Şimdi Ara

router ve modem farkıyla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • internetten çok araştırdım ama konunun cahili olduğum için bir türlü emin olamıyorum. o yüzden siz uzmanlara danışayım dedim arkadaşlar.


    2+1 evimde dsmart 50 mb internet kullanıyorum. modemim de zyxel vmg1312. son zamanlarda sık sık kopma ve yavaşlamalar yaşamaya başladım. modem araştırması yaparken bir router alarak da sorunumu çözebileceğim yönünde bir duyguya kapıldım ama modemim sorunluysa router'a boşa para vermiş olmaktan da çekiniyorum. bu kopma ve yavaşlamaları genelde modemi kapatıp açarak çözüyorum normalde. bazen de müşteri hizmetlerini aramam gerekiyor, bir güncelleme yapıyorlar düzeliyor. bazen yine düzelmiyor. aradan birkaç saat geçtikten sonra kendi kendine düzeliyor. sorun modemde mi yoksa dsmart'ta mı onu da çok anlayamıyorum. yani ben aramasam o düşük hızda kalacağım. demek ki hızı bilerek kısıyorlar, sen kıpraşınca musluğu açıyorlar mı diye de düşünüyorum.


    neyse uzattım. şimdi ben bu durumdayken bir router alsam, mesela xiaomi 4a veya 4c, hız konusundaki sorunumu kökten çözer miyim? izlediğim videolarda aynı anda 3-5 cihaz birden bağlanınca modemin saçmaladığını, router'in hem ayrıştırma yaptığını hem de daha sakin bir kanal bularak oraya geçtiğini anlatıyorlardı. konu hakkında tecrübeli ve bilgili olanlardan destek istiyorum. bir de mutfak ve banyoda sinyal iyice düşüyor, çoğu zaman da kayboluyor. router bunu da çözüyor diye izledim. bu doğru mudur? router alırsam modemin dibinde mi olacak, yani modeme kabloyla mı bağlayacağım, yoksa kablosuz bir şekilde bu fişe takılan sinyal güçlendiriciler (ya da tekrarlayıcı da diyorlar) gibi farklı bir yerde de iş görür mü?


    hazır cevap vermişken şöyle 600-700 lirayı geçmeyecek güzel router tavsiyelerinizi de alırım arkadaşlar. tv'yi uydudan değil turkcell tv plus'tan izliyoruz. uydu iptal. internet saçmalayınca hatunla kavga ediyoruz, dizilerinden geri kalıyor diye :)








  • varkenyokken V kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin modem sıkıntılı o yüzden router almak mantıklı değil.En iyisi güzel bir modem almanız olacaktır fiyatta 1200 2000 tl arası modemler var

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam sizin çift bant modem almanız iyi olur. AC veya 5 Ghz diye geçer.

    Belirttiğiniz fiyata 2. el çift bant modemler bulabilirsiniz.

    Kopma derdiniz büyük ihtimal son bulacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.