Şimdi Ara

Ruhsat Muayene Yapragı Değişimi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
5.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracımın muayenesi bu ay bitiyor ve yenilemem gerekiyor. ama ruhsatta muayene bölümü bitmiş. sırasıyla hangi işlemleri yapmam gerekiyor . ruhsat yaprak degişimi muayeneden öncemi degişiyor yoksa muayeneden sonramı ???



  • İlk olarak şoförler odasına gideceksiniz. Ruhsat değişimi yapacağınızı beyan ederek 2 nüsha ek-1 belgesi doldurtuyorsunuz ( Formu ruhsat bilgilerine göre sizde bilgisayar / daktilo yardımıyla doldurabilirsiniz )
    Doldurttuğunuz Ek-1 belgeleri ile birlikte muayene istasyonuna gidiyorsunuz. Eğer aracınız LPG 'li ise Makine mühendisleri Odasından sırdırmazlık işlemini de muayene öncesinde yaptırmanız gerekecek.
    Tüvtürk muayene istasyonunda eğer süresi dolmuşsa egzoz emisyonu işleminide yaptırıp muayene işlemini yaptırıyorsunuz. (Aracınızın vergi borcu varsa yatırın orada tahsil edilemediğinden tekrar vergi dairesi banka vs. uğraşmayın) Muayene elemanları gerekli bilgileri ek-1 belgesine işliyorlar. Sizde onlardan aldığınız ek- 1 belgesi ile Trafik Tescil Bürosuna giderek yeni ruhsat yaprağınızı çıkartıyorsunuz. Eğer belgeler eski ise her iki yaprağıda yenilerler..
  • ankara'da istanbul yolu tüvtürk'ün önünde daktiloyla EK-1 belgesi dolduran birileri vardı. bütün muayene istasyonlarında var mı bilmiyorum ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilcat

    ankara'da istanbul yolu tüvtürk'ün önünde daktiloyla EK-1 belgesi dolduran birileri vardı. bütün muayene istasyonlarında var mı bilmiyorum ama.

    Çok teşekkür ederim verdiginiz bilgiler için
  • Muayenede hafif kusur çıkarsa (cam filmi vs.) trafik tescil bürosu problem yaratırmı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feylesof2150

    Muayenede hafif kusur çıkarsa (cam filmi vs.) trafik tescil bürosu problem yaratırmı?

    Evet yaratır, cam filmi varsa trafik şubesi yeni ruhsat vermez. Şatış gördüğü zamanda geçerli. Ama muayeneden geçer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.