Şimdi Ara

Ryzen 3000 için Otomatik CCX Overclock, Undervolt Programı; ClockTuner for Ryzen (CTR) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
12
Favori
7.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suppordle kullanıcısına yanıt

    Stabilite geçmiş seri işlemcilerin kavramı.

    Amd de ıntel de işlemcileri stabilite sınırında gezinecek şekilde konfigüre ediyorlar. Örneğin dusuk yuklerde avx yokken yüksek saat hızlarına sıcaklığı da çok artırmayacak süreler boyunca çıkıyorlar. Yük artarsa yada sıcaklık artarsa vs saat hızını voltajı düşürüyorlar.

    Ben kendi kullanım senaryomda maksimum frekansta işlemciyi kullanmaya çalışıyorum. Saatlerce render alan bir adam olsam yada saatlerce kod dermesem bu saat hızında kullanmam, kullanamam.

    Primeda çakıyor diye hayatım boyunca prime kadar yüklemeyeceğim bir işlemciyi niye dusuk performansta kullanayim ki?

    Şunu da söyleyeyim diğer parametreleri kontrol edemediğimiz için her overclock bu işlemcilerle unstabildir. Örneğin kışın yapar hah stabil dersiniz, yazın kasanın kapağını kapalı unutursunuz yada oda sicakligi 4 derece artar islemciniz cakmaya baslar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt
    "Saatlerce film izledim cs go pubg oynadım sıkıntı olmuyor. Ama aida testi 20dkda prime da ilk 2 3 dk da çakıyor. Günlük kullanımda o yüklere çıkamadığım için çakma durumu olmuyor"

    Şu yazdığın gerçekten trajikomik.

    P95 yap yapma açıkçası umrumda değil ama işlencin stabil değil, film izlerken res atmıyor diye işlemcim stabil diye kendini kandırma.

    Yarın birgün iş yaptığında yada senin için önemli bir durumda pc reset atarsa neden P95 gibi programları kullanman gerektiğini anlarsın.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

    Bir önceki mesajımı okuyabilirsin.

    Ayrıca işlemcim stabil demedim. Stabil kavramını da açıkladım.

    Is konusunda endişelenmene gerek yok, hp z8 workstation kullanıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zzonerr -- 2 Ekim 2020; 14:47:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek ccx uyumsuz bu program zaten tablo vardı 3300x'e bir şeye no diyordu.yeni versiyonunu 3700x'te deneyecem akşam.onda çok şaşalı bir oc beklemiyorum 4.4 oluyor max onda da cpu-z alıyor sadece.sıkıntı 3700x'te oc 4.3 bile yapsan ki zannetmiyorum 4.2 der bırakır en iyi ihtimal ama stabil voltaj bu kardeşim derse en azından kopya çekeriz biostan kendimiz yaparız yani bu program da dram calculator gibi fikir veriyor gene kendin ayarlıyorsun ama dram'da ramin xmp'yi okuyabildiği için çok başarılı tavsiyeler verebiliyor.bunda ise işlemci ne ayak okuyamadığı için genel geçer bir şeyler yapmaya çalışıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rindaman

    ard arda cinebench 20 testi yaptırdınız mı?

    bir de acaba cbs pbo açık mı kapalı mı?

    ben bunlardan biri yada ikisi kapalı olunca stutter yaşadım.
    Ard arda cinebech testi nedir açarmısın biraz ? Stabilite testi mi
  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt

    Prime 95 kaliteli bir stres testi olmadığı gibi normal kullanım senaryolarindan cok fazla yükleniyor. Tek olayi işkence yapmasi. P95 ile ses etmeyen sistem bf serisinden herhangi bir oyuna girince kısa süre sonra çakılırdı ki prime 95 ten daha az yüklenen bir şeyden bahsediyoruz. Sizinki su an fanteziye giriyor. Varsa elinizde bir gta, bf 4 1 ya da v bir de öyle deneyin.


    Stabil olmayan bir sistemle kendinizi nasıl rahat hissediyorsunuz o da garip.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, sistemde stabilite olup olmadığını anlamanın bir tane yolu yok. Daha önce de yazdım, saatlerce prime95 testi yapmanızında bir anlamı yok. 10 dk yı geçmesine de gerek yok hata vermiyor ise, arkasından başka uygulamalar ile deneyip işinizi sağlamlayın tamamdır. Prime95 in güzelliği , verdiğiniz voltaj yeterli değil ise bu aşırı yüklenmesi sebebiyle direk kapatıyor çekirdeği. Buda en hızlı şekilde olayı anlamanıza yarıyor. Stabilite için en çabuk sonuç alınacak uygulama.
  • Suppordle kullanıcısına yanıt

    Kendiniz de yazmissiniz ama ben de tekrarlayayım. Overclock edilmis bir sistemde stabilite kullanım senaryosuna bağlıdır. Yani benim sistemim prime da stabil dersin. Saatlerce koşarsın sonra bi oyun oynayayım dersin bf5te crash alırsın dersin ki ama bfde stabil degil.

    Overclock edilmiş her sistem unstabildir. Siz sadece bunu henüz kanitlayamamissinizdir. Prime kullanırsınız aida kullanırsınız geçersiniz sonra bir oyunda reset yersiniz. Frekans düşürürsünüz yemeyene kadar. Yada dönersiniz base clocka.

    Şunu da soyliyim, ram overclock yaptım 1 saat aida stress test ettim, memtest falan herşey çok iyi. Sonra pubgde masaüstüne atma yaşadım 10dk falan oynadıktan sonra. Islemci autoya döndum vs degismedi. Burada bir konuda yazan bir ram test programi buldum. Ust uste test kostum 3. Testte 1 error raporladi. Ondan gecene kadar subtiminglerle oynadim su an pubg sikintisiz. E o zamana kadar kostugum onca test stabil diyordu noldu simdi?

    Ozetle saatlerce prime koşmak istiyorsanız siz bilirsiniz ama sistemim stabil demek prime koşmak kadar basit değil. Kendini kandıran kim bir daha düşünün.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt

    İyi de ben prime i ciddiye almadığımi zaten soyledim. Ben stres testi yapmiyorum. Siz nasıl böyle anladınız?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Bazı stabil olmayan sistemlerde ard arda bir iki tane yapınca cinebench hata veriyor.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Cinebench stabilite ölcme programı degil hocam oyle bır yanlısa dusmeyın , bench dediginde cpu %100 load olur ama sısteme tamamen yuklenmez sahne bıtınce ard arda 1000 kere yapsan yıne stabiliteye bakamazsın öyle birşey yok yani. Coklu cekirdek renderi rediğimiz olay o değil ben sistemi rendera bırakıyorum bazen 1 saatte bitiriyorum bazen 11 saatte ve aralıksız %100 load calısıyor. Oyunlarda da stabiliteyi ölçemezsin çünkü sisteme yükü anlık değişir, voltaj dengesini gözlemleyemezsin.


    Ard adra 2-3 tane cinebech yapıp hata veren sistem varsa zaten , bir zahmet o sistemin sahibi Oc yapmasın bu işle uzaktan yakından alakası yok demektir.

  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Genelgecer konusmamakta fayda var. Cb20 15 e kiyasla daha ağır bir program. Stabilite testi programi olmadığı açık fakat hata varsa size uyari verme konusunda elini korkak alıştırmıyor. Kritik seviyelerde test etmek maksatli çalıştırılabilir. Çok uzun da sürmedigi asil testlere kadar çerezlik denene olarak bakılabilir.


    Bir de cb20 sistemi error veren bi zahmet oc yapmasın derken? Bunu söyleme curretini kendinizde bulmanız ilgi cekici, peki emrin olur paşam demesini mi istiyorsunuz insanların?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt

    Prime95 çok ağır zorluyor, aida stres testini de anlamsız şekilde saatlerce yapın diyen var.


    Prime zaten gösterdiği hatayla işlemciye oldukça yüksek voltaj verilmesini istiyor.


    Ben cb 20 deniyorum kararsız sistemi oldukça da güzel restart yaptırıyor.


    İki üç kez ard arda yapınca anlıyorum ki öyle yada böyle yaptığım OC tutmuş. Isıyı da kontrol ediyorum tabiki.


    Bunun yanısıra furmark bir taraftan cpu burner ve cpu-z stres testi diğer taraftan yüklendiğim de oluyor.


    Artık anakartlar eskisi gibi değil o eski işlemciler ve award bios ile ne uğraşıyorduk ya.. Matematik formülü gibi yok şuradan voltaj ver


    yok buradan voltaj ver.. Şunu, bunu aç onu kapa vs vs..


    Ben de ara sıra render yapıyorum vray mental ray arnold vs.

  • Güzelce izah etmeye çalışıyoruz ama olmuyor demek ki. Net konuşalım, o halde.


    Cinebench ile sistem stabilitesine BAKILMAZ. Bunun aksini iddia eden , tabi bakılmaz ama şöylede olumlu etkisi var az biraz anlatıyor vs. gibi yorumlar yapan da , ya hızaşırtmaya oyuncak bioslar çıktıktan sonra başlamıştır, yeni sistemiyle eğleniyordur , yada çok okumuştur ama boş okumuştur , herkesin söylediğini doğru kabul etmiştir.


    Hızaşırtma günümüzde 2 voltaj ayarlaması 2 çarpan değiştirmeyle yapılıyor, hatta yazılımla bile yapılıyor artık. Hep bundan dolayı oluyor sizin bu ilginç bilmiş yorumlarınız. Zaten cpu nun standart frekansından ve voltajından, diger bileşenlerinizden az çok nasıl bir değer alacağınız bellidir. Bu değerin doğruluğunu kanıtlamak için tek bir programa zaten bakılmaz, cinebenchte 10sn süren rendera hele hiç bakılmaz. Zaten ilk 3sn cpu %100 load olmuyor. Olduktan sonra arka arkaya 1000 kere yapsanız ara veriyorsunuz. Ayrıyeten sisteme yüklenme şekilleri farklı. Tüm bu benchlerin sistemden çektiği gücü ciddi etkilediğini , genelde çekirdek hatalarının psu kaynaklı olduğunu , ve buna benzer şeyleri de yazarım da , artık devir değişti.


    İstediğiniz gibi yapın testlerinizi. Sistemim stabil diye gezin onsan sonra.





  • Valla topluca yazıyorum. Biriniz diyor ki yarin şöyle şöyle olursa ozaman prime kullanman gerektiğini anlarsın, yazdıkların şöyle böyle... yav kimim neyim bilmeden tepeden tepeden konuşmalar.

    Biriniz diyor ki o sistemle nasıl rahat ediyorsun anlamadım. Geceleri kan ter içinde uyanıyorum kabuslar görüyorum ya çökerse diye

    Biriniz diyor ki cinebenchle stabilite bakan yok bilgisizdir yok şöyledir yok böyledir. Valla gayet de hızlı sonuç veriyor güzel başlangıç noktası. Varsa handikapı teknik olarak anlatin isteyen okusun.

    Yani, arkadaş bırakın tepeden konusmayi da teknik olarak yazın. Psudan nasıl çekirdek kapaniyormis yazın okumak isteyen okusun. Isteyen istediği şekilde kullansın sistemini. Stabiliteye takılan varsa yazdiklarinizdan bilgilensin.

    Yazılımla overclock yapılır, neden yapılmasın? eskisi gibi eziyete gerek yok artık. Çok daha efektif ve hızlı biosa girilecek parametreleri ışletim sisteminden çıkmadan belirleyebiliyorsunuz. Daha ne olsun.

    Core precision boost, turbo boost da alt seviye bir yazılım zaten. Islemcinin bir çok yerindeki sensörden bilgi okuyup 1ms de bir işlemci saat hızına ve voltajına karar veriyor. Işletim sistemi seviyesinde olsun hemen kullanırım. Hatta açık kaynak kodu olsun alır modifiye ederim.

    Forumda hangi konuya girsem bir ezme çabası oluyor.

    Neyse ctr da iyi güzel program bence. Manüel yaptığımız işi hızlandırmış. Verdiği değerler iyi bir başlangıç noktası sağlıyor. Hadi iyi forumlar herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iki gün önce 1.25v 4.2ghz yaptım pc açılmadı.işlemci takoz sanırım. biostan 1.30-.1.35 girip denesem mi? bu programlamı uğraşsam biraz?

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    şuan son sürümle test ettiğimde bronze sample dedi, :)

    bunda birçok şey etkili olabilir bence.programın yanlış çalışma şekli veya bug'u, anakartta llc özelliğinin olmaması gibi.


    onun dışında en son 1275 voltage girdim ve 4125 MHz den en uygun sorunsuz hızı bulmasını istedim ve 3950/4000 MHz'de durdu.


    skorda bir değişiklik olmadı benim için ama yine de memnunum eskiden OCCT testi yaparken maks. turbo 3900 MHz leri görüyordu ve voltaj 1.3 lerde geziyordu.

    şuan hız gene aynı ama voltaj düşük dolayısıyla sıcaklık daha az, güç tüketimi az ve en önemlisi de voltaj dalgalanması yok.

  • zzonerr Z kullanıcısına yanıt

    şimdi şöyle bende işlemci ve ramlere oc yaptım 3 gün sorun çıkmadı ooo süper dedim ama 4. gün kıytırık ets2 oyunu açtım cart curt dedi dondu oyun kapandı sonra aidata testi yapayım dedim 1 dakika geçmeden ram ve işlemci hata verdi test durdu. sistem stabil değilse illa küçük bir işlemde gidebilir tavsiyem stabil ayara getir 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 3 Ekim 2020; 1:9:27 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.