Şimdi Ara

ROWENTA Silence Force RO8366 Süpürge (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
2
Favori
19.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: descartes_gs

    supurgeyi birkac aydır kullanıyoruz.

    acıkcası çok memnunuz.

    halıda zıplama sorunu var diyenlerin mesajlarını gordum, ilk aldıgımızda bizede oyle geldi ama tutus seklinde kucuk bir degisiklikle bu sorun çözülüyor. yani halıya pek bastırmadan tutmak gerekiyor. bu yuzden bubir sorun sayılmaz.

    emiş gucu çok iyi, birkaç kişi emiş gucu iyi deil yazmıs anlam veremedim, cok cok iyi.

    benim gorusum 1500 tl e kadar alınabilecek en iyi supurge veya en iyilerinden bir tanesi. annemede fiyatı daha uygun olsun diye bir alt modelini almayı dusunuyorum. çok fark yok sanıyorum aralarında.

    evet alt modelleri de güzel, hediye olarak almıştım




  • hocam bu emiş gücünü arıyorum herhangi bir bilgi yok. mesela samsung fc500 modeli emiş gücü 220watt iken, vc4000 modeli 1500w motor emiş gücü 380watt.

    1- şimdi bu rowenta 8366nın motor gücü 750watt emiş gücü ne kadar acaba?

    2- esasen 8341 almayı düşünüyorum. çünkü eşim turbo başlığa ihtiyacı olmadığını söyledi. ekstra aparat dışında kendi makinede veya standart başlıkta vs özellik farkı var mıdır bu 8341 ile 8366 arasında? mesela 8324ün kablosu 2metre daha kısaymış.

    tşk
  • güncelleme: samsung eklendi. samsung alındı

    birde mağazada filips-rowenta-dyson-elektrolüks toz torbasız üst modelleri deneme şansım oldu. mağazadaki koydukları deneme halısıda maşşallah mıknatıs gibi yapışıyor süpürge başlığına, özel olarak seçmişler halıyı. ben yan taraftaki halıflexte mermerde falan denedim. tabiki bu denemeler alışveriş merkezi şartları altında 5dakikalık denemeler.

    çekme gücü=
    açıkçası filipsin çekme gücünü eşimde bende beğenmedik. sanki elektrolükste pek iyi çekemiyor gibiydi. rowenta yine içlerinde en ideali gibiydi. çekme gücü olarak en iyisi rowenta ve samsung / dyson gibi geldi, filips kötü elektrolüks çekme gücü normal.

    başlık=
    ancak kenar köşe vs en iyi başlık filipsteydi tabiki yıllarca o kauçuk kısımlar dayanabilirse, dyson başlığı da çok iyi çekiyordu, rowentanın başlığı normaldi. en kötü başlık elektrolüksteydi. samsung normal başlık yeterli turbo başlık süper.

    makine temizliği sökme takma=
    elktrolüksün temizliği en zor olanı bazı parçaları yerinden ayrılmıyor. rowenta en pratik temizlik ve boşaltma sökme takmada en kolay. dyson en hafif. samsung dyson ın kopyası gibi her parçası çıkıp yıkanıyor gayet basit.

    evi temizleme=
    ancak küçük tozları filtrelemede en iyisi dyson ile elektrolüks. filtreleme sistemleri çok iyi gibi, çoklu filtreleme sistemleri var. elektrolüks, dysonın filtreleme sistemini tam kopyalamış gibi geldi. sanki filipsin filtrelemesi biraz yetersiz gibi geldi bana, sistem olarak tek filtreleme var zaten çekme gücüde düşük gibi gelince açıkçası filips şekil şemalden birde fiyatı yüksek olunca millette gidip alıyor gibi geldi. rowenta da da çoklu filtreleme var ama elektrolüks veya dysondaki kadar olmasada filipsten iyi gibi. ayrıca her filtrenin yerinden çıkması ve temizlenebilir olmasıda süpürgenin içindeki eski kalan tozu tekrar evin içine göndermemesi açısından her filtrenin temizliği önemli. elektrolükste çoklu filtrelerin olduğu yer yerinden çıkmıyor yani süpürgenin belli bir yerinin temizliği yapılamaz. ha belkide elektrülüks buna ihtiyaç duymamıştır belkide tasarımı buna elvermemiştir orasını bilemem..... rowentanın gittiği yerden samsung ile gittim baktım haznede toz var. samsung da 14 siklon var gayet başarılı. zaten şekli şemali ve çalışma sistemi dyson kopyası gibi.

    sonuç=
    sonuçta bir elektrikli süpürgenin ana amacı ne kadar fazla temizlik yaparsa o kadar iyidir diyorsak çekme gücü ve fitlreleme sistemi açısından dyson ve rowenta diğerlerinden iyi gibi görünüyor. fiyat ve sessizlik servis açısından rowenta yılların markası ve fiyatıda araştırınca dysonın 3te1 fiyatına bulmak mümkün. o yüzden rowentaya yöneldim. ancak samsungdaki 1500w gücündeki süpürge aklımı karıştırdı. çekme gücü 700 wattlık süpürgenin 220w emme gücü var, 1500w samsungun 380w emme gücü var. çok büyük fark. acaba samsung nasıl... dediğim gibi dyson almaya gerek yok. samsung dysonı kopyalamış piyasaya sürmüş gidip 1500-2000 tlye dyson yerine 900tlye samsung herşeyi aynı. sadece 2500tllik dysonda filtre temizlenmeyen bir model var. makineden çıkan hava soluduğunuz havadan daha temiz diye sloganı var bakterileri bile tutuyormuş diyor işte dysonın o modeli samsungdan üstündür. baktım sistem çalışma prensibi 2000tllik dyson ile aynı daha az paraya samsung aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 31 Mayıs 2016; 23:08:41 >




  • aslında aklımda şöyle bir mantıkta var neticede emme gücü artıkça motor daha fazla hava çekecek ve daha hfazla havayı dışarı itecek öyle olunca acaba makinenin filtresi daha tozları tutamadan dışarı atıyor olmasın? bu mantık doğru mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cabriyo

    aslında aklımda şöyle bir mantıkta var neticede emme gücü artıkça motor daha fazla hava çekecek ve daha hfazla havayı dışarı itecek öyle olunca acaba makinenin filtresi daha tozları tutamadan dışarı atıyor olmasın? bu mantık doğru mudur?

    Bu durum makinanın çıkışında bulunan filtre ile alakalı . Genelde hepa filtre kullanılıyor ve onun türüne göre dışarı sızan toz miktarı değişiyor, emilen havanın miktarına göre değil.

    Hepa filtre listesi

    Hepa numarası arttıkça toz – partikül tutma değeri de artar.
    -HEPA 10 = 100.000 adet partikülde 15.000 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 11 = 100.000 adet partikülde 5.000 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 12 = 100.000 adet partikülde 500 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 13 = 100.000 adet partikülde 50 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 14 = 100.000 adet partikülde 5 adetini egsozdan çıkartır.


    Bence rowentanın emiş gücü çok fazla değil. Kendim kullanıyorum, sıkıntı yok ama bazen sesli olsaydı da daha fazla çekseydi dediğim de oluyor.




  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    2 ay önce rowenta 8333 aldik. Istanbul bilisimden 600 tlye. Aldigimiz yer 400 watt emis gücüne sahip dedi. Biz suanlik memnunuz. Parcalarin temizligi cok kolay oluyor. Electrolux pilastik kalitesi pek iyi degil ve cekim gücü az daha düşük geldi bize. Rowenta tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpalp92

    2 ay önce rowenta 8333 aldik. Istanbul bilisimden 600 tlye. Aldigimiz yer 400 watt emis gücüne sahip dedi. Biz suanlik memnunuz. Parcalarin temizligi cok kolay oluyor. Electrolux pilastik kalitesi pek iyi degil ve cekim gücü az daha düşük geldi bize. Rowenta tavsiye ederim.

    şikayetvar.com da baktım bu rowenta 8341 vs serileriyle alakalı epey bir şikayet var. geçmişte benimde tefal ile yaşadığım bir garanti problemi oldu. o yüzden tefal den uzak duruyorum. bu rowentada tefal grubununmuş. o yüzden rowentaya karşıda güvenim tam kırıldı.

    onun yerine samsung vc700g diye bir model var 2000w motor gücü. baktım pek şikayette yok. üründe dyson ın birebir kopyası gibi. çekiş gücüne 360w-380w diyor. samsungda 700w lık süpürgenin çekiş gücü 180-200w larda. yani rowentada 750 watt olduğuna göre çekiş gücü 200w lardadır. samsung 360 watt ile rowentadan baya fazla çekiş gücü var. samsungun temizliğide zor değil kolay tek elle çıkart-boşalt-geri tak şeklinde, fakat rowenta en kolayını üretmiş.

    teknosa mağazadada çekiş gücü 400w vs diyorlar ama ben internetten baktığım için bişey demedim orada. artık rakamlar önemini yitiriyor orada icraati görmek istedim. hem rowenta 8341 hem samsung vc700g hemde dyson denedim. hani rowenta iyiydi ama rowentayla süpürdüğüm yerden birde samsung ile geçtim baktım samsung sanki rowenta hiç süpürmemiş gibi toz topladı. o yüzden şu anda samsunga yöneldim. adamlar televizyon telefon piyasasını süpürdüklerine göre bu işte uzmanlar ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 16 Nisan 2016; 10:19:07 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: okko

    Bizde 1 aydır kullanıyoruz ama eşim hiç memnun değil süpürge çekmiyor arkadaş bildiğin çekmiyor. Servise gösterdik sorun yok dediler ama bence bir sıkıntı var her yerini temizledim birazcık arttı çekiş ama yinede tatmin e decek seviyede değil.

    Kısacası biz memnun kalmadık

    İsteyen var ise 500 TL den de satarım 10 kere kullanılmamıştır RO8366

    Bu rowentalar cyclonic süpürgeler üzerinde biraz araştırma yaptım. Çoğu kişi 750 wattlık ro83xx serisinden şikayetci özellikte motor gücü yetersiz gelip çekmediği söyleniyor. BEnde eski seri cyclonic 900 wattlık olanlardan aldım süpürge resmen deli gibi vakum yapıyor. Eski 2200 wattlık süpürgemden daha iyi çekiyor. Hayran kaldım.

    Yalnız eski serilerin toz temizleme olayı 83 serisi kadar kolay değil tozla muhataap olabiliyorsunuz .Ama çekim gücü çok çok iyi durumda ve motor çıkış havayı öne doğru değil yanlara doğru veriyor.

    Alacak olanlara 900 wattlık olan multicyclonic tavsiye ederim.Ama fiyatları çok fazla biraz daha düşmesi gerek .. Bu süpürgelerin ederi 500 lira aşağısıdır.




  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Çoğu 750 wattlık ro83 serilerinde motorun çekişi zamanla düştüğü yetersiz çekmeye başladığı söyleniyor. Hep şikayetler bu yönde demekki kronik bir sorun var. Ro84 serisi çıkana kadar almak isteyen beklesin deriö. Yada eski seri 900 wattlık olanlardan alın onlarda bu sorun yok. Deli gibi çekiyor benide şaşırttı. Ama haznesinden tozları boşaltması biraz sıkıntılı , 2 ayrı hazne var.

    Yeni seri Ro83 serisinde toz boşaltma işi kolaylaştırmışlar ama motor sıkıntılı olduktan sonra bir anlamı kalmıyor.

     ROWENTA Silence Force RO8366 Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 31 Mayıs 2016; 19:28:18 >




  • Anneme aldık, halıda zıplama olayından çok şikayetçi. Buna bir çözüm bulmak lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alali iki sene oldu.
    Ilk mesajlarda belirtildigi gibi 600 TL ye degil, yetkili AVM magzasindan 900 TL nin biraz uzeri bir fiyata almis annem. Bu pek hosuma gitmedi tabi.

    Basta sesi az gibi deyip kullandi. Memnun gibiydi.

    Sonra halida zipladigini soyledi annem. Cozumu de yok gibi. Acikcasi uygun sekilde kullansaniz bile bir muddet sonra yine zipliyor. Ayrica halidan haliya surekli pozisyon mu verecegim kendime! Ben de denedim, yok olmuyor arkadas! Makinenin sessiz olmasini bir anlami yok, zipladikca ses yapiyor.(ki makine oyle aman aman sessiz degil,68db sonucta). Neyse dedik.

    Sonra cekis gucu azaldi. Henuz 6 ay gecmemisti. Servise goturduk, temizlememisiniz dediler ki annem filtrelerini duzenli temizler. Az sayilmayacak bir ucret verildi. Neyse, belki duzelir dedik. Yok, yine ayni. 2 sene olmak uzere alali ve kullanmiyoruz. Bir kosede bekliyor.

    Urunu aldigimiza pismaniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bütün kiri pisliği temizlediğiniz aleti ayda yılda bir kere temizzlerseniz emiş gücü azalır. zemine göre başlık kullanmazsanız halıda zıplar.rowenta dünkü marka değil ki yeni bir model çıkarınca motoru bozuk olsun.
  • arkadaşlar iyi ki buradaki yorumları aldıktan sonra okumuşum, yoksa almadan başka bir modele yönelecektim.

    Çok kısa hikayemi anlatayım, gittigidiyorda 729a düştüğünü görünce güzel bir kombo ve puan kullanımıyla 620 liraya satın aldım, eve geldi kutusunu açtım ve ufaklık uyuduğu için çalıştırmadan dur bakalım yorumlara dedim.

    bu sayfaya geldim, halıda zıplama gibi sinir bozucu olabilecek bir konuyu okuyunca makineyi fişe takmadan kapalı halde evdeki bütün halıların üstünde iki ağzını (turbo ve normal olanı) gezdirip iyice test ettim. bilmiyorum belki bizim evdeki halılarla iyi anlaştı belki de çok pahalı havalı halılardan olmadığı için, kapalıyken hiç sorun yaşamadım. ekşi sözlükte kapalıyken bile zıpladığı yazıyordu, bu aşamayı sorunsuz geçtik

    daha sonra oğlan uyandı, evimizde önceden kullandığımız siemens syncpower 2500 ile salondaki iki halımızı epey güzel bir süpürdüm. temiz olduğundan (ya da en azından normal bir temizlikte artık burası temizlenmiştir denecek kadar süpürdükten sonra) rowentayı çalıştırdım. iki halı da "görece temiz" olmasına rağmen toz haznesine biriktirdiği toz/yün iki eli dolduracak kadardı. hani geyik vardır ya, daha önce süpürülmemiş gibi, tam anlamıyla öyleydi.

    daha sonra toz haznesini boşaltıp bir sonraki denemeye geçtim. bu aşama bizim için önemliydi çünkü bir hafta önce aldığımız koridor halısı maalesef yeni olduğu için tüy bırakıyor, yürüdükçe bile ortalarda birikiyordu. Temiz toz haznesiyle birlikte normal ağzını seçtim, yine normalde yapacağım şekilde süpürdüm, sonuç yine aynı. hazne yarısına kadar toz ve yün yumağıyla dolmuş durumdaydı.

    son deneme aşamam için yine toz haznesini boşalttım, bu sefer turbo başlığı taktım. az önce normal başlıkla geçtiğim koridor halısını bu sefer turbo ile süpürdüm, hanım da ben de gözlerimize inanamadık! böyle birşey olamaz.

    umarım alacak ya da almayı düşünen arkadaşlara azıcık da olsa ışık tutabilmişimdir. pişman olmayacağınızı düşündüğüm bir cihaz, en azından biz eşimle olmadık :)) kombo kampanya vs takip ederek 650-700 tlye alabileceğiniz güzel bir süpürge

    ekleme: aklımızda philips marathon da vardı, eğer iyisi olacaksa kesenin ağzını açalım dedik, kayınpederler yakın zamanda aldığı için onlarda kullanma fırsatı bulduk, tek beğenmediğimiz nokta marathonun süpürge sapındaki uzaktan kumandanın yeri! kulağa komik gelebilir ama öyle bir yere güç arttırma azaltma tuşlarını koymuşlar ki, süpürgeyi ileri geri kullanırken güç ayarlarını sürekli istemsiz olarak değiştiriyorsunuz ve bir süre sonra sinir bozucu hale geliyor. bunu da ek bilgi olarak yazmak istedim, alacak arkadaşların kriterleri arasında bu da girsin :)

    bahsettiğim süpürge sapı

     ROWENTA Silence Force RO8366 Süpürge



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 15 Ocak 2017; 21:4:19 >




  • 2 yıldır kullanıyorum hiç memnun değilim.
    ilk aldığım günlerde harikaydı sonra çekişi düştü,
    servisi vs aradım temizleyin dediler, defalarca temizledim hatta içi falan da açtım, nafile.
    aldığıma pişmanım.
  • Değerli arkadaşlar. Ben çekme probleminin çözümünü buldum. Open yazan yerde santrifüj tüpleri var. Tüplerin içindeki çarkların dönüp dönmediğini kontrol edin. Dönüyorsa iyi. Dönmüyorsa ( benimki gibi) ucu yıldızdan biraz farklı altıgen tornavidayla rahat dönmesini sağlayacak kadar gevşetin. Çok gevşetirseniz şakırtı yapar. Santrifüj tüpleri dönmeye başlasın gayet güzel çekmeye başlıyor. Çekmiyor diye siz de benim gibi yeni bir süpürge almayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengizdayi -- 22 Haziran 2019; 14:10:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.