Şimdi Ara

Rusya destekli bir hacker grubu Microsoft'u hekledi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rusya destekli bir hacker grubu Microsoft'u hekledi.


    Rusya destekli bir hacker grubu Microsoft'u hekledi. "Şirketin üst düzey yöneticilerinden bazılarının" ve "az sayıda diğer çalışanın" iş e-posta hesapları hacklendi.

    Microsoft Cuma akşamı yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının e-postaları ve belgeleri çaldığını söyledi. Teknoloji devine göre hırsızlığın arkasında Midnight Blizzard var. Amerikan ve İngiliz istihbarat servislerine göre bu hareket Rus gizli servisiyle bağlantılı.


    Microsoft, hacklemeyi bir haftadan uzun bir süre önce keşfetti ve şu anda eski sistemlerde ayarlamalar yapıyor ve hacklenen çalışanları bilgilendiriyor. Siber güvenlik ve hukuki konularla ilgilenen personel de mağdur oldu. Microsoft müşterileri saldırıya uğramadı ve yapay zeka (AI) sistemleri de etkilenmedi.


    Midnight Blizzard, Nobelium olarak da bilinir. Microsoft'a göre grup, 2020'deki SolarWinds saldırısının da arkasındaydı. Daha sonra şirket, Avrupa Parlamentosu ve nükleer silahlar kurumu gibi İngiliz ve Amerikan hükümet kurumlarıyla birlikte bu gruptan gelen bir hack saldırısına uğradı.









  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.