Şimdi Ara

RS 232 Barkod Okuyucu Uçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Rj 12 ara bağlantısı ile kullanılan bir olivetti barkod okuyucu aldım bir arkadaştan. Yazar kasada kullanıyormuş. Fakat ben bunu bilgisayarda rs 232 arayüzünde kullanmak istiyorum. İlk alındığında öyleymiş fakat sonra nasıl uçlarını bulmuşlarsa 2 tane besleme 2 tane data ucunu rj 12 ile yazarkasaya bağlamışlar. tabi yıllar gecince kestikleri rs 232 kısmını atmışlar .


    Modeli nette aradım ama bir türlü bulamadım. Bari sizden fikir verebilecek arkadaş varmı hiç yoktan bilgisayardaki rs 232 arayüzündeki pinlerin ne olduğunu gösteren bir şema verebilecek varmı? Yada başka bir fikir verebilecek. Şimdi bu krizde gidip 100 - 150 lira vermeyelim barkod okuyucuya, çalışanı elimizde varken.



  • Bilgisayarın RS232 arayüzüyle haberleşmek için RX ve TX pinlerini bağlaman yeterli. RS232 arayüzünde DB9 konnektör kullanılır. Bunlardan 2. ve 3. pinler RX-TX pinleridir. Senin barkod okuyucunun hangi kablosunun ne olduğunu biliyorsan RX ve TX hattını bilgisayardan gelen DB9'un 2. ve 3. pinlerine bağla. çalışmazsa 2 ile 3'ün yerini değiştirip tekrar dene. Birde 5. pin Ground pinidir, onuda bağlaman gerekli. Bunun dışında bilgisayarından gelen kabloya sakın enerji vermeyin. Barkod okuyucunun beslemesi dışardan veriliyordur. RS232 hattına bağlamayın.
  • Rs 232 de 5 volt dc yokmu. Oradan verirsek ne gibi sakıncaları olur ana karta zarar vermişmi oluruz. Ayrıva 2. ve 3. pinleri hangileri acaba 5 li gruptamı 4 lü gruptamı ?
  • RS232 de 5V yok.

    Google da RS232 diye aratırsan ayrıntılı resimler bulabilirsin. Örneğin bitanesi bu linkte var:
    http://www.aggsoft.com/rs232-pinout-cable/serial-cable-connections.htm

    Zaten DB9 konnektöre dikkatlice yakından bakarsan pinlerin yanında numaraların yazdığını da görebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.