Şimdi Ara

Ronaldinho Balonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Balondan kastım aşırı abartılması. 2006'da muhteşemdi, dünyanın en iyisiydi. O yıllarda her maçını izlerdim. Chelsea maçındaki golünde çok sevinmiştik.


    Ronaldinho 28 yaşındayken Milan'da yedek kalıp 29 yaşında Brezilya Ligi'nde oynamak zorunda kalacak kadar performansı düşmüştü.


    Barcelona'daki üst düzey performansı sadece 2 yıl sürmüştü.


    C. Ronaldo 18 yıl üst düzey oynarken Ronaldo sadece 2 yıl oynayabildi. Gerçekler acıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 25 Ağustos 2022; 6:11:55 >



  • Kimse zaten Ronaldinho'yu çok istikrarlıydı diye övmüyor ki. İnanılmaz yetenekli ve prime'ında izlemesi en keyifli futbolculardan biri olduğu için övüyor. Sapla samanı karıştırmayın.

  • günümüz Avrupa futbolu "10 numara" dediğimiz türdeki yıldız oyuncuların tarihte en değersiz görüldükleri futbol arenasıdır. James Rodriguez dediğin adam hayvan gibi yetenekli oyuncu ama günümüz Avrupa futbolunda Casemiro dediğin defans oyuncusu James'den çok daha değerli oluyo. bu durum hem Arupa'da oynanan futbolun tarzıyla alakalı, hem de bu 10 numara yıldızların talep ettikleri maaşlarla alakalı. sonuçta bunlar yetenekli-yıldız oyunular ve her zaman Casemiro gibi defans oyuncularından çok daha fazla para kazanmayı talep edecekler. yani kulüpler Coutinho, James gibi oyuncuları almadıklarında sadece teknik unsurmara bakmıyolar, finansal unsurlar da her zaman rol oynuyo.

    mesela piyasada müşterilerden en az talep gören laptop işlemcileri, en üst düzey olan laptop işlemcileridir. en çok talep ise, düşük hıza sahip f/p işlemcilere gelir.

    ha diyeceksin ki Ronaldinho yok olurken CR7 nasıl tutundu, öncelikle CR7 dediğimiz adam Avrupa futbolunda en çok burun kıvrılan mevki olan "10 numara" mevkisinde oynayan biri değil. kanatta başladığı kariyerine forvette devam etti, hem "bitiricilik" noktasında çok iyiydi, hem de en önemli final maçlarında bile performansı düşmüyodu, UCL'de en büyük rakiplere karşı (üstelik kalede dünyanın en iyi kalecileri varken dahi) çatır çatır gollerini sıralıyodu ve bunu hemen her sene yapabildi.

    Messi ise "10 numara mevkisinde oynayan biri" deyip geçemeyecepimiz bir oyunun parçası idi. Messi oynadığı takım içinde belli "şablonlarla" çok iyi işleyen bir çarkın parçası idi. mesela Dani Alves ve Jordi Alba ile anlaşmalı olarak aynı golü 250 kere atmıştır Messi (yerden geri-çapraza orta gönderiyolar ve Messi gelişine vuruyo ve gol) şimdi böyle bi oyuncunun Barça kariyerini değerlendirirken iki kelime ile "10 numara mevkisi oynadı" deyip geçemeyiz. olayın özü çok farklı çünkü. Messi bazı sezonlarda uç forvet bile oynadı ayrıca. gerçi uç forvet oynadığı sezonlarda bile oyun içinde geri gelip pozisyon değiştiriyodu ama sonuçta demek istediğim şey: "Messi 10 numara mevkisinde oynayıp başarılı oldu, Ronaldinho 10 numara mevkisinde oynayıp başarısız oldu" deyip geçemeyiz, olayın özü çok farklı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sadece Ronaldinho'da değil.Problem brezilyalı genlerinde. Böyle zirve noktaya gelip patatese bağlamış en az 20 oyuncu sayılır brezilyadan. Hadi R9 demiyorum sakatlıklarından dolayı(bence sayılır ama hadi linç yemeyelim şimdi) . Adriano,Pato,Robinho,Ganso,Nilmar diye gider şu adamları sayarken düşünmedim bile. Belli bir şan şöhrete ulaşınca kafayı yiyorlar.


    Edit : En büyük tezimi unutmuşum bak. Bugün CR7 Messi'den sonra 3.adam olarak Neymar'ın sayılmasının tek sebebi zaten. İş ahlakı ve etiği Messiyle Ronaldo gibi olsaydı ikisinden de büyük oyuncuydu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 25 Ağustos 2022; 15:11:37 >
  • En iyi zamanlarını dikkate alırsak dünya üzerindeki hiç kimse Ronaldinho varken diğer oyuncuları izlemek istemez , her haliyle futbola uyumlu seyir zevki veren muazzam bir yetenekti.Kariyer anlamında ise pek çok futbolcu ile kıyaslanamaz bile olumsuz anlamda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.