Şimdi Ara

Rolantide hararetin artmasinin nedenleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,adim Harun Amerikadan yaziyorum.
    Bende 2006 Chrysler PT Cruiser 2.4 benzinli bir araba var. 160 binde.
    Daha once trafikte isiklarda beklerken hararet artmis hatta dumanlar cikmisti hemen araci durdurdum biraz soguduktan sonra en yakin tamirciye goturdum. Fan kablosu cikmis dedi birseyler yapti devam ettim gittim bende. Yaklasik 8-9 ay kadar arabada hicbir sorun olmadan kullandim.1 ay once yine trafikte durdugumda ayni sorun oldu baska bir tamirciye gittim yagi cok azalmis dedi yag ekledi 40lik olmasi lazim.Sonra bundan bir sorun yok kullan boyle dedi.Bir ay daha kullandim bu sekilde. Birkac gundur yine isiklarda falan durdugumda hararet artiyordu.( Bu arada yagina baktim normal, fanda sikinti yok en azindan sesini duyuyorum.)
    1 saat once park ettim ve bekledim rolantide yavas yavas artti en son su kaynama sesi gelince stop ettim. Yani yine ayni sorun basladi.Daha once contalar yanmis ve degismis boyle birsey gecmis arabanin basindan.
    Simdi merak ettigim bu buyuk bir sorun mudur?
    4 ay sonra Turkiye’ye donecegim icin ogrenci halimle masraf etmek istemiyorum.Kisaca 4 ay daha goturur mu sizce?
    Tamirci isi iyi biliyor gibi ama Turk ustalara degismem tabi :) Adamlar araba bozulunca yenisini alip geciyorlar o yuzden tamir islerine hep kuskuyla bakiyorum burda. Anliyorlar mi anlamiyorlar mi kestiremiyorum.Yolda giderken hararet seviyesi bu. Rolantide hararetin artmasinin nedenleri?







  • Amerika'nın neresindesin orada mekanikçi Hasan var Giresunlu
  • Elektrik problemine benziyor.

    Fan rölesi (relay) tutukluk yapıyor/paslanmış olaiblir. Fan motoru bozuk olaiblir, bazen çalışıyor görünür ama devri düşüktür, iki damla yağ ile biraz idare edecek kadar hayata döndürülebilir. Eskidiklerinde durmaya yakın gıcırdarlar. Fan pervanesi gevşek olabilir. Fana giden voltajı fan tarafında ölçmek gerekir.

    Ne kadar idare eder bilemem ama dayanıklı bir motor, su kaynattı diye dağılmaz. Fakat belli ki önceden başına başka şeyler de gelmiş. Fan sağlıklı çalıştığı halde rolantide su kaynatmak normal değil.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Hocam oncelikle tesekkur ederim.Fan problemi sanki daha mantikli gibi geliyor tabi kesin olarak nesi bozuk onu anlayamam.Bahsettiginiz problemleri kendim halledebilir miyim acaba? Yag damlatmak gibi pervanesini kontrol etmek gibi yada voltajini olcmek gibi. Cok profesyonellik isteyen bir is degilse bos gunumde kendim bir kurcalamak isterim.
  • karbon 12 hocam olasılıkları yazmış, basitten zora doğru test etmekte fayda var.

    benim eski aracım zamanında hararet yapmış ve conta yakmıştı ( biz bunu bilmiyorduk ) , alakasız zamanlarda hararet artıyordu. fan vs baktırdık, en son "orijinal" fan müşürü değiştirdik, baya azaldı bu hararet, çünkü fan sürekli devreye girerek aracı soğutuyordu. Ancak sıcak ve trafikli bir günde yine hararet tavan yaptı. daha sonra Motor üst kapak açıldı ve conta değişti. sorun çözüldü.
  • harunmuti kullanıcısına yanıt
    Tabii. Bunlar basit şeyler. Fan müşürü de var tabii, yeri motor bloğunda da olabilir, yeni motorlarda bazen genel bir hararet sensörü olur, oradn sinyal alan bilgisayar kontrol eder.

    Fan motoruna yakından bakmak, biraz yağlamak için sökmek lazım. Milin iki ucuna iki üç damla motor yağı yeterlidir. Sökmek için mesafeler yeterliyse bir haftasonu kontrol edilebilir. Problem başka şey de olabilir ama bunlar basit olanları. Röle ve sensör ucuzdur, fan motoru da özel bir şey değilse $ 20~30 gibi olması lazım.
  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    hocam tesekkur ederim ilginiz icin tekrardan.once fandan bir basliyim diyorum. galiba fanda benim sikinti yada umarim oyledir. tesekkurler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.