Şimdi Ara

RX 6900XT vs RTX 3080Ti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce de sistem hakkında soru sormuştum ancak şöyle bir şey daha danışacağım. Çünkü çeşitli benchmark ve karşılaştırma sayfalarında sonuçlar kullanıcılara göre değişebiliyor. Aslında benchmarktan da ziyade şu an ekran kartını kullanırken sorun yaşıyorum. O yüzden sizin de fikrinizi almak istedim. Son aldığım donanımlarla birlikte sistemim şöyle;


    Anakart: MSI X570S Tomahawk Max

    İşlemci: AMD Ryzen 9 5900X

    Soğutma: Corsair Hydro H100X

    Ekran Kartı: MSI AMD Radeon RX 6900XT Gaming Z Trio

    RAM: Corsair Vengeance LPX 2x16GB

    PSU: MSI MPG A1000G

    Kasa: Cougar Dark Blader-G


    Bu konfigürasyonda işlemci, sıvı soğutma, ramler ve kasa henüz kullanılmadı. Güç kaynağının modül kablolarını bölemediğim için önceden anakartın 8+4 soketlerinden 4lü olanı boş bırakmıştım. OC kullanmayacaksanız böyle bağlayabilirsiniz diyordu baktığım yerlerde. Şu anda sık denilebilecek bir sürede ekran kartı zaman aşımı hatası ve mavi ekran ile karşılaşıyorum. Acaba bu bağlamadığım soketle ilgili olabilir mi? O soketi de bağladığımda, yeni sistem ile bu sorunlardan kurtulur muyum sizce? Ya da ikinci seçenek olarak Gigabyte 3080Ti Gaming OC12 alacağım. Sizce bu konfigürasyon için daha iyi çalışacak ekran kartı hangisidir? Şimdiden teşekkürler.


    Edit: Yanlışlıkla anakart başlığında açtım değiştiremiyorum. Moderatörler ilgilenirse sevinirim. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut581 -- 19 Kasım 2022; 13:53:35 >







  • Kartın 3 adet 8 pin güç girişine de kablolar takılı olmalı diye biliyorum. İlk defa duydum birini eksik bağlayıp sorunsuz kullanılır diye. Umarım zarar görmemiştir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekran kartlarında kaç giriş soketi varsa hepsi bağlanır tek bırakılan olmaz. O sizin dediğiniz anakartlarda olan bir durum. Yani mesela 8 + 4 olupta oc yapılmayacaksa işlemciye tek 8 pin de o işlemcinin tdp değerini karşılıyorsa anakartlarda illa 2. güç girişini takmaya gerek olmayabiliyor.


    O söylenen oc yapılmayacaksa konusu genelde budur. Ekran kartlarında kaç giriş varsa 2 yse 2 - 3 se 3 soket girişi takılmalı. Yoksa yüke girince zaten bu hataları veya kapanma sorunlarını verir.


    Elinizdeki psu gayet iyi bir yapı ve iyi watt seviyesinde yeterli çıkışıda var neden eksik bıraktınız anlamadım ?? Hepsini takarak kartta veya psuda sorun yoksa sıkntılardan kurtulabilirsiniz.


    Ben Çift 8 pin çıkışlı 6900xt yi 2 ayrı 8 pinle kullanıyorum 750 watt ile bugüne kadar hiç sorun yaşamadım. ( aynı kablodaki çift çıkşla değil , ayrı ayrı kablolarla bağladım )

  • Ben yanlış yazmışım. Anakarta olan bağlantı kablolarından biri eksik dediğiniz gibi. Yanlış hatırlamıyorsam bir tane 8li ve 1 tane 4lü slot var. 4lü olanı bağlamadım. Aynen dediğiniz gibi oc yapılmayacaksa bunu bağlamayabilirsiniz diyordu. Güç kaynağı ile gelen uçlar sadece 8li idi bölemedim onları. O yüzden bağlamadım.


    Asıl sorum da bu zaten. Ben şimdi bu sistemi bir bilgisayarcıya götürüp montaj yaptıracağım. Kendim uğraşmak istemiyorum. O boşta olan 4 pinli soketi de bağlarsak acaba bu sorunlar giderilir mi yoksa her koşulda devam edebilir gibi bir durum mudur? Çünkü araştırdığım kadarıyla bu sıkıntı yazılımsal veya donanımsal olabilir. Sorun biraz kronik gibi duruyor 6900XT için. Amd çok çözüm bulmuş gibi de görünmüyor.


    Amd ile uğraşmayıp bir 3080Ti ile sorunlarımdan kurtulacaksam oraya doğru kayacağım çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut581 -- 19 Kasım 2022; 13:55:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umut581 U kullanıcısına yanıt

    Anakart konusunu anladım düşündüğüm gibi tam. 4 pini bağlarsanız bağlayın gerçi 5900x normal tdp değeri 105 watt yani oyunlarda tek 8 pin bağlantı yeter oyunlarda çok 150 wattları pek görmez stres testlerinde ancak o değerleri geçer.


    Yani bnce tek 8 pin yeter gibi ama siz yinede bağlayın veya bilgisayarcı yapsın bağlantıyı. Ekran kartına gelecek olursak 3 - 8 pin de bağlı ise normalde o psu ile sorun olmaması lazım kablolarda ayrı ayrı bağlanmalı yukrda dedğim gibi.


    Psuda veya kartta sorun yoksa montaj hatası gibi şeylerdende olabilir. Temiz bir format ve baştan bir montaj gerekiyor. Ben xfx 6900xt yi çift çıkışı ile xpg 750 ile sorunsuz kullanıyorum genel bir sorun olsa bnde de veya diğer arkadaşlarda da herkeste olurdu.


    Montaja ve ekran kartı bağlama şekline ( ayrı kablo mevzusu na dikkat edilsin). Dediğim gibi psu veya karttada bir sorun olabilir. Bilgisayarcı başka psu veya ekran kartı ile de deneyebilir anlaşılır. İşi bilen bir kişiye gidin herkes bilgisayar dükkanı açıyor diye işi bilmiyor. Bazıları hariç...





  • Çok teşekkür ederim ilginiz için. Önümüzdeki hafta bilgisayarcıya götürüp bir deneyeceğim bakalım.

  • Psu tier listinizi kontrol etmenizi öneririm. Amd nin zamanında yaşadığı wattman hatası psu kalitesizliğinden öne geliyordu. Kaliteli bir psu ile denerseniz a tierden hata almayacağınızı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.