Şimdi Ara

RX-8

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mazda RX-8 hakkında bilgi verebilecek olan var mıdır acaba ? İnternetten araştırabildiğim kadar araştırdım birde kullanıcılarına sormak istiyorum. Araç nasıldır ? Bir yazıda Wankel Motor pek tavsiye etmiyoruz 40.000 km den sonra at çöpe gibisinden yazılar okumuştum. Aracı aldım diyelim nelere dikkat etmem gerekir yağ konusu biraz açabilir misiniz acaba her yazıda dikkatimi çeken yağ olayı oldu. Kaç km'de bir değiştirmem veya takviye etmem gereklidir. Max. 50.000 TL bütçem var bu fiyata önerebileceğiniz bu tarzda araba var mıdır acaba görüşlere açığım yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.



  • Şehir efsanesi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 23 Temmuz 2019; 2:13:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: revivo72

    Oradaki motoru 40bin km'den sonra çöpe atarsın iddiası şehirli-spor-binek otomobil kullanan tiplerin düşüneceği şey olabilir. şehirli-spor-binek derken BMW M5, Golf / Leon 2.0 TSI, Mercedes A45 AMG gibi hem şehir merkezinde genellikle bas müzik eşliğinde 4 kişi de gezen hem de şehir dışı yollarda hız yapan araçlar örneğin. Onların kullanım ve bakım şartları bellidir, bilinir çünkü sonuçta coilover vs ile süspansiyonu değiştirilerek, yazılım vs ile HP'si arttırılarak spor özellikler eklenmiş binek sınıfında otomobillerdir.

    RX-8 ise RX-7 'nin 4 kapılı ve 4 koltuklu yapılarak ve motor hacmi azaltılarak şehirli-binek otomobil görünümü kazanmış halidir. Yani özünde bir RX-7 gibi spor yarış aracıdır ve o yüzden hem kullanımı hem de bakımı bir yarış aracı gibi olmalıdır. M5, 2.0TSI, A45 gibi araçları binek otomobil gibi kullanabilir ve bakımını yapabilirsin. Ancak aynı şeyi RX-8'e yapamazsın. Yaparsan birden beklenmedik zamanda alışılmadık sorun çıkarır ve çıkan sorunu M5, 2.0TSI, A45 mantalitesindeki kişiler anlayamaz. Anlayamadıkları sorunu da 40bin km'de çöpe atılır vs gibi kendi çaplarında açıklayabilirler ancak... Arkadan çekiş ile Apaçi tarzı kullananlar vardır bir de... Şahin değil de ellerine geçirdikleri RX-8'le Apaçi zevki yaşayıp dururlar, onların RX-8'leri bir Apaçi'den diğerine satılıp durduğu için çok olumlu şey söylerler: Sanayide pistonlu motor kompresyonu ölçen yerde RX-8 ölçümü yaptırırlar, 300 liralık PC'nin ekranındaki rakamların resmini cekip motorun kompresyonu 10 üstü çıkmıştır derler, oysa ki RX-8'in fabrika çıkışındaki kompresyonu bile o kadar yüksek değildir.

    RX-8 yarış otomobilidir, dolayısıyla yarış otomobili gibi kullanılmalıdır: Açık ve düz zeminli, trafiği cok olmayan yollarda örneğin. Yağmurda çamurda aracı garajından pek çıkarmamalı. Ancak yağmur tüm tozu camuru temizleyecek şekilde günlerce yağmış ve yağıyorsa o zaman çıkarılabilir, lastiklerin öyle drift'le yanlamakla aşınmamışsa ıslak yolu da kuru gibi tutar. Orjinal hava filtresiyle yağmur yağarken de güvenle bastırılabilir. Modifiye çıplak filtre ile yağmurda bastırılmaz cunku yağmuru içine ve motora ceker, Wankel affetmez. Ve çok derin su birikintisinden motora karter düzeyinin yukarısına suya batacak kadar derin suya da girmeyeceksin, Wankel onu da affetmez. Yağı 3bin km'yi geçti mi değiştireceksin. Cunku 3bin km'den itibaren az da olsa yağın kaybettiği özellik Wankel'i olumsuz etkilemeye başlar. RX-8'in radyatör kapağında kocaman FL-22 yazar, FLuid-22'nin kısaltılmışıdır ve RX-8'in contalarına zarar vermeyen kimyasal formülde antifriz içeren sıvıyı ifade eder. M5, 2.0TSI, A45 mantalitesindeki kişi hele bir de cimri ise gidip sanayideki antifirizciden bir kutu antifiriz ekler ve bir kaç bin km sonra motor bitince 40bin km'lik motor bu iddiası hakkatan de doğru gibi görünmeye başlar. M5, 2.0TSI, A45 takımlarının bas verdikleri müzik, grup halinde gittikleri maçlardaki tezahürat seslerinden RX-8'in kullanım kitapçığındaki sadece FL-22 kullanılmalıdır kısmı okunamaz tabi.

    50bin TL'ye iyi RX-8 bulmak mümkün değil. 5-10 sahip deiştirmiş, kiralık tadında kullanılan satılık RX-8'lerden biri bekler seni 50bin TL'ye, üzgünüm. Haa çıkarır 90bin TL versen de tamamen hakkı verilerek kullanılmış bakılmış RX-8 bulman da garanti değil. Var öyle 90-100bin TL'ye "full aksesuar" RX-8 ancak resimler Instagram 'lık, sanatsal stüdyo çalışması gibi, kıllık örneği gibi. Bi taraf Apaçi bir taraf kıl. Sorunsuz RX-8 almak sorunsuz kullanmak zor zanaat günümüzde.

    Yazdıkların için teşekkür ederim. Eline ve emeğine sağlık. Yazdıklarına göre bu kadar bakıma ayıracak vaktim var fakat sürekli yapabilir miyim bilmiyorum. Verdiğim bütçeye göre tavsiye edebileceğiniz araba var mıdır acaba ? Kullanacağım araç sürekli garaj da veya kapının önünde duracaktır. Cumartesi ve Pazar günleri kullanacağım benzin vs. bu konulara pek takılmıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tekrardan teşekkür ederim "revivo72".




  • Böyle bir yakıt var mı ya, ısınması dert yakıtı ayrı dert . Hafta sonları binilecek bir araç..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.