Şimdi Ara

Ruby Games girişimi Rovio tarafından satın alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ruby Games girişimi Rovio tarafından satın alındı



    Son dönemde ülkemizden başarılı mobil oyun girişimleri yurt dışına açılmaya devam ediyor. Peak Games ve Dream Games’in ardından Ruby Games de ünlü Rovio firması tarafından satın alındı. 



    Ruby Games başarısı



    İzmir merkezli Ruby Games daha çok gündelik oyunlar geliştiriyor. Doktorculuk, boya yapma, hidrolik pres, spa master, nakliye, jimnastik gibi çok da gelişmiş görselleri olmayan oyunlar bunlar arasında.



    Ayrıca Bkz.Ekonomik enerji depolama çözümü "sodyum pil teknolojisi" hazır



    Uygulama mağazalarında özellikle bu tarz oyunların trendi yükselmeye başladı. Fazla zorlayıcı olmadan sürekli oynanabilen bu kategoride Ruby Games 600 milyondan fazla indirme almıştı. Geçen yıl Hunter Assasin ise en çok indirilen oyunlardan birisi oldu. Haliyle Rovio’nun dikkatini çekti. 



    Rovio girişimin yüzde 100 hissesini alacağını belirtiyor. Kurucu Mert Can Kurum ve ekibi Rovio bünyesinde yine Ruby Games olarak faaliyete devam edecekler. Merkez ofisi de İzmir’de kalacak. Satın alma bedeli net olarak bilinmiyor ancak 50-80 milyon dolar arasında olabileceği ifade ediliyor. 

     




    Kaynak:https://www.rovio.com/articles/rovio-entertainment-acquires-hyper-casual-game-studio-ruby-games/







  • Helal olsun arkadaşlara.

  • Neden satın alınıyoruz da satın almıyoruz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gowlet -- 13 Ağustos 2021; 10:5:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ne güzel dünya. Ülkede büyüt şirketi, yetiştir başarıya ulaşsınlar hoop elin adamı parayı verip hazır kar eden şirketi satın alsın kendi elemanlarını koyup kendi ülkesine taşısın. Acaba diyorum böyle başarılı yönetici tipler bulup gelişmekte olan ülkelerde ceplerine para koyup iş ortamı yaratıyorlar, ülkenin yetenekli ve çalışkan gençlerini 5+10 yıl bünyesinde barındırıp şirket kara geçince de ellerinden alıyorlar mı?

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Hacı abi startup kurup başarıya ulaşınca exit yapmak ile ilgili bir fikrin var mı? ülke toprağı gibi sahip çıkmak nedir şirkete? adamlar satıp başka işler kuracaklar yurt dışında böyle dönüyor işler hiç mi takip etmiyorsunuz.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Ortada bir fabrika veya fiziksel ürün yok sadece başarılı insanlar var ve Rovio aslında o çalışanları satın alıyor. Yani satın aldıktan sonra herkesi atıp kendi çalışanlarımı koyayım diye bir durum yok.

  • gowlet kullanıcısına yanıt
    Bizim yatırımcılar eski kafalı biraz. Anca ilaç ismi, çikolata ismi vs satın alıp ürettirirler. İki laflarından biri vizyondur, endüstri4.0 dır ama startuplara yatırım yapmazlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.