Şimdi Ara

Röportaj: 1 bilgisayarı 30 kişi aynı anda kullanın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
13.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dojop Teknoloji Standı Cebit'deki ziyaret edilesi yerlerden biriydi. Bu röportajımızda firmanın Genel Müdürü S.Mustafa Canoğlu, 1 watt güç tüketen yeni istemcileriyle 1 bilgisayarı nasıl 30 kişi aynı anda kullanabileceğimizi anlatıyor.


    [wvp=1217]




  • Video açılmıyor,
  • @Robinson_Crusoe

    Merhaba,

    Eğer Adblock veya benzeri bir yazılım kullanıyorsanız kapatıp tekrar deneyin. Video'da herhangi bir sorun görünmüyor.
  • Video çalışıyor teşekkürler
  • izliyorum yorumumu ekliyicem birazdan
  • Gene çok iyi bir röportaj olmuş Mesut bey .. Teşekkürler.
  • rihanna - dont stop the music
    arkadaki şarkı merak edenler için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turistof Kolomb -- 12 Ekim 2009; 20:20:20 >
  • Opera kullanıyorum video açılmıyor... ayrıca yorum atmaya çalışırken tarayınızın güvenlik seviyeleri yüksek vs. diyor

    ilgilenirseniz sevinirim (sorun kaspersky ı açıp kapadıktan sonra meydana geldi ve hiçbir şekilde düzelmedi(reset attım kapayıp açtım vs.)
  • Yeni bir şey değil ki bu, bizim üniversitede yıllardır var bu cihazlardan.
  • Türkiye'deki 20.000 kişiden birisiymişim Çok mantıklı ve kullanışlı bir cihaz fakat düşük işlemci ve ram ile kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum işkenceye dönüşüyor çünkü ve aniden kapanma açılmama vb. sorunlarla karşılaşabiliyorsunuz.

    Edit:/ ßenim kullandığım cihazın markası HP di fakat çalışma mantığı aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Big Turtle -- 12 Ekim 2009; 20:35:39 >
  • vay keşke cebit te kalsaydım kameraya çıkardım
  • Sıradan bir bilgisayarı 30 kişi aynı anda kullanmak pek mantıklı gelmiyor.İyi bir sistemle en fazla 3-4 kişiye sağlıklı hizmet verilebileceğini düşünüyorum. L serisi olan enerji tasarruflu model ethernet üzerinden bağlanıyor ve hız sonuçta ethernet hızı ile sınırlı. 100 Mbit ise (greçekte saniyede 12mbayt civarı bir hız) hem monitör verisi aktarılıyor hemde diğer veriler ve max çözünürlük 1440*900.

    Böyle bir cihazı hiç kullanmadım ancak böyle bir yatırım yapmadan önce mesafe problemi yoksa "betwin" programını da incelemenizi öneririm. Her bileşen kasaya fiziksel olarak bağlandığında yazılım tabanlı da olsa daha performanslı olacağını düşünüyorum.

    Yinede kişisel bilgisayarın yerini tutmayacaktır.
  • Sloganı biraz abartı olabilir fazla takılmamak lazım tabii ki internet kafelerde filan kullanılamaz şu an için fakat fazla bilgisayar bulunduran ofisler vb. çalışma ortamları için çok faydalı bir uygulama.Hem güç tasarrufu sağlıyor hem de 10-15 kişinin yapacağı iş için tek bilgisayara masraf yapmış oluyorsunuz :)
  • bundan alıp 2 pc yapsam2 tanecall of duty le ws atabilirmiyim hiç sanmıyorum ...
  • zeki mürende bizi görecekmi .

    Bir internet cafede oyun hariçi genel kullanım amaçlı işe yarayabilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.PainKiller

    vay keşke cebit te kalsaydım kameraya çıkardım


    video'yu izlediğimde bende böyle düşündüm
  • Sistem yeni bir şey değil, 8 yıl önce bir okulda görmüştüm tam bir rezalet idi, tabi günümüzde işlemciler gelişti çok iyi durumda ama ofis ve eğitim amacı dışında kullanmak yine eziyet olacaktır. Ayrıca öyle 5-10 kullanıcı Autocad kullanma işide abartı olmuş. Tabi 2D çalışılıyorsa ona sözüm yok. Yani benim gibi 5-10 dk. Realistic modda video render yapmayı hayal edenler olmasın :)
  • "Kumandanın" dediği gibi yeni birşey değil;

    3-4 yıl önce endüstriyel ortamda kullanmıştım ve gayet kullanışlı bir cihazdı endüstriyel ortamlar için gayet mantıklı bir çözüm tabi yerine göre....

    Fiyat performans dengesinin yanında işlevselliği göz önüne alırsak örneğin fabrika girişinde sadece irsaliye kesmek için kullanılan bir PC veya işletme içinde sadece yazıcı portuna ihtiyac duyulan bir PC gibi durumlarda yerinde bir karar; ayrıca bunun yanında video da enerji tasarrufunun yanında yönetimsellik ve yedekleme sorunlarınıda kolaylaştıran bir ürün.


    Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemcakmak
    Fiyat performans dengesinin yanında işlevselliği göz önüne alırsak örneğin fabrika girişinde sadece irsaliye kesmek için kullanılan bir PC veya işletme içinde sadece yazıcı portuna ihtiyac duyulan bir PC gibi durumlarda yerinde bir karar; ayrıca bunun yanında video da enerji tasarrufunun yanında yönetimsellik ve yedekleme sorunlarınıda kolaylaştıran bir ürün.


    Katılıyorum. Bu tür ürünlerin esas amacı bir bilgisayardan bir çok kişisel bilgisayar performansı elde etmek ve PC gibi kullanmak değildir. Zaten ethernet hattı üzerinden çalışmaktadır. Dolayısı ile Ana bilgisayar ne kadar güçlü olursa olsun elde edilebilecek performans ethernet hattının performansı ile orantılıdır. Hele aynı ağda çoklu kullanıcı aktif ise performans daha da düşecektir.
    Bu tarz rünler daha çok performans gerektirmeyen işler için uygundur. Mesela iş yerlerinde, resmi kurumlarda, banka vb yerlerde ağırlıklı olarak döküman ile uğraşılan yerler için çok daha uygun ve efektif bir çözümdür.
    Özellikle ofis ve banka türü yerlerde IT yöneticisinin işini oldukça kolaylaştırır. Elektrik sarfiyatının düşüklüğü, bakım giderlerini önemli miktarda azaltması, sadece ana makinanın bakımının yeterli olması ve tek makina upgradi ile sistemin yükseltilmiş olması çok iyi bir avantaj. Ethernet portu gigabit olsaydı çok güzel olurdu.

    Bu ürünle ilgili aklıma gelen bir soru var aslında. Ana makinada çok kullanıcı oluşturuldu diyelim. Bu kullanıcılar ilgili ürün ile ağ üzerinden kullanıyor. Bu kullanım için ayrı bir lisanslama gerekiyor mu? Düz bir mantıkla gerekmez gibi geliyor. Çünkü aynı makinada istediğimiz zaman çoklu oturum açabiliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 13 Ekim 2009; 11:10:25 >




  • Şunuda eklemeden geçemeyeceğim ;

    1 monitör
    1 Klavye
    1 Mouse
    1 İlgili Aparat

    Yaklaşık 300-400 $ gibi fiyat tutuyor sanırım, F/P kıyaslamasını buna göre yapmak lazım. Zira bu fiyata aynı işi yapacak ve aynı enerjiyi tüketecek clientler de var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kumandan -- 14 Ekim 2009; 0:07:09 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.