Şimdi Ara

Rusya, Instagram'a erişim engeli getiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rusya, Instagram'a erişim engeli getiriyor



    Rus düzenleyici Roskomnadzor, Instagram çatı şirketi Meta'nın bazı ülkelerdeki kullanıcıların Vladimir Putin ve Rus askerlerine karşı şiddet çağrısı yapmasına geçici olarak izin verme kararına karşılık olarak 14 Mart tarihinden itibaren sosyal medya platformuna ülkede erişim engeli getirileceğini duyurdu.



    14 Mart'tan itibaren kısıtlama başlayacak



    Meta, içerik politikalarında bir değişikliğe giderek normalde yasak olan ancak Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline yönelik paylaşılan bazı şiddet söylemlerine izin verme kararı aldıklarını açıklamıştı ve bu kararın işgale tepki olarak kendini savunmanın bir ifadesi olarak değerlendirildiğini ancak Rus halkına karşı böyle olabilecek söylemlerin bu kararın dışında tutulduğunu ve bunun hala yasak olduğunu belirtmişti. Meta'nın bu kararın ardından Rusya'dan da karşılık geldi.



    Roskomnadzor, mevcut gelişmeyi Telegram hesabında Instagram'da Ruslara karşı şiddet eylemlerini teşvik eden ve kışkırtan mesajlar dolaştığını ve bu yüzden 14 Mart günü saat 00:00'da platforma erişimin kısıtlanacağını duyurdu.



    Rusya'nın bu kararının ardından Instagram başkanı Adam Mosseri Twitter'da yaptığı bir paylaşımla: "Pazartesi günü Instagram Rusya'da engellenecek. Bu karar, Rusya'daki insanların %80'i ülkelerinin dışında bir Instagram hesabını takip ettiğinden Rusya'da 80 milyonu, birbirinden ve dünyanın geri kalanından koparacak. Bu yanlış. " ifadelerinde bulundu.



    Ayrıca Bkz.Avrupa Birliği, enerji yönünden Rusya'yla bağını azaltmak istiyor



    Bir çok teknoloji şirketi ve sosyal medya platformu Ruya'ya karşı yaptırımlar uygularken Rusya da buna karşılık veriyor. Instagram kararın öncesinde de geçtiğimiz günlerde ülke, Facebook ve Twitter'a erişim engeli getirmeye başladıklarını duyurmuştu.




    Kaynak:https://www.engadget.com/russia-will-cut-off-access-to-instagram-174726879.html







  • Gelişmekte olan ülkelerin temel sorunu, biri ülkenin lideri oldu mu daha da gitmek istemez. Gitmemek için anayasayi değiştirmeye, askeriyeyi ellerinde tutmaya ve ya sağa sola savaş açarak mevcut kitlesini elinde tutmaya çalışır. Bu durum çok şaşmaz. Gittikten sonra genelde ülke ekonomik olarak enkaza döner.
  • Gelişmekte olan ülkelerin temel sorunu, biri ülkenin lideri oldu mu daha da gitmek istemez. Gitmemek için anayasayi değiştirmeye, askeriyeyi ellerinde tutmaya ve ya sağa sola savaş açarak mevcut kitlesini elinde tutmaya çalışır. Bu durum çok şaşmaz. Gittikten sonra genelde ülke ekonomik olarak enkaza döner.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Ağlayanlar blogger. İnstagram'dan yılda milyonları kazanıyorlar. Tanrıları para ve tanrıları onları şimdi terk ediyor. Senin tanrın da para olsa ağlamaz mısın?

  • enon_485 kullanıcısına yanıt
    Çok şükür ki tanrım para değil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Açıkça yapmak istedikleri şu.
    Rus halkının sosyal ve ekonomik alanını kısıtlayarak tepki vermesini istiyorlar. Amaç savaşı bitirmesi için yasaklardan bıkan Rus halkının Putin'e karşı baskı yapmasını sağlamak.

  • Rusya bu gidişle kuzey Kore olma yolunda ilerliyor. Açıkçası ağlayan Rus Blogger tek geçim kaynağı instagram olduğu için artık ne yapacağını bilmiyor. Öbür tarafta hayatını kaybedenler geleceğini kaybedenlerin yanında çok anlamsız kalıyor Rusların çoğunun hala umurunda değil Ukrayna’nın başına gelenler ama bunlar Ruslar için daha başlangıç. Bu savaş uzarsa 5,10 yıl Rusların dünyadan dışlanınışını göreceğiz. Ülkeler Rus vatandaşlarını ülkelerine girmesini bile istemeyecek. Restorana girmesini engelleyen bir akıl ülkeye de sokmaz. Hatta daha önce rusya giden kişilerin bile ülkeye girişlerine izin verilmeye bilir, örnek aynı Kuveyt gibi daha önce İsrail’e giriş yapanlara vize vermiyor Kuveyt böyle bişeyin dünya genelinde Rusya için olması söz konusu bile olabilir. Rusya çok büyük bir yükün altına girdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 12 Mart 2022; 22:39:16 >
  • Bize de gelse keşke

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • wolf silver W kullanıcısına yanıt

    Biz ona güç zehirlenmesi diyoruz.

  • Harbiden instagram çok boş bizde.

  • Rusya haklı.. ABD Ukrayna'da tehlikeli virüsler üretiyor. Laboratuvarlar kanıtlar bulundu, DSÖ da söyledi.. Resmen Rusya sınırında yeni salgın bsşlatmak istemişler! 3. Dünya savaşı sebebidir..
    https://www.indyturk.com/node/482211/dünya/abd-itiraf-etti-ukraynada-biyolojik-araştırma-tesislerimiz-var

  • İsabetli olmuş..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.