Şimdi Ara

Rus dili ve edebiyatı (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
18.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proexot

    quote:

    Orijinalden alıntı: dorukhansn

    quote:

    Orijinalden alıntı: proexot

    dostum git alanyaya siradan magazadan birine gir. hepsi rusca biliyor. azeriler hem turkce hem rusca biliyor. cokda zor degil ruca bilen birini bulmak.

    Bana alanya gibi tatil yerlerini söyleme.Ordakiler pratik rusça biliyorlar.Selam,şuraya,oraya,nerede vs.
    Azeriler,tatarlar bilimum rusya içinde yaşayan diğer milletler rusça biliyor evet ama türkçe bilmiyorlar.
    Ve de rusça o kadar kolay bir dil değil.eğer orda doğup yaşadıysan bir süre tabiki kolay gelir.

    beldibinde sıradan bir magazaya girdim (lokum satiyor ), bende hep pratik rusca bildiklerini saniyordum.. muhabbet ederken cok iyi derecede rusca bildigine sahit oldum ( adami distan gorseniz babam gibi)
    merak ettim sordum, hocam ruscayı nerede ogrendiniz acaba dedim
    Moskova devlet universitesi mezunuyum dedi. :)
    O pratik rusca dediginiz olay elbetde var, ama geneli cok iyi derecede biliyor.
    Bizzat kanitlayabilirim. Eger antalyaya ugrarsaniz

    Moskova Devlet'te okuyup Antalya'da lokum satanı biraz garip karşılarım ben.
    Ne okuduğunu sorsaydın bari.Yada emekli miymiş?Ve kaç dil biliyor?
    Çünkü Rusça,Türkçe ve doğal olarak İngilizce bilipte lokum satmak çok uç bir durum benim gözümde.




  • türkçe ingilizce ve rusça biliyordu. Benim etrafımda rusça bilen dolu insan var. Birisi var hele harika biliyor , şarap firmasında çalışıyor.
    Rusça buralarda para etmiyor artık.
  • Bu bölüm ile ilgili geniş bilgilere yer vermeye çalıştım. Çalışmalarım devam ediyor. Rusça



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldrussianboy -- 22 Ocak 2015; 18:51:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proexot

    türkçe ingilizce ve rusça biliyordu. Benim etrafımda rusça bilen dolu insan var. Birisi var hele harika biliyor , şarap firmasında çalışıyor.
    Rusça buralarda para etmiyor artık.

    Amma da sallamışsınız. Sizin Rusça biliyor dediğiniz turizm beldesinde çalışanlar 400 bin kelimelik rusça'nın anca 1000 kelimesine vakıftır. Rusça öğrenimi hiç sonlanmaması gereken aşırı zor bir dil ve bu dili bilen bir kişi ama iyi seviyede bilen, çok güzel işlerde çalışabilir. Öğretim görevlisi olabilir, bakanlıklarda çalışabilir, özel sektörde el üstünde tutulan eleman olur. Türkiye'nin ticaret hacmi en büyük ortağı olan Rusya'nın dilinden bahsediyoruz siz bize lokum satan adamdan bahsediyosunuz.




  • Öncelikle merhabalar. ........ Arkadaşlar lokum deyip geçmeyin. ... müthiş paralar kazanan var o işten. .. aylık 6.500 lira civarında. Yani günlük 1000 dolarlık satış yapman yeterli.turizm piyasasında genelde yüzdelikli çalışırsın. ... ve bu yüzde oranı genelde yüzde 10 dur. Ortalama günlük 1000 dolarlık satış yapsan çıkan hesabı da siz yapın .... :) tabi adam akıllı lokum tezgahı da gerekmektedir....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • proexot kullanıcısına yanıt
    lokum satan amcamız seninle fena maytap geçmiş :D güldürdün beni :D moskova devlet üniversitesinde okuyup lokum satan adam mı olur yahu ruslar oraya girebilmek için kıçırtını yırtıyor bu üniversiteden mezun olan herhangi bir türk bulunmamamaktadır araştırabilirsin dünyanın en iyi top 10 üniversitesi arasında kolay kolay okuyamaz orada herkez oradan okuyupda mezun olan adamda lokum satmaz :D amcam iyi kerizlemiş sanki seni
  • fırat yalçın kullanıcısına yanıt
    moskova devlet demedi ya, moskovada okuyorum dedi. okumustur benim tandigim bir suru kisi rusca dil ogrenmeye gidiyor bu universiteleri bir halti yokki
  • proexot kullanıcısına yanıt
    kardeşim forumda moskova devlet üniversitesi demişsin bide yaşlı bi amca demişsin babam yaşında diye sovyetler zamanında okumuş olacaktır ki buda imkansız sovyetler birligi zamanında oraya dışardan ne ögrenci nede insanlar rusyayı görmeye gdebiliyordu sıkı yönetim vardı yani he moskovadaki ve st.petersburgdaki üniversiteler için rusyanın en iyi ünivewrsiteleri bu iki şehirde yani moskovadaki herhangi bi devlet üniversite okuyup mezun olan adamın önü daima açık olur
  • fırat yalçın kullanıcısına yanıt
    devlet üniversitesini yanlış yazmışım o zaman öyle birşey degil özür
    normal universite, keşke adam burada olsaydıda sorsaydım detayları
  • proexot kullanıcısına yanıt
    olsun kardeşim denk gelirsen sorarsın bir daha kine bu forumun açılması iyi olmuş daha yeni ygs ye girdim eger rusların uçagını patlatmasaydık seneye st.petersburgda okuyacaktım üniversitenin ismini sana özelden atarım istersen neyse oradan bi türk arkadaşlada tanıştım bizim oralı çıktı kendisiyle yüz yüzüde grüştük tabi uçak olayından sonra kendisiide geri döndü st. petersburgdan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat yalçın -- 15 Mart 2016; 22:43:47 >
  • fırat yalçın kullanıcısına yanıt
    ya adam kimdi nedir bilmem tabi, bende rusca biliyorum ama gunluk yaşantı ruscası ve aksanlı degil, adam bildigin aksanlı konusuyordu ve mükemmel akıcıydı. kısacası bir rus erkeginden farkı yoktu :) şaşırdım ne alaka bu babam yasimdaki adam rusca takır takır biliyor diye merak ettim sordum " ya abi sen nerden ogrendin bu kadar akıcı ruscayı , yılların tecrubesimidir nedir ?"


    cevap : ben kışları iş olmuyor kemerde, gidiyorum rusyaya orada kız var onda kalıyorum ve rusyada universitede okudum bu sekilde dedi

    şimdi mezun oldum manasında dememiştir, muhtemelen dil kursudur o aylık 3 aylık 6 aylık yıllık oluyorya universitelerin.
  • proexot kullanıcısına yanıt
    kaç yaşında bu abimiz merak ettim ben rusyada kız var demiş ya onda kalıyorum diye :D
  • Rus dili ve edebiyatı mezunu biri Dostoyovski, Tolstoy'un romanlarını akıcı bir şekilde okuyabilir mi ?
  • AlleinMann A kullanıcısına yanıt
    o bölüm okuyan kişinin bu bölümü ne kadar anladıgıyla ilgili yani bu bölümden mezun olunca iş bitmiyor rusça zor bir dil yıllarını alır rus edebiyatıda iyi incelemesi araştırması lazım gerçekten bu bölüm üzerine iyi okuyup çalışmışsa rus edebiyatını ve rusçayı iyi söktüyse okuyabilir tabiki ama mezun olduktan sonra bile daha çok çalışması lazım rus dili ve edebiyatı zor bir bölüm bu bölümü okuycak adamın rusçaya zaten sempati duyması lazım demek istedigim rus dili ve edebiyatı bölümünden mezun olan biri az çok okur dostoyevskinin esrelerini ama tam anlamıyla anlayamaz ve okuyamaz yani akıcı bir şekilde okuyamaz rus dili ingilizceye benzemez



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fırat yalçın -- 17 Mart 2016; 23:24:09 >
  • Belarus Minsk de devlet üniversitesinin dil bölümünde bu eğitimi alabilirsiniz.Tavsiyen kendiniz Türkiyede üç yada dört aylık bir öğrenme sürecinden sonra bu üniversiteye başlamanızdır.Ben üniversite istemiyorum diyorsanız Minsk de Rusça Türkçe dil kursu veren firmalar var buralarada başvurabilirsiniz. Minsk hakkında ve tercüme hakkında daha detaylı bilgiyi aşşağıdaki bağlantıdan bulabilirsiniz.

    http://www.belarustranslation.com/
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Rus dili ve edebiyatı




  • Merhaba Arkadaşlar!

    Görüyorum ki burada hepiniz bir arayış içerisindesiniz. Tıpkı benim iki sene önce Rus dili ve edebiyatına başvururken geçirdiğim süreç gibi. Arkadaşlar, ben şu an Gazi Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisiyim. Gazide bir sene de hazırlık okudum. Burada hangi okulu seçeceğinize bir iki kriterle bakmanız lazım. Birincisi hazırlık var mı? Ankara ve İstanbul'da yok. Hazırlık size bir temel oluşturur. Ben hazırlığı bitirdiğimde aşağı yukarı B1 seviyesine gelmiştim. Çünkü Gazideki hazırlık gayet yoğun ve sizi geliştiriyor.
    Gaziyi bir düşünün derim. Ayrıca Rus Dilini neden seçtiğinizi kendinize sorun? Ben bu kültürü,dili,insanları sevebilecek miyim? Dil 2+2 değildir arkadaşlar. Kompleks bir yapısı vardır. Desteklemen gerekir. Benim tavsiyem dile hevesli arkadaşların bu tarz bölümlere gelmesidir. Rusça öğrenmesi,konuşması gayet zevkli bir dil. Önünüzde büyük bir deniz açılacak Rusçayı öğrenince. Herkese iyi şanslar ;)

    Not: Gazi'deki bölüm hakkında bilgi almak isterseniz, Burak Cemil Yılmaz diye facebooktan ekleyebilirsiniz. Seve seve sorularınızı cevaplarım.




  • Nizhniy Novgorod'ta NNGU 'da bir sene eğitim aldım. Hala da Rusça'ya devam ediyorum. Rusça bir aşk gibi... Bu dili öğrendikten sonra İngilizce ve diğer diller size tırt gelmeye başlayacak. Dünyanın zor ve ilginç dillerinden biridir. Bilgi almak isteyen olursa özelden mesaj (PM) atabilir ve kafasına takılan soruları sorabilir.
  • MMXIII kullanıcısına yanıt
    Bu üniversiteyi sadece 1 yıl dil eğitimi için tavsiye eder misiniz ? Yurtda mı kaldınız ? Öneceden Rusça altyapısı var mıydı yoksa 0 altyapı ile mi gittiniz ? Şuan ki Rusça seviyeniz nasıl ?
  • winwinwin W kullanıcısına yanıt
    B1 seviyesi Rusçam var.

    Bu da Hergün Rus kız arkadaşımla konuşacak ve güncel haberleri takip edecek kadar Rusça'ya denk gelmektedir. Bundan sonrası teknik dökümantasyon ve edebi dile giriştir.

    Orada hayat deneyimi olarak kendine katkı sağlayacak ve dil öğrenmenin bahsedildiği kadar zor bir şey olmadığını göreceksin.

    Tavsiye eder miyim; senin hayatını değiştirebilecek kararları mümkünse kimseye sorma! Kendi kararlarını kendin ver.

    Daha nesnel sorular sorarsan sana gözlemlediğim kadarı ile anlatabilirim.Buna göre de gidip gitmeme konusunda karar vermek sana kalmıştır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMXIII -- 20 Haziran 2016; 10:09:29 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.