Şimdi Ara

RTÜK KARARINA YÖNELİK ARAŞTIRMAMIN SONUÇLARI!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • RTÜK'ün aldığı karar ile birlikte, sosyal medyadaki bazı platformlara denetim yapılacağı kamuoyu ile paylaşıldı. Denetimler başladığı zaman; sigara, alkol gibi maddeleri sansürleme veya isimlerinin farklı telaffuz edilmesi sağlanacaktır. İnsanların dizi ve filmleri daha rahat bir şekilde izlemek için ücretli platformlara üye oldukları bir gerçektir. Yaptığımız araştırma ile birlikte bu durumun olumsuz karşılandığına şahit oluyoruz ama verilen cevaplara göre farklı bir yol da karşımıza çıkıyor. Objektif bir şekilde sunduğumuz soruda ve cevaplarda; RTÜK'ün aldığı kararın doğru olup olmadığını sorduk ve fikirleri hangi yönde ise 3 seçenekten birisini seçmelerini istedik. Sunduğumuz cevapların da objektif olduğunu görebilirsiniz. Bu yaptığım araştırma herhangi bir partiye veya kuruma linç kampanyası amacında değildir.

    Güzel bir karar; %3.8
    İsteğe göre sansürlü izlenmeli; %40.8
    Özgürlüğümüzü kısıtlıyorlar; %55.4

    Verilen cevaplardan bir sonuç çıkartır isek; Aile içerisinde çocuklara olumsuz sonuçlar doğuracak sahneler var ise isteğe bağlı olarak sansürün aktifleştirilmesi daha doğru bir karar olacaktır. Hem tüm kitleyi etkilemeyecek hem de anne babaların daha rahat film veya dizi izlemelerine yol açacaktır. Bununla birlikte her kesimden olumlu bir dönüş alınacağı kesindir. Eğer tüm kesime faydalı olacak bir adım atılmaz ise daha büyük eleştiriler yapılacağı verilen cevaplardan anlaşılmaktadır.


    Sizce böyle bir düzenleme daha iyi olmaz mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlak355 -- 4 Ağustos 2019; 3:50:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Buranin hala turkiye oldugunu insanlar bi turlu anlamiyor. Yetkili isen sola giden ruzgara saga cevirirsin. Kimse de sana kardesin ruzgarimi niye kestin diye sormaz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın dostum. Elimden geldiğince bazı insanları bilinçlendirmek veya harekete geçirmek için böyle makale tarzı yazılar yazıyorum ama hareketlilik yok maalesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlak355 -- 4 Ağustos 2019; 10:19:54 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.