Şimdi Ara

RX 560 4 GB vs 2 GB (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Kesinlikle yok, ama hbcc eşittir 'sürücüye atalı sistem belleği' demektir aynı zamanda, yani yazılıma entegre bir şekilde verim artışına katkıda bulunacak yazılımsal tarafı da var.
    Laf sarpa sarıyor da aslen AMD bununla kaplama piksel rengi sıkıştırmayı tersinden yaparak sürekli doku çözme olarak sisteme havale ederek (yüksek performanslı VRAM'i lüzumundan öte doku çözmeleri için kullanmayarak zaman kazancıyla) bir verim artışı elde etmeyi hedeflemekte diyebiliriz.
    Bu planın içinde 'HBCC' sadece HBM üzerinden tüm grafik bellek sınıfının "Sınırlı alana nazaran yüksek performans" rizikosunu ortaya koymak için bir genelleme diye düşünüyorum.

    Yani 4GB oluyor 8GB gibi.




  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Hayır değil. 4GB erişmek için gereken süre ile 8GB süresi aynı değil. 4GB için parçalı okuma yaptığınızda 2GB zamanında bunu başarıyorsunuz; anlık lüzumlu bellek VRAM'da, kalanı ana sistem belleğinde duruyor. Düzenli değiş tokuş oluyor bunlar arasında, böylece güncel liste hep kart belleğinde duruyor. İşte bu akıllı programcılık için de sistem belleğinin hep kartın bakış açısına göre veri aktarması gerek, kısaca kart sürücüsüne ek bir yapıya bürünmesi demektir bu.
    4GB, 8GB mevzusunu conservative(ölçülü, göze çarpmayan tarama) rasterization konusunda yapabiliriz, yoksa gerçekten 8GB çözebilmekle bir alakası yok. CR'nin durumundaysa tarama hatları kendiliğinden köşe yumuşatma planını izlediği için 2GB görüntü 8GB görüntü paketinden geri kalmıyor. Yani kabaca performansa başvurma içermeyen bir akıllı değişiklik ama muhtemelen daha farklı doku filtreleme algoritmaları gerektirecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 2 Aralık 2017; 23:12:39 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.