Şimdi Ara

RX 6700 & Ryzen 5 5600 sistemde ani drop sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
3.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Normalde bunu sadece RDR 2'de yaşıyorum sanıyordum fakat bugün Call of Duty WWII'da da denemek isteyince aynı sonucu verdi. Sorun şu; Oyun oynarken bir anda GPU kullanımı %2 veya %3 gibi bir değer düşüyor, yani şöyle: GPU kullanımı %30 ise bir anda %27'ye düşüyor, çok ufak bir değer yani. FPS'de 1-2 düşüyor. 60 ise 58'e falan düşüyor. Drop denir mi buna bilmiyorum ama bir anlığına oluyor sadece, saliselik denebilir. Bu süre zarfında da ufak da olsa drop oluşuyor.


    Sıcaklıklar normal. GPU 50 dereceyken CPU ise 57 derece falan, tabii bu değerler V-Sync açık oynadığım için böyle. Ekran kartını hem fazla yormak istemiyorum, hem de 60Hz bir monitöre sahibim. AMD Software sürümüm de 23.3.2


    Son durum: WWII'da daha çok yemeye başladım. Normalde RDR'de çok ufak droplardı rahatsız etmeyecek derecede fakat WWII'da çok artmaya başladı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 19 Nisan 2023; 4:31:57 >







  • Ekran kartın hakkında bişi diyemem tasarruf etmedim ama kesinlike işlemcin yüzünden diyebilirim kardeşim, çünkü bendede aynı işlemci vardı 3070Ti ile aynı sorunu yaşıyordum.

  • Vsync off yapıp deneyin bazen onu açmak veya kapamak gerekiyor takılma veya drop olmasın diye. Daha önce amd kart kullanıyordum aslında genel olarak memnundum ama amd nin son driverları


    bazı call of duty oyunlarında özellikle güncel olmayan call of dutylerde biraz sorunlu kendimde yaşadım. Ben ghost ve modern warfare remastered da yaşadım. Sistem iyi olmasına rağmen daha iyi işlemci ile birlikte 6900 xt de bile fps sürekli 70 - 144 arası idi. Normalde eski oyunlarda o kadar düşme drop olmaz.


    Nvidia kart ve driverı ile deneyince bahsedilen oyunlar daha akıcı ve drop yok aynı sistemde. Amd genelde son güncel oyunlarla driverları daha iyi oluyor kendim öyle gözlemledim.


    Oynadığınız oyunlarda vsync falan açıp kapayarak falan deneyin bazı gereksiz grafik ayarları da düşükte tutun. 5600 işlemci 6700 e sıkntı oluşturacak bir işlemci değil.


    Sizdeki durum işlemci yetmemesinden değil. 5600 e daha güçlü çipset kartta takılır kullanılır yine. Ekran kartını yorup yormamayı çok dert etmeyin :)





  • by_ProXy kullanıcısına yanıt

    Rx 6700 için ideal ve eşit bir işlemci. RTX 3070ti ile RX 6700 arasında dağlar kadar fark var.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    V Sync kapalı ve açık bin defa denedim ama bir faydası olmadı. Ayarları da ultura da oynuyorum, çözünürlük ise 1600x900 monitör sebebiyle.

  • melmleodram M kullanıcısına yanıt

    peki şampiyon. sana kolay gelsin.

  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    Çözünürlük baya düşükmüş, ben en az full hd falandır sanmıştım.
  • anakart ve ramleriniz nedir ? özellikle ram marka model ve ürün detaylarını soruyorum.
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    VSR ile 2K yapsam da aynı sorun, dönüştürücüyle kullanıyorum.

  • Sky_Vision_V2 kullanıcısına yanıt

    Gigabyte B450M K ana kart kullanıyorum. Team T-Force Vulcan Tuf Gaming alliance 2x8 16GB 3600MHz CL18 DDR4 ram.

  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    Ddu ile kaldırıp driveri tekrar kurar misin hocam.ayni işlemci aynı ekran kartını kullanıyorum,herhangi bir skiniti yok.o işlemci rahat rahat o karti besler.ekran karti %98-99 aşağıya düşmüyor.islemci oyunlarda %40-%50.
  • melmleodram M kullanıcısına yanıt

    Mümkünse işletim sistemini baştan kurun amd ekran kartı driver ını falan başka versiyonunu falan deneyin. Farklı bir ssd varsa ona sistemi kurun veya oyunu farklı ssdye kurun.


    Psu güç kaynağı nedir ? marka, model, watt olarak ...

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    NZXT C550 kullanıyorum. HDD'deydi oyun, M2'ye aldım hiçbir sonuç yok. AMD'nin 23.3.2 sürümünü denedim, 22.11.2'yi denedim şimdi de 22.10.3'ü deniyorum yine sıfır, hiçbir etkisi yok. RDR'de durum yine aynı. İşletim sistemini formatlamak istemiyorum, içerisindeki oyunları tek tek kurmak gerçekten benim için çile olur, üstelik RDR gibi bir oyunu baştan kurmak...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 19 Nisan 2023; 19:40:34 >
  • gmyo31 G kullanıcısına yanıt

    Sizin PSU markası ne ve kaç watt? Hangi oyunları oynuyorsunuz? RDR'de ben sürekli saliselik GPU kullanımı düşüşü görüyorum. M2'de üstelik oyun. Değerler bende de aynı, işlemci kullanımları falan normal. Hangi çözünürlükte oynuyorsunuz? Defalarca silip kurdum bu arada, defalarca. Üst üste sürücü değişmemden kaynaklanıyor olabilir mi? DDU ile sildim hep sürücüleri ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmleodram -- 19 Nisan 2023; 19:39:57 >
  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    High Power 750 watt hocam.rdr bende var hocam oyun orijinal mi?23.4.1 sürümünde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum.geneli pubg oynuyorum bir sorun yaşamadım.
  • melmleodram M kullanıcısına yanıt
    Oyunda fsr açın veya kapatın . Grafik ayarları ile oynayın high , medium gibi mesela biraz karştrın ayarları , kısma kapatma gibi deneyin aynı şey olacakmı .
  • Sorun güç kaynağı olabilir. güç pinlerinin yerlerine tam oturmamış olması olabilir. belleklerin xmp profilini de kapatıp deneyin.

  • markolla M kullanıcısına yanıt

    XMP kapatmanın yararı yerine zararı olmaz mı? Sonuçta bellek hızını 2400'e düşürüyor.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Her şeyi yükseğe aldım, yok yok. Akıl sağlığımı kaybetmeye başladım maalesef, psikolojim alt üst oldu.

  • Ramler xmp modunda iken 3600 MHz ve cl18 iken ram voltajını 1,40 a kadar artırıp bir süre test edin. Ramleri iyi tanıyorum xmp modunda fabrika voltajinda biraz sorun çıkarabiliyor.

    Anakart ve işlemci uyumunda sorun yok. Bios güncel değilse güncelleyen ama takılmalar ramden kaynaklanıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.