Şimdi Ara

RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ebenama kullanıcısına yanıt
    2k 144hz g-sync modüllü monitörümde AAA oyunları oynamak için sence hangi ekran kartını tercih etmeliyim?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RX 7800XT ya da 4070ti super

  • 4090 tam yükte 460-500w güç çekiyor, bu kadar güç ufacık plastik konektörden geçince adeta plastik kaynağı yapıyor. Tek soket yerine 2 soket koyup güç akışını yarı yarıya bölselerdi veya konektörlerin içini karbon kaplama yapsalardı bu kadar çok erime olayı yaşanmazdı. Ama klasik her zaman ki Nvidia'nın kâr hırsı.

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    insanların istekleri ve ihtiyaçları tamamen kişisel olup bu istek ve ihtiyaçlar sonucunda yaptıkları satın alma tercihlerini yorumlarken;

    "bu kartla iş yapmak yerine oyun oynamaya çalışan bazı vites kolları olduğu için olabilirmi "

    cümlesini kurmak da en basitinden dışarından el freni kolu gibi görünmenize yol açar.


    ayrıca bir kullanıcının sık sık ekran kartı değiştirmek istemediği için en hızlı modeli tercih edip uzun yıllar kullanma isteği olamaz mı?


    bu arada RX 570 veya RTX 3060 ile de 2k 144 hz oyun oynanabiliyor, sizin mantıkla başka biri de çıkıp 2k 144 hz için 4070 ti super veya 7800 XT almak vites kolu olmak diyen biri çıkabilir...

    hiç oyun oynamasak, bahsi geçen kartları ve veya üst modellerini kullanmamış olsak neyse de, RTX 4090 ın bile PT ve RT açıldığında, onlar kapalı iken bile 4K da zorlandığı oyunlar varken bahsettiğiniz kartlar 2k 144 hz için yeter demek de bilemedim...

    RX 7800XT ya da 4070ti super ile 2k 144 hz tam olarak besleyemezsiniz, Ray Tracing Path Tracing kullanmak isterseniz hiç besleyemezsiniz.




    RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor


    RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor


    RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor




  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    aga ne anlatıyosun allasen AAA oyunları kast ediyorum. 2k'da 144 fps ile valorant olur anca rx 570'le


    4090 oyun oynamak için alınacak kart değil. yanına iş sınıfı i9 gibi bir işlemci ve ona göre bir anakart psu lazım. 200K'lık sistemde oyun mu oynanır RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor 17K'ya 1 yıl garantili ps5 satılıyor bu ülkede

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    RX570 örneği durumun göreceli olduğunu vurgulamak için ekstrem bir örnekti, herkesin beklentisi farklı neticede.

    4090 oyun oynanacak kart değil dediniz yine, işte o size göre öyle, 4090 bana göre gayet oyun oynanacak kart ki şu an bu satırları onun vasıtası ile size yazıyorum, birazdan da GOW oynayacağım.

    200k değil 500k lık sistemle de oynar oynamak isteyen, beklenti ve bütçe ile alakalı her şey.


    misal ben, META Quest 3 VR ile RTX 4090 kullanıyorum, VR da çözünürlük çok önemli malum ve en tepe çözünürlükte RTX 4090 ancak yeterli geliyor, ve evet 4090 ile baya baya oyun oynuyorum.


    AAA oyunlardaki FPS ortalamalarını verdim 4k da ve 2k da RT açıkken her oyunda sabit 144 fps veremiyor RTX 4090 .

    ha üst düzey PC oyunculuğu ile 30-60 fps düşük kaplama düşük çözünürlük PS5 oyun deneyimini karşılaştırıyorsanız zaten sizinle farklı yerlerdeyiz.


    ha kastınız bu paralara yazık oyun oynamak için verilmez demeye çalıştıysanız o fikre saygı duyarım, ama o konuda da yine başa döneriz, herkesin zevki ve bu zevke harcayacağı para kendini bağlar, o kişi bu harcama nedeni ile vites kolu sıfatını almaz.





  • O kadar büyük olursa normal

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt

    doğru zevk renk konusu ayrı bir şey. şişlide oturup yine şişlide jip kullanan gördü bu gözler. neyse vites kolunu geri alıyorum (R)



    şunu demek istiyorum rtx 4090 = 90K, rtx 4080 super = 45K


    RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebenama -- 22 Nisan 2024; 16:18:33 >
  • Gigabyte rtx 4090 ı ilk aldığımda, oyunlarda ve testlerde 450-500 watt arasını gördüm, biraz araştırınca pekçok kişinin undervolt yaptığını farkediyorsunuz, kartın harcadığı güce göre performansı doğrusal gitmiyor, logaritmik bir grafik söz konusu, yani bir noktadan sonra verdiğiniz güce göre aldığınız performans çok düşük.


    Kartın hızını youtubedan bakarak sınırladım vede undervolt yaptım, çekirdek hızı maks. 2600 lerde kalıyor, performans kaybını ramlerin hızını arttırıp bir nebze kapatıyorsunuz, kartın toplam güç harcaması 290 watt civarında kaldı, performansda sadece % 3-4 gibi bir düşüş yarattı, ilk başlarda cablemod un kablosunu kullanıyordum ama 5-6 aylık bir kullanımdan sonra siyah ekran sorunu vermeye başladı, Corsair'in orjinal kablosuna geçiş yaptım ve sorunlar düzeldi. Lazer termometre ile sıçaklıkları arada kontrol ediyorum kablo sıçaklığı 32-33 dereceyi geçmiyor, kartta maks 58-59 derecelerde.





  • KanKoKan kullanıcısına yanıt

    o fiyat farkı biraz da bellekelerden kaynaklanıyor. o da render alırken fayda sağlıyor.

    normalde iş için nvidia quadro serisi kartarı var ama bu tür en tepe kartlar (Titan, 3090Ti, 4090) renderda daha hızlı sonuç veriyor eş değeri quadroya göre.

    aslında bu 4000 serisinin komple isimlendirmesi hatalı iş ordan patlıyor biraz da. teknoloji konusunda lider olabilirler ama aç gözlülükte appledan bile beter bir firma

  • ebenama kullanıcısına yanıt

    R esprisi inceydi :)

    şu an fiyat oranı çok kötü o konuda haklısınız, 4090 ın uygun fiyatla satıldığı (görece) dönemde denk getirip alanlardanım ve şu an kart alacak olsam 4090ı bu parayı verip almazdım, fiyatlar saçma yerlere gitti.

  • kablo yanma durumu ile alakalı risk almamak için PSU yu PCIe 5.0 12HPWR uyumlu Corsair almıştım, içinden orjinal kablo çıktı ama o da eğimli gelip kart güç soketinde baskı yapıyordu.


    bunun haricinde hem daha iyi kasa içi görsel olması hem de baskıyı azaltması için kabloya 180 derece açı veren bağlantı kablosunu kullanıyorum.


    kablo yüzünden kasa kapağı kapanmayan 4000 serisi kullanıcıları için çok iyi bir çözüm, orijinal Corsair ürünü ve bir çok farklı marka PSU ile uyumlu, içinden beyaz kapak da çıkıyor.

    lakin almak isterseniz önce kullandığınız PSU ile uyumlu olup olmadığını tablodan kontrol edin.


    RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyor
    RTX 4090’lar erimeye devam ediyor: Her ay yüzlerce arıza yaşanıyoramazon
    Corsair PCIe 5.0 12VHPWR GPU Güç Köprüsü - NVIDIA GeForce RTX 40 Serisi için - 180° Bükme - Dik Açı Adaptörü - Temiz Kablolama - Yalnızca PCIe 5.0 12VHPWR GPU'larla Kullanım İçin - Siyah
    https://www.amazon.com.tr/Corsair-PCIe-5-0-12VHPWR-K%C3%B6pr%C3%BCs%C3%BC/dp/B0C6FQ79PH




  • Zotac Rtx 4090 sahibiyim, güç girişi bu karta kesinlikle yetmiyor.

    Rtx 5090 ile yeni tip güç girişine geçerseler hiç şaşırmam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ben öyle sorun yasamadım 65 dereceyi geçince çok farkli bir ses cıkarmaya basladı ileri seviyede oldu verdim garantiye bakalım ne olacak

  • Bunlar satışa çıkmadan önce zorlu testlere tabi tutulmuyor mu? Veya maksimum güç altında uzun süreler çalıştırılıp bileşenler test edilmiyor mu?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.