Şimdi Ara

Rusya'nın uçan tank yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rusya geliştirdiği yeni drone sistemiyle uçan tank yapıyormuş.http://www.dijitalkanal.com/teknoloji-haberleri/Rusyanin-drone-mantigiyla-calisan-ucan-mini-tanki-goruntulendi.html

    Biz neden yapamıyoruz? Bizim aklımıza mı gelmiyor? Bu üniversitelerde geliştirilen, prototipleri yapılan ürünler neden hiç hayata geçmiyor. Zira ben haberlerde suyla çalışan araba, kendi enerjisini üreten araba vs bir sürü gelişme görüyorum. Ama sonuca baktığımızda koca bir sıfır.

    Bize bunu yaptırmıyorlar mı biz mi yapamıyoruz çözemiyorum açıkcası.







  • Drone'dan kasıt aracın insansız olması. Orada bir anlam karmaşası olmuş zannediyorum
  • Neden bizi Rusya'yla kıyaslıyorsun ki. Rusya teknoloji üretmede bizden çok daha önde bi devlet. Bizim insanımızın da aklına bi çok şey geliyor ama üretmek malesef o kadar kolay değil.
  • Hocam bu uçmuyor uçamaz zaten İnsansız hava aracı (drone) teknolojisi yani sürücüsü yok tankın.
  • Tank uçmaz forum uçurur diye bir laf vardı :)
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 1 Haziran 2021; 19:54:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • edayildirim E kullanıcısına yanıt
    Bizim neden bu gibi teknolojik ürünleri keşfedip üretmediğimiz sorusuna çok yönlü cevap vermek gerekir. Ama kısaca ilk akla gelenlerden biri ülkemizin bu tür bir politika gütmemesidir. Yani ülkemiz ekonomi politikası teknoloji üretmeye değil, düşük teknolojili sanayi mallarını üretmeye odaklı. Her ne kadar ilgili bakanlar falan teknoloji, inovasyon lafları ağızlarından düşürmese de aslında bunlar sadece laftır, kendileri bile bu kavramların ne demek olduğunu genelde bilmezler. Tübitak ve sanayi bakanlığı gibi kurumlar güya yeni teknolojileri destekler görünür ama bu kaynaklar genelde malesef doğru yerlere ve projelere gitmez. Gitse de devamında bunları üretip katma değer yaratan üretim mekanizmaları ve bilinci bizde pek yoktur. Çünkü zaten teknolojiyi satın almak çok kolaydır ve politika/eylem belirleyen kişilere neden bunu satın almak yerine ülke kaynaklarıyla üretmediginiz diye hesap soran kişi ve mekanizmalar mevcut degildir. Sonuç bir çok diğer icraatlar gibi teknoloji ve bilim politakalarımızın da göstermelik olmasıdır. Bu politikalar, teknolojiyi üretme kapasitesi olan kişilerin de bunları yapmamaları için her türlü önlemi(!) almıştır elbette.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.