Şimdi Ara

Router'a bağlı HDD'ye Modem üzerinden ulaşabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    2 Ethernet portlu Netmaster Infinity 401 modem kullanıyorum. Portlardan birine masaüstü bilgisayar bağlı. Diğer porta TP-Link Archer C3150 Router bağlı (WAN portuna).


    Router'ın usb portuna da bir HDD bağladım. Router'a kablosuz bağlanan cihazlardan bu HDD'ye, windows'un çalıştır iletişim kutusu üzerinden erişebiliyorum ve problemsiz her türlü işlemi yapabiliyorum (nasıl bağlanılabileceği router'ın arayüzünde gösteriliyor).


    Ama masaüstü bilgisayardan bu hdd'ye erişemiyorum. Router'ın arayüzünde bağlı usb cihaza erişebilmek için ftp adresi yazıyor ama bu da çalışmıyor. Yanlış bilmiyorsam güvenlik sebebiyle browserlar ftp bağlantılarını artık açmıyorlar, çünkü bir ara erişebildiğimi hatırlıyorum. Gerçi ftp ile eriştiğimde istediğim gibi işlem yapamıyordum.


    Router'da 4 ethernet portu da var ama masaüstü bilgisayarda ek bir gecikme olmaması için bağlamak istemiyorum (muhtemelen o gecikmeyi fark etmem ama :) )


    Kısaca istediğim, masaüstü bilgisayardan da bu diske erişip, cihazlar arası dosya paylaşımında uğraşmamak.


    Bunu yapabileceğim bir yol var mı acaba?


    Edit:

    Burada bir düzeltme yapayım. ftp adresini windows gezgininin adres çubuğuna girdiğimde hdd'ye erişebiliyorum. Ama mesela alt klasörlere kopyalama yapamıyorum. Ana dizine kopyalamam gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kestenbetsa -- 21 Şubat 2022; 9:26:16 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.