Şimdi Ara

Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
3.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu konuda Ryse'ın teknik konularından bahsedicem arkadaşlar burdaki amacım yeni nesilde grafiksel devrim niteliğindeki oyunun teknik detaylarını meraklıları için paylaşım yapmak oyunu hayranlıkla oynayıp görselliğe doyamayanlara oyunun teknik detaylarını merak edenler için paylaşım yapıyorum sitelerden alıntılar vardır konuyu ilerleyen zamanlarda eklemeler yapılacaktır umarım beğenirsiniz

    - Ryse: Son of Rome -

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    "Codename Kingdoms"

    Ryse ilk olarak bizlere 2010 yılında "Codename Kingdoms" olarak tanıtılmış 2011 yılında ismi "Ryse" olarak değiştirilmiştir bu oyun Xbox 360'a özel olarak geliştirilen Kinect destekli bir oyun olarak tanıtılmıştır. Microsoft bu sıralarda yeni nesil konsolunu tasarlamaya ve geliştirmeye başlamış yeni nesil konsoluna nasıl oyunlar çıkarması gerektiği düşüncesi içersine girmiştir ve planını değiştirerek Ryse'ın yeni nesil konsoluna çıkartılması için oyunun yapımcısı ile anlaşıp oyunun ismini "Ryse: Son Of Rome" olarak değiştirip oyunun grafiksel anlamda yeni nesil olması için yapımcı Crytek ile anlaşma imzalamıştır tabi bilindiği gibi Crytek'te uzman olduğu konuda yani grafikte Microsoft'u kırmayarak yeteneklerini konuşturmuştur. Oyun yaklaşık 3 sene gibi bir sürede geliştirilmiştir bunun nedeni platformunun değişmesi ve yeni nesile yakışacak şekilde oyun grafiğinin yeniden tasarlanması sonucu ve buna ek olarak oyunun tamamen Kinect destekli olmasından vazgeçilerek gamepad ve kinect ile oynanacak şekilde tekrardan tasarlanmasından oyunun 3 senede geliştirilmesine neden olmuştur.

    Oyunun ilk tanıtım videoları






    "CryEngine 3"

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    CryEngine® teknolojisi dünya oluşturma ve CryEngine® ödül kazanan ünü istisna değildir.Özellikle konsol platformu için tasarlanmış yeni özellikleri ile dünyanın en hızlı render özelliklerine sahip oyun motorudur.Benchmark-ayar grafik performansı, yakın foto gerçekçilik,kapalı ve geniş açık ortamlarda ve olağanüstü gerçek zamanlı özel efektler CryEngine ® teknolojisinin işaretlerinden bazılarıdır. Ne olursa olsun hedef platform - CryEngine ® ile, birden fazla platformda ölçeklenebilirliği mükemmel görünümlü oyunları etkinleştirmek için idealdir.CryEngine® özelliklerinden kısaca bahsedersek eğer :

    Doğal Aydınlatma ve Dinamik Yumuşak Gölgelendirme

    CryEngine ® birden fazla platformda düşük maliyetle doğal aydınlatma,yakın gerçeklik özellikleri ve dinamik olarak gerçek zamanlı doğal hareketlerine yanıt yumuşak gölgeler yaratır. Yüksek çözünürlüklü, perspektif-doğru ve hacimsel düz-gölge uygulamaları da CryEngine® içinde dahildir.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Işınım Hacimi

    Işınım Cilt taklit ve yansıyan ışığa renk eklemek ve yüksek performanslı aydınlatma oluşturmak için bir sistemdir. Yani, örneğin kırmızı bir nesneye isabet eden beyaz ışık,yakın çevredeki nesneler üzerinde pembemsi bir yansıması üretecek. Buna ek olarak, Işınım Ciltlere,ihtiyaç duydukları takdirde geliştiriciler bile etkili yarıçapına örtüşen,birçok ışıkları yerleştirmek için izin verir. Bu kesme sahneleri ve yüksek kaliteli iç aydınlatma işini çok iyi yapar.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Gerçek zamanlı Dinamik Global Illumination

    CryEngine ® tamamen mevcut ve gelecek nesil platformlar için optimize edilmiş,yeni gerçek zamanlı dinamik küresel aydınlatma çözümü sunuyor. İlk defa, ön hesaplama veya geometrik sınırlar olmadan, gerçek zamanlı oyun motoru ışık saçma, renk dökme ve yansıtıcı etkileri yaşayabilirsiniz tüm statik ve dinamik nesneler için birleşik.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Hafif Yayılma Hacmi

    Hafif Yayılma Hacmi (LPV), video oyunları gibi gerçek zamanlı uygulamalar için tamamen dinamik sahnelerde dolaylı aydınlatma ve yaklaştırmak için ölçeklenebilir bir tekniktir. LPV sahnede ışığın uzaysal ve açısal dağılımını temsil etmek için menfezler ve küresel harmonikleri kullanır. LPV herhangi precomputation gerektiren ve iç içe kafesli büyük sahneleri ele vermez.



    Parçacık Gölgelendirme

    Parçacıklar şimdi tam hareket bulanıklığı desteği verebilirler



    Tessellation

    CryEngine® şimdi animasyon karakterleri dahil olmak üzere tüm kafesleri, üzerine DX11 donanım hızlandırmalı Tessellation (mozaiklemede) destekler. Sanatçılar,artık gerçek zamanlı Tessellation etkinleştirebilirsiniz! CryEngine ® anlamlı oyun varlık oluşturma kalitesini artırmak amacıyla karışık olabilir,bütün bunlar Tessellation üç farklı türleri için destek sunuyor. Deplasman haritalama CryEngine ® ile artık siluetleri ve deplasman haritalama yoluyla,şimdiki nesil yumru haritalama ile önceden imkansız karmaşık geometrik şekiller, temsil edebilir. Diğer iki tesselation yöntemleri kaba, veya düşük poli model alma ve Tessellation kullanarak, örgü arıtma için tasarlanmıştır.Daha düzgün mesh oluşturmak. Bu yöntemler SandboxTM ® CryEngine ile gerçek zamanlı olarak düzenlenebilir.

    Gerçek zamanlı Yerel Yansımalar (RLR)

    Yansımalar büyük zorluklardan biri,özellikle gerçek zamanlı render ve ışıklandırma motorları D11 öncesinde sadece yüzey parlatma varken CryEngine ® kullanmış olduğu yeni yöntem;Gerçek zamanlı Yerel Yansımalar (RLR).RLR ray takip HDR yansımaları yaklaşan nesnelere yedirir.



    Parallax Occlusion Mapping (POM)

    POM tüm yüzeylerde tessellation yerine alternatiftir.

    SSDO Ekran Uzay Yön Tıkanıklığı ve İletişim Shadows

    Crytek gerçek zamanlı oyun SSAO tanıtıldı ve şimdi SSDO Ekran Uzay Yön Tıkanıklığı (SSDO) ile geliştirildi.SSDO ışıkların herhangi bir sayıda ortam tıkanıklığı (AO) hesaplamasında dahil sağlar ve dikkate alınması gereken bütün ışık rengi için SSDO fiziksel aydınlatma hassasiyetini arttırır.Hatta verimli CryEngine ® ortam ışıklarına dinamik temas gölgeleri sağlar.D11 renderer CryEngine ® oyun ortamında,her bir ışık kaynağından döküm sağlar.

    Deferred Lighting

    Eşsiz CryEngine ® ertelenen aydınlatma çözümü piksel gölgeleme ile ışık kaynaklarının geniş bir dizi verimli renderini sağlar.Ayrıca önemli ölçüde birden fazla platformda motor performans ayarlamayı kolaylaştırabilirsiniz.

    Göz Adaptasyon ve Yüksek Dinamik Mesafe (HDR) Aydınlatma

    Karanlık,kapalı ortamda aniden aydınlık ve güneşli ortama geçiş gibi aydınlatma koşullarında ani ve aşırı değişiklikler,insan gözünün reaksiyonunu taklit etmek için kullanılır.HDR aşırı parklaklık sahneleri sağlar ve kontrastı daha gerçekçi hale getirir.



    Material Editör

    Material Editor ile etkileşim ve dijital İçerik oluşturma (DCC) aracı oluşturulmuş olan malzemeleri değiştirmek için kullanılır.

    Flow Graph

    CryEngine basit görsel düzenleme sistemi tasarımcılara oluşturmak istedikleri arayüzü ve denetim olaylarını;tetikler,oyun mantığı ve ses tasarımını verir.Bu onları tek bir senaryo yazma gerek kalmadan karmaşık düzeyleri oluşturmayı sağlar.

    Track View Editör

    Track View CryEngine nesneler ve olaylar üzerinde zamana bağlı kontrolü ile etkileşimli film serileri yapmak için gömülü Sandbox kesme sahnesi düzenleme aracıdır.Bu sistem 3ds Max gibi animasyon yazılımı kullanılmış olan herkese tanıdık gelecektir.

    Adanmış Araç Creator

    Araç toolset ® CryEngine'nin tüm özellikleri üzerinde sezgisel kontrol ile, herhangi bir araç tipinin kolayca oluşturulmasını sağlar. Bu belirleyici bileşen zarar ve hasar etkilerini, yolcu pozisyonları ve fonksiyonlarını, silah sabitleme noktaları,taret, motor,fizik parametreleri ve hatta araca özgü özel efektleri içerir.

    Entegre Multi-threaded Yüksek Performanslı Fizik Motoru

    Rüzgar akımları, patlamalar, yerçekimi, sürtünme ve diğer nesneler ile çarpışmalar gibi güçlere gerçekçi tepkiler.modeller,binalar, sahne, ağaçlar ve bitki örtüsü gibi - fizik öğeleri ® CryEngine oyun dünyasında hemen hemen her şey için uygulanabilir. Bütün bunlar, dış katman gerek kalmadan yapılabilir.



    Deformasyon

    Metal ve plastik gibi yüzeylerde gerçekçi malzeme deformasyon kullanımı ve çevre ile etkileşimini oyuncuya benzeri görülmemiş miktarda verilmesini sağlar.

    Etkileşim & yıkılabilirlik

    CryEngine tüm ortamların ® niteliğine bakılmaksızın (ahşap, çelik, beton, doğal bitki örtüsü, kumaş ve yumuşak vücut fizik), dinamik fizikselleşme olabilir.

    Gelişmiş Halat Fiziği

    Yağmur ya da karakter hareketi,gerçekçi interaktif halat köprüleri ve fiziksel tahrik,yaratık tentacle animasyonlar,rüzgar yanıt Bendable bitki sadece Crytek halat fizik teknolojisini koydu için kullanılabilir.

    Tasarımcı Dostu AI Düzenleme Sistemi

    CryEngine ® SandboxTM tasarımcıların ellerine en iyi AI oyun kontrolünü yerleştirerek, akış grafiği,görsel kodlama sistemini kullanarak temel AI kontrol etmenizi sağlar. Yeni bir grafik aracı mümkün,AI karakterlerin davranışlarını tanımlayan XML tabanlı seçim ağaçları oluşturmak için. Farklı AI gruplar arasındaki karmaşık ilişkiler,başka birine doğru düşmanlık, dostluk ya da tarafsızlığını belirtmek için oluşturulabilir.

    Taktik Puan Sistemi

    Kontrol ve AI sistemlerin anlaşılmasını kolaylaştırmak için,İngilizce sözdizimi C + + kodlama ya da LUA komut kullanılabilir.

    Ses

    CryEngine ® ses sistemi, kusursuz ve düşük riskli bir ses gelişimini ayarlayabilecek veri odaklı konsepti ile birçok özellikler ve iyileştirmeler sunuyor.



    "Ryse: Son of Rome Geliştirilme Aşaması"

    Bir oyunu geliştirmeden önce ilk olarak senoryosu yazılıp oyunun geçeceği mekanlar seçilir yada yeni mekanlar oluşturulur Ryse antik Roma'da geçen bir oyun olması sebebiyle Roma İmparatorluğu dönemimdeki mekanlardan ilham alınarak tasarlanmıştır bu mekanların görüntüsü ve tarihi detaylıca araştırılmış ve oyun için sanatsal tasarımlar yapılmıştır tabi bu mekanlar araştırılırken oyunda nasıl ve ne amaçla kullanacağıda bu araştırma dönemimde belirlenmiştir ve bunun sonucunda Ryse'da oynadığımız mükemmel mekanlar ortaya çıkmıştır oyunu oynayanlar oyundaki atmosferin nasıl büyüleyici olduğunu bilirler sözü daha uzatmadan Ryse'ın sanat yönetmeni ile yapılan röportajı sizlerle paylaşıyorum..



    Ryse'ın Sanat Yönetmeni ile Yapılan Röportaj:

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Crytek’in Etkileyici görsel ve her zaman fantastik bir oyun deneyimi sunan, Crysis, Warface, ve yaklaşan Ryse: Roma Oğlu gibi oyunlardaki güzel ortamlar, karakterler ve oluşturulan yaratıklar CryEngine ® 3’ün gücüne dayanmaktadır. Oyunun estetik kalitesinin sağlanmasında en önemli rollerden biri de Sanat Yönetmeni’nin olmasıdır. Ryse için, son zamanlarda eğlence sektöründe heyecan verici bir kariyeri olan Patrick Hanenberger’da şuan Crytek’e katıldı.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    “Ben oyunlara karşı her zaman hevesli olmuşumdur.” Commodore 64 ile başlayan oyun hayatımda, çocukluğumdam beri hemen hemen tüm konsollarla oynadım diyen Patrick, şöyle devam ediyor. “Ben her zaman hayal ettiğim şeyleri örneğin bir binayı,ağacı,arabayı çizmeye çalışırdım bu konuya olan merakım sayesinde sanat ve tasarım alanında kendimi geliştirdim. O zamanlarda bu konuda eğitim veren çok az okul vardı. Elbetteki eğlence sektörüne girmem birkaç yılı aldı.En önemlisi ise inanılmaz yerlerde çalıştım Pixar Animasyon Stüdyolarında staj yaptım ve o sıralarda Michigan Üniversitesinde Endüstri ve Grafik Tasarım eğitimi aldım,orası hala aklımda. Bilgisayar grafikli animasyonu seviyorum çünkü her şeyi en baştan oluşturmak,renkler,his fazlalığı için olsun alanında en iyisidir.Okulu bitirdikten sonra Arı filminde Yapım Tasarımcısı oldum, Guardians, gibi Yükselişi fazla filmlerde çalıştım. DreamWorks Animation’dan bir iş aldım.”

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

    Patrick’in bütün o yaratıcı fikirleri kaydettiği kişisel karalama defteri, defterden bir özet

    Gündüz kariyeri bir kenara, Patrick yazdığı bir kitapta (Unutulan İmparatorluk Kolonisi) , konsept tasarımcısı olarak part-time işler yaptım ve öğretimim ile sürekli kafamı dağıttım.Yapım Tasarımcısı olarak görev yaptığım süre sonunda, oyun sektöründe Sanat Yönetmeni olarak oldukça benzer bir iş, ilgi alanıma girdi: bir anda video oyunları yapma isteği belirdi.”Ben sadece büyük bütçeli bir filmi bitirmiş ve bir sonrakinin hangi film olacağını düşünürken birden bu olay oldu.Bu gelişme kariyerimde önemli bir nokta oldu. Bana göre şöyleydi; görsel dünyalar(ortam)inşa edilmiş ve benim sadece onları uygun yerlere koymam gerekiyordu bütün olay buydu.Bu konu ile ilgili çokça araştırmalar yaptım. Crytek’in ” Tessellated Toad ” teknoloji demosunu görünce, gerçekten hoşuma gitti ve şirketle temasa geçtim. ”

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Ryse ekibi Sanat Yönetmeni arıyordu, bu Patrick için altın bir fırsat gibiydi. Ekip ile bir araya geldim ve anında o insanlara ve yaratıcılık düzeylerine aşık oldum. “İnsanlar sürekli oyun ile besleniyordu! Birisi, bir şey düşündüğünde bunu hemen uygularlardı ve ertesi gün kalktığımızda her şey hazırdı.Bu nedenle bu ortamdaki açık kaynaklı iş akışı beni büyüledi. ”

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

    Ryse elde edilen ilk konsept sanat: Roma oğlu

    Patrick, Ryse çalışmalarında Roma ortamının tam ambiyansını oluşturmak için ABD’den çeşitli aydınlatma ekibi ve çevre sanatçılarla çalıştı.Kısa sürede film sahnelerini bitirip, Sanat Yönetmeni olarak çalışmaya Frankfurt’a geldi. “Şu anda oyunu bitirmek için yardım ve görsel rehberlik ediyorum,”diyor Patrick. “Bir Sanat Yönetmeni olmak; aydınlatma, çevre sanatı (bina ve soyunma set), mat boya, UI grafikleri, karakter sanatı, vb. temelde oyunu sürükleyici kılacak her şeyden sorumlu olmak demektir.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Ryse: Roma oğlu, Roma İmparatorluğu’nu ayrıntılı ve sinematik eğlence ile bir şekilde bize getiren çarpıcı, Xbox One aksiyon-macera oyunu. “Ben ve diğer sanatçılar Roma’nın tam anlamıyla yeniden hayata dönmesini öngören, inanılmaz bir iş yaptığımızı düşünüyorum.Oyun tarihinin bütün alanlarında sanki gerçekten varmış hissi uyanıyor bir anda,Vahşet, korku, savaş ve birçok mistik güzel ortam ile tarih arasında bağ kurmak gibi pek çok eğlenceli şey var, örneğin oyuncu o yıkım arasında aniden ölü bir kurban cesedine takılarak daha önce keşfedilmemiş antik bir mezar ya da gizli bir vaha keşfedebilir.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

    Oyunun kahramanına daha yakın bir bakış, Marius Titus

    Ryse’nın yeni nesil konsol olan Xbox one’da başlangıç yaparak ün kazanmasının getirdiği bir takım yaptırımlar var ; o şöhrete layık başlıklar bulmak ve adını taşıyacak görseller ile herkesi etkilemeyi başarmak lazım.”Ben en büyük zorluğun oyunun gerçekten hassas bir terazide yapılacak olması olduğunu düşünüyorum.” Patrick şöyle devam ediyor. “Bu şöyle bir şey oyunun %10 u sinema hissi ama geri kalanında ise gerçek tarihsel bir arka planı olan fantastik ve mitolojik unsurları gömmemiz için ince bir çizgi var. Tabii ki yeni nesil teknoloji, yeni bir konsol, yeni bir başlık ve bu gibi büyük beklentiler var … Ayrıca büyük bir girişim, ama biz oraya inanılmaz bir şey sunmak için gidiyor olacağız ve bundan eminiz.Bu gerçekten çok heyecan verici! ”

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Patrick, bir danışman olarak öğretim yöntemi kullanırken olaya Sanat Yönetmeni rolüyle yaklaşır. “Ben firma kuralları ile ekip üyelerim arasındaki dengeyi sağlarım, ancak ekipteki yaratıcılığı keşfetmek için bir ton izin vermem lazım. Bu bir sera inşa etmek gibi: benim işim toprağı koymak ve çiçek ve bitkileri dış etkilerden koruyup, en iyi şekilde büyümelerinden emin olmaktır. Birine bir görev atamak istediğimde onun hakkında araştırma yapıyorum,acaba hangi alanda bilgisi var diye.Bu da benim işimin gerekliliği… Kısacası, saygı ve güçlendirme süreci ,içinde herkes kendi kararlarını almayla yetkilidir. Ben bir öğretmen olmaktan çok şey öğrendim:, güven aşılama becerilerini kendilerine ulaştırmak yolu ile, sağlam sınırlar ve birlikte güvene dayalı bir ilişki kurulmasını sağladım ve bu da benim görmekten en çok mutlu olduğum şey! “.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Patrick’e göre yaklaşım tarzı olarak kişi, kendini geliştiren, sürekli yeni şeyler deneyen, aynı anda birden fazla proje üzerinde çalışan, hevesli bir işkolik olmalı ve aynı zamanda ilham almak için kendini takip etmelidir. “Yaratıcı bir zihninde vücudun yaptığı gibi dinlenme ve egzersize ihtiyacı vardır. Çalışmalar ve yaratıcı ilham kaynağı için en iyi yol seyahat etmektir. Ben Khang Lee (Hawken, Yapıştırıcı Oyunlar) ve örneğin Richard Taylor’ın (WETA Atölye, Yüzüklerin Efendisi) çalışmalarını seviyorum.Dış dünyanın güzelliklerini görmeden nasıl bir şeyler tasarlayabilirsiniz ki.Bu yüzden ben yanımda herzaman müsvette kağıt ve görsel belgeler için seyahat dergileri bulundururum.Görsel bir kütüphane oluşturmak için, bir şeyler çizmeniz gerekir, çizdiğiniz zaman görsel sınırsız belleğinize kaydedilmiş olur Bir çalışma yapılırkenen her zaman ilk önce, çizerek bir taslak oluşturulması gerektiği söylenir! Çizim sizin hayali bir dünyada görsel zenginlik oluşturabilmenizi sağlar. ”

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Kaynak




    Ryse'ın mekan araştırmaları sürerken bir diğer ekipde oyundaki karakterlerin tasarlanması üzerinde çalışmaktaydı yine antik Roma'ya uygun karakterler tasarlanmıştır. Karakterlerin detaylarını aşağıdan okuyabilirsiniz.




    Ryse konusu ve karakterlerinin detayları:

    Ryse: Son of Rome; Marius Titus‘un yükselişini konu alıyor. Genç bir Roma askeri olan Titus‘un ailesi, barbar haydutlar tarafından esir tutulduktan sonra öldürülür. Genç yaşta ailesini kaybetmenin verdiği acıya dayanamayan Titus, barbarları öldürmeye yemin eder. Titus Roma ordusunun safları üzerinden yükselişine devam eder. Titus‘un intikam hırsı, onu Britanya kıyılarındaki barbar esir kamplarından Roma’nın kalbine kadar takip edecektir.

    Marius Titus: Ryse ‘ın ana karakteridir. Titus kendini tamamen Roma ve ideallerine adamış, savaşlarda güçlü hislere sahip genç bir asker. Roma’nın düşmanlarına karşı mücadele etmeye ve İmparatorluğu genişletmekte oldukça isteklidir fakat savaş alanında sinsi barbar tehditlerine karşı savunmasız olduğunu fark eder. İmparatorluğun kaderi onun elindedir.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Vitallion: Roma‘ya yıllardır hizmet etmekte olan, bilge ve karizmatik bir generaldir. Vitallion, Marius ile çıktığı bir çok seferde ona akıl hocası olarak hizmet etmektedir.

    Nero: Roma İmparatoru, gücü elinde tutmak için mücadele eder. Oğulları Commodus ve Basillus‘u, Britanya‘daki isyancı topraklarını kontrol etmeleri ve o bölgeleri de kontrol altına almaları için görevlendirir. Nero tüm rakiplerini potansiyel bir tehdit olarak görüyor ve ona karşı gelenlere acımasız bir intikam tutkusu besliyor.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Commodus ve Basillius: Nero‘nun oğulları. Nero‘nun yaşça büyük olan oğlu Commodus, kendisini tanrı gibi görüyor ve Britanya halkına da sanki onların tanrısıymış gibi davranıyor. Genç evlat Basillius, şehvetli ve zalim bir kişiliğe sahiptir. Colosseum‘daki gladyatörlerin birbirlerini öldürmesi en sevdiği olaydır, Colleseum‘un kanalları içerisinde kölelerden oluşan büyük bir haremi bulunmaktadır.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Boudica: Kral Oswald‘ın kızı, Bariton‘ların hükümdarıdır. İlkeleri olan bir hükümdardır ve halkını korumak adına dünyanın öbür ucuna bile gidebilir. Güçlü ve dayanıklıdır, Roma‘dan nefret eder. Ama bunun için iyi bir nedeni vardır. Roma egemenliği, Boudica ve halkına korkunç işkenceler yapmıştır. Babasına hakaret edilir ve korkunç bir intikam hırsı ile tehdit edilmektedir. Bu olay Boudica‘yı harekete geçirir ve halkını zalimlere karşı ayaklandırır.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Oswald: Britanya’nın hayırsever saf kıralı, Roma‘nın zalim yönetimine karşı bir isyan oluşturur. Kralın saflığından yararlanan Romalılar, vahşice isyancıları bastırır, İngiliz halkı Oswald‘ın şapşallığı yüzünden Roma’nın egemenliğine boyun eğmek zorunda kalır.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Glott: Kuzey barbarların esrarengiz lideri, tam bir canavar olduğu söylenir. Onun hakkında çok az bilgi vardır, şiddeti sever. Hem Roma’ya hemde Britanya’lılara karşı ikili bir savaş düzenleyecektir.

    The Spirit Gods: Ölümsüz ruh, Marius‘u izleyen insanlığın rehberi olan bir ruhtur. O bir ölümlü şeklinde gözükür ancak, uhrevi bir aura yayar.




    Ryse, 3D Modelleme

    Ryse çok yüksek bir grafiksel teknoloji kullanması ve Crytek'in tüm modelleri en üst düzeyde modellemesi sonucu Xbox One'dan çok daha güçlü bir sisteme ihtiyaç duymuştur oyunun ilk tasarlanan haliyle oynayabilmek için GeForce 780Ti dengi bir ekran kartına ihtiyaç duyuluyor buda mevcut konsolda olmadığı için karakterlerin poligon sayısı düşürülüp oyunun 1080p değil 900p olarak çalışması sağlanmıştır.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Ryse karakter modellerinin ilk olarak 150.000 poligondan oluşacağı açıklanmıştır daha sonra bu sayı 85.000 po**** düşürülmüştür. Bunu daha daha iyi gölgelendirme kullanabilmek için yapmışlardır ve oyun genel olarak daha iyi göründüğü görülmüştür buda herşeyin sadece poligon olmadığını göstermektedir.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci



    Bazı oyunların karakter poligonları:

    - Killzone: Shadow Fall ana karakterleri: 40.000 - 60.000 arası
    - God of War 3'ten Kratos: 20.000 civarı
    - Heavy Rain ana karakterleri: 15.000 civarı
    - Uncharted 3'teki Nathan Drake: 35.000 civarı
    - The Dark Sorcerer (Tech Demo) 70.000 poligon
    - Star Citizen ana karakterleri: 100.000 civarı


    Ryse'ı teknik açıdan oyunculara sunduğu özellikleri sıralarsak:

    Sinematik Duygu
    Britanya’nın kuzeyine ulaştığınızda karşınıza çıkan Roma ve Kolezyum’un kalbindeki, Roma İmparatorluğunun çatışmasına şahitlik edeceksiniz. Özel sahne geçişleri, inanılmaz derecedeki detaylı yüz animasyonu ve doğal duyguya sahip inandırıcı gerçekçi karakterler ile etkileşim sağlar.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Vahşice yoğun mücadele
    Büyük ölçekli savaşlar ve nefes kesici görseller ile bir o kadar vahşi ve gerçekçi savaş deneyimi sunuyor. Eğer, karşı saldırı, blok ve acımasız infaz yapmak isterseniz size gerekecek tek araç kılıç ve kalkan barbar kalabalığın arasına girerek antik Roma’nın acımasız tarihini yaşayın.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Büyük Ölçekli Roma savaşı
    Tek tek kontrol ile aynı anda ekranda 100′den fazla karakter ile dolu büyük bir savaş ve çarpıcı detayları, geliştirilmiş eşsiz yoğunluğu ve gerçekçiliğin yanısıra inanılmaz sürükleyici aksiyon deneyimi sizi Roma’nın kalbine götürecek.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Kolezyum gladyatör mücadelesi
    Eğer arkadaşlarınız ile Muhteşem Kolezyum da binlerce seyircinin kükrediği,düşmanların sürekli değiştiği bir multiplayer deneyimi isterseniz acele edip silahınızı kuşanın çünkü şuan savaşın tam ortasındasınız!

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Kinect Entegrasyonu ve savaş oluşumları
    Kinect kullanarak, sesiniz ile lejyonları yönetebilir, savaş sırasında bulunduğunuz kötü durumdan kurtulmak ve gelen saldırıları engellemek için stratejik bir şekilde savaşta çevre birimleri komuta altına alabilirsiniz.

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci


    Ryse: Son of Rome'da göreceğiniz silah ve zırhların nasıl ortaya çıkarıldığını anlatan bir video:



    Crytek, Ryse'ın teknik detaylarını anlatırken..



    Oyun yapımcılarının anlatımıyla Ryse'da ki karakter animasyonlarının yapılışını gösteren video:



    Ryse Ana Konusu İçin Tıklayın

     Ryse: Son of Rome Teknik Detayları ve Oyun Geliştirilme Süreci

    Bu Oyun Bir Crytek Yapımıdır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 3 Haziran 2014; 22:53:03 >







  • baştan sona kadar okudum çokta beğendim eline emeğine sağlık çok bilgilendirici olmuş
  • Emeğine sağlık üstat, harika bir yazı olmuş. Gönülden tebrik ederim
  • Hocam eline sağlık ciddi bi zaman ayırıp uğraşmışsın
  • Grafik anlamında ötesi yok
  • Bu oyun belki çok daha iyi yapılabilirdi senaryo bakımından ama oyun bence yeni nesil için oyun yapımcılarına ilham kaynağı olacak birçok öge barındırıyor içinde.

    Emeğine sağlık hocam.
  • Wuha! Emeğine sağlık, ne guzel bir yazı olmuş böyle, hepsini anlayamasam da :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tırt oyun ama süper paylaşım. En azından grafikleri güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğinize sağlık hocam, çok detaylı güzel bir yazı olmuş. Merak ettiğim bir firmaydı Crytek sayenizde oyun motoru ve yapım aşaması hakkında güzel bilgiler edindik.
  • Elinize sağlık hocam çok güzel paylaşım olmuş
  • Elime sağlık çok iyi olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paylaşım için teşekkürler.

    İkinci oyunda şu görselliğin yanına daha kapsamlı bir oynanış ve daha fazla düşman çeşidi koydular mı tamamdır.
  • Çok başarılı bir çalışma. Teşekkürler emeğin için.
  • Oyun diye geçiştiriyoruz ama felaket emek var.
  • Elinize sağlık. Bu oyunlara Türkçe altyazı/seslendirme gelme ihtimali var mıdır acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoogar

    Elinize sağlık. Bu oyunlara Türkçe altyazı/seslendirme gelme ihtimali var mıdır acaba ?

    Konsol resmi olarak turkiyeye gelmeden turkce olmasi zor ama resmi giristen sonra Crytek oyunlarini turkce yapacaktir zaten Ryse'da turkce yapmayi dusunmusler ama resmi satis olmadigi icin yapilamamis..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş, ellerinize sağlık.
  • Güzel paylaşım elinize sağlık.
  • Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
  • Harika hazirlamissin tebrik ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.