı yada LPG ye geçiş ısısı ayarsizsa arıza ışığı yakar.bence 30-40 liralık obd 2 lerden alın telefonla bağlayın illaki o arızayı görürsünüz.ben yüzde doksan zengin yada fakir karışım uyarısı diyorum LPG dolayısıyla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bobinlerdr hata olsa hocam hızlanirken güç keser araç.lpg de kullanmıyorsanız sırasıyla oksijen sensoru ve maf sensörü temizligi, subap kontrol, egzoz ve emme manifold contalarinda kaçak kontrolü öneriyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Hocam vuruntuyla çalışmadı rahat çalışıyor araç o yüzden bende subap kısmını eledim. Aracı hiç lpg ye almadım hep benzinde bu aralar (malum virüsten dolayı az biniyorum) yine de lpg ye almadığım halde, benzinde bunu yapması aynı ayarı gerektirir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kingb04 kullanıcısına yanıt
    Dostum şimdi benzer bir sorun arkadaşımın aracında vardı.lpg benzin kesicide çıkmıştı arıza.yani buna sebep birçok şey olabilir.motor basit atmosferik benim size tavsiyem ustalara para bayilmayin.onceki aracım LPG liydi.benzer sorunlar olduğunda takiyordum obd yi şak diye veriyordu arızayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Evet bende öyle düşündüm değerli hocam. Acaba boğaz kelebeğinden dolayı da yapmış olabilir mi? Araç 115 bini devirdi 32 bin km dir lpg ile biniyorum zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LaViTz kullanıcısına yanıt
    Zaten gerekli hocam o cihaz.Dediğiniz gibi daha bişey yokken sanayiye gitseydim kesinlikle yok şu değişecek bu değişecek diyeceklerdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynı sorun benim aracımda da vardı hocam, oksijen sensörünü temizledim düzeldi. Eliniz yatkınsa oksijen sensörü ve map sensörünü temizleyin, en azından masraf yapmadan önce denemiş olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basitten başlayın. Ben map ve maf tan başlardım. Sonra oksijen sensörü. Sonra egzoz kaçakları.

    Map ve maf ın kablo tesisatı da kontrol edilmeli. Tabi her şeyden önce bir arıza kodunu öğrenmek daha mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.