Şimdi Ara

Ruhsat devri ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bugun ankara emniyetine gittim ruhsat devri için. 24 milyon a verdikleri belgeyi ve 1 milyona verdikleri dosyayı yine emiyette bulunan ankara soforlor odası nın yerinde doldurtmak için 13 milyon daha verdim. özel yerlere doldurtmayım dedim daha iyi olsun diye ama dolduran sahıs sase numrasının da iki tane bulunan sıfırın birini sıfır digerini ''O'' harfi alfabedeki o. yanına gidip bu ne dedigimde sıfırla 'O' farketmez diyor. **0**O** gibi. ya madem farketmez niye birini farklı digerini farklı yazıyosun. arkadaslar ne diyosunuz belge bu sekilde cıkar. az da para verilmiyor ki. gercekle sıfırla O farketmiyor mu?



  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blacklight

    Bugun ankara emniyetine gittim ruhsat devri için. 24 milyon a verdikleri belgeyi ve 1 milyona verdikleri dosyayı yine emiyette bulunan ankara soforlor odası nın yerinde doldurtmak için 13 milyon daha verdim. özel yerlere doldurtmayım dedim daha iyi olsun diye ama dolduran sahıs sase numrasının da iki tane bulunan sıfırın birini sıfır digerini ''O'' harfi alfabedeki o. yanına gidip bu ne dedigimde sıfırla 'O' farketmez diyor. **0**O** gibi. ya madem farketmez niye birini farklı digerini farklı yazıyosun. arkadaslar ne diyosunuz belge bu sekilde cıkar. az da para verilmiyor ki. gercekle sıfırla O farketmiyor mu?

    Farketmez olurmu hiç. Adam resmen saçmalamış. Ama sorun teşkil edermi bilmiyorum.
  • kusura bakmayım yazım hatalarım için. emniyette aksama kadar ugrasmama ragmen ruhsat alımı pazartesine kaldı, sinir ve yorgunluk ustuste bindi. daha dogru bir sekilde sorum su:
    ''Bugun ankara emniyetine gittim ruhsat devri için. 24 milyon a verdikleri belgeyi ve 1 milyona verdikleri dosyayı yine emiyette bulunan ankara soforlor odası nın yerinde doldurtmak için 13 milyon daha verdim. özel yerlere doldurtmayım dedim daha iyi olsun diye ama dolduran sahıs sase numrasında bulunan iki tane sıfırın birini sıfır digerini ''O'' harfi, (alfabedeki o) yazmıs. yanına gidip bu ne dedigimde sıfırla 'O' farketmez diyor. **0**O** gibi. ya madem farketmez niye birini farklı digerini farklı yazıyosun! işin ilginc tarafı bu ruhsat bu sekilde cıkar. arkadaslar ne diyosunuz belge bu sekilde cıkar. gercekten sıfırla O farketmiyor mu?
  • oradaki görevlinin işgüzarlığı...arabanın şase ve motor numarası aracın kimliğidir..orada bir harf bile değişik olsa sorun çıkabilir..belki siz kullandığınız sürece sorun olmaz ama satacağınız zaman veya (yine işgüzar birine denk gelirseniz) muayene esnasında size problem yaratabilir..o yüzden yanlışlığı ısrarla düzelttirmenizi öneririm
  • arkadaşım tabiki farkediyor. motor/şase nolardaki her türlü karakter ( . , 0 ile O , nolar arası boşluk bırakma gibi) yanlış yazılmasına sebep olabilir. bu işi yapan kişinin söylediği daktilo devri zamanında fark etmiyordu ama bilgisayar ortamında farkediyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gunlerim_sensiz

    arkadaşım tabiki farkediyor. motor/şase nolardaki her türlü karakter ( . , 0 ile O , nolar arası boşluk bırakma gibi) yanlış yazılmasına sebep olabilir. bu işi yapan kişinin söylediği daktilo devri zamanında fark etmiyordu ama bilgisayar ortamında farkediyor

    +1 Muhtemelen adam farketmiyor derken ikiside yuvarlak diye düşünmüştür.




  • ya ben simdi ne yapayım? ruhsat pazartesine cıkacak. muhtemelen o sekilde cıkacak. sonra ne yapmam lazım. bir de o gerizekalı herif ısrarla aynı diyor. sizce ne yapılmalı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blacklight

    ya ben simdi ne yapayım? ruhsat pazartesine cıkacak. muhtemelen o sekilde cıkacak. sonra ne yapmam lazım. bir de o gerizekalı herif ısrarla aynı diyor. sizce ne yapılmalı?


    aynı demesinin nedeni kendini savunmak olsa gerek. ruhsatlar kaplandıktan sonra değişiklik yapamazsınız. birde bu yanlış yazılma bütünüyle dosyayı etkiler (evraklar, sigorta poliçesi, ruhsatlar) . yalnız aracı 0 almadıysanız önceki ruhsatlar nasıl yazılmışsa onu aynen yazması gerekir. çünkü bu sefer trafik'te sorun çıkar ve aracın muayeneye girmesini isteyebilir yetkili memur.
  • aslında şu saatten sonra yapılacak birşey yok..ruhsat o şekilde çıkarsa ya oradaki görevlilerin insafına bağlı olarak ruhsatı tekrar yazdıracaksınız yada aracı o şekilde kullanacaksınız..fakat ben bizim ülkemizde fazla bir problem çıkacağını zannetmiyorum..sonuçta 3 yerine 5 yazılmış değil..0 ile O arasında bariz fark yok..bir yanlışlık olduğu açıkça belli..bir dahaki alım satım esnasında görevlileri uyarmak suretiyle değiştirilebilir..eğer ruhsatınız o şekilde çıkarsa aracı öylece kullanın...yanlız trafik sigortası ve kasko yaptırırken bu durumu belirtip gerekli düzeltilmeyi mutlaka yaptırın...
  • Bu konuda benimde böyle bir olay başımdan geçti.
    Aracıma LPG taktırmıştım.
    Ruhsata işlettim haliyle ruhsatta değişti.
    Aracın Markası Hyundai SONATA fakat şu an ruhsatta Hyundai SANTANO yazıyor.
    Ama motor ve şasi noları doğru.
    Bunu sigortacıya söyledim bir şey olmayacağını söyledi aracı muayeneyede götürdüm bir şey olmadı. İnşallah satarken bir problem çıkmaz.

    Nedersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonata007dr

    Bu konuda benimde böyle bir olay başımdan geçti.
    Aracıma LPG taktırmıştım.
    Ruhsata işlettim haliyle ruhsatta değişti.
    Aracın Markası Hyundai SONATA fakat şu an ruhsatta Hyundai SANTANO yazıyor.
    Ama motor ve şasi noları doğru.
    Bunu sigortacıya söyledim bir şey olmayacağını söyledi aracı muayeneyede götürdüm bir şey olmadı. İnşallah satarken bir problem çıkmaz.

    Nedersiniz?


    bu örnek te birilerinin hata yaptığının bariz bir göstergesi..sonuçta bir hata olduğu gün gibi ortada..hyundai sonata almak isteyen biri,hyundai nin santano diye bir modelinin olmadığını bilir değil mi?




  • ruhsat kaplanmadan once, daha gorevliye belgeleri teslim etmeden bu durumu farkettigimde, yazan herif deiştirebilecegi halde, 0' la O farketmez dedi. ben de gorevliye teslim ederken sorarım diye dusundum ama gorevli bilmiyordu, yanındakine sordu, amirim bi sorun olur mu diye, yanındaki de kalabalıktan bezmiş, duymazdan geldi gorevli de birsey demedi aldı oylece belgeleri.
    simdi ***0***O** boyle bir numara olacak.
    bunu sonradan degiştirebilir miyim? ya da ne yapabilirim. cidden kafama takıldı.
    bir de ruhsat için de az para ve ugras verilmiyor. gercekten canım sıkıldı. ya tamam hata yaparsın da sonradan goturdugum de duzeltirsin. bir de ikisini de O yap ya da ikisini de 0 yap. ama bu birini 0, digerini O yapmis. resmen fantazi yapmıs. bu arada sase numarasında, harf oluyor muydu? motor numarasında mı harf sayı karısık olarak bulunur, sase numarasında mı? yoksa her ikisinde mi?
  • her ikisindede harf ve rakam kombinasyonları oluyor..örneğin benim aracımda

    motor no: 5E 10377
    şasi no: WF0UOXGAJU5E 10377

    bir diğer araç

    motor no: 3ZZE380719
    şasi no:NMTBZ28E48R399797

    bu örneklerde benim aracımdaki şasi no da sizin gibi hem 0 hemde O var..
  • Noter kagıdına baktım simdi sasi nosunu ikisini de O yazmıs. dikkat edilse kim bilir ortaya neler çıkacak :)
    belki senin 0 lar ile O larda karısmıstır türbülans ;). düşünsene O mu 0 mı tam anlasılmayan yazılar var ama benim ruhsattaki cok tuhaf cunku O ise ikisi de O, 0 ise ikisi de 0! cunku ikisi de aynı. fakat yazan mal adam, birini 0, birini O yapmiş. ya dusundukce sinirleniyorum.
    ne yapabilirim ben simdi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Blacklight

    Noter kagıdına baktım simdi sasi nosunu ikisini de O yazmıs. dikkat edilse kim bilir ortaya neler çıkacak :)
    belki senin 0 lar ile O larda karısmıstır türbülans ;). düşünsene O mu 0 mı tam anlasılmayan yazılar var ama benim ruhsattaki cok tuhaf cunku O ise ikisi de O, 0 ise ikisi de 0! cunku ikisi de aynı. fakat yazan mal adam, birini 0, birini O yapmiş. ya dusundukce sinirleniyorum.
    ne yapabilirim ben simdi?


    yok benim yazdığım her iki araçta 0 km alınmış araçlar..araçların faturalarında yazan numaralar ile ruhsatta yazanlar aynı..bu arada senin aracın marka ve modeli ne?çünkü araçların hepsinde motor numarası motor bloğunda bir yerde,şasi numarası da şasinin bir yerlerinde yazar...




  • arac 2001 clio. tescil belgesi degişmeyecek. sadece trafik belgesi degişecek. tescilde farklı trafikte farklı olcak. dusundukce kafayı yemek elde degil. goz gore gore hata yapıldı.
  • göz göre göre hata yapıldığı aşikar zaten..dediğim gibi trafik sigortası ve kasko yapılırken gerçek motor ve şasi nosunun yazılmasını sağlayın yeterli..fazla problem çıkacağını zannetmem...
  • düzelttir bide ankarada ruhsat çıkarma yerini büyütmeleri ilçelere yaymaları lazım çok kalabalık oluyo 5 milyon
  • nüfuslu başkente yakışmıyo
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.