Şimdi Ara

Router ayarları (3 kişi uyduneteten bağlanmak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biz şu anda evde 3 arkadaş uydunet kullan(ama)maktayız. Ancak sadece 2 kişi interneti kullanabiliyor. Uyduneti aradık router alın dediler. Biz de gidip router özelliği olan bir modem aldık. Tüm bilgisayarlara 192.168.7.x şeklinde ipler verdi. Fakat internete bağlı görünmemize rağmen giremedik internete, veri alışverişi yoktu. Uyduneti aradık router bozuktur yada ayarları tam değildir dediler. Gittik başka router modem aldık. Şimdi de sadece tek bilgisayara 192.168.2.x li ip veriyor diğerlerine gerçek ip yani 94.54.xx.xxx şeklinde ip veriyor. Bu durumda sadece gerçek ip alan bilgisayarlar girebiliyor, diğer bilgisayar giremiyor. DHCP enable olarak işaretli. Bunu dışında yapmamız gereken başka bir ayar mı var acaba?



  • up
  • arkadaşım öncelikle router özelliği olan bir modem almanıza gerek yoktu. sizi yanlış yönlendirmişler. neyse şimdi bunun kolay bir yolu var bilgisayar malzemeleri satan bir yerden 8 port bir switch alabilirsiniz. bu switch e modemden cıkan kabloyu baglayacaksınız. daha sonra siz de pc lerinize giden ethernet kablosunu switch e baglayacaksınız. (8 port switch fiyatı 15 dolar civarında)

    bunun dışında bir yontem daha var. anladığım kadarıyla kullanığınız modem+router da hepiniz için yeterli olacak sayıda port var. bu portları kullanarakta baglanabilirsiniz. ama öncelikle router e baglanarak dhcp yi disable(devre dışı) bırakmalısınız. bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınıza el ile ip adreslerini atamalısınız. bu çok saglıklı bir yöntem olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.