Şimdi Ara

[RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.677
Cevap
3
Favori
227.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Vendetta RPG Tanıtım Sayfasına Hoşgeldiniz




     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Karakter başvuruları açıldı! Yeni bir karakter, yeni bir hayat diyorsanız siz de karakter başvurunuzu yapın;http://samp.vendettarpg.com/
    Yeni forum üyelikleri geçici olarak kapalıdır. Mevcut kullanıcılar için karakter başvuruları aktif edilmiştir.


    Donanım Haber'de bir çok üyenin bildiği Vendetta RPG yeniden aktif oldu. 2008 yılının Haziran ayında çok sevilen Gta San Andreas oynunun üzerinden hizmet vermeye başlayan sunucumuz tekrar bizlerle. Oyunun multiplayer eklentisi ile bambaşka bir dünyaya merhaba diyebilirsiniz. Bir çok oyuncunun aynı anda bir dünya üzerinde oynadığı bu oyuna sizde dahil olun. Yapmanız gereken kendinize yepyeni bir karakter yaratmak ve oyun içerisinde seçimler yapmak. Detaylı bilgi için konuya yorum yazabilir veya resmi siteyi ziyaret edebilirsiniz.


     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!] www.vendettarpg.com
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]
    www.facebook.com/vendettagaming






    Tüm yeni oyuncularımıza merhaba. Bu konuda sunucuya nasıl giriş yapacağınızı, oyun içi kuralları, oyun içi terimleri ve bilmeniz gereken bir kaç şeyden bahsedeceğiz. Lütfen oyuna giriş yapmadan önce oyun ve forum kurallarını iyice okumaya ve bu kuralları benimsemeye özen gösterin. Aksi taktirde kuralları bilmeden oyuna giriş yapmanız halinde ceza almanız hatta hesabınızın kapatılması yüksek bir ihtimaldir.

    Oyuna Nasıl Kayıt Olurum ?

    Oyunu oynayabilmek için ilk olarak foruma kayıt olmanız gerekmektedir. Bu bölümü ziyaretçilerde görebildiği için konuyu en baştan anlatıyorum.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Bu işlemi daha önce bir çok foruma üye olduğunuz gibi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Foruma üye olabilmek için Kayıt Ol Butonuna tıklıyoruz. Foruma kayıt olma dört ana bölümden oluşmaktadır. 1. KULLANICI SÖZLEŞMESİ anlaşması, 2. MULTI ACCOUNT PROTOKOLÜ anlaşması, 3. Kayıt Bilgileri ve son olarak 4. Onay bölümü.

    İlk iki bölümde Kullanıcı Sözleşmesi ve Multi Account bölümlerini okuyarak alt tarafta bulunan boşluğa "kabul ediyorum" yazarak devam et tuşuna basıyor ve üçüncü bölüme geçiyoruz. Üçüncü bölümdeki istenen özellikleri dolduralım. İlk olarak adımızı soyadımızı yazıyor, daha sonra forumda kullanacağımız kullanıcımızı adımızı giriyoruz. Burada istenen kullanıcı adı, forum kullanıcı adımızdır. Oyunda bu ismi kullanmayacağız. Bu yüzden oyun karakter adınızı yazmak zorunda değilsiniz. Örnek vermek gerekirse benim forum kullanıcı adım Jam, oyun karakter adım Gordon Valentine'dir. Yani ikiside farklı olabilir. E-mail ve şifre / şifre onay bölümlerinide girdikten sonra devam et'e tıklıyoruz.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Son bölüm olarak karşımıza onay bölümü çıkmaktadır. Burada eğer kayıt olmak istediğiniz isim forumda kullanılıyorsa bir uyarı hata verecektir. Eğer kullanıcı adı daha önce alınmamışsa ve verdiğiniz mail adresi ile daha evvel kayıt olunmamışsa karşınıza onay ekranı gelir. Burada bilgilerinizi son bir kez kontrol ettikten sonra "Kayıt Ol" sekmesine tıklayın. Eğer bir hata varsa ve değiştirmek istiyorsanız geri tuşuna basarak düzeltebilirsiniz.

    Üye olduktan sonra kayıt olduğunuz mail adresinize bir mail gelecektir. Bu mail gereksiz / spam bölümünde de olabilir. Bu yüzden gereksiz bölümünüde inceleyin. Mailde bulunan Aktivasyon Linki'ne tıklayarak hesabınızı aktif hale getirin. Linke tıkladığınızda Doğrulama ekranında doğrulamak için kullanıcı adınız ve üye olurken verdiğiniz şifre gelecektir. "Aktivasyonu Tamamla" sekmesine tıklayın ve kaydınızı tamamlayın. Yeşil bir ekranda "Tebrikler hesabınız başarıyla aktif edildi" şeklinde bir bilgilendirme göreceksiniz. Ardından karşınıza giriş ekranı gelir. Buradan az önce üye olduğunuz hesabınızla giriş yapın.


    Foruma başarılı bir şekilde kayıt olup giriş yaptıktan sonra sıra geldi aynı şekilde oyuna kayıt yaptırmaya. Bunun için önce panel'e giriyor, ardından karakter başvurusu gönder sekmesine tıklıyoruz.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Karakter Başvuru Gönder sekmesine tıkladığımız zaman karşımıza beş aşamalı karakter başvurusu bölümü gelecektir.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Başvurunun en önemli ve en çok zorlanacağınız bölümün burası olabileceğini belirtmeliyim. Daha önce sa-mp role play sunucusunda oynamadıysanız bu sorular size tıp fakültesi son sınıf vize soruları gibi gelebilir. Bunun için sitede yer alan dökümanları okumalı, role play hakkında bilgi almalı, forum ve oyun kurallarını öğrenmelisiniz. Dersinize çalışmadan gireceğiniz bu sınavda pek çok kez başarsız olabilmeniz mümkün. Bu yüzden lütfen biraz vakit ayırın ve bahsettiğim kriterleri az veya çok öğrenmeye çalışın.

    Birinci Aşama
    İlk aşamada yer alan soruları yanıtlayın bölümü sizin sunucumuz ve role play hakkında bilgi sahibi olup olmadığınızı test etmek amacıyla oluşturulmuştur. Tüm sorulara doğru cevaplar verdikten sonra "Devam et > ikinci adım" a tıklayın ve başvurunun ikinci aşamasına geçin.

    İkinci Aşama
    Tüm soruları doğru bir şekilde cevapladıktan sonra ikinci aşamaya geçebilirsiniz. İkinci aşamada forum kullanıcı sözleşmesi yer almaktadır. Bu sözleşmeyi kabul ediyorum dediğiniz taktirde forum kurallarını okumasanız bile okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız. Bu sebeple kuralları dikkatlice gözden geçirip onaylayın. Aşağıdaki boş kutucuğa "kabul ediyorum" yazarak devam edin.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Üçüncü Aşama
    Üçüncü bölümde sa-mp lisans hakları yer almakta. Bu bölümde de sa-mp'ın almış ve size sunduğu hakları kabul ettiğinize dair ilgili kutucuğa "kabul ediyorum" yazarak dördüncü bölüme geçebilirsiniz.

    Dördüncü Aşama
    Bu bölümde sizden doldurmanızı istenen bir kaç bölüm yer almaktadır.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Bu kısımda karakteriniz IC bilgilerini girmelisiniz. Yani oyunda bütünleşeceğiniz karakterin adını seçmelisiniz. Bu isim gerçek hayatta yaşamış / ölmüş gerçek bir karakter veya çizgi roman, dizi / film karakteri gibi hayali bir karakter olamaz. Örneğin George Walker Bush karakterini alamazsınız. İsim benzerliğide olamaz. Burada daha önce hiç yaşamamış, varolmamış bir karakteri siz tasarlamalı ve oyunda bu karakteri canlandırmalısınız. İsminizin aşırı çirkin veya anlamsız isimlere kaçmamasına lütfen özen gösterin. Örnek resimde verilen karakter gibi bir isim olabilir. Oyun karakter ismini arasında "_" olacak şekilde yazınız (örn:Ronnie_Tosca). Kendi isim soyisiminiz veya nick yazarak üye olduğunuzda hesabınız onaylanmayacaktır. Daha sonra sa-mp programıyla oyuna girerken yazacağınız şifreyi belirleyin. Şifre belirledikten sonra karakterinizin uyruğunu seçin. Hangi milletten olacağına siz karar vereceksiniz. Seçtiğiniz millete görede isim benzer olmalıdır. Bay / Bayan'ı seçtikten sonra karakter yaşınızı seçin ve devam et bitire tıklayın.

    Beşinci ve Son Aşama
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Beşinci ve son aşamada ise karakter doğrulaması yer almaktadır. Burada seçmiş olduğunuz karakter oyunda yer almıyorsa, yani daha önce başka bir kullanıcı bu ismi almamışsa herhangi bir sorun çıkmayacaktır. Eğer daha önce seçilmişse size bir uyarı gelir ve tekrar geri dönerek karakter adınızı alınmamış farklı bir isimle değiştirebilirsiniz. "Son aşamaya geçip üyeliği tamamlamak için tıklayın." ibaresinde yer alan tıklayına basın ve karakterinizi oluşturun.

    Beşinci aşamanın son evresinde ise sizden altı farklı kutucuğa istenen bilgileri girmeniz istenecek. Bu formları dikkatlice okuyun ve düzgün bir biçimde doldurun. Karakter hesabınızın onay alıp almaması buraya yazdığınız cümlelerin belirleyeceğini unutmayın.

    Tüm formları doldurduktan sonra "kaydet / gönder" sekmesine basın ve başvurunuzu tamamlayın. Başvurunuz tamamlandıktan sonra yetkililere okumaları için gönderilecektir. Gün içerisinde karakteriniz yetkililerce incelenip değerlendirilecektir. Eğer tüm işlemleri eksiksiz yerine getirdiğiniz ve oyunu tam olarak kavradığınız anlaşıldığında hesabınız aktif hale getirilecektir.

    Tebrikler foruma ve oyuna başrılı bir şekilde üye oldunuz. Şimdi yapmanız gereken karakterinizin onaylanmasını beklemek. Karakteriniz onaylandığında, karakterinizin onaylandığını belirtilen bir sistem mesajı gelecektir. Bu mesaj geldikten sonra oyuna giriş yapabilirsiniz.


    Nasıl oynarım ?

    Oyun kullanıcı hesabınız onaylandı. Şimdi oyuna giriş yapabilirsiniz. İlk olarak bilgisayar sisteminize San Andreas'ı kurmanız gerekmektedir. (İllegal paylaşım yasak olduğundan oyun indirme linki sitemiz üzerinde bulamazsınız. Vendetta RPG olarak orjinal oyun tavsiye etmekteyiz) Daha sonra sorunsuz kurduğunuz San Andreas'ın üzerine sa-mp Client'in son sürümünü yüklüyoruz. Bu sürümü sitemizde yer alan "dosya" bölümünden temin edebilirsiniz. Dosyanın boyutu az olduğundan hızlı bir şekilde indirip kolay bir şekilde kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Oyunu indirdikten sonra masaüstüne veya başlat menüsüne gelen "San Andreas Multiplayer" a tıklayın ve programı çalıştırın. Yukarıdaki gibi bir pencere açılacaktır. Bu pencerede Name: yazan kısma karakter adınızı girmelisiniz. Karakter başvurusu yaptığınız ve onay aldığınız karakter adınız, forum hesabınız değil. Karakter adınızı girdikten sonra sunucuyu listenize eklmeniz gerekiyor. Bunun için sol tarafta bulunan turuncu kutucuklardan "add server" veya üst tarafta yer alan servers a tıklayıp add server bölümünden sunucu ip'sini girin. Sunucu ip'si: 78.40.224.222:7777 . sunucu resimdeki gibi karşınıza gelecektir. 6/500 sunucuda olan oyuncu sayısını temsil etmektedir. Sol üstte bulunan yeşil play tuşuna tıklayarak veya sunucu bilgilerinin üzerine mouse sağ tuşa basıp "connect" yaparak oyuna giriş yapabilirsiniz. Oyuna giriş yapabilmeniz için ilk olarak V-Shield Güvenlik Kilidini açmanız gerekiyor. Bunun için sol üstte yer alan V-Shield a tıklıyor ve V-Shield bölümünü açıyoruz.
    Güvenlik kilidini aç'a tıklayıp V-Shield'i aktif hale getirin. V-Shield aktif hale geldiğinde soldaki V-Shield kırmızı yazısı yeşil hale gelecektir. Kırmızı kapalı, yeşil ise açık anlamlarına gelmektedir. V-Shield Güvenlik Kilidi hesap güvenliğiniz için gerekmektedir ve her oyundan çıktığınızda bu kilit otomatik olarak kapanmaktadır. Oyuna her giriş yapmak istediğinizde bu işlemi her seferinde gerçekleştirmelisiniz.


     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Oyuna giriş yaptığınızda ilk olarak sunucu durumu ve bilgileri kontrol edilir. Sunucuda kullanıcı aranır, hesabınız varsa kullanıcı bulunur. Daha sonra harita yüklenmeye başlar ve harita yüklenir. Harita yüklendikten sonra işlemleriniz gerçekleştirilir. Karşınıza şifrenizi girmeniz için Vendetta RPG Giriş kutusu gelecektir. Buraya karakter şifrenizi yazın ve "giris"e basın. Oyuna giriş yapacaksınız. Oyuna giriş yapmış bulunuyorsunuz. Oyuna kurguladığınız karakter hikayeniz ile Los Santos'da başlarsınız ve cebinizde düşük bir miktar para olur. Bunu düzenli kullanırsanız hem iş bulabilir, hemde para kazanabilirsiniz. İyi eğlenceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenzy -- 4 Kasım 2013; 22:21:55 >







  • İlginç. Oynayan felan var mı? Ya da kayıtlar açık mı şuan?
  • Ben İstemezdim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barman

    İlginç. Oynayan felan var mı? Ya da kayıtlar açık mı şuan?

    Tabi ki oynayan var. Fakat şuan da server kapalı. V3.0 için çalışmaların olması nedeni ile. Kayıtlar, V3.0 tamamlandığında açılacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barman

    İlginç. Oynayan felan var mı? Ya da kayıtlar açık mı şuan?


    Türkiyede aynı anda 90 kişiden fazla online oyuncu gösteren tek Türk sunucudur. Evet oynuyanlar var fakat arkadaşında dediği gibi şuan versiyon3 için çalışma var. Karakter hikayeleri kapalı. Versiyon 3 tamamlandığında karakter hikayeleri açılacak. Karakterler ile kayıtlar yapıldığında server hizmete girecek.

    Vendette Role Play Game ismindende belirtildiği gibi bir Role Play Sunucusudur. Yani serverda oynuyan oyuncuların hemen hemen hepsi ayrı bir hikaye ile kayıt olan oyunculardır. Serverda işlenen tema godfather temasıdır. Yani Godfather filmi'nin türkçeleştirilip San Andreas oynuna uyarlanmasıdır. Sunucuda Corleone, Cuneo, Barzini ve Yakuza Aileleri ve sivil hayat mevcuttur. Detaylı bilgi için resmi sitesini ziyaret etmenizde yarar var.


     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Vendetta RPG Tanıtım Sayfasına Hoşgeldiniz


    Efsane Geri Döndü!....
    1 Ağustos 2009 günü öğle saatlerinde kapanan Türkiye'nin ilk Türkçe San Andreas Rol Yapma sunucusu 6 Kasım 2009 tarihinde sevenleriyle yeniden buluştu. Üç aylık bir aradan sonra tekrar hizmet vermeye başlayan Vendetta RPG artık yeniden bizlerle. Bir çok sistemsel yenilikle geri dönen efsane kadro sizleri oyuna davet ediyor. Sizde bu hikayenin bir parçası olmak istiyorsanız durmayın...

    Vendetta RPG - Nasıl Kayıt Olurum ?

    1. Aşama

    Sitenin üst menüsünden "Kullanıcı Paneli" sekmesine tıklayıp, ardından gelen ekranda sağ menüden "Kayıt Ol" linkine tıklayın.
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    2. Aşama

    Karşınıza gelen 10 soruyu doğru olarak cevapladıktan sonra Devam Et butonuna tıklayın. Ardından gelen ekranda Forum ve Oyun kurallarını okuduktan sonra alttaki boş kutucuğa "kabul ediyorum" yazarak Devam Et butonuna tıklayın.
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    3. Aşama

    Sa-mp sözleşmesini okuduktan sonra alttaki kutucuğa "kabul ediyorum" yazarak Devam Et butonuna tıklayarak devam edin.
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    4. Aşama

    Karakter adınızı belirlerken ünlü ismi,oyun/dizi/film karakter isimleri gibi isimler seçmediğinize dikkat edin. Karakter adınızı yazarken mutlaka araya "_" koyunuz. Şifrenizi belirlerken güvenlik için harf-rakam kombinasyonlarından oluşturunuz. Karakter adı ve şifrenizi belirledikten sonra mail adresinizi yazarak Devam Et butonuna tıklayınız.
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    5. Aşama

    Kayıt olma aşamasının ilk kısmını tamamladınız. Şimdi ana sayfaya giderek belirlediğiniz Kullanıcı Adı ve Şifre ile panele giriş yapınız.
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    6. Aşama

    Bu kısımda karakteriniz IC bilgilerini ve Forum hesap bilgilerinizi girmelisiniz. Karakterinizin yaşını,uyruğunu ve cinsiyetini seçtikten sonra "Forum Hesabı" kutucuğuna varsa forum kullanıcı adınızı yazınız. Yoksa verilen linkten kayıt olduktan sonra kutucuğa aldığınız forum hesabınızı yazınız. Forum hesabınızı alırken seçtiğiniz karakter ismini arasında "_" olacak şekilde yazınız(örn:Ronnie_Tosca). Kendi isim soyisiminiz veya nick yazarak üye olduğunuzda hesabınız onaylanmayacaktır.

    Üst kısımdaki işlemleri tamamladıktan sonra size yöneltilen soruları cevaplayıp ardından "Kaydet/Gönder" butonuna basınız
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    7. Aşama

    Kayıt işleminiz tamamlanmıştır. Başvurunuz değerlendirildikten sonra Oyun ve forum hesabınız otomatik olarak aktif edilecektir. Eğer bu aşamada herhangi bir bilgiyi eksik veya yanlış girdiyseniz başvurunuz onaylanmayacaktır. Karakteriniz onaylandıktan sonra kullanıcı panelinden karakterinizin ayarlamalarını yapabilirsiniz
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Facebook Hayran Sayfası:http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=40785156640&ref=ts

    Nasıl oynarım ?



    - San Andreas Oyunu
    - SA-MP 0.2X u1 Client Download
    - Karakter Başvurusu

    İlk olarak sisteminize san andreas'ı kurmanız gerekmektedir. (Paylaşım yasak olduğundan lin veremiyorum.) Daha sonra sorunsuz kurduğunuz san andreas'ın üzerine yukarıdaki indirdiğiniz Sa-mp 0.2 x u1 Client i kuruyoruz. Bu aşamadan sonra yapmanız gereken Role Play ve oyunun nasıl oynandığını öğrenip başvuru yapmanız gerekmekte. Oyunun nasıl oynandığı biraz aşşağıda resimli örnekler ile gösterilmiştir. Karakter başvurusu bölümünden başvuruda bulabilirsiniz. Aklınıza takılan soruları bu başlık altında sorabilirsiniz.


    Resimli Örnek Role Play


    Oyuna kurduğunuz karakter hikayeniz ile Los Santos'da başlarsınız ve cebinizde 50 dolar olur. Bunu düzenli kullanırsanız hem iş bulur, hemde para kazanabilirsiniz. Paranızı rp dahilinde hırsızlara kaptırmamak için, bankaya yatırabilirsiniz. Bankaya veya herhangi bir ATM işinizi görecektir. Alt tarafda gösterilenler örnek bir karakterdir.


     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]



    Merdivenlerden çıktım. Artık Los Santos'dayım. Şehiri bilmiyorum ve öğrenmemde gerekiyor. Etrafıma bakınıyorum ve bir taksi görüyorum. Ondan yirmi dolar karşılığı benden şehiri gezdirmesini istiyorum. O da bunu kabul ediyor ve bavulumu bagaja koyup yola koyuluyoruz.



     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Ah, evet geldik otele. Şimdi bavulumu alıp bir oda tutmalıyım. Bavulumu alıyorum ve içeri giriyorum.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Resepsiyon görevlisi ile konuşup 15 dolara bir oda alıyorum. Şimdi yukarı çıkıp bavulumu bırakayım. Taksici bekliyor..

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Bıraktım ve artık taksiye dönme zamanı. Şimdi taksici bana şehiri gezdirecek.

    Burası, taksi durağı. İş imkanı bulabileceğim yer ama şansımı başka yerde deniyeyim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    FOX TV, buraya da iş başvurusu yapabilirim. Devam edelim şöför bey

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Geldik Alhambra'ya, Burada içki içebilir günün stresini dans yaparak atlatabilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Polis Departmanı'na geldik. Acil bir durum olduğunda 911'i arayarak veya dilekçe vermek için buraya gelebilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Belediye sarayı, galiba burada hukuksal işlerimi yapabilir, fatura ve borçlarımı ödiyebilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Hastahane'ye geldik, burada da check up yaptırabilir ve hastalandığım zaman tedavi olabilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Croesus Holding, burada benim için işler olabilir belki. Neyse devam edelim şöför bey..

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Bir donutcu, ne güzel, burada çörek yiyebilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    MTV kanalı. Müzik kanalı galiba. Kaset yaparsam buraya gelebilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Diğer tarafımda da, araba pazarı. İşe girdiğimde para biriktirip bir araç alabilirim buradan.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Bankaya geldik sanırım. Burada bir hesap açtırıp paramı sağlama alabilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Hamburgerci, sevdiğim yemeklerden biridir. Burayıda öğrendik artık. Burada yiyebilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Corleone Malikanesi, güzel bir yer, burayada iş için başvurabilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Palma Bar, insan kaynıyor. Burada iyi arkadaşlıklar kurabilirim.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Son durağımız, Sahil Polisi.

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    Oyuna yeni başlayan arkadaşlarımız gün içerisinde olduğu yerde saymamaları ve kendilerini geliştirmeleri adına bu konuyu açtık. Çünkü yeni başlayan oyuncularımız zorlanıyor. Ne yapabilirim, nasıl iş bulabilirim, nerede kalabilirim gibi sorular ile foruma konu açıyorlar. Bu örnek role play ile şehrin önemli / can alıcı noktalarını öğrenmek mümkün. Bunun gibi sizde bir taksici ile anlaşıp, şehri öğrenebilirsiniz. Gösterilen mekanların çoğu oyunda iş imkanıdır. Pratik zekanızı kullanıp oyunda iyi yerlere gelebilmek mümkün. Sadece daha detaylı düşünmek gerekli. Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Aklınıza takılan soruları bu başlık altında sorabilirsiniz.






    Role Play'de Uyulması Gereken Kurallar


    Role Play nedir, terimleri nelerdir, oyun içerisinde yapılması ve yapılmaması gereken hal ve davranışlar nelerdir kısaca yeni oyuncularımız için bunlara değinelim. Atladığımız veya unuttuğumuz terimler varsa başlık altında belirtebilirsiniz.

    Metagame:Karakter dışı bilgiyi karakter içi kullanma.
    Açıklama/Örnek:Hiç tanımadıgın bir adamın yanına gidersin kafasının üstünden ismini okuyup o adama adıyla hitap edersin.Bu metagame'dir.
    -------------------------------------
    Powergame:Yapamıyacağın şeyleri yapmak(Açık olmadı ama örnekte anlaşılır)
    Açıklama/Örnek:Bir adamı vurursun ondan sonra "/me" komutunu kullanarak o adamın kafasını kesersin gibi.
    Kafası kesilmiş bir adamın kurtulma şansı yoktur.O adamın yeni karakter açması gerekir.Bu ve bunun gibi şeyleri yapamayız.
    -------------------------------------
    Mixing OOC-IC:Oyun dışıyla oyun içinin karıştırılması.
    Açıklama/Örnek:Oyuna girersin tab'a basarsın sonra bi arkadaşını görünce /w atarsın oda gelir seni alır.
    Bu yanlıştır /w oyundışıdır arkadaşımızı çağrıcaksak telefonla aramalıyız.
    Örnek 2:Sen arkadaşınla bi arabaya atlarsın sonra gezerken."Abi bugün fenerin maçı var izlicenmi"Filan dersin.Bu konuları konuşurken /b kullanılır.
    Örnek 3:Taba basarsın ordan gördüğün bi adama /w atarsın silah satıyorum istermisin diğe sorarsın.
    -------------------------------------
    Bunny Hopping:Tavşan gibi zıplamak.
    Açıklama/Örnek:Bir gün şehir dışında arabasız kalırsın ve koşmaya başlarsın koşmak yavaş oldugundan zıplayarak gidersin.Bu haraket bunny'dir ve RP dışıdır.
    -------------------------------------
    Retarted RP:Salakça RP.
    Açıklama/Örnek:Gidersin bi adama durduk yere dayılanırsın oda sana dayılanır hemen orda kavga başlatırsın gibi.
    Veya adam sana şişko der sende karşılık olarak vurursun.
    Bunlar görünüşte RP gibi gözükür biz tartıştık filan dersiniz ama gerçek hayatta kimse kimseyi böle nedenlerden dolayı öldürmez.
    -------------------------------------
    Revenge Killing(RK):İntikam.
    Açıklama/Örnek:Bir mafya çatışma olur ölürsün sonra dirilir dirilmez oraya gider o adamı vurursun.
    Bu saçmalıktır.Çünkü daha yeni öldün ne ara hastaneye gittin ne ara iyileştin ?
    Eğer intikam almakta karaklıysanız bunu öldükten yarım saat sonra yapın.
    -------------------------------------
    Refusing RP:RP'yi kabul etmemek.
    Açıklama/Örnek:bir adam kafanıza silahın kabzasıyla vurursa sizde orda öle dikilirseniz bu ona girer.
    Veya adam sizi bayılttı /me'yi kullanarak kolunuzdan tuttu çekiyo ve siz orda beklerseniz bu Refusing RP'ye girer.
    -------------------------------------
    Smileys IC:Kısaltmalar ve gülümsemeler.
    Açıklama/Örnek:IC chatte biri bişi derse sizinde komiğinize giderse xD Gülümseme gibi şeyler yazmayın.Bide "S.a,a.s,nbr"
    Gibi kısaltmalar IC'de yasaktır
    -------------------------------------
    RP first Bitch Later:Önce RP sonra ağla.
    Açıklama/Örnek:Biri sizi kaçırıyor veya tutukuyor..Sizde işte OOC'den yok senin yaptıgın RP değil..Seni attırcam falan filan gibi konuşursanız..Bu o olay oluyo.
    -------------------------------------
    Guns out of ass:Bi tarafından silah çıkartmak.
    Açıklama/Örnek: (Mp5,shotgun,m4,ak47,baseball sopasi)Gibi büyük silahları alırken Araba mızın yanına gidip /me bagajı açar./me bagajdan tüfeğini alır. gibi şeyler yapmamız gerekir.Bu komutlar küçük silahlarda mecbur değildir ama rp'yi zenginleştirmek isteyen arkadaşlar /me Silahını belinden çeker. gibi komutlar kullana bilirler.
    --------------------------------------
    Bug Abuse:Bugları kötüye kullanma
    Örnek/Açıklama:Mesela Palmino Creekte arabasız kaldık ordaki bankanın oraya gideriz ve /exit çekeriz buda bizi LV bankaya ışınlar bu ve bunun gibi olaylar bug abusedir.
    --------------------------------------
    Non-RP:RP dışı davranışlar.
    Örnek/Açıklama:Herkes anasının karnında bisiklet öğrenmez.Sokaklarda bisikletle salak salak zıplamak gibi davranışlar non-rp'dir.
    Örnek 2:Yüksek yerlerden atlamak,araçla rampalardan atlamak deli gibi sürmek.
    Örnek 3:Polis sizi tutuklarken aptal gibi davranmak tutuklandıgın halde koşuşturmak polis size silah çektiği halde diklenmek...
    --------------------------------------
    DeathMatching(DM):Sebepsiz yere adam çatışma/dövüşme
    Örnek/Açıklama:Silah gerkekmiyen yerde adam öldürmek bu olaydır.Örneğin adamla tartışırsın sonra yumruklar konuşur sende silahını çekersin karşındaki adam durur bundan sonra RP yapmak yerine adamı vurursan bu DM'ye girer.
    --------------------------------------
    Robocop-Superman:Ramboluk Süpermenlik
    Açıklama/Örnek:Aslında buna pek bi açıklamaya gerek yok ama genede açıklayım.Bir polis olarak on tane mafya üyesinin arasına tek dalmak.Polis bi adamı takip ederken ordan alakasız sivillerin polisi hiç sayarak müdahale etmesi.Bir soygun anında polisi aramak yerine soygunculara silah çekmek ve çatışmaya girmek gibi olaylar..

    Anlatım, Eski forumdan alıntıdır. Alıntı sahibi: Michael MALONE



    Oyun İçi Terimler



    // Genel Terimler

    *id = Oyun içerisinde bir kişinin rakamsal olarak sırasıdır. Oyunadaki sıralama kişi sayısı ve giriş durumunuza göre değişir.Sabit kalmaz. Klavye tab tuşuna basınca, isminizin solunda kalan rakam, id bilginizdir. Oyun içerisinde /id yazarak bir kişi veya kendi id nizi bulabilirsiniz.
    *player = ingilizce oyuncu anlamına gelir.
    *bug = Herhangi bir sistemsel arıza, sorun.
    *bug abuse = Herhangi bir sistemsel arıza, sorun durumunda bundan kendinize çıkar sağlama durumunuzdur.
    *IC = İngilizce In Charecter'in baş harf kısaltmasıdır. Türkçe anlamı karakter içi demektir. Yani oyunda yönettiğiniz karakterdir. IC olay diye bahsedilen, karakterinizle yaşanan olaylardır.
    *OOC = İngilizce Out Of Charecter'in baş harf kısaltmasıdır. Türkçe anlamı karakter dışında demektir. Yani doğrudan siz oluyorsunuz. Oyunda gerçekleşmeyen veya varolmayacak olaylar OOC olarak geçer.
    *IG = İngilizce In Game'in baş harf kısaltmasıdır. Türkçe anlamı oyun içi demektir. Örnek olarak ooc bir durum istemeyen kişi, (( IG olarak başvuru yapabilirsiniz )) şeklinde durumu özetleyebilir.
    *RP = İngilizce Role Playing'in baş harf kısaltmasıdır. Türkçe anlamı Rol Yapmak, Rol Oynamak olarak geçer. Bildiğiniz piyeslerde rol oynamak gibi..

    // Role Play Terimleri

    *emote = İngilizce duygu sergilemek, duygunuzu belli etmek gibi anlamlara gelir. Bunlar gözle görünür şeylerdir. Örnek olarak: Mutluluk bir duygudur, bunu belli etmek veya sergilemek için gülümsersiniz.
    *metagaming = IC ve OOC olayların birbiri ile birlikte kullanılmasıdır. Örnek olarak bir karakterin adını gerçek hayatta göremeyiz ve bu ic bir olaydır. Fakat oyunda karakterin üzerinde ismi yazar Zhen_Wang gibi.. Eğer tanışmıyorsak ve bunu okuyup oyunda Merhaba Zhen_Wang demesi, OOC olarak gördüğü bir olayı IC olarak gerçekleştirmesi demektir. Buda Role Playde mantık dışı bir olaydır.


    Oyundan Görüntüler


    ■ Oyun içi Festivalden Görüntüler■
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]


    San Fierro Belediyesi Festivali, Federico_Gallo organizatörlüğünde, 13-15 Şubat 2009 tarihleri arasında San Fierro Batı çıkışındaki kasaba sahilinde yapılacaktır. Tüm San Fierro Halkı Festivale davetlidir.

    Etkinlikler:

    + Açılış ve sonrası konserler
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Açılış San Fierro Yıldızının konseri ile start alacaktır.

    + Standlar,
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Yaptığınız işi bu standları kiralayarak sergileyebilirsiniz, yiyecek, meyve gibi şeyler satabilirsiniz.

    + Boks Turnuvası
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Festival zamanı belirlenecek saatlerde yapılacak olan bu turnuvaya kendinize güveniyorsanız antrenörünüzle katılabilirsiniz. Turnuva sonunda şampiyona kupa ve 50000 dolar para ödülü verilecektir.

    + Barbekü Partileri
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    San Fierro'nun en gözde aşçılarının pişirdiği biftekler sizleri bekliyor...

    + Plaj Partisi
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Şehrin en güzel sahili sizleri bekliyor.Mayolarınızı getirmeyi unutmayın.

    + Konaklama
     [RPG]San Andreas Multi Player VendettaRPG™ [Aktif!]

    Belirli ücret karşılığı gecelik kiralanacak çadırlarda gece/gündüz bir kamp havası şeklinde konaklayabilirsiniz.




    Vendetta RPG'de üyelikleri bulunan Donanım Haber Üyeleri


    Frenzy / Robert River (Aktif olarak bu karakteri kullanıyor )
    Rons@rd / Ethan Seibel
    Dipcihino / Fredy Vincent
    Dahin / Xander Jaxon
    Armanius / Scott Hunter
    DeRaDeViL / Oliver Orin
    No__Name / Tony Allen
    ExSeLaNS / Jarly Huntly
    FireBender / Silvio Aprile
    Furkan Yağız / Neville Hunter
    DayZ_ / Marcus Dwayne
    RıfkıTerörist / Tyler Stan
    ByNeron / Jermaine Jaxon
    Joke®™ / Robin Stan
    Ne[M]esis / ?
    theFaLLeN / ?
    koobar / Pedro Alvares








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frenzy -- 27 Ağustos 2012; 21:53:54 >




  • küfür korumalıysa oynamaya değmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HeRo_MeRT

    küfür korumalıysa oynamaya değmez


    Role Play çerçevesinde, İC yazılan "belirli küfürler" serbesttir. Ama role Play çerçevesinden çıkan ve OOC olarak değer kazanan küfürler kesinlikle kabul edilemez. Karakterinizin banlanamasına kadar gider.
  • bişey anlamadım valla, şimdi gerçek oyuncular mı olucak, yoksa yapay zeka mı olacak, yoksa hem gerçek oyuncular hem yapay zeka mı olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: HeRo_MeRT

    bişey anlamadım valla, şimdi gerçek oyuncular mı olucak, yoksa yapay zeka mı olacak, yoksa hem gerçek oyuncular hem yapay zeka mı olacak


    Önce San Andreas'ı kuruyor, ardından San Andreas'ın üzerine Sa-mp'yi kuruyoruz. Sa-mp = San Andreas Multiplayer. Yani netten servera girip değişik oyuncularla beraber oynuyoruz. Aynı anda 90 dan fazla kişi online olmuştur bu serverda. Aynı zamanda oyunu oynuyan bayan oyuncularda var
  • Bende oynuyorum bu serverda ancak v3.0 çalışmaları var zar zor üyelik almıştım
  • Burada Vendetta Oyuncuları görmek çok güzel.

    Vendetta RPG v3.0 ( %23 ) yeni versiyonın dörtte biri tamamlandı. Umarım fazla uzun sürmez...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frenzy


    quote:

    Orjinalden alıntı: HeRo_MeRT

    bişey anlamadım valla, şimdi gerçek oyuncular mı olucak, yoksa yapay zeka mı olacak, yoksa hem gerçek oyuncular hem yapay zeka mı olacak


    Önce San Andreas'ı kuruyor, ardından San Andreas'ın üzerine Sa-mp'yi kuruyoruz. Sa-mp = San Andreas Multiplayer. Yani netten servera girip değişik oyuncularla beraber oynuyoruz. Aynı anda 90 dan fazla kişi online olmuştur bu serverda. Aynı zamanda oyunu oynuyan bayan oyuncularda var

    biliyoz len, biz de mp oynuyoruz
    gamerx server'de de bayan oyuncular var
    90 kişi iyi




  • fena değil gibi ha
  • Resmi sitesini ziyaret etmenizde fayda var arkadaşlar.
  • biraz çabuk olun oynayalım, gamerx serverde gene ban yedim, bu server gamerx servere bin takar
  • oyunu bilmiyorum ama "san andreas'da yaşamak ister misiniz" sorusuna cevabım tabii ki de hayır=D yolda yürürken durup dururken biri gelip ezicek beni kaldırımda oldu mu şimdi=D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: archvile

    oyunu bilmiyorum ama "san andreas'da yaşamak ister misiniz" sorusuna cevabım tabii ki de hayır=D yolda yürürken durup dururken biri gelip ezicek beni kaldırımda oldu mu şimdi=D


    Tabii ki olmadı. Öyle birşey olsa bende yaşamak istemezdim =D
    Fakat sunucu da böyle birşey söz konusu değildir. Sunucunun belirli kuralları vardır ve sunucu da bot yoktur. Oyundaki tüm kullanıcılar Bayan/Erkek gerçek kişilerdir. Multiplayer sunucusudur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dante*

    Ben İstemezdim


    Kısa cevaplar

    Bu arada nasıl yaşıyacaz bu yerde ? yani multimi, pc'ye karşımı *
  • quote:

    Orjinalden alıntı: OzCrash


    quote:

    Orjinalden alıntı: Dante*

    Ben İstemezdim


    Kısa cevaplar

    Bu arada nasıl yaşıyacaz bu yerde ? yani multimi, pc'ye karşımı *


    Öncelikle San Andreas'ı kurup üzerine San Andreas Multiplayer'i kuracaksınız. Yani evet sizin gibi internet üzerinden, online olan oyuncular ile oynayacaksınız.
  • bende sa-mp oynarım ve roleplay tutknuyumdur everlast roleplayda sabahladığım olmuştur umarım serverınız en yakın zamanda faaliyete geçer menülerde türkçe ise tadından yenmez.

    sabırsızlıkla bekliyorum
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.