Şimdi Ara

RTX 4060 SİSTEM BF1 Ayarları Nasıl olmalı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
62
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yaşım biraz var yeni bir sistem düzdüm sistemim r5 5500 rtx 4060; monitorum excalibur 23.8 flat IPS full hd 200hz. Çok uzun zamandır oyun oynamıyordum olaylardan çok uzak kalmışım. BF1 oynuyorum, çokta sevdim oyunu fakat kafamda çok fazla soru işareti var 2 gündür bir türlü çözemedim. Ayarlarımı nasıl yapmalıyım ? monitor 200hz desteklediği için ayarları 200 hz de mi bırakmalıyım, GYSNC açmalı mıyıyoksa mprt mi açmalıyım ? bunların haricinde DX12 açık olmalı mı ? monitorden HDR açabiliyorum onu açmalı mıyım çok fazla kombinasyon denedim fakat bir karara varamadım yardımcı olabilir misiniz ?





  • Grafik ayarlarında bütün ayarları en yükseğe çekebilirsin.


    Vsync ve fps sınırlayıcı herhangi bir ayar açık olmadan 200 üstünde bir fps görüyorsan hz'i 200e alıp gsync açabilirsin. 200 hz alabiliyor olman diğer oyunculara karşı avantajlı olduğunu gösterir, bu yüzden 200hz ayarlı iken fps i de 200 ve üzerinde tutman yararına olur. Dolayısıyla grafik ayarlarında değişiklikler yapman gerekebilir. Üstündeyse de gsync açmayı unutma.


    DX12 ile sorun yaşamıyorsan devam edebilirsin (bazı kartlarda sıkıntı yaratıyor).


    HDR, görüntündeki renkleri daha da çeşitlendirir hoşuna giderse aç gitmezse kapalı kalsın.


    Rekabetçi bir oyun oynadığın için her halükarda fps sınırlayıcı bir ayarı açman yararına olur çünkü hz değeri ile aldığın fps birbirinden ne kadar uzaklaşırsa görüntüde o kadar kırılma ve takılma olur. Yüksek fps ile yüksek hz sana lazım olan şeyler ve bunları aynı değerde tutmak en optimal performansı sağlar.





  • Arkadaşım çok teşekküre diyorum bazen ultra ayarlarda 200den aşağı düşüyor fps 165 e sabitleyelim hdr açıp o şekilde kullanmam daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Görselede önem veriyorum. Dx12 sorunlu gibi geldi o yüzden açmamayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.